Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

ανοιξε το athenacard αλλα στο registration βγαζει σφαλμα tag.PleasecheckinputField

κομπλε παιδες. Ολα βαίνουν καλως.  Δεν προκειται καν για beta release αλλα για alpha.

Lol και σε μένα που βάζω τα στοιχεία από την κάρτα που ήδη έχω, πετάει error. Δεν ασχολήθηκαν καν με το να κάνουν τα μηνύματα λάθους πιο κατανοητά...

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Χαρα στο κουραγιο οσων χαροπαλευουν στην τριτοκοσμικη χωρα και εχουν να κανουν με αχρηστους καρεκλοκενταυρους του δημοσιου, υπηρεσιες χειροτερες κεντροαφρικανικης χωρας, με μισοτελελειωμενα εργα με προβληματικο software/hardware πληρωμενο απο τις τσεπες οσων εμειναν πισω και κατασκευασμενο απο ανικανους να προγραμματισουν και να παραδωσουν ενα εργο αλλα σιγουρα ικανων να τα τσεπωσουν απο ολες τις παντες. Και χαρα στο κουραγιο σας που συναναστρεφεστε καθημερινα με ανθρωπους σαν τον quitlife και τους αλλους ομοιους στο νημα. Οσοι μπορειτε αδειαστε τη γωνια, αφηστε τους να κυλιουνται στα σκατα μονοι τους.

• Like 1
Δημοσ.

Άσχετα με γνωστά κολλήματα (δημόσιο φορεβα...) κι άσχετα αν και γω μαζί σας για τους συνδικαλιστές πρέπει να σταθούμε σε δύο σβνεια:

1. Το πρόγραμμα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου δουλεύει ΠΙΛΟΤΙΚΆ. Ο σκοπός είναι να εμφανιστούν τα αναπόφευκτα προβλήματα λειτουργίας ΠΡΙΝ τη καθολική εφαρμογή του. Όπως λένε λοιπόν οι εργαζόμενοι έχουν εντοπιστεί αρκετά και έχει ενημερωθεί εγκαίρως η διοίκηση που είναι η μόνη αρμόδια για να φροντίσει για τη σωστή εκτέλεση της σύμβασης. Τι έκανε λοιπόν η διοίκηση;

2. Η λήξη ευθύνης για την επίλυση των προβλημάτων αχρεωστητως (κάτι σαν εγγύηση) ήταν η 31/7. Από κει και μετά τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ για πράγματα που τα ξέραμε πριν.

Οπότε ασχέτως με τα κολλήματα που έχουμε για τον κρατικοδιαιτο συνδικαλισμό (και για τα περισσότερα έχουμε δίκιο) εδώ τίθεται θέμα ενέργειας της διοίκησης και των παραπάνω γιατί δεν λύθηκαν αυτά τα θέματα στην ώρα τους. Αλλιώς καταλήγουμε πάλι σε υποβρύχια που γέρνουν και σε on line εφαρμογές που υποτίθεται μας διευκολύνουν αλλά εκ των υστέρων κοστίζουν πολλαπλάσια.

ΥΓ. Επειδή γενικά υπάρχει η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση πολλών τμημάτων του δημοσίου είμαι και γω μαζί σας. Πρέπει όμως πρώτα να είμαστε σίγουροι ότι η δουλειά θα γίνεται καλύτερα και φτηνότερα από τον οποιονδήποτε ιδιώτη. Ας μάθουμε πρώτα λοιπόν πόσο χρεώνει ο κάθε ιδιώτης για την εργασία που παρέχει (υλικό ή παροχή υπηρεσίας) καθώς και για τη ποιότητα της εργασίας του και μετά το συζητάμε πάλι. Ενημερωτικά για παροχή υπηρεσίας τεχνικού συμβούλου ο ιδιώτης χρεώνει 3.500-4.000€ το άτομο! Αυτό είναι το ποσό που εισπράττει ο εργολάβος... Όχι το ποσό που εισπράττουν τα παιδιά που κάνουν τη δουλειά για να είμαι ξεκάθαρος. Τα οποία παρεμπιπτόντως δουλεύουν και σαν σκυλιά. Αν μου βρείτε αντίστοιχο μισθό στο δημόσιο μαζί σας και γω. Να τα πουλήσουμε όλα!!

Δημοσ.

Πολλά σχόλια σε άλλα συμφωνώ σε άλλα όχι

Νομίζω όμως οτι ταιριάζει το απόφευγμα του Παπαδιαμάντη:

<Θα έλεγε τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες, διά να αποδειχθή, ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν.>

• Like 1
Δημοσ.

Κάθε φορά που εφαρμόζεται μία νέα τεχνολογία στην καθημερινότητα γίνεται ένας μικρός χαμός στην Ελλάδα είτε από τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να αλλάξουν τη βολή τους είτε γιατί δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τις αλλαγές. Σε αυτήν την περίπτωση μάλλον ισχύουν και τα δύο.

Δημοσ.

Μόλις την έβγαλα μετά απο 50 λεπτά αναμονής για μολις 5 άτομα. Ενω παράλληλα εξηγούσα σε απορημενους τουρίστες να μην περιμένουν για να βγάλουν ένα απλό εισιτήριο στην ίδια ουρά με μας. Τη φωτογραφία στη βγάζει με μια logitech webcam ,μεσα απο το γυαλι με αποτελεσμα να ειναι θεοσκοτεινη... Χαχα

Κατι μου λεει οτι θα της ανακαλέσουν σύντομα αφού δε φαίνεται το άτομο...

Επίσης μου έδωσε ενα πιν που λέει να το προσέχω σαν τα μάτια μου γιατί είναι για τη περίπτωση που χάσεις τη κάρτα για να βγάλεις καινούργια.

"Κι αμα χάσεις το πιν ; ρωτησα"

Τότε δε μπορείς να ξαναβγάλεις κάρτα για ένα χρόνο. Βζιουμ....

(Καλά θεωρώ ότι δεν ισχύει).

ελάτε να μαζευτούμε να τους δωρισουμε μια τετοια

https://www.google.gr/search?q=microsoft+lifecam+studio&client=ms-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj5z9azg9rWAhWQOsAKHevtBLoQ_AUIESgB&biw=360&bih=560#imgrc=G3SpZJHz6GbKhM:

εγώ την φωτογραφία μου την έχω από αυτήν την κάμερα σε στικάκι να τους την παω

Δημοσ.

Οι μισοι εδω μεσα δεν προλαβαν καν την δραχμη για να συγκρινουν καταστασεις οπως πχ οτι το σουβλακι ειχε 300 δραχμες το 2000 και τωρα 2.20 ευρω (710)δραχμες.Οι μισθοι τοτε 190.000 δραχμες σημερα 580 ευρω μικτα 490 καθαρα (160.000 δρχ περιπου). Γιατι το λεω αυτο το ασχετο ε;

Καταρχας τα ηλεκτρονικα μαραφετια τα βαζουν οχι επειδη λενε εδω οι τεχνολογοι προοδος, αλλα για να πολεμησουν την λαθρεπιβιβαση, εχουν δωσει εκατομμύρια ευρω απο τοτε που στα ικαρος ριχναμε το αντιτιμο στα κουτιά και προοδευσαμε βγαλαμε χαρτινα καρτες ηλεκτρονικα τωρα και καλα, αλλα να σας θυμισω στους παλιους οτι οταν υπηρχε εισπρακτορας στα επιγεια μεσα, και εισιτήρια με πυλες στον ηλεκτρικο οπως επισης και ελεγκτες, τοτε δεν ειχαμε λαθρεπιβιβαση ενα πολυ μικρο ποσοστο. Οποτε απλη λυση και οικονομικοτερη εφοσον θα δινουν λιγοτερα σε μισθους απο την χασουρα που εχουν τωρα.

Ομως συμφωνω πρεπει να προχωρησουμε τεχνολογικα αλλα υπαρχουν απλουστερες μέθοδοι χωρις χρηση ΑΜΚΑ και δικλειδα ασφαλειας για κλοπη η απωλεια. Η χρυση τομη υπαρχει και ιδιωτικοτητα στην μετακινηση πρέπει να υπαρχει, και κουβεντες του τυπου πηγαινε με τα ποδια ειναι ακρως ασόβαρη και ευτελης.

Δηλαδη τοοοοοσα χρονια πως γινοταν η μετακινηση μας; Εξαλου ακομα ποσες χωρες δεν εχουν τετοιο συστημα και αν θα βαλουν σημαινει οτι ειναι τεχνοβοβικοι; Μην εχετε παρωπιδες γινεται γλεντι εις βαρος μας με πακτωλο χρηματων που πληρωνουμε εμεις και ωδευουμε στον απολυτο ελεγχο πως; για σκεφτειτε λιγο ολοι εχουν δικαιωματα "εξαιρουνται τα λαμογια"

Ναι στην τεχνολογια να με εξυπηρετει οχι να με κατευθύνει σε προδιεγραμμενη ζωη.

• Like 2
Δημοσ.

Να ρωτήσω κατι, εγω μπαίνω στα μμμ μια φορά το χρονο αγοράζοντας εισιτήριό απο το περίπτερο, τι γινεται σε αυτήν την περίπτωση;

Δημοσ.

Είστε ο χειρότεροι όσοι έχετε καταντήσει τη χώρα έτσι. Δ ξέρω που να μπω να πρώτο κράξω.Μισο τελειωμένα όλα με τις τσέπες σας όμως γεμάτες. Στη πυρά

Δημοσ.
Πραγματικά όταν άκουσα ηλεκτρονικό εισιτήριο αρχικά χάρηκα γιατί  θα περίμενα να υπήρχε ένα site στο internet ή/και το ανάλογο app στο κινητό όπου κάποιος μέσο του profile του θα μπορούσε είτε να αγοράσει credits για την κάρτα που έχει αγοράσει από πριν είτε να μπορεί αγοράσει μεμονωμένα εισιτήρια και απλά να τα τυπώσει ή να χρησιμοποιήσει από την οθόνη του κινητού του μέσω bar code . Πριν κάποια χρόνια στην Αυστρία αγόρασα εισιτήριο μέσω Internet για το τρένο και το τύπωσα απευθείας - το είχα και στο κινητό μου όμως για backup. Μάλιστα μπήκε και εκλεκτής και κρατώντας ένα φορητό μηχάνημα το έλεγξε και όλα ήταν οκ. Δεν ξέρω από πότε το έχουν το σύστημα αλλά ήταν εκπληκτικά βολικό και εξυπηρετικό. Ούτε χρειάστηκε να περιμένω σε ουρές, ούτε να ψάχνω κάποιο γκισέ, ούτε να χάσω έξτρα χρόνο απλά πήγα και μπήκα απευθείας στο τρένο. Σκέφτηκα μακάρι να το είχαμε και εμείς στην Ελλάδα. 

Τώρα που αρχίζω και καταλαβαίνω πως λειτουργεί το δικό μας <<ηλεκτρονικό εισιτήριο>> με πιάνει πραγματική απογοήτευση. Είναι άραγε ηλεκτρονικό εισιτήριο βάζοντας απλά μπάρες που ανοίγουν με μια κάρτα; ή το ότι θα χρειάζεται να πηγαίνεις σε κάποιο σταθμό συνεχώς για να φορτίσεις η να αγοράσεις νέα εισιτήρια;  Κατά την γνώμη μου όχι. Ίσως μια δεκαετία πίσω ναι αλλά όχι σήμερα. Βέβαια σε άλλες χώρες θα αρχίσουν να υιοθετούν όλο και περισσότερο το IoT δημιουργώντας έξυπνες πόλεις και κάνοντας τις ζωές των πολίτων ευκολότερες. Εδώ από την άλλη ίσως αρχίσουμε να καταργούμε και ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να προσλάβουμε δημόσιους υπαλλήλους. Όχι να μην αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν τόσο τέλεια την δουλειά τους και βρίσκουν την καλύτερη λύση για τους πολίτες. Επίσης θα χρειαστεί να επιβραβεύσουν κάποια στιγμή αυτούς που σπανέ τα τερματικά των εισιτηρίων γιατί εάν το καλοσκεφτείς δημιουργούν θέσεις εργασίας. Όχι δεν θα χρειαστεί να τιμωρηθεί κανείς για όλη αυτήν την ανικανότητα και για το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες μεγάλο ποσοστό μπαίνει χωρίς να πληρώνει στα μέσα λόγο αυτής δημιουργώντας έτσι ζημιά στα έσοδα που στο τέλος πληρώνει ο πολίτης. Εάν συνεχίσουμε έτσι βλέπω πολίτες να νιώθουν εχθρικά στην ίδια τους την χώρα και η μετανάστευση για εργασία σε άλλες χώρες θα αυξηθεί αντί να μειωθεί. Πραγματικά θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά θέλω να κρατήσω την ανάρτηση σχετικά μικρή :) . ΥΓ. Κουράγιο στους τουρίστες της νέας σεζόν.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κατι, εγω μπαίνω στα μμμ μια φορά το χρονο αγοράζοντας εισιτήριό απο το περίπτερο, τι γινεται σε αυτήν την περίπτωση;

Βγάζετε ATH.ENA TICKET χωρίς ΑΜΚΑ ταυτότητα και την φορτίζεται με οτι πόσο θέλετε.

Δημοσ.

Ανοργανωσιά και αμορφωσιά οχι μόνο τον ανθρώπων,που δικαιολογείται για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κλπ αλλά ιδιαίτερα των υπαλλήλων,δυστυχώς πάλι ο κόσμος την πληρώνει αφού ταλαιπωρείται όπως έγραψαν με ζωντανά παραδείγματα κάποια παιδιά πιο πάνω,με το να γίνεται πειραματόζωο του συστήματος και πραγμάτων που τελικά μόνο απαραίτητα δεν του είναι.Αντί να κοιτάξουν οι υπεύθηνοι να φτιάξουν τα βασικά στίς συγκοινωνίες πρώτα με αυτοκίνητα σε άθλια κατάσταση χωρίς λάστιχα κλπ την έλλειψη ελένχων,ιδιαίτερα με τους λαθρομετανάστες που κανέναν δεν βλέπω,εδω και 2 σχεδόν χρόνια που παρατηρώ όταν είμαι σε λεωφορείο η τρόλει να κτυπάει εισιτήριο ! (η να βγάζει κάρτα όταν περιμένω να βγάλω στήν ουρά)φαίνεται πως εκείνοι ταξιδεύουν τζάμπα την ώρα που εμείς πληρώνουμε ! φαίνεται αυτές τις εντολές τους δίνουν οι προιστάμενοι αφού και αν τους πιάσουν χωρίς εισιτήριο τους αφήνουν να φύγουν και κοιτάνε να "προσάγουν" τους Ελληνες...

• Like 2
Δημοσ.

Που το φορτίζεις, σε ποια σημεία εννοώ

Σίγουρα σε σταθμούς μετρό/ηλεκτρικό και είχαν πει ότι θα έχει και σε άλλα σημεία.

Δημοσ.

Σίγουρα σε σταθμούς μετρό/ηλεκτρικό και είχαν πει ότι θα έχει και σε άλλα σημεία.

κατάλαβα, τρίχες δηλαδή, γραφειοκρατία και τρέξιμο για ενα εισητηριακι, αρα εχουν δικιο που φωνάζουν οτι δεν ειναι έτοιμοι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...