Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ μίλησα για PERFORMANCE / WATT !!! 

Δηλαδή τι ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ έχει το chip  και πόσο ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ από την ΠΡΙΖΑ . 

Μετά ναι, ανάλογα την χρήση και πως η εφαρμογή σου εκμεταλλεύεται τον κάθε επεξεργαστή, αποφασίζεις και παίρνεις .

Πάντως να ξέρετε πως όλα αυτά τα CPU θα φάνε μεγάλα Price drop . 

Αυτό γιατι και η Ιντελ με τα 10nm και η AMD με τα 12nm / 7nm θα το προχωρήσουν πολύ γρήγορα το πράγμα. 

Η Intel θα φέρει 8C/16T με Full AVX 512 support (4,5/4,7Ghz)  ... μέσα στο 2018 ...  και σε νέα πλατφόρμα. 

Μια ξεπέτα είναι τα Coffee .

Άλλο perf/$$ και άλλο perf/watt.

Με πρόλαβες.

• Like 3
  • Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ μίλησα για PERFORMANCE / WATT !!!

Δηλαδή τι ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ έχει το chip και πόσο ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ από την ΠΡΙΖΑ .

Μετά ναι, ανάλογα την χρήση και πως η εφαρμογή σου εκμεταλλεύεται τον κάθε επεξεργαστή, αποφασίζεις και παίρνεις .

Πάντως να ξέρετε πως όλα αυτά τα CPU θα φάνε μεγάλα Price drop .

Αυτό γιατι και η Ιντελ με τα 10nm και η AMD με τα 12nm / 7nm θα το προχωρήσουν πολύ γρήγορα το πράγμα.

Η Intel θα φέρει 8C/16T με Full AVX 512 support (4,5/4,7Ghz) ... μέσα στο 2018 ... και σε νέα πλατφόρμα.

Μια ξεπέτα είναι τα Coffee .

Με πρόλαβες.

Συνέχεια βγαίνουν νέα πράγματα. Αν περιμένω μέχρι το 2018 να πάρω 10nm μαζί με volta γιατί να μην περιμένω και για ddr5 το 2020. Εμένα με ενδιαφέρει να πάρω κάτι αξιοπρεπεστατο να με βγάλει 4 5 χρόνια με ποιοτικό gaming χωρίς να χωλαίνει πουθενά. Οι εταιρείες η δουλειά τους είναι να βγάζουν συνέχεια προϊόντα να αγοράζει ο κόσμος.

• Like 1
Δημοσ.

Για τον μεσο χρηστη που τον ενδιαφερει κυριως το gaming αλλα παιζει σε οθονη 1080p/60Hz δεν χρειαζεται καν να αγορασει τιποτε αν εχει εναν i5 και μια GTX 1060/RX 580. Οι διαφορες στο gaming με ryzen η coffeelake θα ειναι μικρες. Και αυτο γιατι μπορει να εχεις πολυ smooth gaming εμπειρια και με παλιοτερο hardware.

Το καινουργιο υλικο ryzen η coffelake εχει μονο νοημα,κατα την ταπεινη μου γνωμη, μονο αν ο αγοραστης σκοπευει σε δευτερο χρονο,να παει ενα επιπεδο παραπανω σε οθονη και gaming εστω και ενα χρονο μετα και να αγορασει 27' 1440p monitor και να το συνοδευσει και με μια καρτα ανωτερη λιγο της 1060, με μια 1070 ας πουμε. Εχουν αρχισει να υπαρχουν τετοια monitor με 350 ευρω,εχουν αρχισει να πεφτουν οι τιμες.Και ας μην εχει g-sync ,μια βλακεια ειναι ουσιαστικα αυτο δεν προσφερει πολλα,μια κοροιδια.

Το 1080p/60Hz με βαση το hardware που βγαινει ,πεθανε πλεον. Μπορεις να μεινεις με παλιο i5 και να παιζεις αλλαζοντας με μια μεσαια προς καλη καρτα τυπου gtx 1060 για παντα. Παει πια αυτο δεν εχει να προσφερει τιποτε παραπανω και σιγουρα καρτες ακομη φτηνοτερες οπως gtx 1050ti,θα αρκουν για smooth gaming.

• Like 1
Δημοσ.

Μία GTX 1070 σε 1440p προσφέρει σχεδόν το ίδιο frame rate με μια gtx 1060 σε 1080p. Και η gtx 1080 σημαίνει μόνιμο 600άρι για κάρτα.

Το νόημα του gsync/freesync είναι να έχεις ομαλή ροή ακόμα και όταν το frame rate πέφτει κάτω από το refresh rate του μόνιτόρ σου. Γιατί με τα κλασικά μόνιτορ καταλαβαίνεις "σπάσιμο" της κίνησης ακόμα και με μικρά drops στα 57 καρέ π.χ.. Σε "τυφλές" συνθήκες του στυλ να αντιλαμβάνεσαι σπάσιμο στην κίνηση και μόλις ανοίξεις το afterburner να το επιβεβαιώνεις. Όχι το ανάποδο.

Τα περισσότερα hertz προσφέρουν πιο αληθοφανή εμπειρία. Η κίνηση είναι κομμάτι της εμπειρίας. Η μεγαλύτερη ανάλυση έχει το νόημα του να μεγαλώνεις την οθόνη εσαεί χωρίς να βλέπεις πιξέλιασμα. Δεν βελτιώνει τα γραφικά.

Οι 24 ιντσών οθόνες σε απόσταση 70cm προσφέρουν κάλυψη του οπτικού πεδίου παρόμοια με αυτή που έχεις στο σινεμά(βλέπε προδιαγραφές THX). Για αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των gamers(95% βάσει steam) παίζει ακόμα σε οθόνες μέχρι 1080p.

Οι τεράστιες οθόνες μπορεί να κουράσουν σε απλό σερφάρισμα και επειδή είναι ένα επίπεδο χωρίς βάθος δεν "κάθονται" φυσικά στο μάτι. Δεν μπορεί κάποιος να περιμένει με άλλα λόγια ρεαλισμό και φυσικότητα κολλώντας τα μούτρα του σε μια οθόνη. Το ανθρώπινο οπτικό πεδίο εκτός από μεγάλη έκταση έχει βάθος.

Τέλος για να χαρείς ένα game πρέπει να μπορείς να το παίξεις τουλάχιστον σε very high settings γιατί πιο κάτω κλείνουν εντελώς κάποια εφέ όπως τα godrays η υποβαθμίζονται σοβαρά. Τι να την κάνεις την σούπερ ανάλυση αν γυρνάς στο 2013;

Οπότε για 1080/60fps ultra/very high θες οπωσδήποτε 1060 και να την αλλάζεις. Για 1440p/60fps αντίστοιχα 1070 κοκ ανεβαίνοντας και hertz.

Δημοσ.

143ευρω τροφοδοτικό?wtf

Σα να φοράς παπούτσια Prada σκαρπίνια, με φόρμα γυμναστικής by Αλέφαντος   

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά απορώ ποιος αγοράζει H/w από eshop/plaisio. Και άντε το plaisio έχει πολύ περισσότερο προσωπικό και φυσική παρουσία με κατάστημα όπου μπορείς να δεις τα πράγματα από κοντά. Το eshop από που και ως που;

Δημοσ.

Γενικά απορώ ποιος αγοράζει H/w από eshop/plaisio. Και άντε το plaisio έχει πολύ περισσότερο προσωπικό και φυσική παρουσία με κατάστημα όπου μπορείς να δεις τα πράγματα από κοντά. Το eshop από που και ως που;

Με επιπεδο γνωσεων μηδενικο!!!

Δεν ξερω που εισαι αλλα χρονια τωρα οτι εχω παρει απο το καταστημα τα εχω παρει.

Ποια τα tubloX; Γιατι απο ποικιλια πλεον.... και δεν καταλαβα ρουχο ειναι; Μητρικη θα παρεις, θελεις αν δεις αν σου αρεσει το κουτι της;

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξερω που εισαι αλλα χρονια τωρα οτι εχω παρει απο το καταστημα τα εχω παρει.

Ποια τα tubloX; Γιατι απο ποικιλια πλεον.... και δεν καταλαβα ρουχο ειναι; Μητρικη θα παρεις, θελεις αν δεις αν σου αρεσει το κουτι της;

Άμα δεν είναι ωραίο το κουτί πως θα το βάλω στη ραφιέρα μου;!;!;!;!

Trololo

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή ψάχνω & εγώ να στήσω pc θα απαντήσω στην αρχική ερώτηση.. 
πιστεύω οι καλύτεροι cpu για gaming (στο budget σου) αυτή τη στιγμή είναι:
από Intel 8ης γενιάς:
1) i5-8600k (~270e)
2) i5-8400 (~200e)

από AMD:
1) ryzen 5 1600Χ (~235e)

τώρα παίζουν τα εξής:

1) στους Intel (8ης γενιάς) είναι ακόμη σχετικά ακριβές οι mb z370 (ξεκινούν από ~140e, σε ryzen αντίστοιχα από ~70e) ενώ δεν υπάρχουν και σε stock σε πολλά μαγαζιά.
2) ο ryzen 1600(x) ανταγωνίζεται άνετα τον i5-7600Κ (~235e), αλλά αφού η Intel κατάργησε στην ουσία μόνη της την 7η γενιά & ανέβηκε πολύ σε επιδόσεις, πυρήνες κτλ. στην 8η γενιά, θα γίνει σίγουρα μείωση τιμών στους τωρινούς ryzen (προβλέπω μέχρι τα x-mas) ... (έρχονται και οι zen 2 αργότερα)
Δεν το συζητώ να βάλεις χειρότερη gpu από 1060 6gb!
Στα games όλοι οι παραπάνω cpu είναι μια χαρά.πιστεύω ο i5-8600k είναι ο καλύτερος για gaming, αλλά με την 1060 gpu δε θα δεις τρελές διαφορές. 
Εν κατακλείδι θα πω τι θα έκανα εγώ:
αν το θέλεις άμεσα το pc και για gaming:
-i5-8400 (~200e) ή αν κάνεις overclock i5-8600k (~270e) (super για gaming)
-aorus gaming 3 z370 (~180e)
-gtx 1060 6 gb (~330e)
-16gb Ram 3200 (~160e)
-αν βάλεις & ένα SSD θα σου βγει περίπου στα 1100 ευρώ το σύστημα (με τον i5-8400)

-με τον Ryzen 5 1600X θα μπορούσες τα λεφτά που θα γλυτώσεις από την μητρική (80~100e) να τα βάλεις στην gpu (gtx 1070 8 gb) οπότε καλά θα είσαι και εκεί για gaming (& θα έχεις πιο all around cpu)

αν μπορείς πάντως περίμενε 1-2 μήνες γιατί θα πέσουν οι τιμές (κυρίως στους ryzen αλλά και στις z370 mb πιστεύω) και θα βγουν & οι i3 (θα ξεπερνάνε τους i5 της 7ης γενιάς & τους Ryzen3 θα έχεις φθηνή τιμή λογικά)

Επεξ/σία από geodevil
  • Like 1
Δημοσ.

Στα 2 χρονια και 10 μηνεs χλασε η μητρικη μου φθηνη 60eur-to χειριστηκα σωστα και βρεθηκα με μητρικη 120eur

(με καποια specifications που ηθελα)  απο e-shop.

Το plaisio το εχω black list γιατι μου την εκανε με θεμα εγγυησης.

Φιλοs ηλεκτρονικος και οχι "ηλεκτρονικος" μπορει να καταλαβει ποιοτητα κατασκευης κοιταζοντας μια πλακετα.

Εγω παλι μονο internetικα απο το 2000- oποια μητρικη φαίνεται πιο σοβαρη και οχι χρωματιστη αυτη ειναι η καλη!

(feachers και chipset εννοειτε κοιταζω)

Δημοσ.

επειδή ψάχνω & εγώ να στήσω pc θα απαντήσω στην αρχική ερώτηση.. 

πιστεύω οι καλύτεροι cpu για gaming (στο budget σου) αυτή τη στιγμή είναι:

από Intel 8ης γενιάς:

1) i5-8600k (~270e)

2) i5-8400 (~200e)

από AMD:

1) ryzen 5 1600Χ (~235e)

Η καλύτερη gaming cpu στην κατηγορία τιμής μέχρι 300 είναι καθαρά ο 8600k με μια AIO / καλή αερόψυξης πάει κοντά στα 5 GHz.

Για τον 8400 κρατάμε όλοι μια επιφύλαξη για το όταν βγουν οι φτηνές μητρικές αν θα boostάρει all core στα 4 GHz, όπως κάνει τώρα με το z370.  Αν δε το κάνει και ακολουθήσει το intel spec θα είναι μία η άλλη με τον 1600x ή overclocked 1600.

Ο 1600x μέχρι η AMD να αρχίσει να τον προσφέρει μαζί με ψήκτρα στην ίδια τιμή είναι ασύμφορος. Ο 1600 με την stock φτάνει 3.7-3.8 ακόμα και στην πιο τσίπικη b350 μητρική.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...