Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την πρώτη μονάδα παραγωγής ημιαγωγών στα 3nm θα κατασκευάσει σύντομα η TSMC στο Tainan Science Park, στη Νότια Ταϊβάν, όπως η ίδια η Ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε.

Είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα κάποιες φήμες, ότι υπήρχε πιθανότητα το εργοστάσιο να κατασκευαστεί στις ΗΠΑ για πολιτικούς λόγους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει τελικά. Η εταιρεία προτίμησε να το κατασκευάσει στην Ταϊβάν, και στο Tainan Science Park, διατηρώντας τις μονάδες παραγωγής της κοντά τη μία στην άλλη, με στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση των περιουσιακών της στοιχείων και της αλυσίδας εφοδιασμού της. Βεβαίως, η Ταϊβανέζικη κυβέρνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στα σχέδια της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, βοηθώντας την εταιρεία σε ζητήματα που αφορούσαν τη γη, το νερό, την ηλεκτροδότηση και την περιβαλλοντική προστασία.

 

Σύμφωνα με τις τελευταία πληροφορίες, ένα μέρος των μηχανημάτων παραγωγής θα παρασχεθεί από την Ολλανδική εταιρεία ASML που φέτος είδε αύξηση 25% στα έσοδα της. Η TSMC πάντως δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποια νέα πρόβλεψη ή χρονοδιάγραμμα για την ημερομηνία που θα δούμε τα πρώτα chips 3nm να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής και επομένως παραμένει η αρχική εκτίμηση της για το 2022.

 

Εκπρόσωπος της TSMC επίσης δήλωσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα της όσον αφορά στην παραγωγή 7nm, και πως περιμένει αύξηση –της παραγωγής - μέσα στο 2018. Η εταιρεία επίσης έκανε γνωστό ότι βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος όσον αφορά στην παραγωγή 5nm με το λανσάρισμα να αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: TechPowerUp

Δημοσ.

Γιατι να ερθουν σε εμας για κυβερνηση , για να μπλεξουν με τον καθε λογης ασχετο , ασε που παιρνουν υπερπολαπλασια  χρηματα

  • Like 1
Δημοσ.

Με βασική ορολογία όσο μικραίνουν τα τσίπ τόσο οδεύουμε στην ολοκλήρωση του Νόμου του Μούρ και απορούμε αν μετά τα 3 νανόμετρα υπάρχει κάτι άλλο να εξαντλήσουμε...πιθανόν μετά θα ασχοληθούμε με τους κβαντικούς υπολογιστές..

Δημοσ.
Με βασική ορολογία όσο μικραίνουν τα τσίπ τόσο οδεύουμε στην ολοκλήρωση του Νόμου του Μούρ και απορούμε αν μετά τα 3 νανόμετρα υπάρχει κάτι άλλο να εξαντλήσουμε...πιθανόν μετά θα ασχοληθούμε με τους κβαντικούς υπολογιστές..

Από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα οι κβαντικοί υπολογιστές είναι καλοί σε συγκεκριμένα θέματα και δεν μπορούν να αντικαταστησουν τους κλασικούς. Πραγματικά το χω περιέργεια τι θα ακολουθήσει.

Δημοσ.

Όταν είσαι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και έχεις ήδη πρόγραμμα για τα επόμενα 5 χρόνια.

Πρέπει να τους δανειστούμε για κυβέρνηση.

Και το πρώτο πράγμα που θα μας έλεγαν θα ήταν "κάντε το συνταξιοδοτικό σύστημα πλήρως ανταποδοτικό για ποσά πάνω από τη βασική σύνταξη" και θα τους στέλναμε στα αζητητα μαζί με τον Γιαννίτση, Ανδριανόπουλο και Μάνο.

  • Like 5
Δημοσ.

Wow, 3nm είναι σαν να λέμε 10 άτομα πυριτίου, είναι εντυπωσιακό ότι η τεχνολογία θα φτάσει στα ράφια τόσο νωρίς.

 

Βέβαια τα kudos πάνε κυρίως στην ASLM που ανέπτυξε την τεχνολογία της λιθογραφίας και μάλιστα, σε κόντρα των κακών γλωσσών, την παρέδωσε στην παραγωγή πριν το τέλος της δεκαετίας.

  • Like 1
Δημοσ.
Wow, 3nm είναι σαν να λέμε 10 άτομα πυριτίου, είναι εντυπωσιακό ότι η τεχνολογία θα φτάσει στα ράφια τόσο νωρίς.

 

Βέβαια τα kudos πάνε κυρίως στην ASLM που ανέπτυξε την τεχνολογία της λιθογραφίας και μάλιστα, σε κόντρα των κακών γλωσσών, την παρέδωσε στην παραγωγή πριν το τέλος της δεκαετίας.

 

Με την διαφορά ότι στην πραγματικότητα τα 3nm είναι marketing speak...

Δημοσ.

CPU 2020..... να δώ πώς θα αλλάζουμε πάστα !!!

 

image.jpg

Πιστεύω στο μέλλον ο όρος "αλλάζω πάστα" θα ισχύει μόνο σε περιπτώσεις όπως:

"Ναι γειά σας. Θα ήθελα να αλλάξω πάστα. Πήρα πριν μια που έλεγε χρόνια πολλά Βασιλάκη αλλά τελικά το παιδί το λένε Γιαννάκη"

  • Like 2
Δημοσ.

Βεβαίως, η Ταϊβανέζικη κυβέρνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στα σχέδια της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, βοηθώντας την εταιρεία σε ζητήματα που αφορούσαν τη γη, το νερό, την ηλεκτροδότηση και την περιβαλλοντική προστασία. Φανταστείτε να ερχόντουσαν να επενδύσουν σε εμάς.       "Θα ανοίξουν μαύρη τρύπα στα αρχαία μας και να πάνε στα τσακίδια που μολύνουν το ρεύμα μας. Εξαιτίας τους έρχετε ο λογαριασμός πιο πολύ. Ξεπουλήσαν την Ελλάδα μας στους εξωγήινους." Και φυσικά και οι αναλυτές."Κάμερα σε μένα..."

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...