Προς το περιεχόμενο

Πωλησεις σε onlineStock site


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον παιδια, σκεφτομαι να αρχισω να πουλαω σε onlinestock site τη δουλεια μου καθως εχω πολυ καλο feedback απο τους ακολουθους μου και και πολυ με ρωτανε που μπορουν να αγορασουν. Το site που σκεφτομαι να ξεκινησω ειναι το Snapwire για αρχη καθως εχω follower base.

Το θεμα μου ειναι τι γινεται με τους φορους ? Εγω παιρνω το 50% με 70% απο την πωληση μειων φορους μεταφορας στο λογαριασμο μου αλλα μετα τι γινεται με την φορολογια οσο αναφορα την Ελλαδα ?
Ξερει κανεις τι παιζει ?

Επεξ/σία από Chaos KinG
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυο αρν να ξερεις για αυτη τη <δουλεια>

πληρωνεσαι σε πενες δηλ κοστολογουν τη καθE φωτο για 25 π.και μονο αν φτασεις τα 100 δολ θα σε πληρωσουν.αλιως δε παιρνεις λεφτα,σημαινωντας πως πρεπει να χεις χιλιαδες φωτος και να εχεις βρει αυτο που πουλα καλυτερα.Ειναι διαφορετικα η φιλοσοφια στελνω τη φωτο για εκθεση φωτο που κει μετραει το καλλιτεχνικο στοιχειο,και διαφορετικα η φωτο που θα στειλω θα χρης για κατι διαφημιστικο ας πουμε,που κει ειναι το target του καθε στοκ σαιτ

και δευτερον

ολες οι φωτος περνανε απο ριβιου,ετσι και 1000 λαικς να χεις ,και να σου λενε στο ινστα α τελεια ειναι που μπορω να την αγορασώ;;οι και καλα master of photography reviewers    του καθε στοκ σαιτ, θα στην απορριπτουν για βλακωδη τεχνικα λαθη,που μονο με ενα μικροσκοπιο καπιος θα τα παρατηρουσε,και οχι σιγουρα ο αγοραστης

τωρα αυτο για την εφορια καλη απορρια,ας πει καπιος τι παιζει 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το 1ο το γνωριζω. Τωρα για το 2ο θα δουμε. Οι φωτογραφιες που θελω να πουλησω ειναι spot on προφανως και δεν ειναι ολες για πουλημα οσο αναφορα την ποιοτητα. 
Και οσο αναφορα το site εχει το καλο οτι εχεις αλλες τιμες για το πορφολιο σου και αλλες για challenge ή request, με τα δυο τελευταια να ειναι πιο ψηλα οι τιμες. Οποτε υποθετω οτι στο προτφολιο ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα γιατι ειδα ενα review για το site και ο αλλος ειχε ανεβασει κατι φωτογραφιες νταξει μην τον κακολογισω αλλα δεν ειναι για πουλημα καμια :P.
Αναμενω καποια απαντηση αν καποιος γνωριζει για την φορολογια κατι.
 

Επεξ/σία από Chaos KinG
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν ανοίγεις ένα δικό σου σίτε, καταργώντας τους μεσάζοντες?

Διαφορετικά μπορείς να δεις και το 500px, γενικά υπάρχουν πολλά.

Όσων αφορά την φορολογία, εσύ μπορεί να θες να πουλήσεις αλλά να μην αγοράζουν. Θέλω να πω ότι πρέπει να κάνεις μερικές πωλήσεις, τον ακριβή αριθμό δεν ξέρω, ώστε να θεωρείσαι επιτηδευματίας και να ανοίξεις βιβλία με εφορίες κοκ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες λύσης πιο οικονομικές για εσένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Site σκεφτομαι να κανω αργοτερα, θελω να δω πως θα παει αρχικα βαση του follower base μου σε πωλησεις και αν παει καλα θα κανω ενα site σε βαθος χρονου, σχετικα παντα. Γι αυτο και κοιταξα τα PhotoStock sites ουσιαστικα ενα ''benchmark'' πωλησεων θελω να κανω οχι να βγαλω λεφτα με την σεσουλα που δεν νομιζω να βγαινουν κιολας απο τετοια site. Αλλα ποτε δεν ξες οποτε θελω να εχω καλυμμενο τον κωλο μου if you know what i mean ;) (better safe than sorry).

Επεξ/σία από Chaos KinG
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα εισοδήματα ΠΡΕΠΕΙ να τα δηλώσεις και φορολογούνται όπως και όλα από λοιπές πηγές.

Τα μεγάλα μαγαζιά του είδους είναι Fotolia, Shutterstock, adobe stock και βέβαια Getty-Istock αλλά και πάλι μιλάμε για portfolio με κάποιες χιλιάδες φωτογραφίες για να έχει νόημα. Τεχνικά οι φωτογραφίες πρέπει να είναι τέλειες (θορυβος, focus, καμμένα κλπ) για να έχεις τύχη μια και δεν μιλάμε για καλλιτεχνική φωτογραφία

Επεξ/σία από TAKE5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...