Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μην είμαστε υπερβολικοί

πράγματι , δεν την ψήνουμε εκεί που τρώμε!

προσωπικά με ένα καλό καθάρισμα με καθαριστικό φούρνου όταν είναι ζεσταμένος , και με ένα 2-3ωρο  ψήσιμο σε ταψί με νερό θα την χρησιμοποιούσα. Τα βαρέα μέταλλα δρουν σωρρευτικά και μόνο με μακροχρόνια χρήση υπάρχει πρόβλημα! Απλά μην "επιδιορθώσει" άλλες vga στον φούρνο που τρώει.

Μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα του κρατήσει η ψημένη vga?

Κάπου μεταξύ 6 μηνών αν είναι συνεχώς desktop μέχρι και μόλις 1 εβδομάδα αν παίζει παιχνίδια και ζεσταίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο, μια κάρτα πήγε να κάνει reflow, το θέμα είναι πώς πλέον τα ηλεκτρονικά προϊόντα έχουν ελάχιστο εώς καθόλου μόλυβδο, μόνο ένα καλό καθάρισμα θέλει ο φούρνος, οι παλιοί δηλαδή που είχαν τον γανωματή να τους επισκευάζει τα τσουκάλια θα έπρεπε να έχουν πεθάνει όλοι απο τα 20, και εγώ απο την καπνίλα που έβγαζε το κολλητήρι που έφτιαχνα smart kit μικρός θα έπρεπε να βλέπω ήδη τα ραδίκια ανάποδα.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο, μια κάρτα πήγε να κάνει reflow, το θέμα είναι πώς πλέον τα ηλεκτρονικά προϊόντα έχουν ελάχιστο εώς καθόλου μόλυβδο, μόνο ένα καλό καθάρισμα θέλει ο φούρνος, οι παλιοί δηλαδή που είχαν τον γανωματή να τους επισκευάζει τα τσουκάλια θα έπρεπε να έχουν πεθάνει όλοι απο τα 20, και εγώ απο την καπνίλα που έβγαζε το κολλητήρι που έφτιαχνα smart kit μικρός θα έπρεπε να βλέπω ήδη τα ραδίκια ανάποδα.

Εγώ έχω ήδη πεθάνει, με 2 κάρτες που έχουν φάει reflow. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, τσαμπα κι αυτό γιατί δε δούλεψαν... :-(

Δημοσ.

Δεν ειμαι ειδικός αλλά  από οτι γνωρίζω δεν είναι μονο το θεμα του μολύβδου που έτσι και αλλιώς έχει  λυθεί εδω και καποια χρόνια..ΑΛΛΑ  ΤΑ ΧΗΜΙΚΆ και οι επιστρώσεις  ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ  για να τις κάνουν άκαυστες.  Γενικά με θέματα υγείας δεν παίζουμε  και το  reflow ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΦΟΥΡΝΟ ΦΑΓΗΤΟΥ, νομίζω ότι όλα τα βίντεο το λένε....  

Δημοσ.

Σωστά, για αυτό και απαιτείται καθάρισμα. Απλα δεν είναι τόσο τραγικά όπως λένε μερικοί. Έχει χημικά όχι βαρέα μέταλλα.

Δημοσ.

Αμα υπολογίσετε το χημικό και μόλυβδο τρώτε από αλλά 1002 πράγματα όχι μόνο θα τρώγαμε το κέικ αλλά θα γλυφατε και τα δάχτυλα, μην πω και την κουζίνα.

Αν έχει κάποιος κοτσια και φράγκα ας στείλει σε ανεξάρτητο aka όχι κρατικό εργαστήριο, δείγμα νερού και να ζητήσει επίπεδα μολύβδου και χλωριόντων συγκεκριμένα. Τα χλωριοντα προκαλούν καρκίνο επιβεβαιωμένα, ο μόλυβδος σε μακροχρόνια συνεχή έκθεση.

@op φάε το κέικ μην πάει χαμένο...

Δημοσ.

αν κατι πρεπει να σε ανησυχει δεν ειναι ο μολυβδος καθως οι κολλησεις πλέον δεν εχουν μολυβδο αλλα χαλκο-ψευδαργυρο αλλα ανταυτού οι flame retardants που εξακολουθουν να υπαρχουν σε ολα τα ηλεκτρονικα...

επι του θέματος καθαρισε τον καλα και αφηνε τον μερικες μερες με ανοιχτη την πορτα καθως ειναι πτητικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν κατι πρεπει να σε ανησυχει δεν ειναι ο μολυβδος καθως οι κολλησεις πλέον δεν εχουν μολυβδο αλλα χαλκο-ψευδαργυρο αλλα ανταυτού οι flame retardants που εξακολουθουν να υπαρχουν σε ολα τα ηλεκτρονικα...

επι του θέματος καθαρισε τον καλα και αφηνε τον μερικες μερες με ανοιχτη την πορτα καθως ειναι πτητικά

Όντας πιο δύσκολα στην εφαρμογή και λιγότερο ανθεκτικά στο heat cycle ο μόνος λόγος χρήσης τους δεν είναι η μικρότερη τοξικότητα σε σχέση με την παλιά κόλληση μολύβδου;

Σαφώς δεν είναι και ακίνδυνα.

~edit το auto correct του κινητου τον χαβά του.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 1
Δημοσ.

κάνε το καθάρισμα στο φούρνο και το κέικ μην το φας

άλα για να σε ξεαγχωσω, ακόμα και να μην καθαρίσεις καθόλου το φούρνο ελάχιστα(η και καθόλου) θα επιβαρυνθεί η υγειά σου, σκέψου τι σκουπίδια/χημικά τρώμε κάθε μέρα την νερό πίνουμε την αέρα αναπνέουμε κλπ

Δημοσ.

Εδώ και πολλά χρόνια οι εργοστασιακές κολλήσεις είναι Pb-Free, λόγω του RoHS. Δεν έχουν μόλυβδο. Ο πιο κοινός τύπος είναι ο SAC305, δηλαδή Sn-Ag-Cu με ποσοστά 96.5%, 3% και 0.5%.

Και το flux της κόλλησης εννοείται πως έχει εξαφανιστεί απ'το εργοστασιακό "ψήσιμο" της κάρτας.

Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Γι αυτο και δεν κρατανε και στα 3 χρονια χαλανε, ξερεις μηπως απο ποτε καταργηθηκε αυτο;  

Δημοσ.

Γι αυτό στις AGP κάρτες δεν είχαμε τέτοια προβληματάκια με γραμμές και άλλα περίεργα τις κολουσανε γερά πάρα πολύ γερά :-D  και γι αυτό άντεχαν 10 χρόνια+ και αν χαλούσαν μετά μόνο απο κανέναν πυκνωτή καμιά αστοχία αντίστασης, φυσιολογική φθορά δηλαδή, τώρα με το παραμικρό άντε πρέπει να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για καινούρια κάρτα, γιατί κάτι άλλο δεν θα καεί   μέσα στον υπολογιστή,  άντε και κανένα τροφοδοτικό ξέρω γω να πάει κάτι μέχρι εκεί όμως κι αυτό λόγω κακής ποιότητας ρεύματος    

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...