Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποιο ακριβως σημειο γραφει ο ts οτι θελει οπωσδηποτε να ψωνισει απο dexter? Ανεβαζει μια συνθεση που οπως λεει του ειχαν προτεινει, δεν αναφερει κατι για καταστημα από οσο διαβασα...

Ας το ξεκαθαρισει και ο ιδιος ο ts για να ξερουν και αυτοι που προτινουν τι γινεται

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μαγκες μην μαλωνετε ρε :P

Εχω καταλαβει λιγο πολυ τι παιζει αλλα εγω που θελω να φτιαξω ενα build συντομα σχετικα τι να κανω; Το budget 1000+50 περιπου max παει ξερω εγω. Δεν θελω ιδιαιτερα να κανω upgrade συντομα διοτι σπουδαζω δν βγαζω λεφτα να σκασω στο pc αν αλλαξει κατι φυσικα θα κοιταξω να αλλαξω τπτ αργοτερα (ισως καρτα γραφικων). Οποτε αν θελετε πειτε μ τι να κανω.

Ο ts έγραψε αυτό.Μεχρι και παρατηρηση τους έκανε και αυτοί τα ίδια.

Κοινώς θέλει μια σύνθεση υπολογιστή στα χρήματα αυτά όλα από ένα κατάστημα να του το στήσουν κιόλας.

Αντί λοιπόν οι άλλοι να τρώγονταν θα μπορούσαν να φτιάξουν ολόκληρο σύστημα από τα καταστήματα που πλέον έχουν φέρει i5 και οι συνθέσεις θα μίλαγαν από μόνες τους

https://www.skroutz.gr/s/12979210/Intel-Core-i5-8400-Box.html?keyphrase=i5+8400

Εγώ την γνώμη μου σε αυτό την είπα από την αρχη

• Like 2
Δημοσ.

Ο ts έγραψε αυτό.Μεχρι και παρατηρηση τους έκανε και αυτοί τα ίδια.

Κοινώς θέλει μια σύνθεση υπολογιστή στα χρήματα αυτά όλα από ένα κατάστημα να του το στήσουν κιόλας.

Αντί λοιπόν οι άλλοι να τρώγονταν θα μπορούσαν να φτιάξουν ολόκληρο σύστημα από τα καταστήματα που πλέον έχουν φέρει i5 και οι συνθέσεις θα μίλαγαν από μόνες τους

https://www.skroutz.gr/s/12979210/Intel-Core-i5-8400-Box.html?keyphrase=i5+8400

Εγώ την γνώμη μου σε αυτό την είπα από την αρχη

Ευχαριστω που προσπαθεις λιγο να βοηθησεις εμενα αντι να τσακωθεις  :P.

Δεν με νοιαζει το μαγαζι θα προτιμουσα να ηταν απο ενα ή γενικα λιγα (2-3) αλλα δν εχω θεμα αρκει να μην ξεφευγει απο το budget. Επισης δν με νοιαζει να μ τον στησουν μπορω και εγω.

• Like 1
Δημοσ.

Aν θες συνθεση με 8400 δεν εχεις και παρα πολλές επιλογες απο καταστηματα ,πραγμα που σε αναγκαζει να μην ψωνισεις απο ενα μαγαζί γτ θα σου βγει πιο ακριβα.

Οπότε απο την συνθεση που εχεις ανεβασει αφαιρεις ,cpu ,μητρικη και μνημες.

Βαζεις για μνημες αυτες στο ιδιο καταστημα και παιρνεις απο αλλο καταστημα cpu και μητρικη.

post-341170-0-43887900-1507450628_thumb.png

Ετσι σου βγαινει 1037 ευρω χωρις μεταφορικα. 8 ευρω δλδ παραπανω συν τα 2πλα μεταφορικα εκτος αν μενεις αθηνα και τα παραλάβεις απο το καταστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω που προσπαθεις λιγο να βοηθησεις εμενα αντι να τσακωθεις  :P.

Δεν με νοιαζει το μαγαζι θα προτιμουσα να ηταν απο ενα ή γενικα λιγα (2-3) αλλα δν εχω θεμα αρκει να μην ξεφευγει απο το budget. Επισης δν με νοιαζει να μ τον στησουν μπορω και εγω.

Δες το θέμα σου. 

Εχει ότι ζητάς στον υπερθετικό βαθμό. 

Ετσι δεν βγάζεις άκρη, γιατί για κάθε part που θα συζητάς αποσπασματικά, πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο, διαφορετικό, με συν και πλην.

Το θέμα είναι να αντιμετωπίσεις μια σύνθεση συνολικά ώστε να πάρεις όσο περισσότερα μπορείς από αυτή. 

Κάποτε είχα μπει σε ένα τέτοιο τρυπάκι για κοιτάζω στην κάθε ενότητα ξεχωριστά τα parts.

Εφτασα να πληρώνω 275€ για ένα ENERMAX GALAXY 850 WATT  τροφοδοτικό

και έβαλα επάνω μια X1650 κάρτα γραφικών μικρομεσαί και έναν E6600 επεξεργαστή .. χαχαχαχα

Να πληρώνω 330€ για SUPERTALENT 2Gb DDR2 800mHZ  μνήμες για τα timιngs 4/4/3/8

Να αγοράζω μητρικές πανάκριβες ...  

και στο τέλος να απολαμβάνω ένα σύστημα των κοντά 3000€ .......... που ο άλλος το είχε με 1300-1400€ ... ενώ αυτός που είχε δώσει 3000€ σαν εμένα να έχει διαστημόπλοιο ....... και όχι πατίνι...

• Like 1
Δημοσ.

i5 8400 επεξεργασταρας με τα ολα του για ψαγμενους gamers.Ολοι οι αλλοι παρτε ryzen για να πατε κοντρα στο κατεστημενο της intel επανασταταρες μου.

Το καταλαβαίνεις ότι μια χαρά επεξεργαστές είναι αυτοί που προσφέρονται και από τις δύο εταιρείες ε; Ότι ο καθένας έχει τους λόγους του να πάει είτε σε amd είτε σε intel; Ότι αν δεν πήγαιναν τόσοι πολλοί σε ryzen δεν θα έβγαινε καν ο 8400; Ότι ακόμη θα έπαιρνες 4c/4t στην ίδια τιμή; Αν όλα αυτά τα καταλαβαίνεις και ποστάρεις αυτό το παραπάνω τότε μια ερώτηση... ηλιακά έχεις δικαίωμα ψήφου; Γιατί μικρούλης φανατικός μου ακουγεσαι...

• Like 2
Δημοσ.

Γενικά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι Ryzen είναι κορυφαίοι σε productivity και με μια γρήγορη Ram 3200 πάνε αρκετά καλά και σε gaming. Οι νέοι coffee lake τα πάνε εξαιρετικά σε gaming λόγω υψηλότερου χρονισμού χωρίς να θέλουν πολύ γρήγορες Ram και είναι κατώτεροι σε εφαρμογές που θέλουν πολλά threads.

Πχ 1600 vs 8400 αν θες gaming πας στον δεύτερο αν θες κορυφαίo Multitasking πας σε 1600

Το ίδιο και με 8700k vs Ryzen 7 1800

Όλα είναι αναλογα τι ανάγκες έχει ο καθένας. Όποιος πέρνει υπολογιστή καθαρά για Gaming θα πάει σε Intel όσο καλοί και αν είναι οκ Ryzen στα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Γενικά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι Ryzen είναι κορυφαίοι σε productivity και με μια γρήγορη Ram 3200 πάνε αρκετά καλά και σε gaming. Οι νέοι coffee lake τα πάνε εξαιρετικά σε gaming λόγω υψηλότερου χρονισμού χωρίς να θέλουν πολύ γρήγορες Ram και είναι κατώτεροι σε εφαρμογές που θέλουν πολλά threads.

Πχ 1600 vs 8400 αν θες gaming πας στον δεύτερο αν θες κορυφαίo Multitasking πας σε 1600

Το ίδιο και με 8700k vs Ryzen 7 1800

Όλα είναι αναλογα τι ανάγκες έχει ο καθένας. Όποιος πέρνει υπολογιστή καθαρά για Gaming θα πάει σε Intel όσο καλοί και αν είναι οκ Ryzen στα υπόλοιπα.

Αυτά θα ισχύουν ΟΤΑΝ δεήσει η Intel να φέρει H370 και B350 μητρικές στα 60 -90€

Τωρα τα πακέτα CPU+ MOBO δεν έχουν καμιά τιμολογιακή σχέση μεταξύ τους .

Ασε που βγαίνουν και οι X πλέον με ψύκτρα, οπότε κόβεται κόστος και από εκεί στα ryzen, δες το αντίστοιχο θέμα. Εχουν κυκλοφορήσει ήδη σε άλλες αγορές με την τιμή να είναι στα ίδια επίπεδα με πριν.

Τέλος να πούμε εδώ πως για τα σημερινά games ο χρονισμός των Coffee κάνει την διαφορά. Αλλά αυτή την διαφορά δεν θα την δεις με την GTX 1060 και την RX 580 στο μονιτορ των 60hz .... 

Αν πας σε τέτοιες κάρτες, θα πάρεις λιγότερα με έναν Coffee, αφού ούτε διαφορά στο gaming θα δεις, ενώ θα χάνεις σε MT.

Είναι γενικά τι θες να κάνεις και ο τρόπος που θα στήσεις το σύστημα ανάλογα το budget. 

• Like 2
Δημοσ.

Ε όχι όσοι πάνε σε ryzen για gaming και multithreading είναι επαναστάτες ρε...ο μικρός ξέρει, δεν καταλαβαίνετε εσείς. :-) Με z370 επεξεργαστής διαμαντι ο 8400 όπως πίστευα και έλεγα... Με τις μικρές τι θα κάνει δεν ξέρω...

Δημοσ.

Αυτά θα ισχύουν ΟΤΑΝ δεήσει η Intel να φέρει H370 και B350 μητρικές στα 60 -90€

Τωρα τα πακέτα CPU+ MOBO δεν έχουν καμιά τιμολογιακή σχέση μεταξύ τους .

Ασε που βγαίνουν και οι X πλέον με ψύκτρα, οπότε κόβεται κόστος και από εκεί στα ryzen, δες το αντίστοιχο θέμα. Εχουν κυκλοφορήσει ήδη σε άλλες αγορές με την τιμή να είναι στα ίδια επίπεδα με πριν.

Τέλος να πούμε εδώ πως για τα σημερινά games ο χρονισμός των Coffee κάνει την διαφορά. Αλλά αυτή την διαφορά δεν θα την δεις με την GTX 1060 και την RX 580 στο μονιτορ των 60hz ....

Αν πας σε τέτοιες κάρτες, θα πάρεις λιγότερα με έναν Coffee, αφού ούτε διαφορά στο gaming θα δεις, ενώ θα χάνεις σε MT.

Είναι γενικά τι θες να κάνεις και ο τρόπος που θα στήσεις το σύστημα ανάλογα το budget.

Ναι μαζί σου έτσι είναι το κόστος mobo συν cpu βγαίνει αρκετά φθηνότερα σε Ryzen. Και θέλει από 1070 και πάνω για να δεις μεγάλες διαφορές στα fps. Σε Multitasking τα πάει εξαιρετικά και ο 8700k λόγω 12 threads.

Δημοσ.

Ο 1800 είναι ακριβότερος από τον 8700Κ κανά 70ρι ευρώ .

Και ο 8700K είναι ακριβότερος από τον R7 1700 καμιά 80€ .... 

Και ξέρεις . R7 1700  = R7 1800X και με ψύκτρα δώρο ... 

R7 1700 = Το chip που ανεξαρτήτου κατασκευαστή αυτή την στιγμή προσφέρει το καλύτερο PERFORMANCE / WATT !!!  με θερμοκρασίες πολικές και με ψύκτρα μαμά σε μητρικές από 60 - 70€  !!

Δεν υπήρχε άνθρωπος ποτε που να γνωρίζει και να αγόρασε τον R7 1800X .

Το πολύ R7 1700X  όταν έπεσε η τιμή και αυτον ΑΝ ... ειχε ήδη ψύκτρα. :-D

• Like 1
Δημοσ.

R5 1600 νομίζω δίνει το καλύτερο Performance ratio αναλογικά με την τιμή του σύμφωνα με το guru3d. Μετά r7 1700. Απλά τι θα πρότεινες σε έναν που θέλει μόνο gaming? R7 1700 η 8600k? Όταν βλέπεις τις διαφορές στα benchmark σου κάθονται κάπως τέτοιες διαφορες στα fps.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...