AmdFun1979 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Android ή windows ? Γιατι όχι και τα 2 ? Το Chuwi Hi 10 pro διαθετει και τα 2 λειτουργικα συστηματα και συγκεκριμενα windows 10 και android 5.1 "Lollipop". Η εκδοση που εχουμε στα χερια μας είναι αυτή με τον επεξεργαστη της Intel , Intel Atom x5-Z8350 (4-core, 1.44-1.92 GHz, 2MB cache) και με 4 GB Ram. Στην συσκευασια περιλαμβανεται και keyboard , οπου μαζι με το tablet συνθετουν ένα Ultrabook το οποιο είναι δυσκολο να του αντισταθεις… Το πισω μερος του tablet και το κατω μερος του keyboard είναι φτιαγμενα από αλουμινιο ασημι ματ χρωματος και προσφερουν μια αισθηση στο χερι που είναι πολύ ωραια. Οι ακρες του είναι στρογγυλεμενες και προσδιδουν μια πολύ ωραια αισθητικη στην εμφανιση του Ultrabook. Το tablet στην αριστερη του πλευρα εχει ενσωματωμενους μαγνητες για περισσοτερο κρατημα όταν συνδεεται με το πληκτρολογιο. Τα πληκτρα του πληκτρολογιου είναι short distanced και για αυτό το λογο εχουν πολύ καλη αποκριση . Η κατασκευη του πληκτρολογιου είναι πολύ στιβαρη και όχι ψευτικη όπως είναι αλλα κινεζο-πληκτρολογια, ακομα και στο χερι νιωθεις την ποιοτητα του. Το ματ ασημι χρωμα βοηθαει στο να μην μενει το δαχτυλικο αποτυπωμα πανω στο Ultrabook. Γενικοτερα η εξωτερικη κατασκευη του , δινει την αισθηση ότι προκειται για ένα ακριβο προιον παρ’ολο που ζυγιζει μολις 562 γραμμαρια. Χαρη στην μικρη καταναλωση του επεξεργαστη Intel Atom x5-Z8350 που αγγιζει μολις τα 2 watt το tablet ψυχεται με passive cooling, και δεν διαθετει τρυπες εξαερισμου. Όπως ειπαμε προηγουμενως το συγκεκριμενο μοντελο διαθετει dual os και η εναλλαγη των λειτουργικων εκτος από την πρωτη επιλογη που βλεπουμε καθως μπουταρει το tablet, μπορει επισης να γινει ενώ ένα λειτουργικο είναι ηδη ανοικτο. Αυτο επιτυγχανεται χαρη στα πολλα partition που εχει δημιουργησει η εταιρεια. Για τα windows 10 λοιπον η chuwi εχει δημιουργησει ένα διαμερισμα 41.12 gb και για το android εχει δημιουργησει ένα άλλο διαμερισμα της ταξεως των 12,67 GB. Ο χωρος που περισσευει από την εσωτερικη μνημη του είναι αφιερωμενος στα πολλα partition. Ευτυχως το android 5.1 "Lollipop" καταλαμβανει μονο ένα μικρο μερος του εσωτερικου χωρου μολις 380 mb. Στα τεχνικα χαρακτηριστικα ο Intel Atom x5-Z8350 είναι χρονισμενος στα 1.44 GHZ και μπορει να φτασει τα 1,92GHZ. Το τεστ στο antutu εδειξε σκορ 59463 !!! H 4 GB RAM είναι LPDDR3 RAM χρονισμενη στα 1066 MHz και η εσωτερικη του μνημη είναι της samsung cjnb4r 64 GB χωρητικοτητας eMMC Flash. Πολύ καλη εσωτερικη μνημη !!!! Η οθονη του tablet είναι WUXGA (Widescreen Ultra Extended Graphics Array) IPS 10,1 ιντσων capacitive screen (16:10) 1920χ1080 (Full HD) me 224 PPI (Pixels Per Inch) και είναι 10 σημειων Multitouch. Το color temperature στο maximum brightness φτανει τα 7940K αρκετα ψυχροτερο από το στανταρ 6500K. Παρολο που δεν μπορει να συγκριθει με της Apple's Retina-threshold των 300 ppi, η οθονη είναι αρκετα ευδιακριτη και προσφερει smooth κινηση σε video 1920x1080 . Επισης προσφερει πολύ καλες γωνιες θεασης και διαθετει φωτεινοτητα 388 cd/m². Εκει που δυσκολευεται το tablet είναι σε βαρια παιχνιδια, αλλα ποιος παιρνει tablet για να το εχει ως παιχνιδομηχανη? Σε αντιθεση σε ελαφρια games για να περασει η ωρα που λεμε , δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα. Το Chuwi Hi 10 pro Tablet διαθετει 2 κουμπια μεταλικης κατασκευης στην δεξια πλευρα τα οποια εχουν καλη αισθηση στο χερι και εχουν πολύ καλο χρονο αποκρισης . Εχει θυρες 1x Micro USB 2.0 , 1x USB 3.0 Type-C , Micro HDMI , SD card reader ( Μπορει να δεχθει εως και 128 gb εξωτερικης SD card ) και audio port 3.5 mm, επισης το Keyboard διαθετει άλλες 2 θυρες USB. H μπαταρια του είναι χωρητικοτητας 6500mAh, 3.7V, Li-Polymer και φορτιζει στα 15 w (5V/ 3A). Οι 2 καμερες που διαθετει είναι 2 Mp τιποτα το ιδιαιτερο, αλλα όχι και ασχημες για 2 Mp. Διαθετει led φορτισης κατι που το ζηταει ολοενα και περισσοτερος κοσμος. Στο πακετο βρισκουμε την πριζα φορτισης όπως επισης και το καλωδιο φορτισης που είναι USB 3.0 Type A από την μια πλευρα και USB 3.0 Type C από την άλλη πλευρα. Ένα άλλο χαρακτηριστικο που μας εκανε εντυπωση είναι ότι διαθετει 2 ηχεια και ο ηχος τους είναι αρκετα καλος !!! Δυστυχως τα tablet από κινα πολλες φορες ερχονται με ένα ηχειο σε αντιθεση με το Chuwi Hi 10 pro. Στα θετικα του συγκεκριμενου tablet είναι ότι η τεχνολογια Miracast δουλευει αψογα χωρις προβληματα. Από την άλλη το wi-fi του είναι μετριο (40-41 Mbits) όχι όμως κακο. Στην ασυρματη συνδεσιμοτητα μην ξεχασουμε να αναφερουμε ότι διαθετει Bluetooth 4.0. Ως συμπερασμα μπορουμε με ασφαλεια να πουμε ότι tablet με τετοια χαρακτηριστικα μπορουμε να βρουμε στην Ελλαδα σε τιμες πανω από 300 ευρω. Το συγκεκριμενο tablet εχει δωσει εμφαση στα αντερα που λεμε cpu+ram+internal storage και εχει κανει παραχωρησεις σε αλλους τομεις όπως καμερα και wi-fi. Είναι ένα tablet που θα κανει τα βασικα αρκετα γρηγορα ενώ με την χρηση πληκτρολογιου θα σας προσφερει έναν σταθμο εργασιας για ελαφριες δουλειες. Σε καμμια των περιπτωσεων δεν θα μπω στην διαδικασια να το συγκρινω με tablet που κοστιζουν 450+ ευρω. Για αυτά που προσφερει οσο και για την πολύ ομορφη αισθητικη του είναι 100% ένα value for money tablet . Το tablet μπορειτε να το βρειτε εδώ : https://goo.gl/SR7nuU και ευχαριστουμε την gearbest που μας το εδωσε για review. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2017 από AmdFun1979 3
d_crazy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Ωραίο review και πραγμάτικα την Chuwi την έχω λατρέψει ,αν και εχει πολύ δρόμο μπροστά της για να βελτιωθεί.
studiokristo Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Το μόνο που με προβληματίζει είναι η παλιά έκδοση android που έχει. Επίσης, πόση διάρκεια έχει η μπαταρία;
AmdFun1979 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 δεν μπορω να σου απαντησω ακριβως γιατι του εκανα συνεχεια τεστακια και ετρωγε την μπαταρια γρηγορα. το μονο που μπορω να σου πω με σιγουρια ειναι οτι στα windows 10 καταναλωνει πολυ μπαταρια και καλο θα ηταν να γινει καποιο tweaking για μικροτερη καταναλωση. αν μου κρατουσε εμενα 5-5,30 ωρες εσυ υπολογιζε πανω απο 7 με μεση χρηση, αλλα παλι ξερεις εξαρταται το τι κανεις.
kage Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δεν εχει κανενα νοημα να παρετε προ και οχι plus
d_crazy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δεν εχει κανενα νοημα να παρετε προ και οχι plus γιατί το λές αυτό ; 1
Drake27 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Το ελληνικο του αδερφακι ειναι το inovator που πουλαει το e-shop στα 190€ αλλα εχει 2gb ram αντι για 4.
AmdFun1979 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) αυτη η ram που πολλοι την απαξιουν ειναι τοοοσο σημαντικη οσο δεν φανταζονται. ειτε σε υπολογιστες ειτε κινητα ειτε σε ταμπλετ. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2017 από AmdFun1979
d_crazy Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 αυτη η ram που πολλοι την απαξιουν ειναι τοοοσο σημαντικη οσο δεν φανταζονται. ειτε σε υπολογιστες ειτε κινητα ειτε σε ταμπλετ. Συμφωνώ σε αυτό , άλλωστε ενα καλύτερο χαρακτηριστικό είναι πάντα ευπροσδεκτο! 1
Drake27 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 αυτη η ram που πολλοι την απαξιουν ειναι τοοοσο σημαντικη οσο δεν φανταζονται. ειτε σε υπολογιστες ειτε κινητα ειτε σε ταμπλετ. Ε ναι,η ραμ ειναι must και σε υπολογιστη και σε τηλεφωνο και σε ταμπλετ. Οσα εχουν 2gb ram,απλα ειναι ανεκτα για να κανεις της λειτουεγιες του με ανεση,αν θες κατι παραπανω απο αυτα που μπορει τοτε πας σε 4gb και ανω.
xrhstos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για ένα netbook/ultrabook με Android & Windows. Θέλω να είναι ταμπλετ με αποσπόμενο πληκτρολόγιο. Σκέφτομαι το παρακάτω. Έχω ακούσει καλά λόγια αλλά είναι σχετικά παλιό μοντέλο. Αξίζει ακόμα η αγορά του ή υπάρχει κάποιος αντικαταστάτης; https://www.banggood.com/Original-Box-CHUWI-Hi10-Air-64GB-Intel-Z8350-10_1-Inch-Windows-10-Tablet-With-Keyboard-Stylus-p-1374899.html
cabdik Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1. κανε δικο σου θεμα, γιατι αυτο ειναι αρχαιο....!! 2 εχω ακομα απο τοτε, το Chiuwi Hi 8 με Android + Win 10, αλλα θα σημειωσω οτι οταν παιρνετε ταμπλετ με 2 λειτουργικα, τα 32gb δεν αρκουν ουτε για ζητω, απο 64 και πανω....!!!! 3 το λινκ σου δεν εχει μπει σωστα...........https://www.banggood.com/Original-Box-CHUWI-Hi10-Air-64GB-Intel-Z8350-10_1-Inch-Windows-10-Tablet-With-Keyboard-Stylus-p-1374899.html?cur_warehouse=HK 4 δεν νομιζω -αποψη μου- οτι αξιζει τα 235$ = 216€ ......!! επισης αυτο εχει ΜΟΝΟ ... WIN10 Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2019 από cabdik
xrhstos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Σε ευχαριστώ για την απάντηση! 1. Δεν πειράζει... Ανέβηκε... 2. Έχεις δίκιο. Το pro είναι dual boot. To air είναι μόνο win10 αλλά αυτό δεν με χαλάει τόσο 3. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο αντίστοιχο; Θέλω Ultrabook με αποσπώμενο πληκτρολόγιο κατα κύριο λόγο. Το διπλό λειτουργικό είναι δευτερεύον...
pp6210 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 22 λεπτά πριν, xrhstos είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση! 1. Δεν πειράζει... Ανέβηκε... 2. Έχεις δίκιο. Το pro είναι dual boot. To air είναι μόνο win10 αλλά αυτό δεν με χαλάει τόσο 3. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο αντίστοιχο; Θέλω Ultrabook με αποσπώμενο πληκτρολόγιο κατα κύριο λόγο. Το διπλό λειτουργικό είναι δευτερεύον... να σου πω και εγώ οτι αν το dual boot είναι δευτερεύον... μην παρεις dual boot. Εγώ έχω ακόμα το Teclast Air 3G (https://techtablets.com/teclast-x98-air-3g/review/) το οποίο είναι σκυλί πραγματικό, μπαταρία 3 ώρες, σύνδεση με ΒΤ πληκτρολόγιο αλλά και με κανονικό USB πληκτρολόγιο+mouse κτλ. ο μόνος περιορισμός ήταν οτι έμεινε σε win8.1 και android 5.1 - τουλάχιστον για εμένα που δεν είμαι advanced χρήστης για να κάνω uprgades με βοήθεια από xda, άλλοι χρήστες το πήγαν σε win10 και android 7. Ε, μετά ήρθε και η πρεσβυωπία οπότε οι 10 ίντσες δεν παίζανε χωρίς γυαλί, και κατέληξα να πάρω κινέζικο λαπτοπάκι jumper EZBOOK 3 PRO, 13αρι, ssd πανάλαφρο και κάνει μια χαρα δουλειά... βεβαια δεν έχει touchscreen όπως το dual boot tablet που είχα αλλά με 2ΧUSB3 και mini sd card reader είναι καλύτερο! άρα μήπως να ψάξεις για κάτι τέτοιο...
xrhstos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 22 ώρες πριν, pp6210 είπε να σου πω και εγώ οτι αν το dual boot είναι δευτερεύον... μην παρεις dual boot. Εγώ έχω ακόμα το Teclast Air 3G (https://techtablets.com/teclast-x98-air-3g/review/) το οποίο είναι σκυλί πραγματικό, μπαταρία 3 ώρες, σύνδεση με ΒΤ πληκτρολόγιο αλλά και με κανονικό USB πληκτρολόγιο+mouse κτλ. ο μόνος περιορισμός ήταν οτι έμεινε σε win8.1 και android 5.1 - τουλάχιστον για εμένα που δεν είμαι advanced χρήστης για να κάνω uprgades με βοήθεια από xda, άλλοι χρήστες το πήγαν σε win10 και android 7. Ε, μετά ήρθε και η πρεσβυωπία οπότε οι 10 ίντσες δεν παίζανε χωρίς γυαλί, και κατέληξα να πάρω κινέζικο λαπτοπάκι jumper EZBOOK 3 PRO, 13αρι, ssd πανάλαφρο και κάνει μια χαρα δουλειά... βεβαια δεν έχει touchscreen όπως το dual boot tablet που είχα αλλά με 2ΧUSB3 και mini sd card reader είναι καλύτερο! άρα μήπως να ψάξεις για κάτι τέτοιο... Θα ήθελα να είναι αποσπώμενο Γνώμη για το παρακάτω σε σχέση με το chuwi https://www.skroutz.gr/s/15392053/Lenovo-Miix-320-10-1-x5-Z8350-2GB-32GB.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα