Προς το περιεχόμενο

“Πόλεμος” εργαζόμενων ΣΤΑ.ΣΥ. και υπουργού Μεταφορών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι υποτίθεται οτι εχουν. Οπως έπρεπε να είχαν και barcode reader για όσους χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα την mobile εφαρμογή που πλέον δεν δουλεύει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Σε μένα δεν μου έτυχε ακόμη έλεγχος ούτε με το νέο χάρτινο εισιτήριο που χρησιμοποιούσα εδώ και μήνες ούτε και με τη νέα Ath.Ena Card που έχω τώρα. Φαντάζομαι θα εχουν ειδικά μηχανάκια οι ελεγκτές που σου σκανάρουν την κάρτα?

 

 

Κατα 99% ,  αν ειναι στα προτυπα της Oyster(UK) θα ειναι οπως αυτο  ή και πιο μικρο.

 

Το αστειο ειναι οταν τους δειχνεις μονο το apple watch (αντι για την oyster :P )

 

 

inspector-checks-reads-oyster-card-ticke

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Οχι τιποτα μέχρι στιγμής

 

Και οι επιβάτες με κοιτάζουν σαν τον ΕΤ οταν επικυρώνω ειδικά στα λεωφορεία.. 

 

Ναι όντως στα λεωφορεία συνήθως κοιτάζουν περίεργα. Έχω και ένα περίεργο πορτοφόλι μικρό που έχει θήκη για τις κάρτες και με ένα μοχλό απο κάτω τις βγάζει προς τα έξω (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B006M87I2M/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1). Βάζω την κάρτα για το εισιτήριο τελευταία που βγαίνει πιο πολύ έξω από τις υπόλοιπες (έχει RF block η μεταλική θήκη για τις κάρτες) και απλα πλησιάζω το πορτοφόλι στον αισθητήρα. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πες μας και γι'αυτή .. 

 

ρε πάψτε να είστε ισοπεδωτικοί με όλους και όλα!

είπαμε είμαστε ένα κ**** -χανίο σε πολλά πράγματα αλλά όχι και έτσι

 

Θα μπορουσα να σου πω για ολες τις "ανεξαρτητες αρχες" αλλα οχι στο νημα αυτο. Θα ημουν τελειως ΟΤ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και να σκεφτεί κανείς πως το θέμα μιλάει για τα προβλήματα στα μη συμβατά μεταξύ τους μηχανήματα και καθυστέρηση στην εφαρμογή της νέας εισόδου, παρά όλα αυτά , η συζήτηση εντελώς από σπόντα και συμπτωματικά, έφτασε να μιλάει για ιδιωτικότητα , χάραγμα, ηλεκτρονικό φακέλωμα και πάει λέγοντας. 

τί κάθεστε και απαντάτε σε μηνύματα που είναι εντελώς άστοχα και άσχετα με το κύριο θέμα και δημιουργείτε συνεχώς αντιπαραθέσεις; Λες και αν τους απαντήσεις θα τους αλλάξεις τη γνώμη. 

στο θέμα μας τώρα: δηλαδή μπήκαν μηχανήματα τα οποία είναι ξένα μεταξύ τους ;;; ώρε γέλια;;; και κανείς δε νοιάστηκε να τα φτιάξει;; κανείς δε νοιάστηκε να στήσει σοβαρό δίκτυο υποστήριξης; εντάξει η καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου , αλλά βάζουν τόσους μήνες πριν κατι μηχανήματα και ξεχνούν άλλους τόσους τομείς που «φέρνει » μαζί της η κάθε νέα τεχνολογία;; πάλι μισές δουλειές δηλαδή κανουμε και είχαμε όλον τον χρόνο να τα λύσουμε αλλά αποφασίσαμε να πιούμε καφέ. να δείτε πως στο τέλος πάλι θα πληρώνουμε «ελεγκτές» να κάνουν ότι και η δημοτική αστυνομία. Να κάθονται σπίτι τους και να παίρνουν το εννιακοσαράκι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Θα μπορουσα να σου πω για ολες τις "ανεξαρτητες αρχες" αλλα οχι στο νημα αυτο. Θα ημουν τελειως ΟΤ.

 

Ωραία δεν εμπιστευόμαστε λοιπόν καμία από τις αρμόδιες αρχές και στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας ...ατομικές θεωρίες! Not Good... :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην το γενικεύεις τώρα. Μελλοντικά και τα παιδιά μου, είναι αρκετά έξυπνα και θα κάνουν τις επιλογές τους..

τεχνολογικά αναλφάβητα και τεχνοφοβικά δεν θα είναι

 

Λογική σκέψη βασισμένη σε επιχειρήματα και facts, αυτό θέλω να είναι σε θέση να έχουν

 

Τα παιδια (ολων μας) θεωρουν φυσιολογικο αυτο που ζουν. ΔΕΝ εχουν συγκρισεις με κατι αλλο, με πχ 20 χρονια πισω, η κατι αλλο.

 

Οποτε αυτο θεωρουν οτι ειναι το πρεπον.

 

Και δεν ειμαι ουτε τεχνοφοβικος ουτε κατι αλλο. Απλα υπαρχουν μερικα ορια, που προσεκτικα να εξεταζουμε.

 

Επειδη ενας αποφασισε κατι, αυτο δεν σημαινει τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα σε αυτή την χώρα τελικά είναι το επικοινωνιακό...δυστυχώς απο την ανάποδη....θέλει πάντα να ακούει ωραία πράγματα...για ψηφιακές τεχνολογίες...για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.... για χάρισμα χρεών...για αφορολόγητα και πάει λέγοντας...

Δυστυχώς πρέπει να βάλουμε λίγο το μυαλό μας να δουλέψει...εδώ είναι 1 τεχνολογικό forum και ως εκ τούτω οι περισσότεροι είμαστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και φυσικά είναι πρός το όφελος μας όταν δουλεύει και μας εξυπηρετεί...αλλά το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να κολλάμε μια ταμπέλα και κλείνοντας μάτια και αυτιά απλώς να φωνάζουμε....

Σίγουρα σε κάθε αλλαγή υπάρχει αντίδραση...για τους γνώστες απλώς σκεφτείτε τον κακό χαμό που έγινε όταν στην εταιρεία σας άλλαξε ERP.....αλλά μήπως πρέπει να δούμε λίγο πιο σφαιρικά την αντίδραση....μήπως απλώς κάποιος απλώς πέταξε μια φωτοβολίδα απο συμφέρον/ημιμάθεια/άγνοια και απλώς περιμένει τον άλλο να βγάλει τον άλλο να βγάλει το φίδι απο την τρύπα....μήπως απλώς κάπου μπαίνει μια υπογραφή χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή μελέτη για το πως θα εφαρμοστεί αυτό το οποίο θα κουβαλήσει η υπογραφή....είναι άλλο πράγμα ο ανεκπαίδευτος υπάλληλος και άλλο ο αντιδραστικός....ο δεύτερος είναι σαφώς ξένο σώμα και θα πρέπει να έχει την ανάλογη διαχείριση...αλλά ο 1ος είναι απλώς θύμα των εξαγγελιών....απλώς δεν νοιάστηκε κανένας για το πώς θα εφαρμοστεί το οτιδήποτε...πάρθηκε κάπου μια απόφαση και γεια σας...θα το φτιάξουμε στην πορεία.......

Επειδή τώρα τελευταία μαζεύτηκαν αρκετά θέματα στα οποία η κραυγή είναι το 1ο μέλημα χωρίς αντίστοιχη ούτε γνώση ούτε καν σκέψη καλό θα ήταν κάποιοι προτού γράφουν να σκέφτονται και λίγο....αν το έκαναν λίγο περισσότεροι όλοι μας η καημένη χώρα μας δεν θα ήταν το αμαρτωλό παραπαίδι της Ευρώπης που μονίμως παρακαλάει και φυσικά λαβαίνει με τα ανάλογα τιμήματα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικώς το ηλεκτρονικό φακέλωμα / tracking δεν είναι κακό από μόνο του και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη ή γενικώς του συνόλου, μέσω της διαστάυρωσης στοιχείων, της ορθότερης αποδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης κτλ.

 

Φανταστείτε, όμως, μετά από μια κρίση ή κοινωνική αναταραχή, ή ακόμα και με νόμιμες εκλογές, να αποκτήσουμε έναν αρχηγό κράτους τύπου Τουρκίας. Η δύναμη που αποκτά χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που διαθέτει, τον ισχυροποιούν σε επικίνδυνο βαθμό!

 

Η ζωή έχει αποχρώσεις και το σωστό ή λάθος συχνά εξαρτώνται από τις συνθήκες της.

 

σωστότατο , τα έχει πει και ο V στο V for Vendetta 

 

δεν μπορούμε όμως να απαρνηθούμε, φοβού τέτοια γεγονότα, την τεχνολογική εξέλιξη και το πως θα αλλάξει άρδην τις ζωές μας.

εκλεγμένος απο τον λαό είναι ο Ερντογάν, έτσι ? ρητορική η ερώτηση

 

και τέλος, το πιρούνι μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να φάω μακαρόνια, αλλά και για να καρφώσω το μάτι κάποιου. if you know what i mean

 

εγώ τέλος με το offtopic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι εσυ που το ζητας (=συμφωνεις να το ζητανε) να μας το εξηγησεις.

 

Γιατι να το εξηγησω εγω. Εσυ συμφωνεις να δινω ενα προσωπικο μου κωδικο.

 

Να μας αναλυσεις το σκεπτικο. Τι το θελουν το ΑΜΚΑ. Και γιατι το ΑΜΚΑ και οχι το ΑΦΜ. Και γιατι το ΑΜΚΑ και οχι τον αριθμο μετρητη ΔΕΗ. Γιατι τον ΑΜΚΑ και οχι τον αριθμο πιστωτικης ή τον αριθμο λογαριασμου καταθεσεων.

 

γιατί είναι μοναδικό "κλειδί" για κάθε άνθρωπο και δε χρειάζεται να φτιάξουν αυτοί ακόμα ένα κλειδί. ενώ η ΑΤ δεν ειναι. μπορει 2 ανθρωποι να εχουν ιδιο ΑΤ (απο αλλη εκδουσα αρχη).

 

η εναλλακτικη θα ηταν να ζητανε ΑΦΜ αλλα οι ανηλικοι συνηθως δεν εχουν. ενω ΑΜΚΑ εχουν.

 

αρα ως μηχανογραφηση οταν υλοποιησαν το συστημα καλα εκαναν και επελεξαν το ΑΜΚΑ για να ταυτοποιησουν μοναδικα τον καθε χρηστη.

 

δεν υπάρχει παντου (βασικα δεν υπαρχει σχεδον πουθενα) καποια θεωρια συνομωσιας που θελει φακελωμα/χαραγμα κλπ ανοησιες. ολα γινονται με καποιο λογικο σκεπτικο (που πολλες φορες μπορει να ειναι λαθος αλλα σπανια ειναι απο δολο).

 

μηχανογραφοι/προγραμματιστες τα σχεδιαζουν οχι ο εωσφόρος

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία δεν εμπιστευόμαστε λοιπόν καμία από τις αρμόδιες αρχές και στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας ...ατομικές θεωρίες! Not Good... :)

 

Αρμοδιες αρχες απο Δημοσιους Υπαλληλους ή διορισμενα κομματοσκυλα, με ασυλια κλπ.

 

Ευχαριστω δεν θα παρω. Χαρισμα σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω βγάλει εδώ και 15 ημέρες την Ath.Ena Card και τη φόρτισα με 30 ευρώ που αντιστοιχούν σε μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Η διαδικασία έκδοσης κράτησε σχεδόν ...20 λεπτά παρά κάτι!

 

- Πήγα στο εκδοτήριο στο Σύνταγμα και ζήτησα να βγάλω τη νέα κάρτα.

 

- Μου ζήτησε ταυτότητα και ένα οποιοδήποτε έγγραφο πάνω στο οποίο θα φαινόταν το ΑΜΚΑ μου. Εδωσα μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας.

 

- Μπήκε σε μια εφαρμογή στο pc  μου δημιούργησε ένα λογαριασμό με τα στοιχεία μου.

 

- Πήρε μια κενή πλαστική κάρτα και συμπλήρωσε το id της στην καρτέλα που μου είχε μόλις ανοίξει.

 

- Μου είπε να σταθώ πίσω από τη τζαμαρία του εκδοτηρίου μπροστά σε μια web cam lg "της πλάκας" που είχαν στερεώσει πίσω απο το χοντρό τζάμι.

 

- Με φωτογράφησε και στο desktop εμφανίστηκαν 3 διαφορετικά καρέ και έπρεπε να διαλέξει ένα απο αυτά.

 

- Μιας και δεν υπήρχε φωτισμός και πίσω μου ήταν τα φώτα του σταθμού, βγήκα μαύρος σαν πακιστανός. Μου είπε "δεν πειράζει"...

 

- Αφού ετοιμάστηκε η καρτέλα με τα στοιχεία μου πήρε την κενή κάρτα και την έβαλε σε έναν ειδικό εκτυπωτή που θα περνούσε πάνω της τη φωτογραφία μου με ένα λεπτό φιλμ και πάτησε το print.

 

- Μετά από 2 λεπτά εμφανίστηκε error στη διαδικασία εκτύπωσης.

 

- Την ξαναέκανε.

 

- Ξανά error.

 

- Αντικατέστησε την κάρτα με μια νέα αφου ενημέρωσε το id στην καρτέλα μου.

 

- Error

 

- Έβγαλε και έβαλε όλα τα usb από τις συσκευές...

 

- Error

 

- Ξανά αντικατέστησε την κάρτα...

 

- Error...

 

- Πήρε τηλέφωνο στο support της εταιρείας που εγκατέστησε το σύστημα.

 

- Δεν ήξεραν καν να τις πουν όλα τα βήματα για την εφαρμογή και τη διαδικασία που οι ίδιοι τους έδωσαν. Η υπάλληλος γνώριζε πιο πολλά πράγματα από το ίδιο το support.

 

- Τελικά με το που διάλεξε ένα άλλο reason που υπήρχε σε ένα drop down menu που έπρεπε να συμπληρώνει κάθε φορά που άλλαζε κάρτα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε.

 

- Πήρε την κάρτα και την έβαλε σε ένα pad που θα προγραμμάτιζε το τσιπάκι και θα τη φόρτιζε με credits.

 

- Δεν δούλευε...

 

- Έβαλε και έβγαλε το usb του...

 

- Δούλεψε.

 

- Μου έδωσε την κάρτα. Στην εκτύπωση η φωτό μου ήταν πιο μαύρη από την ψηφιακή... Μου είπε "δεν πειράζει".

 

- Μετά από 20 σχεδόν είχαν μαζευτεί πίσω μου 100 άτομα που περίμεναν στην ίδια ουρά για να αγοράσουν εισιτήρια ή να βγάλουν κάρτα...

 

:)

συγγνώμη να ρωτήσω από ποιο χωρίο του πακισταν  είσαι? :P

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το αμκα πλέον σε όλες τις υπηρεσίες υπάρχει και είναι βασικό στοιχείο ταυτοποίησης 

 

θεωρητικά οι περισσότεροι έχουμε ουσιαστικά 4 νούμερα (ταυτότητα, αμα ,αμκα, αφμ) και με εξαίρεση την ταυτότητα δεν αλλάζουν, αλλά το αμκα είναι αυτό που είναι κοινό παντού πλέον.. και η εφορία έχει αμκα και τα ταμεία βεβαίως μέχρι και σε ακαδημαϊκές ταυτότητες στο ζητάνε και ουσιαστικά μπορεί να μειώσει το μπάχαλο με τα πολλά νούμερα 

 

πληροφοριακά πάντως όποιος έχει πρόσβαση σε σύστημα ικα να υποβάλλει απδ (δηλαδή οποιοσδήποτε εργοδότης, λογιστης, hr-αρας) μπορεί με επωνυμικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο και ημ/νια γέννησης) να βρει και τον αφμ κάποιου και τον αμκα και τον αμα.. δεν είναι κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το αμκα πλέον σε όλες τις υπηρεσίες υπάρχει και είναι βασικό στοιχείο ταυτοποίησης 

 

θεωρητικά οι περισσότεροι έχουμε ουσιαστικά 4 νούμερα (ταυτότητα, αμα ,αμκα, αφμ) και με εξαίρεση την ταυτότητα δεν αλλάζουν, αλλά το αμκα είναι αυτό που είναι κοινό παντού πλέον.. και η εφορία έχει αμκα και τα ταμεία βεβαίως μέχρι και σε ακαδημαϊκές ταυτότητες στο ζητάνε και ουσιαστικά μπορεί να μειώσει το μπάχαλο με τα πολλά νούμερα 

 

Δηλαδη η πχ Wind θα μας ζηταει ΑΜΚΑ ;

 

Τι λες φιλε μου, σε ποιες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ λες ? Στις συγκοινωνιες ?

 

Απιστευτα πραγματα. Μιλαμε για ενα εισητηριο διαρκειας, το καταλαβαινετε ολοι ? Προφανως οχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...