Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

1/6/2016 ήρθε το περιβόητο VDSL στην περιοχή μου στο Περιστέρι και ενεργοποιήθηκα και από 0,7mbps ADSL πήγα στα 50mbps VDSL.

Το ρουτερ ελεγε πως attainable rate ειναι 60mbps και κλειδωνε στα 50 λογω πακετου. Οπότε είχα καθαρό 50 down 5 up.

Τον τελευταιο καιρο έχω δει χαμηλότερες ταχυτητα σε κατεβασμα από private server που παντα κανει cap τη γραμμη μου και τσεκαρω και βλεπω πως η γραμμή έχει πάει 33/3 (με attainable πια 33/3). Έπεσε στο μισό δηλαδη.

Χθες δηλωσα βλαβη και σημερα (μολις) ηρθε ο τεχνικος και μου λεει η γραμμη ειναι δυναμικη στο καφαο φτανει 50 σε σενα με χαλκο φτανει πια 30. Του λεω μα μεχρι πριν 20 μερες εφτανε 60. Και συνεχισε να λεει πως η γραμμη ειναι δυναμικη και το μονο που μπορει να κανει ειναι να αλλαξει το πακετο σε 30ρα με 2 upload.

Τι μπορω να κανω πλεον εγω; Να παω σε άλλον πάροχο; Υπάρχει κανεις να εγγυάται το 50/5; Επισης το συμβολαιο ηταν 2ετες μεχρι 01/6/2018 δηλαδη. Μπορω να το διακοψω χωρις penalty αφου πια δε μπορουν να μου παρεχουν την υπηρεσια;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τσεκαρε αρχικα τις καλωδιωσεις στο σπιτι σου.

δοκιμασε το ρουτερ σε αλλες πριζες κτλ

ολα αυτα εννοειται εχουν γινει. δεν υπαρχει περιεργη καλωδιωση, η πολυκατοικεια ειναι καινουρια, δεν υπαρχει καν τηλεφωνο σταθερο ειναι το ρουτερ καρφωμενο στην πριζα απευθειας. δεν υπαρχει συναγερμος δεν υπαρχει γενικα τιποτα.

ο τεχνικος μου ειπε πως μπαινει πλεον στη ρεγκλετα με κακη ταχυτητα.

πριν 1,5 μηνα με ακριβως τα ιδια πραγματα εγραφε 60.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάτι παίχτηκε στην απόσταση από το καφάο μέχρι τον κατανεμητή της πολυκατοικίας και σε ξέσκισε. Από την στιγμή που είσαι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή το να σου αλλάξουν ζεύγος χαλκού είναι αρκετά δύσκολο, πόσο μάλλον το να ψάξουν που υπάρχει πρόβλημα ή να αλλάξουν τον χαλκό.

Αν πράγματι μέτρησε στον κατανεμητή (ή στην κουτί της κολώνας έξω από την πολυκατοικία) και έρχεται 30κάτι, είσαι πράγματι άτυχος.

Αν δεν πας σε 30αρι, υπομονή για Vectoring που θα μειώσει σημαντικά τις παρεμβολές, λογικά θα ξανανέβει στα 50... :(

Θυμάσαι πόσο ήταν πριν και μετά το downstream line attenuation (σε περίπτωση που άλλαξε) ?

Δημοσ.

Κάτι παίχτηκε στην απόσταση από το καφάο μέχρι τον κατανεμητή της πολυκατοικίας και σε ξέσκισε. Από την στιγμή που είσαι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή το να σου αλλάξουν ζεύγος χαλκού είναι αρκετά δύσκολο, πόσο μάλλον το να ψάξουν που υπάρχει πρόβλημα ή να αλλάξουν τον χαλκό. :(

Αν δεν πας σε 30αρι, υπομονή για Vectoring που θα μειώσει τις παρεμβολές, λογικά θα ξανανέβει στα 50... :(

μπορει να συμβει αυτο; πως; ουτε εργα εχουν γινει ουτε τιποτα. η καμπινα ειναι 100 μετρα κατω απο το σπιτι στον ιδιο δρομο.

εμενα γιατι μου μπαινουν υποψιες πως επειδη εκει η περιοχη εχει ανυπαρκτο ADSL (μισο μεγαμπιτ) πηγαν μεσα στον τελευταιο χρονο ολοι σε VDSL και για να αντεξει ο ΟΤΕ κανει throttling; Παιζει σαν σεναριο;

Θυμάσαι πόσο ήταν πριν και μετά το downstream line attenuation (σε περίπτωση που άλλαξε) ?

Θυμαμαι ναι. πριν ηταν 65000 και τωρα ειναι 33000

• Super Moderators
Δημοσ.

μπορει να συμβει αυτο; πως; ουτε εργα εχουν γινει ουτε τιποτα. η καμπινα ειναι 100 μετρα κατω απο το σπιτι στον ιδιο δρομο.

εμενα γιατι μου μπαινουν υποψιες πως επειδη εκει η περιοχη εχει ανυπαρκτο ADSL (μισο μεγαμπιτ) πηγαν μεσα στον τελευταιο χρονο ολοι σε VDSL και για να αντεξει ο ΟΤΕ κανει throttling; Παιζει σαν σεναριο;

Δεν είναι "throttling" (δλδ επίτηδες), αλλά μείωση λόγω crosstalk (παρεμβολών) από τους πολλούς χρήστες. Γι' αυτό ανέφερα το vectoring το οποίο τις μειώνει σημαντικά.

Στα 100m πάντως δεν θα έπρεπε να έχεις μόνο 65000 attainable, αλλά κοντά στο 100αρι πάνω κάτω...

Θυμαμαι ναι. πριν ηταν 65000 και τωρα ειναι 33000

Το attenuation (εξασθένιση) είναι σε db, όχι Mbps/Kbps.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κανεις να εγγυάται το 50/5;  

Ο πρωτος που θα το κανει αυτο θα παρει ΠΟΛΥ κοσμο απο τους υπολοιπους αλλα δεν εχει γινει ποτε αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Στα 100m πάντως δεν θα έπρεπε να έχεις μόνο 65000 attainable, αλλά κοντά στο 100αρι πάνω κάτω...

μπορει να ειναι λιγο παραπανω απο 100.

βρηκα και screenshot από τότε

post-39252-0-09797500-1507025312_thumb.png

και τώρα

post-39252-0-19325100-1507025489_thumb.png

Δημοσ.

Ο πρωτος που θα το κανει αυτο θα παρει ΠΟΛΥ κοσμο απο τους υπολοιπους αλλα δεν εχει γινει ποτε αυτο.

Σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν θα είναι xDSL τότε...

μπορει να ειναι λιγο παραπανω απο 100.

βρηκα και screenshot από τότε

και τώρα

Δεν άλλαξε το attenuation, αλλά η γραμμή κι ειδικά το upload τον ήπιε άσχημα.

Δυστυχώς δύσκολα τα πράγματα, θέλει τρελή υπομονή+γκρίνια μπας και γίνει κάτι ΚΙ ΑΝ...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα είναι xDSL τότε...

Δεν άλλαξε το attenuation, αλλά η γραμμή κι ειδικά το upload τον ήπιε άσχημα.

Δυστυχώς δύσκολα τα πράγματα, θέλει τρελή υπομονή+γκρίνια μπας και γίνει κάτι ΚΙ ΑΝ...

γκρίνιαξα γκρίνιαξα, μου ειπα δε μπορουν να κανουν τιποτα. μπορουν να ξαναδηλωσουν βλαβη να ξαναπαει τεχνικος να μετρησει και να βγαλει το ιδιο πορισμα. οπότε πηγα το πακετο στα 30 (χωρις επεκταση του συμβολαιου) και ενδεχομενως το καλοκαιρι να αλλαξω παροχο ετσι για το γαμωτο.

φανταζομαι και με αλλο παροχο αυτή ειναι πλεον η γραμμη μου ομως ε;

• Super Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι να έκανε και μετρήσεις σε διάφορα μέρη πριν τον κατανεμητή της πολυκατοικίας σας, αλλά πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο δεν ξέρω...

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ίδια ναι. :(

• Like 1
Δημοσ.

Πανω κατω τα ιδια θα εισαι αφου θα παιρνεις γραμμη απο το σαπιοδικτυο του οτε, αποδεξου το και παρακαλα να μην γινει και χειροτερο και μαντεψε τι θα σου πουν μετα : κυριε δεν υποστηριζει vdsl η γραμμη σας παρτε αλλη μια υποβαθμιση σε adsl .

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι να έκανε και μετρήσεις σε διάφορα μέρη πριν τον κατανεμητή της πολυκατοικίας σας, αλλά πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο δεν ξέρω...

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ίδια ναι. :(

ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά τουλάχιστον κατάλαβα γιατί συνέβη ό,τι συνέβη.

τελευταια ερωτηση. αν ερθει το vectoring θα γινει αντιληπτο σε μενα μεσα στο ρουτερ βλέπωντας παλι attainable ταχυτητες μεγαλες; (ξερω πως θα εχω κόφτη στα 30 λογω πακετου) αλλα θα μπορω να δω πως attainable η γραμμη ξαναγυρισε στο 60πχ;

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα πρέπει να υποστηρίζει το modem/router καταρχάς και ίσως χρειαστεί firmware update. Αν δεν υποστηρίζει τότε άλλο modem/router.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...