Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro (mid 2017) USB-C hub και adapters

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι την αγορά ενός MacBook Pro 13'' (mid 2017) και έχω κάποιες απορίες με τους αντάπτορες που θα χρειαστώ.

Έχω 2 ανταπτοράκια για το MacBook Pro (mid 2010) για Link.png Site: VGA και Link.png Site: DVI για να το συνδέω με το τωρινό μου monitor (δεν έχει HDMI). 

Με ενδιαφέρει ένα hub που να έχει θύρες για USB (εξωτερικούς δίσκους και κινητό) και με κάποιο τρόπο να συνδέω το monitor μου.

Για να αποφύγω να αγοράσω ξεχωριστό ανταπτοράκι για το monitor και ξεχωριστό hub για τις USB έλεγα για κάποιο που να μπορώ να τα συνδυάσω. Link.png Site: Αυτό π.χ. από την περιγραφή καταλαβαίνω ότι δεν δουλεύει με ανταπτοράκι για mini display port, παρά μόνο με απευθείας σύνδεση με monitor με display port ( The adapter only can connect the mini displayport or displayport monitor,it can't convert to hdmi/dvi/vga monitor with mini dislayport adapter). Θέλω να αποφύγω να πάρω ξεχωριστό ανταπτοράκι για το monitor γιατί σε μελλοντική του αλλαγή, θα χρειαστώ και πάλι καινούργιο για HDMI.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός στο τι ζητάω/ψάχνω  :P

Περιμένω τις προτάσεις σας!

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω σωστά, κανένα από τα αυτά τα δύο δεν έχει συνδεσιμότητα με mini display port ανταπτοράκια.

Oποτε πας σε κατι τετοιο  

https://www.amazon.com/CableCreation-Thunderbolt-Compatible-Display-Ethernet/dp/B01N3335FK/ref=sr_1_30?ie=UTF8&qid=1507047015&sr=8-30&keywords=usb+c+mini+displayport

• Like 1
Δημοσ.

To τωρινο σου μονιτορ εχει dvi αν καταλαβα καλα. Και εσυ θελεις να το συνδεσεις απευθειας με το hub δηλαδη ψαχνεις hub που να εχει dvi εξοδο. Λιγα τετοια θα υπαρχουν και δεν βλεπω τον λογο να πας σε κατι τετοιο.

Ειναι και αρκετα ακριβα, που ισως ειναι καλυτερα να παρεις καινουρια οθονη. 

Ποια ακριβως ειναι η οθονη σου;

Δημοσ.

Ναι αυτό θα ήθελα να αποφύγω.. ξεχωριστό ανταπτοράκι για την οθόνη και ξεχωριστό hub για τις USB

Ouch... (για την τιμή)

To τωρινο σου μονιτορ εχει dvi αν καταλαβα καλα. Και εσυ θελεις να το συνδεσεις απευθειας με το hub δηλαδη ψαχνεις hub που να εχει dvi εξοδο. Λιγα τετοια θα υπαρχουν και δεν βλεπω τον λογο να πας σε κατι τετοιο.

Ειναι και αρκετα ακριβα, που ισως ειναι καλυτερα να παρεις καινουρια οθονη. 

Ποια ακριβως ειναι η οθονη σου;

Το τωρινό μου monitor έχει και VGA και DVI (την οποία είναι συνδεδεμένο το pc μου). 

Αλλάζω ανάμεσα στις δυο θύρες με ένα κουμπάκι χωρίς να κάνω κάτι παραπάνω. Είναι το monitor της υπογραφής μου.

Δημοσ.

Ναι αυτό θα ήθελα να αποφύγω.. ξεχωριστό ανταπτοράκι για την οθόνη και ξεχωριστό hub για τις USB

Ouch... (για την τιμή)

Το τωρινό μου monitor έχει και VGA και DVI (την οποία είναι συνδεδεμένο το pc μου). 

Αλλάζω ανάμεσα στις δυο θύρες με ένα κουμπάκι χωρίς να κάνω κάτι παραπάνω. Είναι το monitor της υπογραφής μου.

Πόσες usb χρειάζεσαι; Με αυτό στο ίδιο έχεις από την μια το vga και ;πο την άλλη μια θέση για usb. Άρα, σου μένουν άλλες 3 usb c που με ενα πολυ μικρό ανταπτορακι του ενός ευρώ που μένει πάνω στο usb το παλιό έχεις άλλες 3 θύρες usb

Δημοσ.

Πόσες usb χρειάζεσαι; Με αυτό στο ίδιο έχεις από την μια το vga και ;πο την άλλη μια θέση για usb. Άρα, σου μένουν άλλες 3 usb c που με ενα πολυ μικρό ανταπτορακι του ενός ευρώ που μένει πάνω στο usb το παλιό έχεις άλλες 3 θύρες usb

Ναι αν είναι τόσα φτηνά τα ανταπτοράκια να κάνεις τις κλασικές USB θύρες των εξωτερικών σκληρών/κινητού κτλ σε USB-C, είναι καλή λύση. Δεν περισσεύουν 3 όμως, γιατί η μια είναι για φόρτιση...

Με 2 που μένουν ελεύθερες είμαι οριακά.

Δημοσ.

To τωρινο σου μονιτορ(10ετιας) αξιζει περι τα ~50€ μεταχειρισμενο. Βρισκεις καινουριο αισθητα καλυτερο στα ~120€.

Το να παρεις ανταπτορα των 60-100€ για ενα λαπτοπ των 2000€ ωστε να συνδεσεις μια οθονη των ~50€ ακουγεται καπως.

Πρωτο μελημα σου θα επρεπε να ειναι να παρεις μια πιο συγχρονη και καλυτερη οθονη, που μαλιστα θα σε βοηθησει να διαλεξεις φθηνοτερο και πιο βολικο ανταπτορα.

Μην διαλεξεις λοιπον ανταπτορα για λαπτοπ των 2000€ με βαση μια οθονη δεκαετιας των ~50€.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αν είναι τόσα φτηνά τα ανταπτοράκια να κάνεις τις κλασικές USB θύρες των εξωτερικών σκληρών/κινητού κτλ σε USB-C, είναι καλή λύση. Δεν περισσεύουν 3 όμως, γιατί η μια είναι για φόρτιση...

Με 2 που μένουν ελεύθερες είμαι οριακά.

Κάτι τέτοιο σε ανταπτορακι θα κάνει δουλειά (προφανώς υπαρχει μεγάλη ποικιλία, βρήκα ενα στην τύχη τώρα http://www.ebay.co.uk/itm/2-Pack-USB-3-1-USB-C-Type-C-Male-to-USB-A-3-0-Female-Converter-Adapter-/122422633217?var=&hash=item1c80f52301:m:mp_i6Pol3v_kxGC4ZtqJLMg)

Το 13 ΤΒ του 2017 έχει 4 θύρες. Χρησιμοποιείς την μια για να βάλεις τον ανταπτορα ο οποίος καταλήγει σε 1vga, 1 usb και 1usb c άρα σιυ επιστρέφει πίσω την θύρα που σου "πήρε". Έχω την εντύπωση δε ότι η φόρτιση μπορεί να γίνει και μέσω του ανταπτορα στην usb c που βγάζει αλλα και έτσι να μην είναι και πάλι καλυμμένος είσαι. Προφανώς υπάρχουν κσι μη αυθεντικοί τέτοιοι ανταπτορες με χαμηλότερο κόστος (http://www.ebay.co.uk/itm/New-USB-3-1-Type-C-to-VGA-USB-3-0-USB-C-Multiport-Charging-Converter-HUB-Adapter-/322444703312?hash=item4b1333b650:g:FPAAAOSwXYtYvooC).

Εναλλακτικά:http://www.ebay.co.uk/itm/MINIX-NEO-C-USB-C-Multiport-Adapter-VGA-Output-USB3-0-Charging-Ports-SD-TF-1080p-/222633938412?hash=item33d6044dec:g:vtUAAOSwKM9ZrP9T

Δημοσ.

Γενικά με προβλημάτιζε και εμένα αυτό αρκετά γιατι και εγώ ερχόμουν από ενα mid2010 MBP στο mid2017 αλλα ευχαριστήθηκα τοσο πολυ την αλλαγή που τα ξέχασα αυτα..

Δημοσ.

Ποιο μοντέλο πήρες και από που αν επιτρέπεται;

Εγώ έχω το 15'' (mid 2010) το βασικό τότε μοντέλο, αγορασμένο από την Αμερική, με extra RAM που είχα βάλει στα 8GB, που δε τραβάει καθόλου και μου κρασάρει και αρκετά συχνά πλέον και λέω να πάω στο βασικό 13'' με TouchBar (mid 2017).

Ελπίζω να μη με χαλάσει το μέγεθος στην οθόνη...

Δημοσ.

Είχα το 15αρι i7 MBP mid2010 με 8ram και σαν ΒΤΟ τότε την high resolution οθόνη και εγώ μαι πήρα από την istorm με 12% εκπτωση το 13αρι me touch bar 3,3 επεξεργαστή 16gb ram 512 σκληρό! Τεράστια διαφορά στην διαύγεια της οθόνης. Το βλέπεις με το που ανοίγει. Η δε απόκριση ακόμα και στο boot είναι η μέρα με την νύχτα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...