Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μπορέσω να σας βοηθήσω στο θέμα! Η Gigabyte έχει από τα καλύτερα capacitors που υπάρχουν στην αγορά! 

Έχεις δίκιο για το τροφοδοτικό. Δεν το πρόσεξα. Θέλει 8+4. Οπότε κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/10788411/EVGA-Supernova-750-G3.html.

Επιλέξαμε στο ίδιο PSU :) 

Όσο για τους δίσκους ο Black ειναι μονόδρομος και ίσως σκεφτώ το ενδεχόμενο για Raid 5 για μέγιστη ασφάλεια! 

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν σε νοιάζουν τόσο οι πυκνωτές, όσο τα κυκλώματα τροφοδοσιας του CPU, το επονομαζόμενο VRM. Η ικανότητα του στο να δίνει σωστές τάσεις, οι θερμοκρασίες του σε πλήρη φορτίο κ.λ.π.

Δημοσ.

Παιδια ο black αυτος που συζητατε ειναι το προηγουμενο μοντελο του 2010 αν δεν το εχετε δει, το λεω μηπως παιζει ρολο στο συστημα η αποδοση σε εκεινο το σημειο.

Συγνωμη για την παρεμβαση.

http://hdd.userbenchmark.com/Compare/WD-Black-2TB-2013-vs-WD-Black-2TB-2010/1821vs1414

• Like 2
Δημοσ.

Για μητρική δεν έχω άποψη. Η Taichi μητρικές της Asrock έχουν καλές κριτικές μέχρι τώρα και εκεί βασίστηκα. Αν έχεις καλύτερη εικόνα, που θα έχεις σίγουρα, πες μια γνώμη. 

Για μητρικές δεν έχω ούτε εγώ πλήρη εικόνα. Θα το ψάξω.

Το ίδιο και για μνημες.

Αν και τα reviews δεν λένε πολλά , εμείς θέλουμε απόψεις χρηστών , εδώ κάποια reviews.

http://www.guru3d.com/articles_pages/asrock_x399_taichi_review,32.html

http://www.guru3d.com/articles-pages/gigabyte-x399-aorus-gaming-7-review,1.html

Έχει και κάποια μοντέλα μνημών που έχει τεσταραν για 3200mhz.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει! Το ξανα κοιτάω και εγώ τώρα! 

http://www.overclock.net/t/1635296/amd-x399-socket-tr4-vrm-thread

Δημοσ.

Παιδια ο black αυτος που συζητατε ειναι το προηγουμενο μοντελο του 2010 αν δεν το εχετε δει, το λεω μηπως παιζει ρολο στο συστημα η αποδοση σε εκεινο το σημειο.

Συγνωμη για την παρεμβαση.

http://hdd.userbenchmark.com/Compare/WD-Black-2TB-2013-vs-WD-Black-2TB-2010/1821vs1414

Δίκιο έχεις. Και καλά έκανες που το ανέφερες. Γιατί ζητάς συγγνώμη δεν καταλαβαίνω...  :)

Είπα και εγώ... 70€ ο Caviar Black. Παραήταν καλό για να είναι αληθινό. Πάντως, και ο παλιός ελάχιστα πιό αργός είναι. Κάπου 10-15%. Και κοστίζει περίπου το μισό (70€ vs 130€). Για αποθήκη είναι. Αν θέλει κάτι πιό φρέσκο και καινούργιο υπάρχουν επιλογές.

Όσο για τις μητρικές, από Newegg που κοίταξα στα κλεφτά η Taichi έχει κάπως καλύτερες κριτικές από την Aorus. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να σφάλει με τέτοιες μητρικές γενικά. Hardware των 300-350€ είναι premium και οπωσδήποτε προσεγμένο. Το αν θα τύχει κάτι στην πράξη μπορεί να είναι και συμπτωματικό πολλές φορές. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα δικά μου σχόλια:

850άρι τροφοδοτικό δεν χρειάζεται. Και εγώ έβαλα το συγκεκριμένο 750άρι για τα 2(4+4) της τροφοδοσίας.

Θα δώσετε που θα δώσετε τόσα λεφτά, πάρτε το Phanteks με το tempered glass. Κρίμα είναι. 10€ η διαφορά.

Η 1080 ειδικά σαν κάρτα γραφικών δεν θα προσφέρει τίποτα το εξαιρετικό παραπάνω από την 1070. Ελάχιστα fps στα viewports για 150€ περισσότερα. Δεν θα την επέλεγα. Ειδικά από την στιγμή που έχει επίσης 8gb vram, όσα δηλαδή και η 1070. 

Σε αυτό το θηρίο-επεξεργαστή θα έβαζα μόνο υδρόψυξη προσωπικά. Και μάλιστα βαρβάτη, σαν την Kraken 62 που πρότεινα και είναι κορυφή (τυχαίνει να έχω την Χ61 στο σύστημά μου). Μιλάμε για έναν 16πύρηνο με tdp 180W που μπορεί να χρειαστεί να κάνει πολύωρα renderings. 

Πανάκριβος ο 850 Pro για 500άρη ssd. Με 20-30€ παραπάνω παίρνετε 1ΤΒ. Αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Παραμένει ο κορυφαίος sata ssd νομίζω ακόμα και με μεγάλη εγγύηση. Προτιμώ να αγοράζω τον περισσότερο χώρο που μπορώ ανά € που δίνω. Έχω στο σύστημά μου τον Crucial MX300 525GB. Είναι στην κορυφή στο €/GB ratio. 

Έξτρα ανεμιστήρας αν πάρετε το Phanteks δεν θα χρειαστεί. 

Δημοσ.

Τα δικά μου σχόλια:

850άρι τροφοδοτικό δεν χρειάζεται. Και εγώ έβαλα το συγκεκριμένο 750άρι για τα 2(4+4) της τροφοδοσίας.

Θα δώσετε που θα δώσετε τόσα λεφτά, πάρτε το Phanteks με το tempered glass. Κρίμα είναι. 10€ η διαφορά.

Η 1080 ειδικά σαν κάρτα γραφικών δεν θα προσφέρει τίποτα το εξαιρετικό παραπάνω από την 1070. Ελάχιστα fps στα viewports για 150€ περισσότερα. Δεν θα την επέλεγα. Ειδικά από την στιγμή που έχει επίσης 8gb vram, όσα δηλαδή και η 1070. 

Σε αυτό το θηρίο-επεξεργαστή θα έβαζα μόνο υδρόψυξη προσωπικά. Και μάλιστα βαρβάτη, σαν την Kraken 62 που πρότεινα και είναι κορυφή (τυχαίνει να έχω την Χ61 στο σύστημά μου). Μιλάμε για έναν 16πύρηνο με tdp 180W που μπορεί να χρειαστεί να κάνει πολύωρα renderings. 

Πανάκριβος ο 850 Pro για 500άρη ssd. Με 20-30€ παραπάνω παίρνετε 1ΤΒ. Αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Παραμένει ο κορυφαίος sata ssd νομίζω ακόμα και με μεγάλη εγγύηση. Προτιμώ να αγοράζω τον περισσότερο χώρο που μπορώ ανά € που δίνω. Έχω στο σύστημά μου τον Crucial MX300 525GB. Είναι στην κορυφή στο €/GB ratio. 

Έξτρα ανεμιστήρας αν πάρετε το Phanteks δεν θα χρειαστεί. 

Το 850 χρειάζεται καθώς το σύστημα θα είναι στο turbo boost (οχι περαιτέρω OC - Καλά τα calculator αλλά πολλές φόρες πέφτουν έξω! στο internet που κοίταξα ο 1950χ έχει πιάσει Μαξ 300 watt φυσικά αν δεν πάμε με 1080 ναι δεν θα χρειαστεί το 850 και άνετα πάμε στο 750 ) 

η 1080 όντος δεν είναι αναγκαία και άνετα πάει σε μια 1070! απλός την έβαλα λόγο πιο Future proof και λόγο λίγο Rhino! 

Το θέμα του κουτιού σε αυτό θα το αφήσω στον ιδιοκτήτη. 

Υδροψύξεις για TR4 σόκετ δεν υπάρχουν με το Σωστό plate οπού σε αυτήν την περίπτωση ακόμα και η αερό της Noctua αποδίδει το ίδιο καλά με μία Hydro λόγο και μόνο του plate το οποίο πιάνει όλοι την επιφάνεια ( σε περίπτωση φυσικά που κάποια Hydro είχε το σωστό plate φυσικά και θα ήταν πιο καλή επιλογή αλλά επειδή το άνθρωπος δεν έχει και μεγάλη επαφή με τα θέματα προτιμώ να μην τον επιβαρύνω με υδρόψυξη )

Σίγουρα δεν αμφιβάλω για τα €/GB αλλά όπως προτιμά και ο ιδιοκτήτης θέλει να μείνουμε εκεί και στα θέματα της ταχύτητας.

Το Phanteks ξέρω πως έρχεται με 1 φάν! Διόρθωσε με αν κάνω λάθος! 

Ευχαριστώ για τα σχόλια όλα είναι δεκτά! 

Δημοσ.

Όταν λένε 300watt μιλάνε για όλο το σύστημα με την κάρτα να τρέχει idle εκείνη την στιγμή.

Δεν μιλάνε για το CPU μόνο ...

Ναι για όλο το σύστημα σίγουρα! :) δεν διαφωνώ σε αυτό! Θα το δω για τον NVMe Ευχαριστώ! :) 

Δημοσ.

Καλημερα,

Σας παραθετω το pc που εκανα build τον Ιουλιο περνωντας απο intel 4790k  σε ryzen 1700x .

Case: Fractal Design Focus G Windowed Mid

CPU: Ryzen 1700X

COOLER: Fractal Design CELSIUS S24

GPU: MSI 980GTX Gaming 4G

Mobo: ASROCK FATAL1TY X370

RAM: G.Skill DDR4 Trident Z 32GB

SSD: Samsung Evo 250Giga

HDD: Western Digital Green 1TB

PSU: CoolerMaster G650M

DELL: x2 U2414H 23.8"

ssd hdd k psu εμειναν απο το παλιο pc 

η 2h DELL αγοραστηκε αργοτερα απο μελος insomnia

Ειμαι αρχιτεκτονας και ασχολουμαι με το 3D 100%

Δουλευω με RHINO k Vray 3.4

Tα production μου σε single frames γινονται με cpu rendering δλδ 16 threads και πολλες φορες RT rendering με CUDA οποτε εκει ειναι η 980 υπευθυνη 2048 cuda cores

Εν κατακλειδι θεωρω οτι αυτο το build ειναι μια πολυ καλη λυση πριν περασεις σε workstation που ξεκινανε απο 3000 eyro και φτανουν στο απειρο.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Καλημερα,

Σας παραθετω το pc που εκανα build τον Ιουλιο περνωντας απο intel 4790k  σε ryzen 1700x .

CPU: Ryzen 1700X

COOLER: Fractal Design CELSIUS S24

GPU: MSI 980GTX Gaming 4G

RAM: G.Skill DDR4 Trident Z 32GB

SSD: Samsung Evo 250Giga

Ειμαι αρχιτεκτονας και ασχολουμαι με το 3D 100%

Δουλευω με RHINO k Vray 3.4

Tα production μου σε single frames γινονται με cpu rendering δλδ 16 threads και πολλες φορες RT rendering με CUDA οποτε εκει ειναι η 980 υπευθυνη 2048 cuda cores

Εν κατακλειδι θεωρω οτι αυτο το build ειναι μια πολυ καλη λυση πριν περασεις σε workstation που ξεκινανε απο 3000 eyro και φτανουν στο απειρο.

Ευχαριστω

Ευχαριστώ για το Σχόλιο Μάριε! Σε Τι χρόνους βρίσκεσαι με αυτό το build ?! 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το Σχόλιο Μάριε! Σε Τι χρόνους βρίσκεσαι με αυτό το build ?! 

Ειναι εντελως υποκειμενικο διοτι εξαρταται τι φτιαχνεις μπορω να σου πω για μια σκηνη εσωτερικου χωρου 4κ αναλυση περιπου στις 3 ωρες.Αλλα κ παλι αυτο εχει να κανει με το skill του καθενος για optimize κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...