stavros750 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα Insomniacs.Μετά την παραλαβή της κάρτας το τελευταίο στάδιο αναβάθμισης που σκέφτομαι είναι η αλλαγή του TV-Monitor που έχει κρατήσει 7ετία(τίμιο δεν λέω) και πιστεύω ρίχνει ''Bottleneck'' συγκριτικά με αυτά που μπορεί να προσφέρει η κάρτα.Τα λεφτά δεν είναι άμμεσα διαθέσιμα αλλά δεν κάνω το Thread τόσο για να βρω μοντέλο οθόνης,όσο για να βρω τα χαρακτηριστικά που να κοιτάξω.Γνωρίζω ότι τα χαρακτηριστικά είναι περισσότερο υποκειμενική γνώμη,αλλά θέλω να δω απόψεις μέσω εμπειριών.Max Budget τα 400€(όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο) και χρήση καθαρά Gaming,αυτό σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου το IPS Panel.Ίντσες 27<=>24 (κατά προτίμηση πιο κοντά στα 27 για αλλαγή) .Δεν με ενδιαφέρουν Ultra wide Monitors. Το κυρίως δίλημμα αφορά το 4k vs 1080p 144Hz.Γνωρίζω ότι η κάρτα δεν είναι για πολλά σε 4K αλλά κάποια παιχνίδια που θα παιχτούν πχ(Fifa18,2k18,κ.α) μπορούν τόσο να τρέξουν τόσο σε υψηλά Hz στα 1080p είτε στα 60 4k.Αυτό που έχει σημασία να ρωτήσω εδώ είναι αν το downscale από 4k σε 1080p για τους υπόλοιπους τίτλους που θα παιχτούν έχει τόσο αισθητή διαφορά απο 1080p Native και αν προτείνεται.Επίσης θα κρατηθεί στο προσκήνιο το Native 1080p ή η επένδυση σε τέτοια οθόνη έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Οι υπόλοιπες ερωτήσεις που έχω να κάνω είναι: 1)Αξίζουν τα 200+ γενικότερα οθόνες με G-Sync(144 Hz 1080p).Η προσθήκη αυτή δικαιολογεί την τόσο μεγάλη διαφορά τιμής; 2)Προσωπικές σας εμπειρίες για Curved Monitors.Κυρίως έχω σταμπάρει αυτό Site: εδώ Ευχαριστώ για το χρόνο σας @@@ ορθογραφικό λάθος στον τίτλο
Zaknafein Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Υπάρχει και ενδιάμεσο στάδιο (27" 1440p@60Hz) όπου θα τα πάει σαφώς καλύτερα απ'ότι στα 4Κ η 1060 σε πιο απαιτητικά (σε γραφικά) παιχνίδια και δεν θα σε κόβει πολύ η CPU. Αν θες 1080p@144Hz πάντως, δεν ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει ο επεξεργαστής και οι μνήμες - μπορείς να το τεστάρεις με κάποιο fps counter στα παιχνίδια που παίζεις και να το διαπιστώσεις πριν ξοδέψεις τα χρήματα για την οθόνη.
stavros750 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Υπάρχει και ενδιάμεσο στάδιο (27" [email protected]) όπου θα τα πάει σαφώς καλύτερα απ'ότι στα 4Κ η 1060 σε πιο απαιτητικά (σε γραφικά) παιχνίδια και δεν θα σε κόβει πολύ η CPU. Αν θες [email protected] πάντως, δεν ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει ο επεξεργαστής και οι μνήμες - μπορείς να το τεστάρεις με κάποιο fps counter στα παιχνίδια που παίζεις και να το διαπιστώσεις πριν ξοδέψεις τα χρήματα για την οθόνη. Ευχαριστώ για την απαντήση,έρευνα και δοκιμές με το Fps Counter έχω κάνει ήδη.Περίπου 80-85 στο 2k18 όλα max(d11),170 Fifa(d12) και BF4 100(D11) πρόχειρα που δοκίμασα.Σκοπός μου είναι όχι απαραίτητα έτσι και αλλιώς αυτούσια τα 144 αλλά και διάφορα κλειδώματα με V-Sync(αν προσφέρονται σε κάθε τίμη που θες δεν το έχω ψάξει η αλήθεια είναι) στα Frames που βλέπω να είναι μ.ο.Γενικά 144Hz θέλω να πάω καθαρά για Οθόνη χωρίς περιοριοσμούς όσον αφορά τα Hertz,έτσι και αλλιώς τα παιχνίδια που μπορούν να επιτύχουν τέτοιες τιμές είναι λίγα ενώ όσοι έχουν 1070-1070+ πάνε σε άλλες αναλύσεις.Γνωρίζω ότι υπάρχει το 2k αλλά ποτέ προσωπικά δεν το πήρα σε εκτίμηση ίσως όμως αναθεωρήσω Edit:Αντί για V-Sync εννοώ να ρίχνω τα Hz της Οθόνης σε μερικά παιχνίδια,πχ πριν παίξω 2k18 να την ρυθμίζω στα 80 και με κάποιο τρόπο να τα κλειδώνω εκεί Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2017 από stavros750
Acmilangr2 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Η 1060gtx είναι μικρή για 2180p. οπότε ψάχνεις για 1080p η 1440p
stavros750 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Η 1060gtx είναι μικρή για 2180p. οπότε ψάχνεις για 1080p η 1440p Έκανα πολλή έρευνα από την μέρα που έκανα το Post και ναι έχεις δίκιο.Ούτε τα λεφτά έχω να δίνω συνέχεια Gpu για σταθερό 4k Gaming.Σίγουρα λοιπόν όταν έρθει ο καιρός να παρώ,θα στραφώ σε 144hz και g-sync ώστε να αποφύγω το tearing το οποίο με ενοχλεί αισθητά.Τώρα αν είναι 1080p ή 1440p δεν ξέρω μιας και μιλάμε μόνο για 100 ευρώ διαφορά μεταξύ τους(τα σκας που τα σκας τουλάχιστον να είναι και κάτι futureproof μιας και η οθόνη αλλάζεται μία φορα στα 5 χρόνια τουλάχιστον).Αλλά μέχρι τότε υπάρχει καιρός,ίσως βγει και κανά φθηνό με IPS Panel μέχρι τότε Η διαφορά των 100 ευρώ που αναφέρω,τουλάχιστον πριν 3 μήνες δεν υπήρχε,μιας και πχ το Site: Dell έκανε 430 όσο δηλαδή μια παρόμοια 1080p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα