Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μέλη του Insomnia.

Εδώ και λίγες εβδομάδες πέθανε η κάρτα γραφικών μου (HD 7870) και πρόσφατα βρήκα μερικά άρθρα στο διαδίκτυο για το "GPU baking" και "reflow". Δυστυχώς, ακομά και αν νόμιζα ότι έκανα αρκετή έρευνα, αφού πραγματοποίησα την διαδικασία στον φούρνο του σπιτιού μου, έμαθα ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του φούρνου.

Η διαδικασία την οποία ακολούθησα είναι η εξής: προθέρμανα τον φούρνο στους 185°C για δέκα λεπτά. Μετά τοποθέτησα την κάρτα γραφικών πάνω σε τέσσερα μπαλάκια αλουμινόχαρτου (αφού της έβγαλα το fan, το heatsink, πάστα κλπ, έμεινε σκέτο το pcb βασικά) και ένα φύλο αλουμινόχαρου πάνω απο το ταψί. Στη συνέχεια έστειλα το ταψί στο φούρνο και την έψησα για 8 λεπτά στους 185°C και μετά άλλα 2 λεπτά στους 200°C. Όταν την έβγαλα την άφησα να κρυώσει για ένα μισάωρο πριν αρχίσω να την ξανασυναρμολογώ και να την βάλω στον υπολογιστή (τον οποίο χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή γιατί πέτυχε η διαδικασία).

Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι ο φούρνος και ο κίνδυνος χρήσης του για μαγείρεμα. Υπάρχει κανένα άτομο που να είναι γνωστός με τη διαδικασία και να έχει γνώση πάνω στο θέμα; Μπορείτε να με βοηθήσετε; Φοβάμαι πως έκανα τεράστια βλακεία με τον φούρνο και νίωθω απαίσια που ίσως έχω θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την οικογένειά μου. Παρακαλώ βοήθεια.

Υ.Γ. Επίτηδες έκανα το ορθογραφικό λάθος στον τίτλο γιατί για κάποιο λόγο δεν με άφηνε να κάνω post το θέμα με την λέξη "βοήθεια" στον τίτλο.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μάλλον δεν έκανες αρκετή έρευνα καθώς με το που θα ζεσταθεί αρκετά η κάρτα θα ξαναψωφήσει.

Επίσης με τόσο μόλυβδο που έριξες στον φούρνο μαγείρευε μόνο γλυκά τώρα εκεί, τουλάχιστον αφού θα τον φας που θα τον φας, να είναι πιο γλυκά τα γλυκά 

https://en.wikipedia.org/wiki/Lead(II)_acetate

• Like 1
Δημοσ.

μου κάνει εντύπωση που δεν διάβασες πουθενά ότι αυτή η διαδικασία ΔΕΝ πρέπει να γίνεται σε φούρνο που χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις φαγητό , καθώς σχεδόν παντού αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία  λόγο των τοξικών στοιχείων που απελευθερώνονται από αυτή τη διαδικασία μέσα στο φούρνο σε προσβάσιμα οσο και σε μη προσβάσιμα για καθαρισμό σημεία του..

• Like 1
Δημοσ.

Πηγες να σωσεις μια καρτα των 30 ευρω με αμφιβολο αποτελεσμα και καταφερες να καταστρεψεις τον φουρνο σου μην τολμησεις να ψησεις τιποτα ξανα εκει μεσα εκτος αν βαρεθηκες την ζωη σου.

• Like 2
Δημοσ.

Διάβασα αρκετά άρθρα και είδα και μερικά βίντεο όπως τα παρακάτω:

https://youtu.be/aK7RZjAC-qE

https://youtu.be/CXvhHnnCGAY

https://youtu.be/hP2_w5Mebe8

Αυτοί το κάνουν στο φούρνο του σπιτιού τους κανονικά. Αυτό που με μπερδεύει και μου δίνει ελπίδα είναι ότι κάποιοι λένε ότι δεν είναι και τόσο επικίνδυνο άμα δεν ψήσεις την κάρτα πολύ δυνατά και μετά κάνεις και ένα αέρισμα. Πιστεύω από αυτά τα δύο καλύπτομαι. Κάτι άλλο που διάβασα είναι ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές από 2003 και μετά δεν χρησιμοποιούν το επικίνδυνο είδος μετάλου (lead).

Πρέπει να την γ@μησα παιδιά... Δεν νιώθω καλά (ψυχολογικά). Η μητέρα μου σήμερα έκανε ήδη ψωμί και κέικ στον φούρνο. Ψωμί φάγαμε ήδη λίγο τουλάχιστον εγώ και αυτή, το κέικ δεν το αγγίξαμε ακόμα. Φοβάμαι ειλικρινά, μου έρχεται να κλάψω. Πραγματικά, δεν ήθελα να προκαλέσω τόσο κακό. Απλός ήθελα να φτιάξω τον υπολογιστή μου. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα πόσο μάλλον τι να τους πω.

Δημοσ.

Εδώ και πολλά χρόνια οι εργοστασιακές κολλήσεις είναι Pb-Free, λόγω του RoHS. Δεν έχουν μόλυβδο. Ο πιο κοινός τύπος είναι ο SAC305, δηλαδή Sn-Ag-Cu με ποσοστά 96.5%, 3% και 0.5%.

Και το flux της κόλλησης εννοείται πως έχει εξαφανιστεί απ'το εργοστασιακό "ψήσιμο" της κάρτας.

Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

• Like 3
Δημοσ.

Παρε ενα καθαριστικο φουρνου..και καθαρησετον..7870 ηταν εξαχεις προβλημα...στις κολισης στα στιπακια...παρε καμια απο εδω μεσα..

• Like 1
Δημοσ.

Να πω στην οικογένειά μου να πετάξουμε τον φούρνο ή δεν είναι επικίνδυνος; Τι μου προτείνετε να κάνω; Όσο για το καθάρισμα, τη στιγμή που διάβασα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο αυτό που έκανα κάθησα και τον καθάρισα κατευθείαν. Δεν είμαι σίγουρος άμα τον καθάρισα αρκετά όμως. Αυτό που έκανα ήταν να πάρω ένα σκληρό σφουγγάρι και να τρίψω τον φούρνο παντού από την μέσα μεριά χρησιμοποιόντας το υγρό για τα πιάτα.

Δημοσ.

Πάρε ένα καλό καθαριστικό φούρνου και καθάρισε τα πάντα μέσα. Εφόσον το κάνεις αυτό, πάρε μια βρεγμέτη πετσέτα (που δεν χρειάζεστε) βάλτην μέσα και άναψε τον φούρνο για 5 λεπτά. Αν είναι αέρα βάλε την στον αέρα για 10 λεπτά

• Like 1
Δημοσ.

Κατανοητό. Με το φαγητό που μαγειρεύτηκε σήμερα μέσα στον φούρνο τι προτείνετε να κάνω; Επίσης, εφόσον εγώ και η μητέρα μου έχουμε ήδη φάει απο το ψωμί, είμαστε σε κίνδυνο; Να πάμε σε κανένα κανένα νοσοκομείο για βοήθεια;

Δημοσ.

Ποιός είναι ο σκοπός της πετσέτας και σε πόσους βαθμούς να βάλω τον φούρνο;

Δημοσ.

Παει ο φουρνος. Μην τον ξαναχρησιμοποιησεις.

Για να καθαρισεις τον φουρνο, εκτος απο τα καθαριστικα φουρνου και τα υπολοιπα που ειπαν οι φιλοι συμφορουμητες, θα προτεινα ενα ταψι γεματο (μεχρι την μεση το πολυ) με νερο. Βαλτο για 20-30 λεπτα στους 180-200 στον αερα (ισως και στις αντιστασεις). Μετα ξανα καθαρισμα του φουρνου (αφου κρυωσει προφανως), και ξανα παλι την διαδικασια με το ταψι. Καντο 3-4 φορες για να εισαι σιγουρος.

Δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει το κολπο με το ταψι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...