panos600 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Έχω μπει σε δίλλημα και δε ξέρω τι να κάνω. Έχω αυτό το σύστημα: CPU: AMD FX4100 RAM; 8gb mobo: ASrock 970 extreme 3 gpu: geforce gt740 1gb σκληρό: Samsung SSD 850 EVO 250GB και ακόμα έναν απλό 500γίγα και τροφοδοτικό coolermaster 600w rs-600-acab-m4 οθόνη: lg flatron m227wd Το pc το θέλω για gaming δε με ενδιαφέρει να παίζω σε ultra high αλλά να μπορώ να απολαμβάνω τα παιχνίδια σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Παίζω κυρίως rpg, the witcher 3, dragon age inquisition, dark souls. Πήρα το the witcher 3 και σε low settings σερνόταν και ξενέρωσα. Μπορώ να διαθέσω 800 ευρώ για αναβάθμιση ή 1000 για καινούργιο αν καταφέρω να μαζέψω κάνα 200αρι πουλόντας τα προηγούμενα. Στα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η οθόνη. Σκεφτόμουν να πάρω μία καλή οθόνη, έναν επεξεργαστή μία καλή κάρτα γραφικών και 4γίγα ραμ ακόμα. Θα με βγάλει για κάνα δύο χρόνια ή να πάω σε ryzen και να φτιάξω νέο σύστημα. Κρατάω ssd και τροφοδοτικό. Βοήθεια!
adtakhs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Καλά με την κάρτα που έχεις, gaming το ξεχνάς . Αν τώρα πάς σε καινούρια μπορείς να δεις AMD R5 1600X (227€) ARCTIC FREEZER 33 PENTA (33€) ASROCK AB350M PRO 4 (80€) PATRIOT 16GB DDR4 3200Mhz (150€) SAPPHIRE RADEON RX 580 4GB DDR5 (319€) ------------------------------------------------- περίπου 810€ . Αν πας να αλλάξεις και οθόνη γιατι αυτή που έχεις δεν .... AMD R5 1600 (210€) ASROCK AB350M PRO 4 (80€) G. SKILL 16GB DDR4 3000Mhz (144€) GIGABYTE GTX 1060 3GB GDDR5 ( 212€) DELL P2417H (177€) --------------------------------------------------- 820€ Εδώ αν δίνεις 100+παραπάνω, βάζεις μια RX 580 4GB DDR5 για να δουλέψει το freesync της οθόνης που παίζει μόνο με AMD κάρτες. 1
ChrisAttart Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Θα μπορουσες να ριξεις ολο το budget σε καρτα γραφικων και οθονη αλλα θα ξενερωσεις με το bottleneck του cpu νομιζω , θα προτεινα κατι πιο balanced ... ριξε μια ματια στην εικονα που ανεβασα ΕDIT : Μπαινει και ο 6πυρινος ryzen , τωρα ειδα οτι με επαιρνε στο budget 1
nvnight Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μπορώ να διαθέσω 800 ευρώ για αναβάθμιση ή 1000 για καινούργιο αν καταφέρω να μαζέψω κάνα 200αρι πουλόντας τα προηγούμενα. Στα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η οθόνη......... ........ Με 800ε (και πολύ λιγότερα) δε θα πας για αναβάθμιση αλλά για καινούργιο σύστημα, κάπως άτοπη η σκέψη σου.. Οπότε καλύτερα να δεις πως θέλεις να προχωρήσεις και μετά να ζυγίζσεις τις επιλογές σου Πάντως η πιο φθηνή λύση για αναβάθμιση, κατ'εμέ ~80ε μεταχειρισμένο fx83x0 ~200ε 24" IPS FHD monitor ~150ε Geforce 1050ti Τα +4gb ram τα θεώρώ πεταμένα λεφτά και τα +8gb πεταμένη 'επένδυση' Απο τις παραπάνω -πολύ καλές- προτάσεις θα έβλεπα σοβαρά την 2η του adtakhs (ολοκληρωμένη και τα κάνει όλα) αλλά και αυτήν του ChrisAttart με άλλη οθόνη (27" ίσως είναι μεγάλη για τις ανάγκες σου και το freesynce θα πάει στράφι me NVidia gpu) 1
ChrisAttart Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 To συγκεκριμενο 27αρι παντως το προτεινα γιατι ειναι μονο 25 ευρω πιο ακριβο απο το 24αρι και αφου ο φιλος παιζει Witcher 3 <3 ΞΕΡΩ οτι θελεις να μπεις μεσα σε αυτο το game ... Προσωπικα εχω παρατησει το τελευταιο expancion γιατι θελω να παιξω σε 34αρι ultrawide , δεν μου φτανει το 27αρι
panos600 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις! Αν επιλέξω τελικά να κάνω αναβάθμιση θα με καλύψει η 1050ti και ο cpu; Δεν έχω πολλές απαιτήσεις αλλά θέλω να τρέχουν απροβλημάτιστα και αν είναι αλλάζω σε ryzen σε δύο χρόνια. Θα είμαι οκ όμως με αυτά; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου και φυσικά προτιμάω να γλυτώσω τα 400-500 ευρώ που χρειάζονται επιπλέον για καινουριο σύστημα. Αξίζει ή όχι η αναβάθμιση; Εντάξει οθόνη ρίχνω κάτι παράπανω έτσι κι αλιώς θα μείνει για μελλοντικό σύστημα.
nvnight Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις! Αν επιλέξω τελικά να κάνω αναβάθμιση θα με καλύψει η 1050ti και ο cpu; Δεν έχω πολλές απαιτήσεις αλλά θέλω να τρέχουν απροβλημάτιστα και αν είναι αλλάζω σε ryzen σε δύο χρόνια. Θα είμαι οκ όμως με αυτά; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου και φυσικά προτιμάω να γλυτώσω τα 400-500 ευρώ που χρειάζονται επιπλέον για καινουριο σύστημα. Αξίζει ή όχι η αναβάθμιση; Εντάξει οθόνη ρίχνω κάτι παράπανω έτσι κι αλιώς θα μείνει για μελλοντικό σύστημα. Όλα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες σου versus κόστους..εαν θες να παίξεις 1080p Ultra settings στα πάντα, η 1050ti δε θα σε καλύψει, πρέπει να πας σε RX580 ή 1060, που ενδεχομένως να είναι και πιο future proof και να την κρατήσεις όταν μεταβείς σε άλλη πλατφόρμα. Είναι όμως και 250ε - 300ε. Αν πάλι δεν έχεις θέμα να κάνεις παραχωρήσεις στα settings, η 1050ti είναι μάλλον η πιο vfm λύση..
panos600 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Οκ! Συμφωνώ με τον nvnight και μάλλον θα συμβιβαστώ τουλάχιστον προς το παρόν. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!
strawman Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Εγω θα ελεγα αλλαξε πρωτα την καρτα, δες πως παει και μετα κινησου αναλογα οσον αφορα τον επεξεργαστη. Στο λεω αυτο γιατι ναι μεν το CPU δεν ειναι και το ιδανικο, αλλα πολλα ατομα εδω μεσα θελουν καρφωμενο 60αρι, πραγμα που αλλοι πιο casual gamers δεν το αντιλαμβανονται καν. Ενας φιλος ειχε αναλογο συστημα, του αλλαξα την καρτα γραφικων και ενω επαιζε με frames που πολλοι εδω μεσα θα ελεγαν οτι σερνεται αυτος το εβλεπε να παει μπομπα. Η πιο φτηνη λυση θα ηταν καρτα γραφικων και εναν fx 8300 / 8320 / 8350 μεταχειρισμενο καποιυ στα 60-80€. Με καρτα 1060 και κατω δεν θα εχεις ιδιαιτερη διαφορα στις επιδοσεις απο τους γρηγοροτερους επεξεργαστες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα