Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καινούριο σπίτι, και κοιτάζω να στήσω κάποια πράγματα.

Δεν με ενδιαφέρει να είναι το νεότερο μοντέλο, ούτε το τελειότερο προφανώς.

Διαθέσιμο budget: Μέχρι 800€

Απόσταση και γωνία θέασης: 4+ μέτρα προς το παρόν, 5+ στη συνέχεια

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]: Ταινίες (ΗιQ torrents, Blu), pc monitor μόνο για τα γούστα (αδιάφορο ουσιαστικά)

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "): 49-55", πιστεύω

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Νope

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): Πλέον πάμε σε 4Κ? Αυτό το HDR, έχει νόημα? Είναι πραγματικό? Κυρίως, τί γίνεται με το DVB-Tx και τις μαϊμουνιές της DIGEA?

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : LG > Sammy, αλλά δεν είμαι απόλυτος προφανώς. SONY, Philips, Panasonic, Sharp...ντεν ξέρω.

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά)Αδιάφορο, εντός Αττικής.

Δημοσ.

Από τα λίγα που έχω καταλάβει ψάχνοντας,μια πολύ φθηνότερη,τηλεόραση .Πρώτα από όλα το μέγεθος,για την περίπτωση σου μάλλον είναι λίγες και οι 60" για υλικό 4k.H επιλογή τύπου πάνελ (IPS ή VA) έχει να κάνει με τις γωνίες θέασις που θα έχεις και με το πόσο φωτεινός θα είναι ο χώρος σου.Μεγάλες γωνίες θέασις και φωτεινός χώρος πας καρφί για IPS αλλιώς αν σου αρέσει να βλέπεις ταινίες στα σκοτεινά και να είσαι απέναντι από την tv πας για VA.Αν και μάλλον αφού λες για gaming το IPS είναι μονόδρομος.Για το HDR θα πρέπει και το υλικό που θα έχεις να το υποστηρίζει και το DNB t-2 θα πρέπει να είναι h265 για να υποστηρίξει την digea για το αν και πότε θα το υιοθετήσει

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, όχι. Αν θα συνδέω pc επάνω θα το κάνω μια φορά στο μήνα (κι αν...), μόνο για κανένα χαλαρό-εντυπωσιακό.

Για παραπάνω από 55'', ξεφεύγουμε πολύ οικονομικά.

Οι ταινίες και σειρές, απόγευμα-βράδυ θα είναι, στα μισοσκότεινα-σκοτεινά, κοιτάζοντας πρακτικά ευθεία.

Τις υπόλοιπες ώρες, είναι απλή-γενική χρήση.

Δημοσ.

Παρα πολυ μεγαλη αποσταση και μικρο budget για να πας σε 4κ συσκευη, θες 65αρα+. Το HDR ειναι αυτο που μετραει πλεον, ολες διαβαζουν hdr δεδομενα αλλα μονο οι ακριβες σειρες μπορουν να το αποδοσουν οπως πρεπει.

Υπαρχει βεβαια η 55αρα samsung mu6100 η οποια ειναι η πιο τιμια επιλογη σ αυτα τα λεφτα, απ την αλλη ομως δεν εχει και πολυ νοημα αν βλεπεις 4κ υλικο γιατι η αποσταση ειναι πολυ μεγαλη. Ισως θες να την βγαλεις πιο οικονομικα με μια 55αρα fhd οπως η k5500 samsung.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα κοιτούσα και την Panasonic TX-55CS630 ,δεν είναι 4Κ, αν μπορέσεις να την βρεις σε κανένα κατάστημα.Va πανελ,100Hz πραγματικά με μόνη παραφωνία ότι ο δέκτης DVB T-2 δεν υποστηρίζει h.265 hevc και σε χαμηλή τιμή την έχει μόνο κατόπιν παραγγελίας ένα κατάστημα στο skroutz.Πληροφορίες για αυτήν Link.png Site: εδώ .Και αν είσαι πιο "τολμηρός" και την βρεις πουθενά και Link.png Site: αυτή φαίνεται ενδιαφέρουσα αν και λίγο έξω από το budget σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρα πολυ μεγαλη αποσταση και μικρο budget για να πας σε 4κ συσκευη, θες 65αρα+. Το HDR ειναι αυτο που μετραει πλεον, ολες διαβαζουν hdr δεδομενα αλλα μονο οι ακριβες σειρες μπορουν να το αποδοσουν οπως πρεπει.

Υπαρχει βεβαια η 55αρα samsung mu6100 η οποια ειναι η πιο τιμια επιλογη σ αυτα τα λεφτα, απ την αλλη ομως δεν εχει και πολυ νοημα αν βλεπεις 4κ υλικο γιατι η αποσταση ειναι πολυ μεγαλη. Ισως θες να την βγαλεις πιο οικονομικα με μια 55αρα fhd οπως η k5500 samsung.

Από όσο καταλαβαίνω, αναφέρεσαι στο "λόγο" απόσταση/διαγώνιος/ανάλυση...δεν διαφωνώ προφανώς.

Εννοείς ότι σε αυτές τις αποστάσεις, δεν θα καταλαβαίνω πρακτικά τη διαφορά μεταξύ 1080 και 4Κ, σωστά?

Από όσο βλέπω, η 6100 είναι 8bit στην πραγματικότητα, 60Hz, δεν υποστηρίζει πραγματικό HDR/FRC.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις, σε αυτά τα € αλλίμονο κιόλας.

Τις ίντσες περισσότερο κυνηγάω, με μια αξιοπρεπή εικόνα, να μη βλέπω σκιές μέσα και νερά (όπως στν 620LG που έχω τώρα, σε κάποιο περιεχόμενο).

Αν βέβαια στο 1000κο υπάρχει κάτι που πραγματικά αξίζει, το συζητάμε.

edit: Το 1000κο που λέγαμε...αξίζει? http://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-55uj750v-1197303.html

Εγώ θα κοιτούσα και την Panasonic TX-55CS630 ,δεν είναι 4Κ, αν μπορέσεις να την βρεις σε κανένα κατάστημα.Va πανελ,100Hz πραγματικά με μόνη παραφωνία ότι ο δέκτης DVB T-2 δεν υποστηρίζει h.265 hevc και σε χαμηλή τιμή την έχει μόνο κατόπιν παραγγελίας ένα κατάστημα στο skroutz.Πληροφορίες για αυτήν Link.png Site: εδώ .Και αν είσαι πιο "τολμηρός" και την βρεις πουθενά και Link.png Site: αυτή φαίνεται ενδιαφέρουσα αν και λίγο έξω από το budget σου

Like για το site με τις πληροφορίες.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.

Ναι σ αυτον τον "λογο" αναφερομαι. Η 6100 θα σε καλυψει απολυτα. Δεν βρισκεις 10βιτ πανελ σ αυτα τα λεφτα. Η lg που λες εχει "fake 4k panel". Ελπιζω αυτα που ζητας απο τη τηλεοραση να μην περιμενεις να τα δεις στα καναλια της digea!!!

Εγω στη θεση σου, που αυτο πιστευω οτι ειναι και το πιο συνετο, θα κοιταγα για τις περισσοτερες ιντσες. Αν φτασεις στα 1000ε μπορεις να πας σε 60αρα lg uh605. (Ουτε αυτη βεβαια εχει πραγματικο 4κ πανελ αλλα δε σ ενδιαφερει σ αυτη την αποσταση)

• Like 1
Δημοσ.

Με τσακίζεις με κάθε σου απάντηση :-D

"Fake 4K"? Upscale, εννοείς?

Εννοείται πως η Digea/OTE/Nova δεν είναι μέσα στις πηγές μου...το λέω και στο αρχικό, BluRay (oτι αντίστοιχο μέσο), torrent.

To 4K, δεν μου είναι αυτοσκοπός. Απλά βλέπω ότι σε "μεγάλες" ίντσες, είναι περίπου υποχρεωτικό, όπως ήταν το 3D πριν 4-5 χρόνια.

Επίσης, σχεδόν πάντα είναι το μόνο που συνδυάζεται με DVB-T2/h265/HVEC κλπ, ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγω σε καραγκιοζιλίκια με εξωτερικούς αποκωδικοποιητές σε 2-3 χρόνια σε "καινούρια" τηλεόραση.

Βλέπω στον παραπάνω πίνακα του theoilia πως στις αποστάσεις που θα χρησιμοποιώ την τηλεόραση, μια καλή FHD είναι η μοναδική που θα έχει νόημα.

Πάνω από 55, μπορεί να είναι σωστές για την απόσταση, αλλά δεν βολεύουν στους υπόλοιπους χώρους, οπότε δεν θα πάω.

Όσο έχεις όρεξη να ασχολείσαι, θα ακούω.

Δεν βιάζομαι τόσο πολύ, έτσι κι αλλιώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...