Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο χρήστης TheGrisGrisMan είπε:
(Btw, με ξεπερνάει το γεγονός ότι πολλοί κράζουν ακόμα την Apple για τις τιμες της...)

Με ξεπερνάει το γεγονός πως ακόμα υπάρχουν καταναλωτές που μπερδεύουν το συλλεκτικό/επετειακό προϊόν με το βασικό/κύριο προϊόν.

Υ.Γ. φυσικά δεν θα το αγόραζα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός.

Με ξεπερνάει το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό (όπως και κάθε ρετρό μηχανημα) είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα που εχει στόχο να δώσει προστιθέμενη σε ένα προϊόν και να το πουλήσει σε τιμή μεγαλύτερη από την αναμένωμενη σε niche target group.

Το ίδιο κάνει η Apple μέσω design κλπ, (στοχεύει δηλαδή σε target group που σκοπεύει να σκάσει τόσα λεφτά για λαπτοπ), το ίδιο κάνει και η Lenovo εδώ, αλλά αντί για design εχει σαν παράγοντα διαφοροποίησης το “retro” styling.

Δεν το βγάζει για να το κάνει δώρο σε όσους (και πολύ καλά κάνουν) νοσταλγούν το παρελθόν, το βγάζει για να το πουλήσει. Και δεν το βγάζει στα 500-600€, το βγάζει στα 1900. Όχι Σορυ, στα 1899. Και πράγματι, δεν παίζει ρόλο αν θα το αγοράσω εγω η εσυ, αλλά ότι κάποιοι (λογικά) θα το αγοράσουν. Όπως πχ τα mbp των 2000+ €

(Sorry για το wall of text, φιλικά αυτά βέβαια και thanks, με εκανες και θυμηθηκα το marketing manager παρελθόν μου)

Nfsmw_gr, πιστεύω ότι είναι πράγματι συλλεκτικό μοντέλο αλλά εχει και μια γερή δόση publicity stunt, κυρίως λόγο της τιμής..
θα έλεγα καπως μπακαλιστικα ότι εχει 20% στόχο τις πωλήσεις, 80% στόχο την τσάμπα διαφήμιση και το «σούσουρο». Γι αυτό και η υψηλή τιμή... λίγα και ακριβά. Αν είχε στόχο (ή είχε φανεί από έρευνες) ότι θα πουλούσε περισσότερο, θα το έβγαζε πιο φτηνό πιστεύω...
Έξυπνη κίνηση απο τη Lenovo παντως...

• Like 3
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα thinkpad είναι εργαλεία δουλειάς, βγάζεις το ψωμί σου με αυτά. Το T470 ξεκινάει από 1200 και φτάνει 2800+. Άρα είναι τίμια τιμολογιακά.

Τώρα όποιος νομίζει ότι θα πάρει ένα τέτοιο μηχανάκι για να παίζει παιχνίδια (όπως ο μέσος χρήστης εδώ μέσα) απλά δεν ξέρει τι του γίνετε!

• Like 5
Δημοσ.

Αμα ανοιξεται ενα thinkpad οπως εγω ανοιξα το T420 και το δειτε μεσα θα καταλαβεται τι πληρωνεται.

(π.χ. μεταλλικο σασι,μεταλλικες βασεις οθονης).

ειμαι περιεργος ποσα λαπτοπς φερουν αυτα τα χαρακτηριστικα που ειναι απο τα λιγα που σου προσφερει.

Οσο για την τιμη.........

Για τους γνωστες μοναδικο για τους παλιους ωραιο και για τους ασχετους ακριβο!!

• Like 14
Δημοσ.

^ Tο τελευταίο με τα bold κατοχύρωσέ το γιατί κυκλοφορούν άρπαγες.

Πολύ δυνατό.

Δημοσ.

κατοχος τριων thinkpad προσπαθω να καταλαβω που κολανε αυτα που λενε οι περισσοτεροι εδω μεσα. ειναι επετειακο μοντελο, η τιμη του και να ειναι σε απλο μοντελο αξιζει για την αξιοπιστια του το πληκτρολογιο του και τα παντα ολα!!!!!

• Like 1
Δημοσ.
Επιμένω... Αυτό το «τσουτσουνάκι» στο κέντρο ανάμεσα στα πλήκτρα (trackpad είπαμε λέγεται; ), όλα τα λεφτά!

(Btw, με ξεπερνάει το γεγονός ότι πολλοί κράζουν ακόμα την Apple για τις τιμες της...)

Trackpoint είναι ο όρος. Μακάρι να υπήρχαν χρήματα να περνάμε έστω και μεταχειρισμένο thinkpad.

Δημοσ.

Παιδια ολοι εσεις που γκρινιαζετε, αυτο το μηχανημα δεν ειναι για εσας.

Προφανως και υπαρχουν πολυ πιο γρηγορες, μοντερνες, ποιοτικες η οτιδηποτε με βαση τα κριτιρα του καθενος επιλογες εκει εξω στα ιδια λεφτα.

Αυτο το παιρνει καποιος για συλλεκτικους λογους η για να θυμηθει το παλιο του thinkpad που στο μυαλο του δεν δεχεται να το αποχωρηστει. (ναι ηταν τοσο καλο τοτε)

Δεν βγηκε ουτε να σπασει επιδοσεις ουτε να εχει καινοτομα πραγματα σε καλη τιμη.

Βγηκε για συλλεκτες, για την επετειο του thinkpad.

Τοσο απλο ειναι.

Δημοσ.

Οι περισσοτεροι βασικα λογικα δεν ξερουν καν οτι ηταν της  IBM το thinkpad και μετα καπου στo 2005 εξαγοραστηκε απο την Lenovo το τμημα υπολογιστον της, γιαυτο και τωρα η Lenovo λανσαρει αυτην την retro εκδοση και οχι η IBM. Γενικα ειχα Lenovo παλια, οχι το thinkpad επειδη δεν ειμαι δυνοσαυρος :P αλλα ηταν πραγματικα παρα πολυ καλα λαπτοπ.

Δημοσ.

Σε τιμή που μπορείς να βρείς ελαφρώς μεταχειρισμένο Macbook 15άρι. Όχι ευχαριστώ..

Μμμμμ ναι... δεν θα αφησω την Mercedes για να πάω σε Opel. Συγνωμη αλλα οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Αν φορούσε πάνω του το ΙΒΜ λογότυπο, θα το σκεφτόμουν!

(Χμμμμ! Κάπου κει έχω θαμένο ένα ΙΒΜ Μ πληκτρολόγιο. Μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να το ξανα-ξεθάψω!)

Δημοσ.

Μμμμμ ναι... δεν θα αφησω την Mercedes για να πάω σε Opel. Συγνωμη αλλα οχι.

Εδω φιλε απο Mercedes vintage <3 πας σε Tesla  (μεταχειρισμενο) κατασταση :D

Δημοσ.

Το έχουνε παρακάνει με της τιμές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...