vasiliou Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα φίλοι μου, Θέλω να επεκτείνω λίγο τον αποθηκευτικό χώρο της ζωής μου και να αρχίσω να τον νοικοκυρεύω παράλληλα. Για να το εξηγήσω καλύτερα , τώρα από θέμα χώρου ειμαι με 1μισο tb με σκόρπια αρχεία και κάνα 2 500ριδες εξωτερικούς και ένα χάος στα αρχεία μου και ολοι οι δίσκοι να είναι πάνω απο 80% γραμμένοι . Επίσης άρχισα να ασχολούμαι εντελώς ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και έτσι είναι επιτακτική η ανανέωση των δίσκων. Αρχικά νομίζω θα πάρω κάποιον 4TB δίσκο όπου θα αρχίσω να κάνω τα Backup που θέλω άλλα παράλληλα θα θέλω να περνάω και όλες τις νεες φώτο που θα βγάζω και να τις διαχειρίζομαι από εκεί μέσο του Lightroom , άρα για αυτό θέλω να έχει καλή ταχύτητα μεταφοράς για να μην εχω καθυστερήσεις. Και εκεί ερχονται οι ερωτήσεις , 1)Nα είναι καποια θήκη με usb 3 πχ κάτι τέτοιο, και στο μέλλον να βάλω και 2ο-3ο σκληρό και να έχω κάποιο software σαν το SyncBack για να μπορώ να κάνω τα απαραίτητα back up η να αξιοποιούσα το raid1 που λέει οτι παρέχει. 2)Να είναι κάποιος Νas πχ σαν αυτόν , θα μου φτάνει το 1gbit δίκτυο που μου δίνει το TD-W8980 όταν θα κάνω τις εργασίες στο Lightroom χωρίς καθυστερήσεις, επίσης θα μπορώ να τρέχω κάποιο τορρεντ και να πάει απευθείας στο Nas. Τέλος να πω πως δεν θέλω να ειναι 24/7 ανοιχτός αλλα μόνο τις 5-10 ώρες που είμαι στο σπίτι και ίσως το βράδυ να κλείνει κάπως αυτόματα. Επίσης αυτό το μαραφέτι στο σενάριο εχω μέσα μόνο 1 δίσκο 4TB με γραμμένα μόνο 1-2ΤΒ μπορώ να του προσθέσω άλλους 1-2 δίσκους 4TB και να μπουν σε raid 1-5 χωρίς να πρεπει να formaro τον 1ο δίσκο;;;; Ξέρω είναι αρκετά μπερδεμένα τα ερωτήματα αλλα έτσι είναι και οι σκέψης μπερδεμένες στο μυαλό μου. Αλλα ψάχνω για το ποια θα είναι η καλύτερη λυση σκεπτόμενος πάντα και το μέλλον. Μήπως είναι καλύτερα να κοιτάξω σε 2 Bays και τα 4 να είναι υπερβολή; Επίσης ποια θα είναι η πιο αθόρυβη λυση απο τις 2; Τέλος δεν θα ήθελα να ξεπεράσουμε τα 150-200€ για case ή Nas (χωρίς τους δικούς)
Alexlooker Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 είναι αρκετά μπερδεμένα τα ερωτήματα, μια περιληψη; αυτο με τον θορυβο; οι ανεμιστηρες ακουγονται, οι σκληροι δεν νομιζω.
koufs Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 με το NAS μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα πράματα, έχω synology 116, τρέχω photostation, κάνω backups Και συχγρονισμό μεταξύ linux, win, osx και ios, το χρησιμοποιώ ως music server, και σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω ως note station (παρόμοιο με evernote) και συγχρονισμό calenadar μεταξύ υπολογιστή και κινητού). Δεν έχω ασχοληθεί με torrents και video. Αν θες το σετάρεις να ανοίγει και να κλείνει όποτε θες με πρόγραμμα βάσει ωρών και ημερών έχω τον ανεμιστήρα σε χαμηλή ταχύτητα (ρυθμίζεται) και ακούγεται μόνο το χρατς χρατς του σκληρού προτίμησε καλύτερο hardware παρά πολλά bays, έτσι και αλλοιώς θα πρέπει να έχει ςbackup αλλού για τα σημαντικά δεδομένα, και να θυμάσαι το raid ΔΕΝ είναι backup το LR δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να δουλευτεί σε network share, και νομίζω δεν υποστηρίζεται αυτό
drmanakias Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Spoil: πάρτε μπύρα και pop corn Πρίν λίγο καιρό είχα παρόμοιο πρόβλημα με εσένα αλλα για 5-6 Tb αρχεία στην άκρη . Μετά από απώλεια ενός Toshiba 3tb με 20ωρες λειτουργίας και μπόλικα αρχεία μέσα (ήμουν στην φάση που τα πέρασα από έναν εξωτερικό για να τον καθαρίσω και θα τα έβαζα μετά και σε 2ο σημείο), εχω 2 μοναδες και 1 και lap για να έχω τα αρχεία μου παντού ,χωρίς να είμαι βαλέ βγάλε σκληρό ήμουν έτοιμος να πάρω to Synology 213+ 2 bay που είχε και 1 * usb 3 , 2 * usb2 και card reader επάνω, τρομερά βολικό για να κάνεις κατευθείαν copy τα αρχεία σου (απο ebay 80e που το ειχα βρει ) αλλά για να το είχα raid 1 θα ήθελε 2 * 6ΤB = πολλά λεφτά ,μετα για WD MY BOOK DUO αλλά πάλι τα ίδια πετάμενα λεφτά μόνο και μόνο για λίγη ευκολία του λογισμικού στο backup και του Raid . Αν είναι να πας σε NAS άποψη μου να πας και σε κάτι καλό , όχι τύπου wd my cloud. Απ’όσο καταλαβαίνω έχει μονο 1 pc οπότε δεν σου χρειάζεται ο NAS με το σκεπτικό να μπαίνεις από πολλά σημεία . To max του ethernet ειναι 100mb/sec ονομαστικά οπότε κάτι θα χάσεις . To usb 3 πιστεύω να δεις σίγουρα μεγαλύτερες ταχύτητες ,αυτά αν σε νοιάζει η ταχύτητα, τα 100 εμένα μου φαίνονται σεβαστά οπότε από ταχύτητα ας πούμε ότι είναι το ίδιο . Προσωπικά πιστεύω ότι τα raid δεν είναι και τόσο ασφαλές ,πέρα από το HD failure μπορεί να χαλάσει ο controller από το chip του nas ,απίθανο αλλά μπορεί να γίνει . Και το βασικότερο το ανθρώπινο λάθος . Αν καταλάθος σβήσεις ένα αρχείο από τον 1 σκληρό αυτόματα σβήνετε και από τον άλλον . (Ναι , 90% μπορείς με κάποιο πρόγραμμα πιθανόν να το ξανάβεις αν δεν γράψεις από πάνω, αλλά θα χρειαστεί κόπος ) Αφού δεν θα τον λειτουργείς συνέχεια όπως λες να τι θα έκανα αν ήμουν στην θέση σου (και αυτό που ουσιαστικά έκανα ) . Αυτή την στιγμή έχει 2,5 ΤB και έχεις μέσα αρχεία για 2Tb ... Παίρνεις έναν μεγάλο εξωτερικό κλήρο My book-Element 4-5TB (150ε) και έναν 2ο 2ΤΒ (80ε) για 2ο backup στον οποίο θα έχεις μόνο τα σημαντικά . Πρώτα αντιγράφεις και συγκεντρώνεις όλα τα αρχεία από όλους τους σκληρούς στον μεγάλο , τα καταχωρείς όπως θα θέλεις να μείνουν , φακελάκια/υποφακέλους κτλπ κτλπ , τα πολύτιμα αρχεία που δεν πιστεύω να βγουν πάνω από 1ΤΒ , τα κρατάς στον μεγάλο και τα πετάς και στο 2ο backup. ΄Ετσι μένεις με 1,5 tb και 2 *500 . Τον 1,5 που υποθέτω τον έχεις για boot τον κρατάς όπως έχει και εκεί θα βάζεις τις φωτώ για να κάνεις τις αλχημείες του lightroom και τους εξωτερικούς για extra αν θελήσεις να μεταφέρεις κάτι για να το έχεις σε 2 σημεία . Θόρυβο δεν πιστεύω να έχεις ούτος ή άλλος , το raid 5 ακούγετε πολύ καλό . Για να βάλεις extra μετα θα πρέπει να τους φορμάρεις . Την 1η φορα όχι σε περιπτωση που καει ο 1/3 ΣΟΣ μπορεί να φανώ παρανοϊκός αλλά ΠΟΤΕ μην αφήσεις τα αρχεία σου σε ένα μόνο μέρος ,πάντα σε 2 μην επαναπαυτείς ποτέ στην λογική τα περνάω σε αυτό τον δίσκο και αύριο στον άλλον . Από της φλασακι της κάμερας κάνεις ξεχωριστά αντιγραφή στον 1ο και μετρά στον 2ο . Όχι στον 1ο και από τον 1ο στον 2ο. Ή αν τα βάλεις στον 1,5 ή στον μεγάλο , θα τα βάλεις και σε εάν 2ο μέρος σε έναν εξωτερικό πχ. Κατάλαβες που θέλω να καταλήξω μην το κάνω αηδία το θέμα Η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι η τύχη δεν είναι με το μέρος μου . Φίλος φωτογράφος πέρασε τον γάμο που κάλυψε από SD σε σκληρό και από εκεί θα τα περνούσε σε άλλο σκληρό, στο μεταξύ από συνήθεια σβήνει τα αρχεία από την κάρτα ...Έλα όμως που ο σκληρός (RED) χτυπάει εκείνη την ώρα την συνέχεια την φαντάζεστε .. πάλι καλά που είναι 2-3 κάμερες ταυτόχρονα και τραβάνε από διαφορετικά πλανά και έχασε μόνο το 1. Αυτα . ελπιζω να μην κουρασα ...πολύ Απλά αναφέρω προσωπική οπτική γωνιά , κάθε γνώμη σεβαστή Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2017 από drmanakias 1
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους, Και εγώ ψάχνομαι για να παρκάρω σε μάλλον 4 σκληρούς, 20 ΤB δεδομένα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται διάσπαρτα σε εξωτερικούς σκληρούς και DVD. Έχω ήδη ένα Raidsonic Icy Box 2-bay και έχω 2x3 GB WD με τον οποίο έκανα backup τον file server μου. Δεν είναι σε raid μόνο JBOD. Σκέφτομαι να πάρω το 4-bay της ίδιας εταιρείας (πάλι χωρίς raid controller) και να βάλω 2x6ΤΒ WD red για αρχή και μετά να πάρω άλλους 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα