Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση Mini itx case .: Xilence Torino


dimtsef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mετά από μεγάλη αναζήτηση για στήσιμο ενός mini itx build για καθημερινή χρήση γραφείου (το κουτί ενδείκνυται ακόμα και για gaming χρήση) και λαμβάνοντας υπόψιν κυρίως τις προσωπικές μου ανάγκες κατέληξα στο κουτί Xilence Torino

Παρακάτω θα κάνω μια παρουσίαση ώστε να βοηθήσω πιθανούς αγοραστές του κουτιού αυτού, αλλά και να μοιραστούμε οι κάτοχοι του κουτιού απόψεις και βελτιώσεις.

 

Οι κύριοι λόγοι που με έκαναν να καταλήξω σε αυτό του κουτί είναι οι εξής

 

1) Είχε ακριβώς τις διαστάσεις που χρειαζόμουν για τον χώρο που θα έμπαινε ! βλέποντας τις φωτός θα καταλάβετε ! Επίσης το θεωρώ αρκετά όμορφο και η υφή της βαφής του το κάνει να δείχνε πολύ Premium !

 

2) Είχε ένα 5,25 χώρο μπροστά καθώς το θεωρούσα απαραίτητο για την χρήση ενός DVD R ή ενός front panel για μερικές επιπλέον θύρες usb κτλ. όπου μετά από μια μεγάλη αναζήτηση βρήκα κάτι που συνδυάζει και τα δύο !  εδώ θα βρειτε το σχετικό post μου όταν έψαχνα το συγκεκριμένο αντάπτορα.

 

3) Είχε κάτι που δεν συνάντησα σε κανένα άλλο mini itx κουτί, δύο !  hot swap αφαιρούμενα slot 2,5 δίσκων κάτι τρομερά βολικό για την γρήγορη εναλλαγή δίσκων όπου μπορείτε να καταλάβετε πιστεύω πόσο πιο βολικό είναι βάζεις τον δίσκο στο internal bay παρά να μπαίνεις σε διαδικασία να βγάζεις το κουτί από τη θέση του να αποσυνδέεις τα εξωτερικά καλώδια ώστε να το ανοίξεις και να ψάχνεις πάλι στον ήδη περιορισμένο χώρο που έχουν αυτά τα κουτιά να συνδέεις καλώδια στην μητρική και να ψάχνεις χώρο για το που θα ακουμπήσεις τον δίσκο.. ευκολία 0 δηλαδή ! όμως με την built in κατασκευή που έχει αυτό το κουτί όσοι το δουλέψετε θα με θυμηθείτε !

 

4) Πολύ καλό airflow και αθόρυβη λειτουργία ! όπως καταλαβαίνετε σε τόσα μικρά build το airflow είναι σημαντικό κομμάτι και το συγκεκριμένο case έρχεται με προεγκατεστημένο εμπρός 120αρι ανεμηστήρα μάλιστα έχει κόκκινο led φωτισμό και αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης! Στο πίσω μέρος έχει έναν μικρό 80αρι.  Το μπροστινό ανεμιστηράκι στις 500κατι στροφές που το έχω ρυθμίσει από το bios είναι στην ουσία αθόρυβο και αποδίδει αρκετά καλα!  το πίσω αν και ειναι αρκετά αθόρυβο για την κατασκευή του , όταν το πρωτοείδα δεν μου γέμισε το μάτι , κάνει το 1/3 του θορύβου που πίστευα ότι θα κάνει βλέποντάς το αρχικά ! παρόλα αυτά είναι στην λίστα για αλλαγή που έχω για την επόμενη παραμετροποίηση του κουτιού.

 

5) Λεπτομέρεια θα μου πείτε αλλά ναι είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό που δεν είχε κανένα άλλο κουτί, έχει κλειδαριά στο πορτάκι του ανεμιστήρα που δίνει πρόσβαση στους δύο αφαιρούμενους δίσκους !

 

αυτά που δεν έχει αλλά δεν στάθηκαν ικανά εμένα τουλάχιστον να με αποτρέψουν από το να το αγοράσω είναι ότι στα πλαινά πανελ δεν έχει φίλτρα σκόνης ( ειναι και αυτό στην λίστα θελω να φτιάξω μαγνητικά αφαιρούμενα φίλτρα) και κουμπί reset κάτι που προσωπικά με αφήνει αδιάφορο.

ένα άλλο μείον θα έλεγε κανείς που έχει αυτό το κουτί είναι ότι τα μπροστινά USB3 συνδέονται όχι πάνω στο header της μητρικής, αλλά πάνω στην ίδια την μητρική δηλαδή στα εξωτερικά τις USB3 !

Αν και στην αρχή πραγματικά με ξίνισε αυτό το πράγμα όπως το έβλεπα και στις φωτός καθώς βγαίνουν από πίσω τα USB3 καλώδια (βλέπετε φωτος ) τελικά αποδείχθηκε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΝ στην όλη υπόθεση για τον εξής απλό λόγο ! Οι mini itx μητρικές, τουλάχιστον όσες έχω υπόψιν μου, έχουν μόνο 1 USB3 εσωτερικό header (τουλάχιστον μέχρι 160 ευρώ μητρικές που κοιτούσα) με αποτέλεσμα να σε περιορίζει αφάνταστα στο να θες να βάλεις ένα front panel με επιπλέον USB3 ή Card Reader ! έστω ότι υπάρχουν Card Reader που μπαίνουν και με χρήση USB2 Header οι διαφορές στην ταχύτητα που έχει ένα USB2 Card reader με ένα USB3 είναι τεράστιες ! Παρακάτω θα δείτε το front panel που επέλεξα και θα καταλάβετε ακριβώς το θέμα του περιορισμού που περιγράφω.

 

θα μπορούσε να έχει και στο πάνω μέρος του κουτιού στο ύψος του τροφοδοτικού ένα άνοιγμα ώστε να μπορεί κάποιος να βάλει το τροφοδοτικό με το μέρος του ανεμηστήρα προς τα πάνω καθώς τώρα το έχω προς το μέρος της μητρικής. Αν και το airflow που παρέχει το κουτί από μόνο του ειναι εξαιρετικό και βοηθάει πολύ στις διατήρηση μιας πολύ καλής θερμοκρασίας στον εσωτερικό χώρο. Αν και με λίγο custom δουλειά και μεράκι λύνεται αυτό.

 

Κατά το στήσιμο ωστόσο εντόπισα 2 κατ εμέ κατασκευαστικές ατέλειες ή καλύτερα 2 πράγματα που θα μπορούσε η εταιρία να είχε προβλέψει και να είχε φτιάξει διαφορετικά ώστε να είναι πιο λειτουργικά. Παρόλα αυτά με λίγο custom δουλειά (με ενα κοφτάκι-πριονάκι) διορθώνονται τουλάχιστον το πρώτο που περιγράφω το οποίο ειναι και το πιο σημαντικό κατ εμέ.

 

αυτά είναι

 

1) Το πλαίσιο του τροφοδοτικού που βιδώνει το τροφοδοτικό και το κρατάει πάνω στο κουτί τουλάχιστον στο τροφοδοτικό μου κάνει ένα σκαλοπάτι γιατί στην ουσία το πλαίσιο ειναι μεγάλο και ακουμπάει στο βύσμα που μπαίνει το καλώδιο τροφοδοσίας, θέλει 2 χιλιοστα κόψιμο και θα είναι μια χαρά. δεν ξέρω αν με άλλα τροφοδοτικά υπάρχει αυτο το θέμα αλλά τουλάχιστον με το enermax sfx revolution 550

έχω αυτό το θέμα που περιγράφω και θα το δείτε και στις φωτός που έχω βάλει και θα καταλάβετε καλύτερα. Και εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο ΣΥΝ , ειναι το γεγονός ότι το τροφοδοτικό μπαίνει από έξω προς τα μέσα κάτι το οποίο το κάνει τρομερά βολικό στο να συνδέσετε τα πάντα από καλώδια και μετα να σπρώξετε το τροφοδοτικό προς τα μέσα ! το περιγράφω και στο στήσιμο παρακάτω.

Εδώ να πω 2 λόγια για το τροφοδοτικό, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΘΟΡΥΒΟ PREMIUM συσκευασία και μάλιστα έχει και ένα δωράκι μέσα ένα ασύρματο bluetooth ηχείο !  το προτίμησα έναντι του corsair sfx 450 επειδή έχει 6 molex για SATA όπως 6 έχει και η μητρική μου και όπως θα δείτε βάση του build μου τα χρειάζομαι και τα 6.επίσης στο 30% της χρήσης ο ανεμιστήρας είναι κλειστός !

 

2) το δεύτερο ψεγάδι του κουτιού είναι ότι το εσωτερικό 5,25 bay για κάποιο λόγο προεκτείνεται αρκετά βαθειά , δηλαδή έχω βάλει αυτή τη στιγμή ένα DVD R ,μέχρι να έρθει το front panel που έχω παραγγείλει, και από το εσωτερικό bay περισσεύουν περίπου 2-3 εκατοστά λαμαρίνα !( δειτε τις φωτό και θα καταλάβετε εδώ δεν ξέρω αν μπορώ να το κόψω κάπως καθώς φαίνεται λίγο πιο ζόρικο να κοπεί)  κάτι το οποίο φέρνει τα καλώδια του τροφοδοτικού οριακά ενώ θα μπορούσε να ειναι λιγότερο βαθύ από όσο ειναι τώρα και να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στα καλώδια του τροφοδοτικού.. και πάλι μην ξεχνάμε ότι πρόκειτε για ένα mini itx case και ο χώρος ειναι περιορισμένος έτσι και αλλιώς.  Μην παρεξηγηθώ όμως τα καλώδια του τροφοδοτικού χωράνε μια χαρά ίσα που πιέζονται.

 

Όσον αφορά την τιμή χμμ οκ δεν ειναι από τα πιο οικονομικά αλλά πραγματικά στα 80 ευρώ που το πήρα το case αυτό τα αξίζει τα λεφτά του.

 

Στησιμο

Στο στήσιμο αυτά που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι

1) χρειάζονται οπωσδήποτε ευθεία καλώδια sata καθώς τα γωνιακά είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρουν να κουμπώσουν , ένα έχω βάλει γιατί είχα ξεμείνει από ίσια ,όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτός και αυτό με την πρώτη ευκαιρία θα το αλλάξω γιατί ζορίζεται λιγάκι.

 

2) στην πάνω 5,25 συσκευή βάλτε το πρώτο sata που βγαίνει από το τροφοδοτικό γιατί έβαλα το τελευταίο που ήταν και πιο εύκολο με αποτέλεσμα να βγουν μη χρηστικά τα άλλα δύο. στις φωτός δείχνω το λάθος και την διόρθωση που έκανα μετά αλλά κάθε λάθος βήμα είναι επίπονο καθώς ειναι εξαιρετικά δύσκολο να δουλεύει κανείς σε τόσο στενό χώρο.

 

3) ένα εξαιρετικό στοιχείο του κουτιού το οποίο κάνει το στήσιμο των καλωδίων και του τροφοδοτικού παιχνιδάκι, όπως προανέφερα είναι το πλαίσιο του τροφοδοτικού που επιτρέπει στο τροφοδοτικό να μπει από έξω προς τα μέσα.

 

4) Θα χρειαστείτε ενα επιπλέον ανταπτοράκι για το ρεύμα του δεύτερου ανεμιστήρα καθώς τουλάχιστον η δικιά μου μητρική είχε μόνο ένα και το χρησιμοποίησα για τον μπροστινό ανεμιστήρα. 

 

Front Panel

Εδώ είναι όλος ο "καβγάς".. και αυτό γιατί εκεί που κάποιος θεωρεί μειονέκτημα  του κουτιού τα μπροστινά USB3 να συνδέονται με τα εξωτερικά της μητρικής εγώ θα σας αποδείξω ότι για εμένα τουλάχιστον ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα που δεν είχε κανένα κουτί ! Σύφμωνα με τις δικές μου πάντα ανάγκες καθώς τον υπολογιστή των θέλω για χρήση γραφείου και όχι για σαλόνι ήθελα να έχω μπροστά μου διαθέσιμα όσο πιο πολλά USB2-3 γινόταν , ισως και ένα card reader και γιατί όχι και ένα dvd rom . Ε λοιπόν μπορώ να τα έχω όλα με αυτό το κουτί! Πως ? μα φυσικά εξ αιτίας της ιδιαιτερότητας του έχει με την σύνδεση των μπροστινών USB3 πίσω στην μητρική με αποτέλεσμα να μου αφήνει ελεύθερο το εσωτερικό USB3 header και σε συνδυασμό με το εσωτερικό USB2 header θα βάλω πάνω αυτό εδώ

Αντάπτορας 5,25 που δίνει την δυνατότητα να συνδεθεί ένα Slim DVD R αλλά και ένα επιπλέον 3,5 front panel !

Έτσι θα έχω και DVD R αλλά και πλήθος USB θυρών καθώς και Card Reader με διασύνδεση USB3 για μεγάλες ταχύτητες ! Το πάνελ αυτό συγκεκριμένα δίνει

3Χ USB2

1X Super Charger (χωρίς μεταφορά δεδομένων - μόνο για φόρτιση).

1X USB3 

1X e-sata

Card Reader USB3

 3.5 Front panel

 

σημείωση, στον αντάπτορα αυτόν θα μπορούσε να μπει και 3,5 bay για δίσκο 3,5 αλλά για τις δικές μου ανάγκες θα προτιμήσω τα USB  το Card reader και το e-sata εξάλου το κουτί μην ξεχνάτε δίνει από μόνο του 2 hot swap θέσεις 2,5 δισκων.

 

Όσον αφορά τον μέσα χώρο του κουτιού έχει bay για 3,5 δίσκο και στο πάτωμα χωράει άλλος ένας άνετα !

Το τελικό αποτέλεσμα εικόνας και χρηστικότητας σίγουρα θα ικανοποιήσει όσους το προτιμήσουν για την κατασκευή του mini υπολογιστή τους.

 

μόλις παραλάβω το front panel θα ανανεώσω το topic με νέες φωτός.

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας ελπίζω όσα έγραψα να φανούν χρήσιμα καθώς το κουτί αυτό πραγματικά αξίζει !

 

ρωτήστε ότι θέλετε η ακόμα και να προτείνετε !

 

Διαστάσεις κουτιού
βάθος: 34,8 cm
πλάτος: 21,4 cm
ύψος: 21,9 cm
Μέγεθος κάρτας γραφικών: μέχρι 27 cm
Μέγεθος ψύκτρας επεξεργαστή: έως 10,5 cm

 

 

post-280541-0-01744400-1507311277_thumb.jpg

post-280541-0-86669600-1507311284_thumb.jpg

post-280541-0-06828300-1507311290_thumb.jpg

post-280541-0-20517000-1507311295_thumb.jpg

post-280541-0-51350800-1507311303_thumb.jpg

post-280541-0-38503900-1507311310_thumb.jpg

post-280541-0-95297600-1507311316_thumb.jpg

post-280541-0-14770400-1507311323_thumb.jpg

post-280541-0-05559200-1507311329_thumb.jpg

post-280541-0-99778900-1507311334_thumb.jpg

post-280541-0-31429900-1507311342_thumb.jpg

post-280541-0-73733500-1507311347_thumb.jpg

post-280541-0-99279100-1507311352_thumb.jpg

post-280541-0-82693300-1507311358_thumb.jpg

post-280541-0-39764800-1507311365_thumb.jpg

post-280541-0-75593600-1507311377_thumb.jpg

post-280541-0-86783300-1507311383_thumb.jpg

post-280541-0-71230000-1507311389_thumb.jpg

post-280541-0-51004800-1507311400_thumb.jpg

post-280541-0-58903000-1507311407_thumb.jpg

post-280541-0-77902600-1507311415_thumb.jpg

post-280541-0-51565500-1507311422_thumb.jpg

post-280541-0-83847400-1507311430_thumb.jpg

post-280541-0-28816400-1507311439_thumb.jpg

post-280541-0-73119000-1507311446_thumb.jpg

post-280541-0-60777000-1507311458_thumb.jpg

post-280541-0-95167200-1507311465_thumb.jpg

post-280541-0-56909500-1507311475_thumb.jpg

post-280541-0-27081700-1507311483_thumb.jpg

post-280541-0-25598100-1507311491_thumb.jpg

post-280541-0-80329700-1507311516_thumb.jpg

post-280541-0-49474600-1507311526_thumb.jpg

post-280541-0-62174800-1507311533_thumb.jpg

post-280541-0-43147900-1507311542_thumb.jpg

post-280541-0-78838800-1507311550_thumb.jpg

post-280541-0-49430700-1507311562_thumb.jpg

post-280541-0-95044800-1507311571_thumb.jpg

post-280541-0-60779700-1507311582_thumb.jpg

post-280541-0-50785600-1507311592_thumb.jpg

post-280541-0-41561200-1507311601_thumb.jpg

post-280541-0-06528300-1507311614_thumb.jpg

post-280541-0-19490100-1507311620_thumb.jpg

post-280541-0-52952800-1507311626_thumb.jpg

post-280541-0-32720800-1507311639_thumb.jpg

post-280541-0-43638100-1507311647_thumb.jpg

post-280541-0-42693300-1507311656_thumb.jpg

post-280541-0-29517500-1507311668_thumb.jpg

post-280541-0-18948300-1507311680_thumb.jpg

post-280541-0-02141700-1507311694_thumb.jpg

post-280541-0-43511400-1507311703_thumb.jpg

post-280541-0-22219800-1507311710_thumb.jpg

post-280541-0-83147200-1507311716_thumb.jpg

post-280541-0-79964200-1507311726_thumb.jpg

post-280541-0-47610100-1507311737_thumb.jpg

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από αναμονή για τα parts που περίμενα το mini itx Build μου ολοκληρώθηκε !

 

Εγινε αντικατάσταση του πίσω ανεμιστήρα όπως και του μπροστινού με silent fans και το σύστημα ειναι πραγματικά αθόρυβο !  Το front panel έδωσε τρομερή επεκτασιμότητα για την καθημερινή χρήση γραφείου τόσο με το dvd rw όσο και με τα Usb3 τα usb2 τα card readers αλλά και την αποκλειστική θύρα usb φόρτισης ! και όλα αυτά σε μόλις ένα 5,25 panel !

 

Επόμενο Mod sleeved καλώδια...

post-280541-0-70527400-1510004228_thumb.jpg

post-280541-0-17304500-1510004236_thumb.jpg

post-280541-0-23766600-1510004241_thumb.jpg

post-280541-0-19058100-1510004247_thumb.jpg

post-280541-0-97957700-1510004254_thumb.jpg

post-280541-0-86675700-1510004262_thumb.jpg

post-280541-0-27795900-1510004272_thumb.jpg

post-280541-0-41700600-1510004279_thumb.jpg

post-280541-0-69054700-1510004291_thumb.jpg

post-280541-0-45030600-1510004298_thumb.jpg

post-280541-0-38136900-1510004304_thumb.jpg

post-280541-0-30443400-1510004310_thumb.jpg

Επεξ/σία από dimtsef
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχαχα όχι δεν το δίνω , μάλλον είχες δει μια αγγελία που είχα βάλει πριν καμια εβδομάδα για κουτί και τροφοδοτικο, απλά λογο αναμονής των τελευταίων parts που είχαν καθυστερήσει πααρα πολύ μου πέρασε μια σκέψη να το σταματήσω αλλά τελικά τέλος καλό όλα καλά !

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον Ανταπτορα για τετοιο drive πως να τον ψαξω? Θελω να βαλω ενα στην οροφη του κουτιου για να μην φαινεται καθως το χρειαζομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι να σου πω δεν ξέρω πως το ζητάς ! εγώ το βρήκα σε ένα τοπικό μαγαζί με μεγάααλη τύχη καθώς δεν περίμενα να το βρω με τιποτα και κυρίως στην επαρχία ! Το θέμα ειναι ότι δεν το χρειάστηκα καθώς το front panel που αγόρασα περιλάμβανε το καλώδιο ρεύματος το οποίο κουμπώνει στο drive και καταλήγει σε ρεύμα sata ! ανεβάζω και μια φωτο για να δεις πως ειναι

post-280541-0-76973800-1510331775_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι το άσπρο που βλέπεις στη φωτό πάει σε ρεύμα του τροφοδοτικού το συγκεκριμένο ειναι ρεύμα που πάει στο floppy κανονικά αλλά υπάρχουν και ανταπτοράκια για αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι το άσπρο που βλέπεις στη φωτό πάει σε ρεύμα του τροφοδοτικού το συγκεκριμένο ειναι ρεύμα που πάει στο floppy κανονικά αλλά υπάρχουν και ανταπτοράκια για αυτό.

Πολύ σωστά, ευχαρστω
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...