Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα master απο ταινία θόλου. Το master σε αυτές τις ταινίες έρχεται με ξεχωριστό το βίντεο και ξεχωριστό τον ήχο. 

Το βίντεο για την ακρίβεια έρχεται σε εικόνες jpg ανάλυσης 2048χ2048. Έχω 38000 φωτογραφίες, περίπου 45GB. Αυτές πρέπει να τις ενώσω σε ένα βίντεο στα 24fps, με ανάλυση πάλι 2048χ2048.

Δοκίμασα με διάφορους τρόπους αλλά τελικά το κατάφερα με το gopro studio. Αυτό μου έφτιαξε ένα avi περίπου 30GB με το cineform codec της gopro. Αυτό το avi παίζει μια χαρά με τον media player classic αλλά και με τον windows media player. Απο παλιά είχα εγκατεστημένο το k-lite codec pack. 

Στην συνέχεια χρησιμοποίησα το mkvtoolnix GUI για να ενώσω τον ήχο με την εικόνα. Ο ήχος είναι στερεο wav. Το παραγόμενο mkv δεν παίζει, μου βγάζει ένα μήνυμα για λάθη στο LAV και παίζει μόνο ήχο. 

Τι φταίει και πως μπορώ να το φτιάξω σωστά;

ΥΓ. Η ταινία θόλου είναι για χρήση σε virtual πλανητάριο που έχω εφαρμογή στο oculus rift και είναι συγκλονιστικό!

Δημοσ.

Δοκίμασες να βάλεις και τον ήχο στο GoPro Studio?

Μπορείς να κάνεις export σε mov αντί για avi?

To avi παίζει στο σύστημά σου, επειδή μάλλον, το GoPro Studio εγκατέστησε τον Cineform codec και όχι το K-lite. Ξαναλέω, μάλλον.

Το oculus rift, μόνο mkv παίζει;

p.s. Μήπως έχεις το QuickTime 7 Pro?

Edit: Αν το έχεις ή μπορείς να το βρεις, μάλλον είναι η καλύτερη λύση, αφού κάνει τη δουλειά χωρίς νέο encoding. Απλώς "τυλίγει" τα jpg και τον ήχο σε ένα mov.

Δημοσ.

Δοκίμασες να βάλεις και τον ήχο στο GoPro Studio?

Μπορείς να κάνεις export σε mov αντί για avi?

To avi παίζει στο σύστημά σου, επειδή μάλλον, το GoPro Studio εγκατέστησε τον Cineform codec και όχι το K-lite. Ξαναλέω, μάλλον.

Το oculus rift, μόνο mkv παίζει;

p.s. Μήπως έχεις το QuickTime 7 Pro?

Edit: Αν το έχεις ή μπορείς να το βρεις, μάλλον είναι η καλύτερη λύση, αφού κάνει τη δουλειά χωρίς νέο encoding. Απλώς "τυλίγει" τα jpg και τον ήχο σε ένα mov.

To gopro studio ενώνει τις φωτογραφίες και μου φτιάχνει το avi για να προχωρήσω σε περαιτέρω editing μέσω του ίδιου προγράμματος. Εκεί μπορώ να βάλω και ήχο αλλά πλέον δεν μου επιτρέπει να το κάνω export σε 2048χ2048 video. 

O VR media player που χρησιμοποιώ παίζει τα πάντα και μάλιστα με render path του VLC, του media player classic ή των windows. 

EDIT: Δοκίμασα με το quicktime pro και δεν μπορεί καν να κάνει render τις φωτογραφίες, ούτε καν preview δεν μου δείχνει. Καμιά άλλη πρόταση για εφαρμογή ένωσης εικόνων;

Δημοσ.

Από μένα όχι, εκτός αν θες να μάθεις το DaVinci Resolve 14 (free με απλό register) που κάνει τα πάντα (όχι mkv), Editing, Color Grade, Sound Mix, transcode κλπ, αλλά θέλει καλό μηχανάκι και ό,τι κάνει, το κάνει με encoding.

Αν το oculus rift παίζει mov, το QuickTime Pro είναι η ιδανική λύση για την περίπτωση. Εννοείται (αφού δεν κάνει encoding) ότι ο codec τού αρχείου.mov που θα φτιάξει, θα έχει τον codec των frames.jpeg που έχεις. Είναι απλό jpeg ή Jpeg 2000? Λογικά το oculus rift θα παίζει και τα δύο αλλά τσέκαρέ το. Σε άλλη περίπτωση μπορείς να κάνεις export απ' το QT σε ό,τι codec θες, αλλά θέλει χρόνο και θεωρητικά θα έχεις απώλεια ποιότητας.

Αν το βρεις και θες οδηγίες, πες μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...