Προς το περιεχόμενο

USB TV Tuner και Windows 10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα πάρει πριν καιρό ένα USB Dongle TV Tuner από Κίνα, δεν βρίσκω το κουτάκι και δεν θυμάμαι από ποιο κινεζοκατάστημα το είχα πάρει, στην διαχείριση συσκευών -εγκατέστησαν από μόνα τους drivers τα Windows 10- πάντως το βγάζει ως "WinFast DTV Dongle Dual Device" με διπλό κλικ βγάζει manufacturer Leadtek.

Στα Windows 7 δούλευε κανονικά, έβλεπα συνήθως με το DVB Dream και όχι με την εφαρμογή που είχε στο installation CD, με είχε βολέψει. Από τότε όμως που έβαλα Windows 10, παρόλο που το βγάζει κανονικά στην διαχείριση συσκευών, όταν βάζω να ψάξει κανάλια κολλάει το πρόγραμμα για ώρες. Not Responding κι έτσι. Γκούγκλαρα για drivers μήπως και ήθελε κάτι άλλο, σε κάτι generic sites με drivers δεν εμπιστεύομαι να κατεβάσω, αλλά έπεσε σε κάτι φόρουμ που έλεγαν ότι δουλεύουν οι ίδιοι drivers με τα 7. Σε άλλο φόρουμ έπεσα σε κάτι σχόλια ότι γενικά παίζουν θέματα με τα Windows 10 και TV Tuners, για κάποιο λόγο είναι αρκετά πιο πολύπλοκο να καταφέρεις να δουλέψει.

Δοκίμασα και με άλλα software, NextPVR, ProgDVB και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι, σε όλα έχω το ίδιο θέμα. Βρίσκει κανονικά το tuner ως συσκευή, με το που βάζω να κάνει scan για κανάλια κολλάει η εφαρμογή. Χωρίς να τερματίζει την CPU ή κάτι τέτοιο.

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Βρες το device id του για αρχη και μετα ψαχνεις για σωστο driver. Θα το βρεις ετσι

http://www.gilsmethod.com/how_to_resolve_unknown_device_problems

Ειμαι σιγουρος για το οτι ειναι ο driver γιατι παλιοτερα μου ειχε τυχει ο driver που περναγανε τα 7 απο μονα τους να βγαζει ολα τα καναλια γκρι και χωρις ηχο, σε ολα τα προγραμματα.

Δημοσ.

DeviceID βρήκα, αλλά το site που αναφέρει για να βάλω τα στοιχεία και να μου βγάλει Vendor

http://www.pcidatabase.com/

δεν μου ανοίγει...

Χμμμ.. Τελικά βρήκα άλλο site για να βάλω VendorID και ProductID και όπως φαίνεται το στικάκι είναι το

Zolid Mini DVB-T Stick

από την Integrated Technology Express Inc

Δημοσ.

Μπορει το pcidatabase.com που προτεινει ο οδηγος να εχει κλεισει. Ποσταρε ενα screenshot απο τον device manager που να φαινονται τα νουμερα που λεω ή ποσταρε τα ιδια τα νουμερα για να δω τι μπορω να βρω εδω

http://pci-ids.ucw.cz/

---edit

Μηπως ειναι αυτα? Τα βρηκα σε μια σελιδα που καποιος ποσταρε το output της lsusb για λινουξ, που εινια σχεδον το ιδιο πραγμα με αυτο που δειχνει ο device manager

ID 048d:9135 Integrated Technology Express, Inc. Zolid Mini DVB-T Stick
Δημοσ.

Ναι, μάλλον αυτά είναι. Βέβαια στο site από την εταιρία δεν βρίσκω το προϊόν για να δω για drivers. Και το γκουγκλάρισμα δεν βοηθάει. Πήγα σε κανά 2 sites που έβγαλε το google, αλλά μου βρωμούσαν generic sites με "drivers" και όντως σε κανά 2 με το που μπήκα χτύπησε το antivirus.

Δημοσ.

Τελικά μάλλον έχεις δίκιο, κάτι παίζει με τους drivers. Έβαλα αυτούς του link και είδα διαφορά στην συμπεριφορά. Βέβαια το πρόβλημα δεν λύθηκε, αλλά το ένα πρόγραμμα δεν φρίζαρε και σκάναρε κανονικά τις συχνότητες (αλλά για κάποιο λόγο δεν βρήκε ΤΙΠΟΤΑ) και το άλλο δουλεύει εδώ και 31 λεπτά και έχει σκανάρει μόλις 2 συχνότητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...