Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οφθαλμίατρος μου Βρήκε πρεσβυωπίας στο κάθε μάτι ένα βαθμό Από πού να πάρω γυαλιά; του φαρμακείο είναι καλά που είναι πάμφθηνα;

Δημοσ.

Θα έλεγα σε οπτικό.Δε ψωνίζεις μπανάνες.Απλά διάλεξε φθηνό σκελετό για μειωμένο κόστος.Πολλοί οπτικοί μπορούν και έχουν μηχανήματα για μέτρηση.Θα σου προσαρμόσουν το φακό που χρειάζεται το μάτι σου.

• Like 1
Δημοσ.

Τα γυαλια απο εδώ και μπρος τα παντρεύεσαι, οποτε θέλεις 1-2 το λιγοτερο ζευγάρια, γιατί αν τα ξεχάσεις άστα να πανε.

Του φαρμακείου ειναι καλά, εγώ έχω πάρει ακόμα και απο Κίνα :).

Το θέμα είναι να υπάρχει "καθαρη" πρεσβυωπία και όχι και κάποια άλλη πάθηση

Δημοσ.

Επειδή η πρεσβυωπεία των ματιών είναι κάτι που μεταβάλλεται γρήγορα και πιθανόν σε 1-2 χρόνια θα θέλεις 

μεγαλίτερο βαθμό (άρχισα από το 1 και είμαι στο 3,5)  έχεις δύο λύσεις.

Πας σε οπτικό  σε ένα καλό σκελετό και όταν έρθει η ώρα αλλάζεις μόνο φακούς.

Από τη στιγμή όμως που όπως λες σου βρήκε 1 βαθμό σε κάθε μάτι μπορείς να πας και σε έτοιμα του φαρμακείου

τα οποία ποιοτικά δεν έχουν διαφορά.Θα είχες πρόβλημα να πάρεις φαρμακείου αν στο ένα μάτι είχες 1 βαθμό και

στο άλλο 1,5 όπως εγώ, γιατί  τέτοια δεν βρίσκεις έτοιμα.

Πολλοί παίρνουν και τα κινέζικα εκεί όμως υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι.Μπορεί να γράφουν 1 βαθμό και

έχουν 1,5 ή στο ένα να υπάρχει διαφορά βαθμών με το άλλο.

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια μικρα κ μεγαλα. Αμα του φαρμακειου ειναι καλα, να παρω αυτα τοτε.. Αρνουμε να δωσω λεφτα για τον εχθρο....

• Like 1
Δημοσ.

Όπως σου είπαν ήδη πας σε φαρμακείο (τα κινεζομάγαζα ξέχασέ τα καλύτερα) μόνο αν είναι ξεκάθαρο ότι έχεις μόνο πρεσβυωπία και όχι κάτι άλλο μαζί (πχ αστιγματισμό, που είναι αρκετά συνηθισμένο).

Δημοσ.

Επειδή κάνουνε 3 ευρώ Σκέφτομαι μήπως δεν είναι καλά για αυτό. αλλά άμα έχεις ακούσει Άμα ξέρεις ότι είναι καλά να πάω εγώ αυτά προτιμώ...

Δημοσ.

Μου αρέσει που μπαίνετε και δίνετε συμβουλές και λέτε ότι παπάτζα κατεβάσει η γκλάβα σας.

Φυσικά και τα γυαλιά του φαρμακείου είναι καλά εαν και εφόσον και τα δυο μάτια έχουν τον ίδιο βαθμό πρεσβυωπείας και εαν και εφόσον η κορική απόσταση των ματιών ταυτίζεται με την κορική απόσταση των σκελετών.

Το πρώτο είναι αρκετά πιθανό , το δεύτερο όμως όσον αφορά την κορική είναι πιθανό όσο το να ποιάσει κάποιος το Joker σε δυο συνεχόμενες κληρώσεις.

Οι οπτικοί δεν είναι ηλίθιοι που μετράνε την κορική απόσταση που έχουν τα μάτια , ούτε είναι μαζόχες να κάθονται να κόβουν φακούς σε μηχανήματα χιλιάδων ευρώ για να βάζουν πάνω τα σωστά κέντρα ώστε να μην κουράζονται τα μάτια με την παραμικρή χρήση.

Κατά τα άλλα , ναι σε μερικούς αξίζουν γυαλιά του φαρμακείου μιας και οι οπτικοί είναι απατεώνες.

• Like 3
Δημοσ.

Φυσικα κ απο μονη σου καταλαβαινεις οτι 3 5 η 10 ευρω ειναι μα μαπα κ οχι για καποιον κανονικο ανθρωπο. Μια φορα ειχα αγορασει λογω μεγαλης αναγκης του 5 ευρω, για να τα δουλεψω 4-5 ωρες, κ μετα τα αφησα, μακρια απο αυτα φυσικα.

Παιζεις με την υγεια σου οπως καταλαβαινεις πολυ καλα, κ δεν παιζεις με 10ευρα 20ευρα.

Προσωπικα κ εγω απο διαδικτυο αγορασα εναν μετριο σκελετο 75 ευρω νομιζω, κ εβαλα μετριους προς καλους φακους στον οπτικο.

Ψαχνω παντα στο διαδiκτυο για ευκαιριες για επωνυμους σκελετους σε τιμη ευκαιριας.

Κοιταω να ειναι καλοι ποιοτικα, ελαφρεις να μην κανουν σημαδια στην μυτη, γιατι τα φοραω αρκετες ωρες καθημερινα.

Εχω κ ενα σκελετο φαρμακειου τον οποιο χρησιμοποιω σπανια που ειχα αγορασει 20 ευρω.

Φυσικα το οτι πληρωνεις περνεις κ εδω ειναι σχετικο,  δεν ισχυει στο 100%. Εχω αγορασει ακριβο πολυ σκελετο που ειναι για εμενα χειρωτερος απο καποιον πιο φτηνο.

Ψαχνε συνεχως για ευκαριες κ επωνυμους σκελετους.

Οπως ειπαν κ αλλοι συμφουριτες θα σου ανεβει καποια στιγμη, οποτε καλος σκελετος ειναι στο τοπ, γιατι μετα αλλαζεις φακους μονο.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα , έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα (1.7 και στα δύο). Επειδή δεν μπορώ να συνηθίσω τα γυαλιά (τα χάνω συνεχώς και όταν τα χρειάζομαι δεν τα βρίσκω) ψάχνοντας βρήκα αυτούς τους φακούς. https://www.bausch.gr/ta-proionta-mas/fakoi-epafis/ultra-for-presbyopia/

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως αν είναι μόνο για πρεσβυωπία ή και για άλλα προβλήματα. Έχει πάρει κάποιος ανάλογους φακούς για πρεσβυωπία μόνο; Είναι βολικοί;

Δημοσ.
Στις ‎8‎/‎2‎/‎2020 στις 12:22 ΜΜ, likoyrgos είπε

Για να μην ανοίξω νέο θέμα , έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα (1.7 και στα δύο). Επειδή δεν μπορώ να συνηθίσω τα γυαλιά (τα χάνω συνεχώς και όταν τα χρειάζομαι δεν τα βρίσκω) ψάχνοντας βρήκα αυτούς τους φακούς. https://www.bausch.gr/ta-proionta-mas/fakoi-epafis/ultra-for-presbyopia/

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως αν είναι μόνο για πρεσβυωπία ή και για άλλα προβλήματα. Έχει πάρει κάποιος ανάλογους φακούς για πρεσβυωπία μόνο; Είναι βολικοί;

Οι πολυεστικοι φακοι επαφης είναι και για μυωπια και για πρεσβυωπια,

Οπωσδήποτε με προσφατη μετριση από γιατρο θα πας σε οπτικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα λοιπόν εγώ που έχω μόνο πρεσβυωπία δεν μου κάνουν( ή κατάλαβα κάτι λάθος)?

Επεξ/σία από likoyrgos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...