Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Λοιπόν εγώ μόλις μετακόμισα και έβαλα τον υπολογιστή που έχω εδώ και 3 χρονιά επάνω στο γραφείο, τώρα που βάζω τα ακουστικά στην θήρα στο κουτί ακούω ένα βούισμα που αναλόγως το τι κάνω στον υπολογιστή ακούγεται αλλιώς. Αυτό γίνεται πρώτη φορά, παλιά (που τον είχα πιο χαμηλά και επάνω σε ένα μικρο ξύλινο υψωματάκι μαζί με κάτι βιβλία) δεν ακουγόταν αυτό.

Στο google που έψαξα λέει ότι ίσως φταίνε τα ηλεκτρολογικα του σπιτιού άλλα δεν νομίζω γιατί είναι κατασκευής του 2009.

Ξέρει κάνεις τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το διορθώσω;

Δημοσ.

Θεωρητικά είναι θέμα γείωσης. Και μένα γίνεται αυτό όταν έχω ηχεία στο ίδιο πολύμπριζο με το pc. Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι είναι λόγο της ψύχτρας που ακουμπάει πάνω στην μητρική και στον επεξεργαστή και είναι μέταλλο.

Ίσως πριν που τον είχες στο ξύλο να ακουμπούσε κάπου που έκανε γείωση μόνος του και τώρα δεν κάνει

Δημοσ.

Θεωρητικά είναι θέμα γείωσης. Και μένα γίνεται αυτό όταν έχω ηχεία στο ίδιο πολύμπριζο με το pc. Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι είναι λόγο της ψύχτρας που ακουμπάει πάνω στην μητρική και στον επεξεργαστή και είναι μέταλλο.

Ίσως πριν που τον είχες στο ξύλο να ακουμπούσε κάπου που έκανε γείωση μόνος του και τώρα δεν κάνει

αχα, δηλαδη τι πρεπει να κανω για να κανει γειωση; να τον βαλω παλι κατω και να δω αν ακουγεται?

Δημοσ.

Παρόμοιο θέμα έχω και γω.

Συγκεκριμένα:

Αν κλείσω το pc απο το κουμπάκι του τροφοδοτικού πίσω, και μείνει χωρις ρεύμα για 10-15 λεπτά, οταν το ανοίξω ξανά ακούγεται έντονο coil whine από το τροφοδοτικό το οποίο αλλάζει "ήχο" ανάλογα τις κινήσεις του ποντικιού. Το "ήηηηηη" τσιριχτο αυτό ακούγεται σαφώς και μέσω των ακουστικών. Αν το ποντίκι είναι στα 125-250hz ο ήχος ( τσιριχτο ) είναι πιο χαμηλός από οτι στα 1000hz polling rate. Το φαινόμενο υποχωρεί μετά απο μια βδομάδα χρήσης.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό κάνει leak ρεύμα? Πχ αν ακουμπήσεις το case ενώ είσαι ξυπόλυτος σε δάπεδο η το τροφοδοτικό με το δάχτυλο το καταλαβαίνεις? Αν ναι, καλό είναι να το αλλάξεις 

Δημοσ.

Ενώ λειτουργεί ακούγεται όχι όταν είναι κλειστός ο υπολογιστής. Μετά από μια βδομάδα λειτουργίας ( όχι χωρίς να κλείσει συνεχόμενα, εννοώ 4-5 ώρες χρήση , ανά ημέρα και κλείσιμο κανονικά - όχι από το κουμπί του τροφοδοτικού ) σταματάει. Αυτό ξεκίνησε από πέρυσι που άλλαξα κουτί

Τροφ. Corsair GS800

Δημοσ.

Ενώ λειτουργεί ακούγεται όχι όταν είναι κλειστός ο υπολογιστής. Μετά από μια βδομάδα λειτουργίας ( όχι χωρίς να κλείσει συνεχόμενα, εννοώ 4-5 ώρες χρήση , ανά ημέρα και κλείσιμο κανονικά - όχι από το κουμπί του τροφοδοτικού ) σταματάει. Αυτό ξεκίνησε από πέρυσι που άλλαξα κουτί

Τροφ. Corsair GS800

Εμένα έκανε κάτι παρόμοιο το τροφοδοτικό μέχρι που μετά από έναν χρόνο το έβγαλα να καθαρίσω το κουτί και δεν ξαναάνοιξε από τότε. 

Όταν κουνάς το ποντίκι και ακούς ΒΖΖΖΖΖΖ είναι θέμα γείωσης/βραχυκυκλώματος. Εμένα όπως είπα το έκανε όταν έβαλα την ψύχτρα και ήταν μέταλο πάνω στην μητρική που ακουμπάει και στον επεξεργαστή και αναγκαστικά έχω σε άλλο πολύμπριζο τον ενισχυτή από τα ηχεία. 

Σε έναν γείτονα που έκανε κάτι παρόμοιο μια μέρα ξαφνικά, είδαμε ότι στην πρίζα που είχε βάλει ο ηλεκτρολόγος  δεν είχε βάλει την γείωση. Οπότε ts δες και αυτό.

Δημοσ.

Δε νομίζω να είναι θέμα ψυχτρας σε δυο διαφορετικές που έχω δοκιμάσει ( αεροψυχτρα και μια υδροψυξη ). Πρίζα λες; Τοσα χρόνια δεν είχα θέμα με 2 προηγούμενα κουτιά.

Δημοσ.

Δε νομίζω να είναι θέμα ψυχτρας σε δυο διαφορετικές που έχω δοκιμάσει ( αεροψυχτρα και μια υδροψυξη ). Πρίζα λες; Τοσα χρόνια δεν είχα θέμα με 2 προηγούμενα κουτιά.

Για αυτό σου είπα πρώτα δες τροφοδοτικό πριν κάνεις κάτι άλλο.

Επίσης αν το κουτί (μιας και λες καινουργιο) δεν έχει αποστάτες με την μητρική η οι αποστάτες ακουμπάνε πάνω στην πλακέτα και όχι πάνω στις τρύπες ίσως να γίνεται από αυτό.

Δημοσ.

Έχει αποστάτες ( nzxt s340 ). Παίζει το ενδεχόμενο κάποιο σημείο στη μητρική να ακουμπά κάπου λάθος και να συμβαίνει αυτο δλδ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...