Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην εκκινηση , Αναβουν ολα τα λαμπακια του πληκτρολογιου χωρις να ξεκιναει ο υπολογιστης. Μπλοκαρει. Πρεπει να τον κλεισω και μετα τον επανεκκινω και οκ.

Τι νομιζετε οτι ειναι ;

Δημοσ.

Στην εκκίνηση. Τον ανοίγω, αναβούν ολα τα λαμπάκια του πληκτρολόγιο και δεν ανοίγουν τα windows. Δουλεύει; δουλές είναι και τίποτα. Πρέπει να τον κλείσω από το κουμπί. Επειτα , το πατάω από την αρχή και τα τρέχει κανομικά. Χτες μου έκανε και 4 επανεκκινησεις εν ώρα λειτουργιας. Όχι σενεχομενες αλλα 4 φορές.

Δημοσ.

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Όταν κολλάει, σε ποιο σημείο κολλάει? Τι δείχνει η οθόνη? Περνάει το bios?

Για αρχή θα σου έλεγα να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό. Κατά 70% θεωρώ πως φταίει αυτό. Μετά υπάρχει περίπτωση να έχεις θέμα μητρικής. 

Πες μας και τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου και ποια Windows έχεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Windows 7 ultimate.

Δε θυμαμσι τι γραφει η οθονη οταν κολλαει. Δε μου το εχει κανει μερικες μερες.

Αρχαιολογια ειναι ο υπολογιστης. Κανω ομως τη δουλεια μου.

QDI ΜΗΤΡΙΚΗ, 2 γιγα μνημη. Τροφοδοτικο 250 νομιζω. Pentium 4.

Δημοσ.

Πολλά μπορεί να είναι

ultimate & 2giga ram δεν πηγαίνουν 

καλό είναι να κοιτάξεις να αγοράσεις άλλο σύστημα,και να τελειώσουν εδω τα προβληματά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν post-άρει το BIOS και κολλάει στο λόγκο των Παραθύρων, τότε είναι θέμα Windows. Αν έχεις εγκαταστήσει τίποτα τελευταία ή αν πείραξες καμιά ρύθμιση ή αν έκλεισε abnormal κάτι "κλότσησε".

Αν κολλάει πριν το λόγκο, μπες BIOS κάνε μια επαναφορά ρυθμίσεων ή βγάλε τη μπαταρία για κανένα 30' και ξανά βάλε την (εκτός πρίζας φυσικά το PC, όχι απλά το διακοπτάκι του PSU στο off).

Αν κολλάει στο λόγκο, θα κοίταγα πρώτα τον σκληρό δίσκο. Δοκίμασε να μπεις σε safe mode κατά τη πρώτη εκκίνηση που κανονικά "κολλάει". Btw, αφού λες ότι "Δε μου το εχει κανει μερικες μερες.", κατέβασε κανένα "hdsentinel" και κανένα "memtest86" για να έχεις και το κεφάλι ήσυχο.

Δεν συμφωνώ να πετάξεις το σύστημα μόνο και μόνο επειδή είναι παλιό και να πάρεις άλλο. Έχω σύστημα 17 ετών που ακόμα λειτουργεί. Βέβαια από το απλά να ανοίγει και να δείχνει desktop δεν μπορεί και να κάνει και τίποτε άλλο pretty-much, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το πετάξω. Πόσο μάλλον αφού ο φίλος κάνει τη δουλεία του ακόμα.

Αν δεν είναι πρόβλημα, θα έκανα ένα format επί την ευκαιρία, να στρώσει λιγάκι το μηχάνημα και θα έβαζα στη θέση σου Win. XP ή Linux ή έστω Win. 10 (που αν δεν υπάρχει ασυμβατότητα hardware, θα λειτουργούν μια χαρούλα για everyday tasks).

• Like 1
Δημοσ.

Windows 7 ultimate.

Δε θυμαμσι τι γραφει η οθονη οταν κολλαει. Δε μου το εχει κανει μερικες μερες.

Αρχαιολογια ειναι ο υπολογιστης. Κανω ομως τη δουλεια μου.

QDI ΜΗΤΡΙΚΗ, 2 γιγα μνημη. Τροφοδοτικο 250 νομιζω. Pentium 4.

Πρέπει να δεις πότε σου εμφανίζει το πρόβλημα, ειδάλλως δεν μπορώ να σε βοηθήσω περαιτέρω.

Για να αποκλείσουμε διάφορα θέματα, τρέξε ένα hdsentinel όπως είπαν πιο πάνω και δες την υγεία του σκληρού. Αν σου βγάζει blue screen, τρέξε ένα WhoCrashed και δες τι σου εμφανίζει ως αιτία.

Το πρόβλημά σου μπορεί να είναι τροφοδοτικό ή μητρική, ακόμα και ελαττωματική ram. Αν μπορείς να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό ξεκίνα από εκεί και βλέπουμε.

Τρέξε και ένα speccy και δες τι θερμοκρασίες σου βγάζει για να διαγράψουμε και αυτή τη πιθανότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα win 10 ειναι πιο ελαδρια απο τα 7αρια ;

Εχω τρεξει το crystalk disc info , μου δειχνει το δισκο υγιη. 

Speccy δε δειχνει θερμοκρασιες γιατι ο επεξεργαστης ειναι παλιος. Δε δουλευει νομι9ζω σε pentium 4.

Θα ξεκινησω με ενα φορματ και μετα τροφοδοτικο και παει λεγοντας .

Δημοσ.

Αν πας σε Linux τοτε βαλε Lubuntu 16.04 που ειναι

μια απ΄τις καταλληλες διανομες για Pentium 4.

Θα κανεις ανετα τις δουλειες που εκανες μεχρι

σημερα και φυσικα δεν χρειαζεται να πεταξεις

τον υπολογιστη.

Στο μεταξυ δοκιμασε να μπουταρεις με την

συγκεκριμενη διανομη.

Μολις φτασεις στο ΔΟΚΙΜΗ ή ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εσυ

πατα ΔΟΚΙΜΗ.

Αν φορτωσουν κανονικα δουλεψε για λιγη ωρα

στον υπολογιστη και δες τι γινεται.

Αν δεν εχεις ξανασχοληθει με Linux τοτε θα χρειαστει

ειτε καποιος να σε καθοδηγησει ειτε να διαβασεις

μερικα πραγματα μονο σου.

Αν αποφασισεις να δοκιμασεις τοτε στειλε ΠΜ για

να μπω κι εγω στον δικο μου υπολογιστη για να σε

καθοδηγησω.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα θερμοκρασιες και οσον αφορα στο οτι δεν ξεκιναει αμεσως, δοκιμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο αλλιως ισως θεμα μητρικης...

Καταλαβα οτι δεν bootαρει καθολου στην αρχη. Δηλαδη μαυρη οθονη απο την πρωτη στιγμη....

• Like 1
Δημοσ.

Δε μου το εχει κανει αρκετες μερες , δε θυμαμαι πολλες λεπτομερειες. Θα το προσεξω την επομενη φορα που θα μου συμβει.

Kαι το core temp δε δουλευει . Δινει μηδενικες τιμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...