drapanakis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Από ram ;;; Τρελή σημασία το ΠΟΣΗ RAM έχει το μηχάνημα. Ε8600 με 8gb ddr3 πετάει για σερφάρισμα. Από ram ;;; Τρελή σημασία το ΠΟΣΗ RAM έχει το μηχάνημα. Ε8600 με 8gb ddr3 πετάει για σερφάρισμα. Με τι λειτουργικο ; τα 7αρια δε χρησιμοποιουν μεχρι 4 γιγα ;
citelis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Τώρα που επιτέλους έχω τον νέο μου υπολογιστή μπορώ να πω πως η διαφορά από το Core 2 Duo Ε6400 μέχρι τον i5 7400 είναι άπειρη. Βέβαια δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής αλλά και ο SSD και τα 8GB RAM που κάνουν το σύστημα να πετάει. Αξίζει πιστεύω κανείς να επενδύσει σε ένα αξιόλογο σύστημα αν μπορεί. Η διαφορά που θα δει από ένα παλιό σύστημα είναι εντυπωσιακή ακόμα και στην απλή χρήση. 2
Fulgore Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Την όλη διαφορά κάνει ο ssd για το λειτουργικό και όχι ο 7400. Οι ssd γι'αυτό έγιναν αρχικά γνωστοί. Επειδή έκαναν πιο παλιά συστήματα να ανέβουν θεαματικά σε επιδόσεις και με μικρό σχετικά κόστος. 5
~Palpatin~ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Τώρα που επιτέλους έχω τον νέο μου υπολογιστή μπορώ να πω πως η διαφορά από το Core 2 Duo Ε6400 μέχρι τον i5 7400 είναι άπειρη. Βέβαια δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής αλλά και ο SSD και τα 8GB RAM που κάνουν το σύστημα να πετάει. Αξίζει πιστεύω κανείς να επενδύσει σε ένα αξιόλογο σύστημα αν μπορεί. Η διαφορά που θα δει από ένα παλιό σύστημα είναι εντυπωσιακή ακόμα και στην απλή χρήση. Ο ssd και τα 8 GB έκαναν την διαφορά φίλε μου 4
Alexlooker Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Εγω απο περιεργεια, εβαλα περσι εναν ide (οχι sata) Seagate barracuda 40gb μονο λειτουργικο Win7pro.Τελικα ειχε αρκετα καλη συμπεριφορα παντως. 1
mtifosi Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Την όλη διαφορά κάνει ο ssd για το λειτουργικό και όχι ο 7400. Οι ssd γι'αυτό έγιναν αρχικά γνωστοί. Επειδή έκαναν πιο παλιά συστήματα να ανέβουν θεαματικά σε επιδόσεις και με μικρό σχετικά κόστος. Δοκιμασμενο ειναι αυτο που λες ή δεν καταλαβες διαφορα. Σιγουρα το κυριοτερο ρολο τον εχει ο ssd αλλα μεγαλο ρολο εχει και ο επεξεργαστης ειδικα οταν μιλαμε για τετοια διαφορα σε ipc που επωφελουνται τα παντα. Περιπου παρομοια αναβαθμιση εκανα και στις δυο περιπτωσεις με ssd. 1
citelis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Εκεί που κάνει μεγάλη διαφορά ο επεξεργαστής είναι στο Nox! Όταν το έτρεχα στο παλιό και προσπαθούσα να παίξω ένα παιχνίδι μέσα στο Nox βάζοντας το με autoclicker όλο το σύστημα σερνόταν και τελικά κράσαρε! Εδώ τώρα ο i5 δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ανοικτός broswer με πολλές καρτέλες, το Nox να τρέχει και πόσες άλλες διεργασίες και δεν πάει ούτε 50%. Πάντως το παλιό σύστημα με τον Core 2 Duo (το οποία το καθάρισα, το έκανα format και του ξαναπέρασα 7αρια) ίσως μελλοντικά αξίζει να το αναβαθμίσω με ένα SSD καθώς κατά τα άλλα είναι εντάξει. Θεωρούσα ότι δεν αξίζει SSD σε υπολογιστή του 2007 αλλά με αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει να αλλάζω γνώμη. Μάλιστα σκέφτηκα να του περάσω Ubuntu αλλά έβγαζε σφάλμα! 1
Alexlooker Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Πάντως το παλιό σύστημα με τον Core 2 Duo (το οποία το καθάρισα, το έκανα format και του ξαναπέρασα 7αρια) ίσως μελλοντικά αξίζει να το αναβαθμίσω με ένα SSD καθώς κατά τα άλλα είναι εντάξει. Θεωρούσα ότι δεν αξίζει SSD σε υπολογιστή του 2007 αλλά με αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει να αλλάζω γνώμη. Μάλιστα σκέφτηκα να του περάσω Ubuntu αλλά έβγαζε σφάλμα! να βαλεις τον πιο γρηγορο επεξεργαστη που υποστηριζει η μητρικη σου. 1
drapanakis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 ξανακανω την ερωτηση τωρα. Αν αφηνε τον Core 2 Duo Ε6400 και εβαζε SSD και 8GB RAM , θα εβλεπε τεραστια διαφορα ;
Fp84 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 ξανακανω την ερωτηση τωρα. Αν αφηνε τον Core 2 Duo Ε6400 και εβαζε SSD και 8GB RAM , θα εβλεπε τεραστια διαφορα ; Στον δικό μου έγινε άλλο μηχάνημα , κυριολεκτικά 1
drapanakis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 To ξερω οτι βελτιωνεται ραγδαια. Η ερωτηση ειναι ομως για τον επεξεργαστη. Τι διαφορα θα εβλεπε καποιος με αλλον επεξεργαστη ; Και σε τι θα επλεπε διαφορα, σε ποιες εφαρμογες ; Δουλειες γραφειου, διαδυκτιο ;
Fp84 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 To ξερω οτι βελτιωνεται ραγδαια. Η ερωτηση ειναι ομως για τον επεξεργαστη. Τι διαφορα θα εβλεπε καποιος με αλλον επεξεργαστη ; Και σε τι θα επλεπε διαφορα, σε ποιες εφαρμογες ; Δουλειες γραφειου, διαδυκτιο ; Επειδή μιλάμε για s775 οτι αναβάθμιση και να κανείς πέραν του ssd δεν θα δεις μεγάλη διαφορά ακομα και αν έβαζες e8400 πχ
Dr_73 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 ξανακανω την ερωτηση τωρα. Αν αφηνε τον Core 2 Duo Ε6400 και εβαζε SSD και 8GB RAM , θα εβλεπε τεραστια διαφορα ; Η ram κάνει τεράστια διαφορά παντού. Σε αύξηση ram από τα 4gb , είναι χαοτική η διαφορά. Ο ssd σε χρόνους boot και γενικά φορτώματος.
menthol1979 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Η ram κάνει τεράστια διαφορά παντού. Σε αύξηση ram από τα 4gb , είναι χαοτική η διαφορά. Ο ssd σε χρόνους boot και γενικά φορτώματος. Ισχύει, αλλά μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα chipset το να πας σε 8GB δεν ήταν και απλή υπόθεση. Σε μένα (P965) έγινε μόνο με HyperX μνήμες 4x2GB και πάλι έπρεπε να πέσω από 800 στα 667 επειδή δεν άντεχε ο memory controller. Επειδή μιλάμε για s775 οτι αναβάθμιση και να κανείς πέραν του ssd δεν θα δεις μεγάλη διαφορά ακομα και αν έβαζες e8400 πχ Διαφωνώ. Πήγα από Ε6400 σε Q9650 και η διαφορά ήταν τεράστια. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα