Προς το περιεχόμενο

Φιλικη Δηλωση

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρηκα ενα εντυπο φιλικης δηλωσης ασφαλισης και ειπα να το εκτυπωσω να το εχω στο αμαξι για πασα περιπτωση. Μιλησα ομως με τον ασφαλιστη μου και μου ειπε πως η εταιρια μου δε το υποστηριζει.

Απλα θεωρησα πως θα ναι χρησιμο σε μικροατυχηματα και αν βιαζεσαι να κανεις την καταγραφη μονος σου να μη περιμενεις 40 λεπτα να ρθει η οδικη αν καταγραψη επισημα το συμβαν

Γενικοτερα τι εμπειριες εχετε απο τετοιου ειδους δηλωση και ποια η αποψη σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην το συμπληρώσεις και φύγεις αν η ασφάλειά σου δεν έχει φιλικό διακανονισμό

Δεν το αναγνωρίζει.

Πρέπει να καλέσεις την ασφάλειά σου σε περίπτωση ατυχήματος να στείλει εμπειρογνώμονα για καταγραφή του

ατυχήματος.

Από τη στιγμή που η ασφαλιστική σου δεν είναι στο φιλικό διακανονισμό, το έντυπο αυτό σου είναι εντελώς άχρηστο.

Εγω ξερω πως η δικια μου σιγουρα δεν δεχεται, αλλα ακομα και να βρω μια που να το υποστηριζει παλι δε ξερεις αν το ιδιο θα ισχυει και για το αλλο εμπλακο οχημα

Εγω ξερω πως η δικια μου σιγουρα δεν δεχεται, αλλα ακομα και να βρω μια που να το υποστηριζει παλι δε ξερεις αν το ιδιο θα ισχυει και για το αλλο εμπλακο οχημα

Σαφώς, δεν βλέπω όμως το point σου εδώ. Αν η δική σου ασφαλιστική ήταν στον φιλικό διακανονισμό τότε θα είχε νόημα να εκτυπώσεις και να έχεις μαζί σου το έντυπο(θα ήταν χρήσιμο υπό προϋποθέσεις), από τη στιγμή όμως που η δική σου δεν είναι το έντυπο σου είναι εντελώς άχρηστο.

Το point ειναι αν θα αξιζε να αλλαζα ασφαλιστικη με δεδομενο οτι εφοσον εβρισκα μια που με καλυπτε να ξερω οτι σε μεγαλο ποσοστο θα με καλυπτε και ο εμπλακομενος και να ακουγα και καμμια θετικη εμπειρια απο καποιον εδω μεσα που ξεμπλεξε γρηγορα στο παρλεθον κανοντας φιλικη

Ετσι οπως το βλεπω ομως παραμενω εκει που ειμαι και ξεχναω φιλικες

Μαγκες να ρωτήσω τι εννοείται αν έχει/δέχεται η ασφαλιστική φιλικό διακανονισμό?

Είναι σαν ορος στο συμβόλαιο?

Επίσης από ό,τι κατάλαβα εσύ και την καλύτερη ασφάλεια να έχεις αν δεν έχει ο άλλος (η πχ αν έχει καμία βουλγαρική της πλάκας) εκεί μπερδεύει το θέμα.κάπως ετσι δέν πάει? Εσύ τα θέματα τα εχεις με την ασφάλιση αυτού που έφταιγε έτσι?

Το point ειναι αν θα αξιζε να αλλαζα ασφαλιστικη με δεδομενο οτι εφοσον εβρισκα μια που με καλυπτε να ξερω οτι σε μεγαλο ποσοστο θα με καλυπτε και ο εμπλακομενος και να ακουγα και καμμια θετικη εμπειρια απο καποιον εδω μεσα που ξεμπλεξε γρηγορα στο παρλεθον κανοντας φιλικη

Ετσι οπως το βλεπω ομως παραμενω εκει που ειμαι και ξεχναω φιλικες

Ο φιλικός διακανονισμός είναι στην ουσία μια συμφωνία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών για τον τρόπο που πληρώνονται οι αποζημιώσεις των ατυχημάτων. Εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε πληρώνει η δική σου ασφαλιστική(αποζημιώνεσαι σχετικά πιο γρήγορα), και μετά με τη σειρά της τα βρίσκει με την ασφαλιστική του υπαίτιου. Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά, και όχι η δυνατότητα να κάνεις καταγραφή του ατυχήματος ο ίδιος όπως νομίζεις.

Όσο για τις προϋποθέσεις ώστε να ενταχθεί ένα ατύχημα στο καθεστώς του φιλικού διακανονισμού, πρέπει πρώτα από όλα να είναι και οι δύο ασφαλιστικές στον φιλικό διακανονισμό. Επίσης οι εμπλεκόμενοι πρέπει να συμφωνούν στο ποιος ευθύνεται, και η ζημιά/αποζημίωση να είναι μέχρι κάποιο ορισμένο ύψος.

Τώρα μπορείς να κρίνεις μόνος σου αν αξίζει να αλλάξεις ασφαλιστική.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Πληροφοριακά ρωτάω , υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική του άλλου να μην δεχτεί το κοστολογιο που θα βγάλει ο πραγματογνώμονας για το δικό σου αμάξι?

Πληροφοριακά ρωτάω , υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική του άλλου να μην δεχτεί το κοστολογιο που θα βγάλει ο πραγματογνώμονας για το δικό σου αμάξι?

Τις περισσότερες φορές βγαίνει λιγότερο

Και αυτό το πράγμα να μην αναγνωριζει η τάδε ασφαλιστικη αλλά να αναγνωριζει η δεινα.

Δε φτάνει που ένα απλο τρακάρισμα το έχουν κάνει να υπόκειται τεράστια ταλαιπωρία ο παθόν (γραφειοκρατία), δεν δέχονται να μπουν σε εναν φιλικο διακανονισμο μεταξύ 2 πολιτισμένων οδηγων.

Τις περισσότερες φορές βγαίνει λιγότερο

Δηλαδή άμα βγει πχ ένα κοστολογιο 500 ευρώ σου λέει η άλλη ξέρω γω σου δίνω μέχρι 400 κοψε τον λαιμό σου??

Είναι πράματα αυτά!!!

Λίγο δύσκολο, μια και ο πραγματωγνώμονας της ασφαλιστικής του άλλου είναι αυτός που βγάζει το κοστολόγιο ;)

Δηλαδή άμα βγει πχ ένα κοστολογιο 500 ευρώ σου λέει η άλλη ξέρω γω σου δίνω μέχρι 400 κοψε τον λαιμό σου??

Είναι πράματα αυτά!!!

Συνηθως ετσι γινεται η ασφαλιστικη και ο πραγματονομονας βγαζει τη ζημια μικροτερη και ο φανοποειος μεγαλυτερη, αλλα στο τελος τα βρισκουν καπου στην μεση. Οποτε εσυ δεν θα αναγκαστεις να πληρωσεις κατι απο την τσεπη σου.

Απλα μην δωσεις δωσεις εντολη στο φαναποιο να ξενικησει αμεσα την επισκευη αν δεν υπαρχει συμφωνια με την ασφαλιστικη.

Βεβαια επειδη το γνωριζουν αυτο δεν ξεκινησουν την επισκευη αν προηγουμενως δεν εχουν συμφωνησει με τον πραγματονομωνα για το υψος της ζημιας.

• Like 1

Το κράτος και η Ασφαλιστική Ένωση δεν θα έπρεπε να αφήνουν Ασφάλειες να λειτουργούν εάν δεν έχουν

φιλικό διακανονισμό.

Δεν μπορείς να λες στον άλλο κάνε μικτή να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά.

Έχεις το καρπούζι έχεις και το πεπόνι.

Κλείσε όσες είναι αφερέγγυες και όσες δεν έχουν φιλικό διακανονισμό αφού δώσεις ένα περιθώριο 5-6 

μηνών να συμμορφωθούν και οι ασφαλισμένοι να δουν που θα πάνε.

Μου έτυχε εμένα να με τρακάρει οδηγός που δεν είχε φιλικό διακανονισμό.

Με τα 1000 ζόρια με τσακωμούς και φασαρίες στα γραφεία της στη Μεσογείων κατάφερα να πάρω τα χρήματα

το οποία είχα πληρώσει στο φαναρτζή,γιατί κανένας δεν αναλάμβανε σε τέτοια περίπτωση να φτιάξει το αμάξι

και να πάρει αυτός τα χρήματα.

Ευτυχώς ήμουν τυχερός γιατί όπως διάβασα μετά από κάποιους μήνες πρέπει να έκλεισε.Νομίζω λεγόταν

Εντεπράιζ  ή Εντερπαράϊζ , κάπως έτσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...