Προς το περιεχόμενο

Έχει ανέβει ή έχει κατέβει το επίπεδο των ηθοποιών που δουλεύουν σήμερα στο Χόλιγουντ;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπήρχαν αλλά ήταν πολύ λίγα θέματα. Τα θυμάμαι και εγώ γιατί παρακολουθώ το ινσομνια από το 2000+.

Επίσης υπάρχει μια παρανόηση από πολλούς για το τι σημαίνει καλός ηθοποιός. Ο καλός ηθοποιός μπορεί να επικοινωνεί χωρίς να μιλάει πολύ. Εχει περάσει σε πολλούς η ιδέα ότι πρέπει να είναι πολυλογάς-φαφλατάς ή να πετάει ατάκες.

Σε γενικές γραμμές πολύ λίγοι ηθοποιοί παίζουν ρόλους στους οποίους μεταμορφώνονται.

Μήπως ο Ντενίρο δεν παίζει τους ίδιους ρόλους συνέχεια; Είτε τον ρόλο του μαφιόζου είτε του του περίεργου χαζομπαμπά. Σε όλες τις ταινίες αντιπαθής είναι, όπως και στην πραγματική ζωή του.

Οι πιο πολλοί στο Hollywood τυποποιούνται είτε ως ήρωες είτε ως κακοί. Ορισμένοι μόνο ξεφεύγουν και παίζουν σε καμιά πιο ανεξάρτητη ταινία.

Ο Max von Sydow ξεκίνησε από ταινίες του Μπεργκμαν και μετά έγινε ηθοποιός για guest star ρόλους στο Holywood 

Ισως μόνο ο Μπαρδέμ να καταφέρνει να παίζει τόσο τον κακό-εγκληματία όσο και τον γοητευτικό ή συμπαθή.

Υπάρχουν και ορισμένοι ηθοποιοί που δεν ξέρω τι τους βρίσκουν. Για παράδειγμα η Jeniffer Lawrence... αυτή ούτε καν στο xmen κατάφερε να ανταποκριθεί! Αντιθέτως ηθοποιοί όπως Fassbender-P.Stewart-Jackman αναβάθμισαν πολύ τον ρόλο που έπαιξαν.

Γι' αυτό και εγώ πλέον δίνω περισσότερο έμφαση στους σκηνοθέτες, γιατί μπορούν να κατευθύνουν σωστά τον ηθοποιό στον ρόλο του και να τον χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο που θα περάσει το νόημα της ταινίας. Γι' αυτό και πολλοί μεγάλοι σκηνοθέτες πολλές φορές χρησιμοποιούσαν συνέχεια τους ίδιους συνεργάτες χωρίς να δίνουν έμφαση στα ονόματα (π.χ ο D. Lynch).

Διαφορετικά πέφτουμε στην γνωστή παγίδα, να δούμε μια ταινία γιατί παίζει ο τάδε ηθοποιός.

Για να λέμε την αλήθεια, πλέον όλοι οι καλοί σκηνοθέτες-ηθοποιοί πλέον πηγαίνουν στις ΗΠΑ γιατί εκεί έχουν υψηλότερες απολαβές και καλύτερο μπάτζετ και τα καλύτερα τεχνικά μέσα.

jennifer-lawrence_gl_22apr13_getty_b_592

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Νομίζω ο Michael Douglas συνοψίζει πολύ καλά την κατάσταση στο χόλιγουντ. Στο link είναι πιο αναλυτικός.

Michael Douglas :

“Clearly, it breaks down on two fronts,” he said. “In Britain they take their training seriously while in the States, we’re going through a sort of social media image-conscious thing rather than formal training. Many actors are getting caught up in this image thing which is going on to affect their range.”

https://www.theguardian.com/film/2015/jul/08/michael-douglas-american-male-actors-asexual-film

Αυτό που έγραψα και γω στο προηγούμενο σχόλιό μου, σχεδόν αυτούσιο. Και όταν τον λέει κάποιος στο επίπεδο του Ντάγκλας, επιβεβαιώνομαι. (τα λεγόμενα του οποίου πρώτη φορά τα διάβασα στο σχόλιό σου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...