Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποση διαφορα θα δει καποιος σε ταχυτητα πλοηγησης στο διαδικτυο, και χρηση γραφειου , αναμεσα σε τεοιας τεραστιας δυναμικοτητας επεξεργαστες ;

Η αλλιως, ποια η επιδραση του επεξεργαστη στη ταχυτητα ανταποκρισημοτητας στο διαδυκτιο.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό το θέμα είναι για μένα  :) με μια μικρή διαφορά: εγώ θα πάρω i5 7ης γενιάς! 

Έχω από το 2007 υπολογιστή με Intel Core 2 Duo E6400 και αναμένω τις επόμενες μέρες τον καινούριο μου desktop που θα έχει i5 7400 και αναρωτιέμαι πόση διαφορά θα δω!

Η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης φαντάζομαι αλλά ενδιαφέρον έχει πόσο θα επηρεάζει αυτό την καθημερινή χρήση! 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ  :)  καθώς ο υπολογιστής αγοράστηκε με συγκεκριμένο τρόπο που μου εξασφάλισε ευνοϊκό σύστημα πληρωμής οπότε δεν έπαιζε το σενάριο για 8η γενιά! Γι' αυτό άλλωστε δεν έκανα ποτέ ποστ στη σύνθεση νέου συστήματος για να πάρω γνώμες αφού δεν έκανα την αγορά κανονικά όπως οι υπόλοιποι. Αν το έπαιρνα απ' έξω πιθανόν να εξέταζα σοβαρά την 8η γενιά αν και μου φαίνονται ακριβές οι μητρικές Ζ370 και με δυνατότητες που δεν χρειάζομαι! 

• Like 2
Δημοσ.

Ποση διαφορα θα δει καποιος σε ταχυτητα πλοηγησης στο διαδικτυο, και χρηση γραφειου , αναμεσα σε τεοιας τεραστιας δυναμικοτητας επεξεργαστες ;

Η αλλιως, ποια η επιδραση του επεξεργαστη στη ταχυτητα ανταποκρισημοτητας στο διαδυκτιο.

Τεράστια. Εχω Q9650 (ο καλύτερος Core 2 quad) στο σπιτι και i5 6600 στο γραφείο. Το μερα με τη νύχτα είναι λίγο. Παντου σε αυτά που λες, browsing, office και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θες. Ειδικα σε sites φορτωμένα ο 9650 φουλάρει ενω ο άλλος ούτε 10%. Αν θες συμβουλή χτύπα εναν 8400 που αποτι βλέπουμε σήμερα μοιράζει απλόχερα πόνο και θα δεις το φως σου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το θέμα είναι για μένα  :) με μια μικρή διαφορά: εγώ θα πάρω i5 7ης γενιάς! 

Έχω από το 2007 υπολογιστή με Intel Core 2 Duo E6400 και αναμένω τις επόμενες μέρες τον καινούριο μου desktop που θα έχει i5 7400 και αναρωτιέμαι πόση διαφορά θα δω!

Η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης φαντάζομαι αλλά ενδιαφέρον έχει πόσο θα επηρεάζει αυτό την καθημερινή χρήση! 

Θα ηθελα να με ενημερωσεις τι ακριβως διαφορα ειδες και που φιλε ; Σκεφτομαι και εγω μια τετοια αγορα.

Τεράστια. Εχω Q9650 (ο καλύτερος Core 2 quad) στο σπιτι και i5 6600 στο γραφείο. Το μερα με τη νύχτα είναι λίγο. Παντου σε αυτά που λες, browsing, office και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θες. Ειδικα σε sites φορτωμένα ο 9650 φουλάρει ενω ο άλλος ούτε 10%. Αν θες συμβουλή χτύπα εναν 8400 που αποτι βλέπουμε σήμερα μοιράζει απλόχερα πόνο και θα δεις το φως σου.

Ακομα καi στην περιηγηση σου στο διαδυκτιο τετοια διαφορα ;  Παντου διαβαζω οτι δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο ο επεξεργαστης σε αυτο . Μηπως εχεις αλλη συνδεση και ταχυτητες στο γραφειο ;

Επεξ/σία από drapanakis
  • Like 1
Δημοσ.

Ελπίζω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχω τον καινούριο μου υπολογιστή! Μόλις τον χρησιμοποιήσω θα έρθω σε αυτό το τοπικ για να γράψω τη διαφορά στην εμπειρία χρήσης! 

• Like 1
Δημοσ.

Ακομα καi στην περιηγηση σου στο διαδυκτιο τετοια διαφορα ;  Παντου διαβαζω οτι δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο ο επεξεργαστης σε αυτο . Μηπως εχεις αλλη συνδεση και ταχυτητες στο γραφειο ;

Ναι, ίσα ίσα που στο σπίτι είναι και καλύτερη σύνδεση, αλλά όπως είδες δεν μίλησα για ταχύτητα στο φόρτωμα των σελίδων αλλά CPU Utilization που το βλέπω realtime από meter. Είπα ότι σε βαριές σελίδες ο ένας τις πετάει για πλάκα ο άλλος φορτώνει τη CPU και τους τέσσερις πυρήνες κοντά στο 100% μέχρι να την απεικονίσει. Στις απλές σελίδες δεν βλέπεις τόσο μεγάλη διαφορά. Ο επεξεργαστής δεν παίζει σημαντικό ρόλο όταν μιλάμε για 2-3 γενιές διαφορά, όχι 10.

Άποψή μου είναι να φύγεις από αυτή την πλατφόρμα, είναι νεκρή πολύ καιρό τώρα. Όχι μόνο από πλευράς επεξεργαστικής ισχύος. Π.χ. εγώ θα πάω σε Coffee Lake 8400 ή 8700 θα δώ ανάλογα χρημάτων, όχι μόνο για την επεξεργαστική ισχύ. Το μηχάνημα είναι τόσο παλιό που χωλαίνει από παντού. Μνήμες έχει DDR2, SATA 3GBps, PCI-E 1.0 και τι να πρωτοπιάσεις. Αν δεν έχεις budget χτύπα ένα καλό συνολάκι 7ης γενιάς (που τρέχουν τώρα λόγω 8ης να αναβαθμίσουν) ή απ' ευθείας 8ης σε ι3/ι5 μοντέλα που σπέρνουν όπως φαίνεται και θα ευχαριστηθείς (για τη χρήση που θες) μηχάνημα για πολλά χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

8400 για browsing ???   ο 8100 είναι παραπάνω από αρκετός. 

• Like 3
Δημοσ.

i5 δευτερης γεννιας ; που εχουν sata3 oi μητρικες , ddr 3 ;

Αν και αυτο που ειπες ειανι πολυ σωστο. Θα πουλησουν πολλοι υπολογιστες 7ης γεννιας. Του σκοτωμου.

Δημοσ.

τι δισκους ομως εχεις στον καθενα....?? 

Δημοσ.

8400 για browsing ???   ο 8100 είναι παραπάνω από αρκετός.

Εννοείται. Τον πρότεινα γιατί θεωρώ την τιμή καλή και να τον κρατήσει και πολύ καιρό, και ίσως να φορτώσει και κάτι παραπάνω, κάποιο productivity app ή κανα παιχνιδάκι αν θέλει και τύχει.

τι δισκους ομως εχεις στον καθενα....??

SSD και στους 2. 840EVO στον Q9650 και 850EVO στον 6600. Ξαναλέω ότι η διαφορά είναι στο CPU Util. που αναφέρω. Όχι σε boot times/loading times. O 840 επίσης τρώει μπουκάλι από το SATA3, γι' αυτό του προτείνω να αλλάξει εντελώς.

i5 δευτερης γεννιας ; που εχουν sata3 oi μητρικες , ddr 3 ;

Θα σου πρότεινα να δεις τι Budget θες να δώσεις και να κάνεις μια ερώτηση εδώ στο σχετικό thread του forum για το τι καλύτερο μπορείς να πάρεις με αυτό. Έτσι μόνο με specs δύσκολο να βγάλεις καλή άποψη.

• Like 2
Δημοσ.

i5 7400 ? Καλά ποιος αγοράζει ληγμένο επεξεργαστή ?  

Πηρα προσφατα Phenom ii 6core, στο Bios του Cpu ομωs

αλλαξα την ημερομηνια!

Ανοιξτε ενα Facebook profile με απειρες  φωτογραφιες,

μονο εκει μου "τελειωνε" ο Athlon x2 7750 2.7ghz (χρονισμενος  στα 3.0ghz)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...