Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα λόγο απομακρυσμένης περιοχής , όπου διαμένω ήρθε η ώρα να εγκαταστήσω κάμερες οι οποίες θα καταλήγουν σε καταγραφικό , μετά απο ερευνα κατέληξα σε 2 μάρκες καταγραφικών 8 καμερών 

α) Hikvision

β) Dahua 

Χρειαζομαι μερικές πληροφορίες όπως

1. Τι καταγραφικό χρειάζομαι ωστε να έχει την δυνατότητα να βγάζει ip στο ιντερνετ, ώστε να μπορώ με static ip να μπαινω απομακρυσμένα στο καταγραφικό και να βλέπω τις κάμερες ;
  2. Το κάθε καταγραφικό δέχετε μόνο τις δικες του κάμερες ή μπορώ σε dvr Hikvision να βάλω και καμερες dahua ?
  3. Το ρουτερ speedport 724 του οτε ( vdsl 30 ) δεχετε ddns ή θα πρεπει να αγοράσω ενα άλλο ρουτερ και ποιό;
  4. Ποιο ειναι το καλύτερο καλώδιο μεχρι 100 μέτρα που να αντεχει σε καιρικές συνθηκες ;
  5. Τι τροφοδοτικό θα χρειαστώ για τις κάμερες ;
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα λόγο απομακρυσμένης περιοχής , όπου διαμένω ήρθε η ώρα να εγκαταστήσω κάμερες οι οποίες θα καταλήγουν σε καταγραφικό , μετά απο ερευνα κατέληξα σε 2 μάρκες καταγραφικών 8 καμερών 

α) Hikvision

β) Dahua 

Χρειαζομαι μερικές πληροφορίες όπως

1. Τι καταγραφικό χρειάζομαι ωστε να έχει την δυνατότητα να βγάζει ip στο ιντερνετ, ώστε να μπορώ με static ip να μπαινω απομακρυσμένα στο καταγραφικό και να βλέπω τις κάμερες ;
  2. Το κάθε καταγραφικό δέχετε μόνο τις δικες του κάμερες ή μπορώ σε dvr Hikvision να βάλω και καμερες dahua ?
  3. Το ρουτερ speedport 724 του οτε ( vdsl 30 ) δεχετε ddns ή θα πρεπει να αγοράσω ενα άλλο ρουτερ και ποιό;
  4. Ποιο ειναι το καλύτερο καλώδιο μεχρι 100 μέτρα που να αντεχει σε καιρικές συνθηκες ;
  5. Τι τροφοδοτικό θα χρειαστώ για τις κάμερες ;

εχω αλαξει αρκετα καταγραφικα,το τελευταιο που πηρα ειναι dahua και στο προτεινω ανεπιφυλακτα,μαμαει το εργαλειο 

1)το  dahua εχει δικο του ddns δεν χρειασεσαι στατικη ip  επισης κατεβαζεις το προγραμμα στο κινητο-ταμπλετ και βλεπεις απ οπου θελεις

2)δεχετε και απο αλλους κατασκευαστες  

3)δεν σε ενδιαφερει  ,δεν ασχολισε 

4)cat δεν θυμαμαι θα σου πουν εκει που θα πας να το αγορασεις

5)αναλογα ποσες καμερες βαζεις θα σου δωσουν και το αντιστοιχο σε ισχυει ,βαλε 1 να σηκωνει ολες τις καμερες εγω παλια εβαζα τους μετσαχηματιστες που ειχαν οι καμερες και γεμισα μετασχηματιστες τωρα ολες ειναι σε 1  και αυτο καθετε πανω σε ups

Δημοσ.

dahua για μενα για ..και hikvision καλη ειναι..αλλα προβληματα με ports,ip,κτλπ...εγω που εβαλα μια φορα hik εμπλεξα με τα ports..εβλεπα μονο οταν ημουν στο ιδιο network...τωρα για μετασ/τες 1amp ειναι καλα,αλλα θα προτιμουσα ενα για καθε καμερα..εαν γινει καμια μ@λκια με το μετασ/τη να μην κλεισουν ολες..(η γνωμη μου)

Δημοσ.

θα προτιμουσα ενα για καθε καμερα..εαν γινει καμια μ@λκια με το μετασ/τη να μην κλεισουν ολες..(η γνωμη μου)[/quote

Σωστο αυτο αλλα 16 καμερες εχω οποτε καταλαβσινεις τι γινοταν ,γιαυτο και το ups

Δημοσ.

Έχω βάλει αρκετά hikvision και δεν είχα πρόβλημα.  Έχω βάλει και κάτι φτηνά anga και ήταν μια χαρά για την τιμή τους.

Πάρε κάποιο που να είναι υβριδικό, δηλαδή να μπορείς να βάλεις και αναλογικές και ψηφιακές κάμερες.

Σε μερικές εγκαταστάσεις για λόγους ευκολίας (και καλύτερης τιμής) τα έβαζα όλα hikvision.  Αυτό είχε το καλό ότι μπορούσες να κάνεις τις ρυθμίσεις των αναλογικών καμερών μέσα από το μενού του καταγραφικού χωρίς να χρειαστεί να παίζεις με το χειριστήριο που είναι πάνω στην κάμερα.

Πρόσεχε κάτι, οι αναλογικές κάμερες που κυκλοφορούν είναι διαφόρων τύπων αν ξεφύγεις από την ανάλυση PAL (720x576) και πας παραπάνω.  Υπάρχουν AHD-M/AHD-L/CVI/TVI/CVBS ...  Πρέπει να είναι συμβατό το καταγραφικό με το σχετικό πρότυπο.

Υπάρχουν κάμερες που είναι συμβατές με όλα αλλά έχω παρατηρήσει ότι ανάλογα με την έξοδο που έχεις επιλέξει μπορεί να αλλάζει ΠΟΛΥ η ποιότητα της εικόνας.

Γνώμη μου είναι ότι σε νέες εγκαταστάσεις η κάμερες να είναι IP.

Τροφοδοτικό μπορείς να βάλεις ένα μεγάλο με πολλές εξόδους που να έχει ξεχωριστή ασφάλεια σε κάθε έξοδο.

Δημοσ.

θα προτιμουσα ενα για καθε καμερα..εαν γινει καμια μ@λκια με το μετασ/τη να μην κλεισουν ολες..(η γνωμη μου)[/quote

Σωστο αυτο αλλα 16 καμερες εχω οποτε καταλαβσινεις τι γινοταν ,γιαυτο και το ups

σιγουρα....

Δημοσ.

Ip?why?

Μεγαλύτερη ανάλυση, καλύτερη ποιότητα εικόνας που δεν εξαρτάται από το καλώδιο, καθόλου παρεμβολές, κεντρική διαχείριση, εύκολη αλλαγή ρυθμίσεων χωρίς επέμβαση στην κάμερα κ.α.

Δημοσ.

Μεγαλύτερη ανάλυση, καλύτερη ποιότητα εικόνας που δεν εξαρτάται από το καλώδιο, καθόλου παρεμβολές, κεντρική διαχείριση, εύκολη αλλαγή ρυθμίσεων χωρίς επέμβαση στην κάμερα κ.α.

εχω 16 καμερες με καλωδιο και 3 ip καμερες (μια απο τις 3 ειναι η canary πολυ υψηλης ποιοτητας και τιμης ) και αμφιβαλλω για ολα τα παραπανω ριζικα ,ip ναι μονο αν υπαρχει προβλημα στο να τραβηξουμε καλωδιο σε καθε αλλη περιπτωση παμε καλωδιακα λογω 1)τιμης,σταθεροτητας,ποιοτητας (ειναι θεμα καμερας στην τιμη της ip παιρνεις πολυ καλυτερη καλωδιακη  καλα για παρεμβολες απλα δεν υπαρχουν ενω στην ip μπορει να υπαρξουν (αναλογα της συνθηκες και τις συσκευες γιαυτο και βγηκαν συσκευες στα 5 ghz για να γινει αποσυμφωρηση και τελευταια εχεις σκεφτει αν ειχα 16 καμερες ip με 50αρα vdsl που κλειδωνει και στο 49,6 μου ποσο ιντερνετ θα μου αφηνε για τις υπολοιπες συσκευες?

• Super Moderators
Δημοσ.

εχω 16 καμερες με καλωδιο και 3 ip καμερες (μια απο τις 3 ειναι η canary πολυ υψηλης ποιοτητας και τιμης ) και αμφιβαλλω για ολα τα παραπανω ριζικα ,ip ναι μονο αν υπαρχει προβλημα στο να τραβηξουμε καλωδιο σε καθε αλλη περιπτωση παμε καλωδιακα λογω 1)τιμης,σταθεροτητας,ποιοτητας (ειναι θεμα καμερας στην τιμη της ip παιρνεις πολυ καλυτερη καλωδιακη  καλα για παρεμβολες απλα δεν υπαρχουν ενω στην ip μπορει να υπαρξουν (αναλογα της συνθηκες και τις συσκευες γιαυτο και βγηκαν συσκευες στα 5 ghz για να γινει αποσυμφωρηση και τελευταια εχεις σκεφτει αν ειχα 16 καμερες ip με 50αρα vdsl που κλειδωνει και στο 49,6 μου ποσο ιντερνετ θα μου αφηνε για τις υπολοιπες συσκευες?

Πως τα πάει η canary σε σχέση με το bandwidth που ζητάει?

Δημοσ.

Πως τα πάει η canary σε σχέση με το bandwidth που ζητάει?

δεν με προβληματιζει βεβαια εχω πολυ δυνατη συνδεση ,εικονα πολυ καλη ομως δεν θα την ξαναγοραζα διοτι το 50αρι που ζηταει για το cloud ειναι περιττο πλεον ,η ip καμερες μπορουν να κανουν καταγραφη η σε μια sd καρτα η και στο καταγραφικο πλεον ,ενα + ακομα για μενα ειναι οτι δεν μοιαζει για καμερα (περισσοτερο για ρουτερ η κατι αλλο)

Δημοσ.

Όταν λέω IP δεν μιλάω για wifi.  Μιλάω για καλώδιο ethernet.

Το θέμα με τις αναλογικές είναι ότι αν ξεφύγεις από την ανάλυση PAL και πας σε Hi definition τότε τα πράγματα μπλέκουν.  Υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα - που μπορεί να μην υπάρχουν σε μερικά χρόνια.  Και χρειάζεται να είναι συμβατό το καταγραφικό με αυτές.

Όσο για τις παρεμβολές, το αναλογικό καλώδιο είναι το ειδικό ομοαξονικό με το ζεύγος για την τροφοδοσία και το ζεύγος για τον ήχο (αν θες).  Για τις IP περνάς UTP.  Το ομοαξονικό ρίχνει την ποιότητα σε μεγάλες αποστάσεις και μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με πτώση τάσης, ειδικά αν ανοίγουν τα IR το βράδυ.

Τεσπα, λύσεις υπάρχουν και στα 2 στρατόπεδα.  Δες όμως να είναι συμβατό το καταγραφικό με τις κάμερες που θα πάρεις και να υποστηρίζει και δυνατότητα για σύνδεση καμερών IP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...