Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδωσα και πηρα το lower ( cambridge ) το 2006

Σημερα μου χρειαστηκε πρωτη φορα στη ζωη μου να "δειξω" το πτυχιο.

Δυστυχως δεν μπορω να το βρω πουθενα ουτε εγω ουτε οι γονεις μου (που το 2006 που το πηρα εκεινοι προφανως θα το τακτοποιησαν καθως εγω ημουν 14-15)

Δε με ενοχλει τοσο αυτο οσο το επομενο.

Επικοινωνησα με το φροντιστηριο που ειχα δωσει τοτε (μεγαλος ομιλος) και μου ειπαν οτι μπορουν να κανονισουν να παρω βεβαιωση οτι εχω παρει το lower γιατι λενε το πτυχιο δεν ξανα τυπωνεται 2η φορα. Μου κανει και αυτο

Ελα ομως που με πηραν σημερα και μου ειπαν οτι στα κεντρικα του φροντιστηριου δε μπορουν να βρουν το ονομα μου. Οτι δηλαδη δε φαινεται να το εχω παρει, απο οτι καταλαβα εννοει οτι δεν φαινεται καν να εδωσα.

Βρισκουν μονο τον 1ο μου ξαδερφο, ιδια ηλικια, ιδιο επιθετο αλλο ονομα και ειχαμε δωσει μαζι την ιδια μερα στην ιδια αιθουσα.

Μου ειπαν θα το ψαξουν και αλλο και θα μου πουν

Τι μπορω να κανω σε περιπτωση που μου πουν παπαλα; Αυτα φαινονται και στην αγγλικη πρεσβεια; Πως μπορω να κινηθω; Απλα τον ηπια; Τσαμπα το εδωσα; τσαμπα ο κοπος;

Δημοσ.

Λυπήσου τον υπάλληλο της πρεσβείας...

Εδώ είσαι:

Βρετανικό συμβούλιο

Φιλικής εταιρείας 17, Κολωνάκι

Τηλέφωνο: 8015003692

• Like 5
Δημοσ.

Εκει δηλαδη αν καλεσω και ρωτησω με το οναματεπωνυμο αριθμο ταυτοτητας κλπ θα μου πουν αν φαινεται οτι το εχω παρει; και αν ναι μπορω να ζητησω εγω απευθειας να μου δωσουν μια βεβαιωση; γιατι εχω ξενερωσει απιστευτα με το φροντιστηριο...

Δημοσ.

Μαλακίες σου είπανε από το φροντιστήριο. Είτε θα έσβησαν τα στοιχεία από τόσο παλιά είτε μπορεί να έγραψαν το επίθετό σου διαφορετικά από αυτό στην ταυτότητα. Την βεβαίωση που σου είπανε την βγάζουνε από το british council δεν στην δίνουν αυτοί από το φροντιστήριο. Οπότε ακολουθείς οτι σου είπε ο Tenshi, πηγαίνεις τους λες το πρόβλημά σου και ζητάς να βγάλουν κάποια βεβαίωση, λογικά θα σου ζητήσουν ταυτότητα θα τους πεις και πότε έδωσες και πήρες το πιστοποιητικό και όλα κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάμε με έχει πιάσει τρομερό άγχος κ αγανάκτηση. Τεσπα, θα πάρω αύριο τηλέφωνο γιατί είναι κλειστά τώρα και ελπίζω να βρω άκρη. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα καθως επικοινωνησα με βρετανικο συμβουλιο και με ρωτησαν εαν εδωσα σε αυτους το lower. Λεω εγω μεσω φροντιστηριου εδωσα και μου απαντησαν οτι υπαρχουν πολλοι φορεις να επικοινωνησω με το φροντιστηριο κλπ κλπ

Απο το φροντιστηριο τελικα με "βρηκανε" και μου ειπαν να μπω εδω:

https://support.cambridgeenglish.org/hc/en-gb/articles/202838266-Lost-or-damaged-certificates

να κανω online αιτηση να μου στειλουν τη βεβαιωση. Το θεμα ειναι οτι θα μου παει κανα 90-100 ευρω αυτο το πραμα (wtf???)

ενω στο βρετανικο συμβουλιο λεει οτι θελει κανα 13-18 ευρω.
Ρωτησα στο φροντιστηριο αν γινεται να βγαλω την βεβαιωση απο κει (απο το βρετανικο) , αν ολα πανε εκει ή αν περνανε απο εκει και μου ειπαν οτι δεν ξερουν.

Θα παρω απο δευτερα να ρωτησω αλλα ρωταω μηπως ξερει κανεις να μου πει απο τωρα (φροντιστηρια ΟΜΗΡΟΣ ειχα δωσει)

Δημοσ.

Έχω παρόμοιο "πρόβλημα" ... Έχω χάσει το cpe . Το έχω μόνο σκαναρισμενο.

Νομίζω από ότι είχα δει

Μπορείς να ζητήσεις αντίγραφο αλλά

-χρειαζεται ο αριθμός του πτυχίου

- δε πρέπει να έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που το πήρες

- το κόστος είναι όντως μεγάλο.

Δώσε για cpe αν δε το βιάζεσαι και αν τα αγγλικά σου έχουν βελτιωθεί από τοτε

Δημοσ.

πτυχιο ή το επισημο χαρτι τελος παντων δεν ξανα τυπωνεται αυτο μου το ειπαν και στο φροντιστηριο και απο το βρετανικο συμβουλιο

μου εχουν δωσει απο το φροντιστηριο τον αριθμο υποψηφιου απο οταν εδινα

το ξερω οτι δε λεει και τιποτα το lower αλλα αυτο εχουμε με αυτο παιζουμε  :P

• Like 2
Δημοσ.

Ο καθένας βάζει τα δικά του κριτήρια. Τα 4 έτη δεν ισχύουν.

Εγω που βοηθουσα την αδερφή μου να βρει αγγλόφωνη σχολή στο εξωτερικο, στα περισσότερα ζητούσαν να μην έχεις πάρει την πιιστοποίηση πάνω απο 4 χρόνια.. Τωρα δεν ξέρω αν για την εργασία είναι το ίδιο. 

Δημοσ.

Το μυαλό σου και μια λίρα.

Mια χαρα τα λεει. Της κακιας ωρας πιστοποιηση ειναι το lower. Οι λογοι ειναι οτι την πιστοποιηση αυτη την παρεχουν 10δες οργανισμοι, με ποσοστο επιτυχιας στις "εξετασεις" τους ανω του 95%. Το αυτο συμβαινει τα τελευταια χρονια και με πιο "αξιοπιστους" οργανισμους σαν το cambridge ή το michigan, λογω του ανταγωνισμου.

Απο εκει και μονο καταλαβαινει κανεις ποσο αξιοπιστη πιστοποιηση ειναι.

Μοναδικη της χρησιμοτητα ειναι τα μορια για οποιον ανεπροκοπο εχει μοναδικο στοχο ζωης να εργοδοτηθει απο το ελληνικο δημοσιο. Bεβαια αυτοι ουτως ή αλλως εχουν επιδοθει σε συλλογη κωλοχαρτων οποτε προφανως δεν θα εχουν μεινει στο lower, αλλα θα εχουν φτασει σε ανωτερο (τυπικο) επιπεδο για τα μορια, αρα και σε αυτην την περιπτωση το lower παραμενει πιστοποιηση της πλακας.

ΥΓ. Αν ειχα μεινει στο lower, δεν υπαρχει περιπτωση να το εδειχνα στο CV που θα εστελνα σε επιχειρηση που θα ζηταγε καλα αγγλικα (οι περισσοτερες). Το θεωρω πιο πολυ αρνητικο να εισαι πχ 30 ετων και να δηλωνεις επιπεδο αγγλικων lower που ουσιαστικα σημαινει οτι εισαι ντιπ για ντιπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...