Επισκέπτης Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Καλά, παιδιά, επειδή μιλάμε για το μυστικό της επιτυχίας, οι ταινίες που κάνανε επιτυχία κάποτε, ενδέχεται να μην είναι αυτές που νομίζετε. Επειδή τις θυμόμαστε σήμερα δε σημαίνει ότι στην εποχή τους ήταν σε πρώτο πλάνο. Πχ το 1994, που θυμάμαι ότι ήταν καλή χρονιά, ποιες ήταν οι πιο εμπορικές ταινίες; http://www.boxofficemojo.com/yearly/chart/?yr=1994 Στο τοπ 10 βρίσκουμε: True Lies The Santa Clause The Flinstones Dumb and Dumber Clear and Present Danger Speed The Mask Συγγνώμη, αλλά δεν τα λες και αριστουργήματα που δεν φτιάχνουν πια τέτοιες σήμερα. Πολύ παρακάτω στη λίστα, στη θέση 51 (!) βρίσκουμε Shawshank Redemption Το Ed Wood δεν είναι ούτε στην 100άδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DJDB Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου εξαρτάται από το πως θα δεις το θέμα. Καλές ταινίες και καλοί ηθοποιοί θα υπάρχουν πάντα. Όλα αυτά όμως είναι μη μετρήσιμα, καθώς υπάρχει σημαντική υποκειμενικότητα επί του θέματος. Για αυτό και το αν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι οι αξιόλογοι στις μέρες μας είναι παντελώς υποκειμενικό. Κάποιος μπορεί να πει καλό έναν ηθοποιό επειδή έπαιξε σε 1-2 καλές ταινίες. Και το αντίθετο για κάποιον κακό. Είναι συζήτηση τύπου το αυγό έκανε την κότα ή το ανάποδο. Αν δηλαδή η ταινία κάνει τους ηθοποιούς ή οι ηθοποιοί την ταινία. Το σίγουρο είναι πως τόσο καλοί όσο και κακοί ηθοποιοί μπορεί να παίξουν και σε καλές και σε κακές ταινίες. Πάρε για παράδειγμα τον Pacino και τον DeNiro. Τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν έχουν κάνει κάτι εξαιρετικό. Ο ένας αρέσκεται σε ταινίες χαμηλού budget για να περνάει την ώρα του, ο άλλος κάνει αρπαχτές με κωμωδίες της πλάκας. Και οι δύο όμως θεωρούνται από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Αν όμως αυτές οι εξαιρετικά μέτριες και κακές ταινίες ήταν το μόνο που είχαμε από αυτούς, θα τους χαρακτήριζες αξιόλογους; Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Di Caprio. Λυπάμαι, αλλά για εμένα είναι ένας από τους πιο overrated ηθοποιούς των τελευταίων ετών. Σε πολλές από τις ταινίες του βλέπω τον ίδιο ακριβώς άνθρωπο, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον ρόλο. Και χρειάστηκε αρκετό πουσάρισμα για να φτάσει τελικά στο όσκαρ. Δεν λέω πως είναι για πέταμα, σίγουρα πάντως η καριέρα του πήγε πολύ καλύτερα από αυτό που του «άξιζε». Και αν δεν υπήρχε ένας Τιτανικός, σήμερα μάλλον δεν θα μιλούσαν όλοι για έναν εξαιρετικά αξιόλογο ηθοποιό αλλά και για κάποιον που είναι απλώς «οκ». Εξαιρετικά υποκειμενικό ζήτημα λοιπόν, γιατί μπαίνουν παράγοντες από διάφορα πεδία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 ο DiCaprio ειναι υπερτιμημενος οσο δεν παει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
najinblue3 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 ο DiCaprio ειναι υπερτιμημενος οσο δεν παει. Μια χαρα ηθοποιος ειναι και εχει παιξει σε ταινιαρες, inception , shutter island που ηταν τρομερος, εγω λεω να περνανε οι παραγωγοι απο το ινσομνια πρωτα να συμβουλευτουνε αυτο το sub-forum για το ποιος θα παιξει που, ελεος πια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*nenya* Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Όλο για άντρες συζητάμε...δεν έχουμε πει ακόμα για τις νέες ηθοποιούς όμως! Υπάρχουν κάποιες που να ξεχωρίζουν για το υποκριτικό τους ταλέντο; Βλέπουμε πολύ συχνά στη μεγάλη οθόνη την Scarlett Johansson, την Jennifer Lawrence, την Emma Stone, την Anne Hathaway, την Shailene Woodley, την Chloe Moretz, την Ellen Page, την Eva Green και πόσες άλλες...αξίζουν λέτε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Όλο για άντρες συζητάμε...δεν έχουμε πει ακόμα για τις νέες ηθοποιούς όμως! Υπάρχουν κάποιες που να ξεχωρίζουν για το υποκριτικό τους ταλέντο; Βλέπουμε πολύ συχνά στη μεγάλη οθόνη την Scarlett Johansson, την Jennifer Lawrence, την Emma Stone, την Anne Hathaway, την Shailene Woodley, την Chloe Moretz, την Ellen Page, την Eva Green και πόσες άλλες...αξίζουν λέτε; Έχεις δίκιο. Πολύ καλή η λίστα σου. Όλες είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Τις Scarlett Johansson, την Jennifer Lawrence και την Anne Hathaway τις έχω δει και σε εξαιρετικές στιγμές, ποτέ δεν είναι μέτριες, αλλά η εντύπωση που μου δίνουν είναι ότι το ταβάνι τους είναι το "πολύ καλές". Μακάρι να με διαψεύσουν. Αν και η φωνή της Jennifer Lawrence με ενοχλεί λιγάκι και αυτό δε νομίζω ότι γίνεται να φτιαχτεί ποτέ. Προσωπικό μου θέμα, βέβαια, αυτό. Την Emma Stone δεν την έχω δει αρκετά ακόμη. Μου δίνει την αίσθηση ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις προηγούμενες, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω ακόμη. Στη Shailene Woodley έχω τεράστια αδυναμία. Την βρίσκω καταπληκτική και με είχαν συγκλονίσει οι ερμηνείες της στα Specacular Now και Fault in Our Stars. Παίζει εσωτερικά, χωρίς φανφάρες, αλλά με τόση αλήθεια... Είναι ακριβώς αυτό που ζητάω από έναν ηθοποιό. Να κοιτάω τα μάτια του και να καταλαβαίνω τον εσωτερικό του κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να μου εξηγηθεί τίποτα. Ευλογία για κάθε σκηνοθέτη και μακάρι να παίξει σε πολλές αξιόλογες ταινίες και να την εκμεταλλευτούν. Μέχρι και το Divergent, που δεν θεωρώ καλή ταινία, μπόρεσα να το δω χάρη σε αυτήν. Το πρώτο μισό, το χάρηκα κιόλας, μετά νιώθω ότι άρχισε να καταρρέει. Η Chloe Moretz ήταν καταπληκτική ως παιδί στο KickAss. Δεν θυμάμαι να την έχω δει σε κάτι άλλο ιδιαίτερο. Στο Carrie καααααλή ήταν, αλλά είχε απέναντί της μια πολύ ιδιαίτερη ερμηνεία να συναγωνιστεί. Πιστεύω πάντως και σε αυτήν, είναι στα θετικά όταν τη βλέπω στο κάστινγκ. Μάλλον κάτι αντίστοιχο για την Ellen Page. Δεν ξέρω αν έχει πάρει ακόμη τις ευκαιρίες της. Είναι πάντα άψογη, όμως, όπου την έχω δει. Και η Eva Green πολύ ιδιαίτερη ηθοποιός! Δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από πάνω της. Ξέρει να πρωταγωνιστεί. She owns the room: https://www.youtube.com/watch?v=QaIvH9OzCO4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Scarlett Johansson, την Jennifer Lawrence Για τις υπόλοιπες δεν έχω άποψη, καθώς δεν τις έχω προσέξει. Αυτές οι δύο όμως, χωρίς τα βυζγιά και το slutty βλέμμα, θεωρώ ότι δε θα είχαν κάνει ούτε βήμα. Ειδικά το Τζενιφεράκι, απευθείας για Brazzers είναι (το να ξέρεις να επιλέγεις εργοδότες είναι πλεονέκτημα όπως και να το κάνουμε...) Υπάρχουν και Θεές (...είμαι αβάσταχτα ερωτευμένος, δεν το κρύβω!) που είναι ηθοποιοί με πολλά κιλά guts, αλλά απέχουν (προπορεύονται, μάλλον) χιλιάδες χιλιόμετρα από ονόματα όπως τα παραπάνω. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2017 από deesnider 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeadOrganPlayer Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Στις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο απλά. Υπάρχει η Meryl Streep και οι άλλες. Ανέκαθεν, όχι σε σύγκριση με τις πιο νεαρές σε ηλικία μόνο. Μετά θα έβαζα Cate Blanchet & Julliane Moore. Από νεαρότερες, Natalie Portman και λίγο Emma Stone. Scarlett Johansson και Jennifer Lawrence απλά οκ. Με συγκεκριμένο ταβάνι όμως. Οπότε εδώ (για να απαντήσω και στο ερώτημα του νήματος) θεωρώ ότι το επίπεδο έχει κατέβει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Στις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο απλά. Υπάρχει η Meryl Streep και οι άλλες. Ανέκαθεν, όχι σε σύγκριση με τις πιο νεαρές σε ηλικία μόνο. Μετά θα έβαζα Cate Blanchet & Julliane Moore. Από νεαρότερες, Natalie Portman και λίγο Emma Stone. Scarlett Johansson και Jennifer Lawrence απλά οκ. Με συγκεκριμένο ταβάνι όμως. Οπότε εδώ (για να απαντήσω και στο ερώτημα του νήματος) θεωρώ ότι το επίπεδο έχει κατέβει. DOP την JENNIFER δεν θα την πιανεις στο στομα σου ,την Jennifer! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Στις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο απλά. Υπάρχει η Meryl Streep και οι άλλες. Ανέκαθεν, όχι σε σύγκριση με τις πιο νεαρές σε ηλικία μόνο. Συμφωνώ, αλλά θεωρώ ότι μοιράζονται την κορυφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miracle Worker Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Σαν ηθοποιοι οι τωρινοι ειναι αρκετα αξιολογοι, αλλα το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ειναι της ιδιας κοψιας, μοντελα, γυμνασμενοι, γκλαμουρατοι. Εμφανισιακα δεν ταιριαζουν απολυτα με τους ρολους του περιθωριου ή της διπλανης πορτας, που γοητευουν το κοινο. Για αυτο ισως να μας κανει περισσοτερη αισθηση η ερμηνεια τους, γιατι εμφανισιακα δεν κολλανε. Και σε αυτους βαζω και Χιντελστον, Καμπερμπατς, που απλως ειναι λιγο πιο εκκεντρικοι. Λειπουν ομως οι φατσες και το στησιμο των Ντε Νιρο, Πατσινο, Χανκς, Μπριτζες, Νικολσον κλπ. Ποιος θα εκανε σημετα Ταξιτζη, Φιλαφελφια με τετοια επιτυχια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deus ex machina Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Ας μη ξεχνάμε πως και το Hollywood πλέον βγάζει περισσότερες ταινίες και περισσότερο τυποποιημένες. Ηθοποιοί αξιόλογοι υπάρχουν από εκεί και πέρα εξαρτάτε σε τι ρόλους τους βλέπουμε. Όπως επίσης και τι προσδοκίες έχει ο καθένας και τι ταινίες βλέπει. Αν κάποιος βλέπει κυρίως ταινίες δράσης και superhero movies της Marvel και της DC, που συνήθως δεν έχουν και τους πιο απαιτητικούς ρόλους από άποψη υποκριτικής, θα διαμορφώσει και την αντιστοίχηση άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Ας μη ξεχνάμε πως και το Hollywood πλέον βγάζει περισσότερες ταινίες και περισσότερο τυποποιημένες. Ηθοποιοί αξιόλογοι υπάρχουν από εκεί και πέρα εξαρτάτε σε τι ρόλους τους βλέπουμε. Όπως επίσης και τι προσδοκίες έχει ο καθένας και τι ταινίες βλέπει. Αν κάποιος βλέπει κυρίως ταινίες δράσης και superhero movies της Marvel και της DC, που συνήθως δεν έχουν και τους πιο απαιτητικούς ρόλους από άποψη υποκριτικής, θα διαμορφώσει και την αντιστοίχηση άποψη. Εγώ νομίζω τη δεκατία του '90 και του '80 ήταν πολύ περισσότερο τυποποιημένες οι ταινίες. Και όπως έγραψα και παραπάνω, οι ταινίες που ήταν σε πρώτο πλάνο, ήταν συνήθως οι ίδιες μετριότητες που είναι και σήμερα. Δες απλά ένα τοπ 20 μιας οποιαδήποτε χρονιάς. Πχ (τυχαία επιλογή) το 1986: 1 Top Gun Par. $176,781,728 1,531 $8,193,052 1,028 5/16 2 Crocodile Dundee Par. $174,803,506 1,495 $8,038,855 879 9/26 3 Platoon Orion $138,530,565 1,564 $241,080 6 12/19 4 The Karate Kid Part II Col. $115,103,979 1,610 $12,652,336 1,323 6/20 5 Star Trek IV: The Voyage Home Par. $109,713,132 1,956 $16,881,888 1,349 11/26 6 Back to School Orion $91,258,000 1,751 $8,881,035 1,605 6/13 7 Aliens Fox $85,160,248 1,454 $10,052,042 1,437 7/18 8 The Golden Child Par. $79,817,937 1,714 $11,549,711 1,667 12/12 9 Ruthless People BV $71,624,879 1,114 $5,274,306 1,111 6/27 10 Ferris Bueller's Day Off Par. $70,136,369 1,330 $6,275,647 1,330 6/11 11 Down and Out in Beverly Hills BV $62,134,225 1,084 $5,726,495 806 1/31 12 The Color of Money BV $52,293,982 1,205 $6,357,877 635 10/17 13 Stand by Me Col. $52,287,414 848 $242,795 16 8/8 14 Legal Eagles Uni. $49,851,591 1,248 $8,043,360 1,248 6/20 15 Cobra WB $49,042,224 2,131 $12,653,032 2,131 5/23 16 An American Tail Uni. $47,483,002 1,249 $5,234,446 1,246 11/21 17 Police Academy 3: Back in Training WB $43,579,163 1,788 $9,049,586 1,788 3/21 18 Heartbreak Ridge WB $42,724,017 1,647 $8,100,840 1,470 12/5 19 Peggy Sue Got Married TriS $41,382,841 1,107 $6,942,408 865 10/10 20 Poltergeist II: The Other Side MGM $40,996,665 1,599 $12,357,190 1,596 5/23 http://www.boxofficemojo.com/yearly/chart/?yr=1986 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Ο Ντενίρο δεν μου άρεσε ούτε στις καλές του στιγμες, πολύ overacting και πολύ συγκεκριμένο στυλ ηθοποιίας. Θεωρώ ότι και σήμερα υπάρχουν καλοί ηθοποιοί αλλά έχει πέσει κάπως το επίπεδο. Με την χρήση των εφέ σε ορισμένες ταινίες οι ηθοποιοί γίνονται διακοσμητικοί. Προσωπικά δίνω πολύ έμφαση στην σκηνοθεσία και το σενάριο και λιγότερο στους ηθοποιούς. Θα πάω πχ να δω την νέα ταινία του Nolan, του R. Scott του Inarittu, Fincher, Haneke, Eastwood, Trier, Paul Thomas Anderson, Amenabar κλπ. Από ταινίες του Χολυγουντ ανέκαθεν άξιζε το 10% και οι υπόλοιπες ήταν για τα σκουπίδια, τελείως αναλώσιμες ταινίες. Βγάζουν κέρδος 100-200εκ και μετά από 10 μέρες έχουν ξεχαστεί πλήρως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mrfan Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Συγκρίνεται ανόμοια πράγματα. Παίρνετε ως παράδειγμα μια από τις κορυφαίες ερμηνείες των κορυφαίων που πέρασαν από τον κινηματογράφο και τις συγκρίνεται με τις μέχρι τώρα ερμηνείες των σημερινών ηθοποιών. Δεν έχουν φτάσει στο απόγειο ως ηθοποιοί. Οι σημερινοί ηθοποιοί είναι σε εξέλιξη με πάρα πολλές δυνατότητες. Θέλετε συγκρίσεις; Πάρτε την πρώτη ταινία του Ντενίρο (όχι τον Νονό και τον Ταξιτζή) και βάλτε την δίπλα στην πρώτη ταινία της Jeniffer Lawrence και της Χ Lawrence. Οι σημερινοί ηθοποιοί είναι έτη φωτός μπροστά, διδάχθηκαν πράγματα που οι άλλοι έπρεπε να ανακαλύψουν (σκεφτούν) μόνοι τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα