nick185 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα σας, χρησιμοποιώ το MS Excel 2016 και έχω την εξής ερώτηση: Έστω ότι έχουμε τον παρακάτω πίνακα: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ1 ΑΥΓ 17 ΤΡΙΤΗ 220,022 ΑΥΓ 17 ΤΕΤΑΡΤΗ 219,853 ΑΥΓ 17 ΠΕΜΠΤΗ 163,454 ΑΥΓ 17 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 111,655 ΑΥΓ 17 ΣΑΒΒΑΤΟ 154,09 Και θέλω να συμπληρώσω τα κενά κελιά του παρακάτω πίνακα με τα αντίστοιχα δεδομένα: ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ Στην πρώτη περίπτωση, ξέρω ότι χρησιμοποιώ την συνάρτηση SUM. Στην τρίτη περίπτωση, ξέρω ότι χρησιμοποιώ την συνάρτηση MAX. Στην δεύτερη περίπτωση, ένας τρόπος είναι βάλω χειροκίνητα τα δεδομένα (να γράψω την ημερομηνία). Υπάρχει άλλος τρόπος να βγαίνει αυτόματα η ημερομηνία με χρήση κάποιας συνάρτησης ή άλλης επιλογής?Ευχαριστώ.
flik Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Πρέπει να βρεις τον δείκτη θέσης στην οποία εμφανίζεται το μέγιστο. Εδώ δλδ πρέπει να βρεις την τιμή 1.Αν όπως ΄βλέπω τα κελιά σου πιάνουν την περιοχή Α1:Β6 (η γραμμή 1 είναι οι κεφαλίδες), τότε το μαχιμουμ είναι =max(Β2:Β6). Η θέση του μεγίστου: =match(Max(Β2:Β6);B2:B6;0). Το 0 στο τέλος το βάζω πάντα απο συνήθειο, σημαίνει ακριβής ταύτιση. Για να δεις την ημέρα τώρα σε αυτήν την θέση: =index(A2:A6;match(Max(Β2:Β6);B2:B6;0)) Γίνεται και με άλλους τρόπους εννοείται, αυτός μου ήρθε πιο γρήγορος.
nick185 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω και θα δουμε αν τα καταφερω.. Να φανταστώ δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο χωρίς την χρήση συνάρτησης έτσι?
flik Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Αυτόματα χωρίς συνάρτηση;Με κώδικα vba.Πιο σύνθετο θα είναι.Για να κάνει κάτι αυτόματα, πρέπει να του πεις τι να κάνει. Ε με την συνάρτηση του λες να κάνει τα βήματα που είπα παραπάνω. Βρες το μέγιστο. Βρες σε ποια σειρά είναι. Βρες την ημερομηνία σε αυτήν την σειρά.Άλλες συναρτήσεις που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις είναι η DGET και η vlookup. νομίζω θα σε μπερδέψουν παραπάνω.
nick185 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Έγινε! Ευχαριστώ πάντως για την γρήγορη ανταπόκριση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα