mr.Vox Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Όχι υγρασία δεν έχουμε. Γύρω στα 50 με 60% max. Καλά είναι με το κλιματιστικό αλλά ήθελα κάτι περισσότερο. Και με το λαδιού νοιώθω καλά αυτό με τις 11 φέτες του praktiker. Πιο χαμηλή η θερμοκρασία αλλά πολύ καλύτερης ποιότητας ζέστη. Το κλιματιστικό κατεβάζει την υγρασία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gasgounis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 καλησπερα. Μενω σε σπιτι 55τμ τελευταιο οροφο παλιας πολυκατοικιας με μηδαμινη μονωση και με 2 κλιματιστικα (inverter στο σαλωνι και απλο στο ΥΔ) αλλα η κατασταση ειναι απελπιστικη... και ξαχνομαι για επιπλεον πηγη θερμανσης. Πρακτικα υπαρχει διαφορα θερμοπομπου και καλοριφερ λαδιου στη ποιοτητα της ζεστης? Απο οτι καταλαβα, η ενταση εφοσον ειναι ιδια βατ, θα ειναι η ιδια. Εχω ενα θερμοπομπο σε σπιτι και δεν ζεσταινομαι καθολου και σκεφτομαι αν αξιζει να αγορασω καλοριφες λαδιου για να δουλευει μαζι με το κλιματιστικο? Ή ακομα καλυτερα και μονο του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δεν νομίζω να σε καλύψουν τα καλοριφέρ λαδιού. Όσο και να μην μου αρέσει σε κάποιες περιπτώσεις η μόνη λύση είναι η σόμπα υγραερίου. Θα ζεσταθείς στα σίγουρα και είναι και χαμηλό το κόστος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpaso1 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδη εχω καλοριφερ λαδιου στο υπνοδωματιο μου ολη ημερα ανοιχτη και την εχω μετρησει με μετρητη, καιει περιπου οσο και το Inverter. Βεβαια το εχω στη χαμηλοτερη σκαλα και τον θερμοστατη πολυ χαμηλα, αλλα επειδη το δωματιο ειναι μικρο το ζεσταινει καλα. Το θετικο οτι στην 1 ωρα λειτουργει μονο τα 20 λεπτα, τα 40 ειναι κλειστο. Παιζει στα 1200watt. Αλλα η ωριαια μεση καταναλωση βγαινει περιπου στα 400watt! Τωρα θα δειξει τη καμπανα θα μου ερθει και στον λογαριασμο της ΔΕΗ βεβαια! Αλλα σε σχεση με το καλοριφερ του σπιτιου η μερα με τη νυχτα φανταζομαι! Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από elpaso1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, elpaso1 είπε Επειδη εχω καλοριφερ λαδιου στο υπνοδωματιο μου ολη ημερα ανοιχτη και την εχω μετρησει με μετρητη, καιει περιπου οσο και το Inverter. Βεβαια το εχω στη χαμηλοτερη σκαλα και τον θερμοστατη πολυ χαμηλα, αλλα επειδη το δωματιο ειναι μικρο το ζεσταινει καλα. Το θετικο οτι στην 1 ωρα λειτουργει μονο τα 20 λεπτα, τα 40 ειναι κλειστο. Παιζει στα 1200watt. Αλλα η ωριαια μεση καταναλωση βγαινει περιπου στα 400watt! Τωρα θα δειξει τη καμπανα θα μου ερθει και στον λογαριασμο της ΔΕΗ βεβαια! Αλλα σε σχεση με το καλοριφερ του σπιτιου η μερα με τη νυχτα φανταζομαι! Κάτι έχεις μετρήσει λάθος . Σε καμία περίπτωση δεν καίνε το ίδιο ένα καλοριφέρ λαδιού με ένα κλιματιστικό . Ξέχασε το αυτό . Η ποιο οικονομική μέθοδος θέρμανσης είναι τα κλιματιστικά . 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μπορεί να είναι η πιο οικονομική θέρμανση το κλιματιστικό αλλά δεν είναι και η πιο <<ποιοτική>> 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, mr.Vox είπε Μπορεί να είναι η πιο οικονομική θέρμανση το κλιματιστικό αλλά δεν είναι και η πιο <<ποιοτική>> Συγκριτικά ναι . Ποιοτική όσον αφορά την θερμική άνεση . Πρακτικά μπορείς να έχεις πολύ καλή θερμική άνεση και με κλιματιστικό αλλά σίγουρα όχι καλύτερη της ενδοδαπέδιας ή με σώματα καλοριφέρ . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gasgounis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 15 ώρες πριν, mr.Vox είπε Δεν νομίζω να σε καλύψουν τα καλοριφέρ λαδιού. Όσο και να μην μου αρέσει σε κάποιες περιπτώσεις η μόνη λύση είναι η σόμπα υγραερίου. Θα ζεσταθείς στα σίγουρα και είναι και χαμηλό το κόστος. λογω ιδιοτροπιας αλλα κυριως λογω φοβου επειδη εχω σκοπο να το εχω ανοιχτο και το βραδυ που θα κοιμαμαι, θα απορριψω την προταση σου για σομπα υγραεριου. Μπορουμε να πουμε ποια ειναι η πιο ποιοτικη θερμανση μεσω ηλεκτρισμου. Και κατι ακομα: να κοιταξω για καλοριφερ λαδιου ή μικα? Τι λετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Dare-Devil είπε Κάτι έχεις μετρήσει λάθος . Σε καμία περίπτωση δεν καίνε το ίδιο ένα καλοριφέρ λαδιού με ένα κλιματιστικό . Ξέχασε το αυτό . ένα καλοριφέρ μπορεί να καταναλώνει το ίδιο με ένα κλιματιστικό αλλά δεν θα αποδίδει και την ίδια ισχύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Ναι για ύπνο δεν κάνει η σόμπα υγραερίου. Εκπέμπει και φωτεινότητα. Έχω την εντύπωση ότι όσο μεγαλύτερο σε όγκο είναι ένα σώμα καλοριφέρ λαδιού τόσο πιο αποδοτικό είναι. Δεν μιλάω για αυτά που έχουν ανεμιστήρα κτλ. Πχ Κάποιο μεγαλυτέρων διαστάσεων των 2500 Watt αποδίδει καλύτερα από ένα παρόμοιο με τα ίδια Watt κατανάλωση μικρότερου όγκου. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί δεν έχω δοκιμάσει και τα δύο στον ίδιο χώρο. Για ύπνο και εγώ αυτό θα έκανα. Πάντως εδώ που μένω την νύχτα δεν χρησιμοποιώ θέρμανση καθόλου. Έχω μια ηλεκτρική κουβέρτα και τώρα που κάνει κρύο το πρωί καμιά φορά πριν σηκωθώ ανάβω το κλιματιστικό. Θα άναβα το καλοριφέρ λαδιού με ρύθμιση του θερμοστάτη αλλά δεν το κάνω για λόγους οικονομίας. Το σπίτι δεν έχει και μόνωση. Αν δω τα σκούρα θα το ανάψω όμως την νύχτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Twoface Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά μια απορία. Τι καιει περισσότερο, ένα 9αρη κλιματιστικό η ενας θερμοπομπος 1200watt ; http://www.mitsubishi-electric.co.nz/product/nlaproduct.aspx?item=69517I Αυτό είναι το κλιματιστικό. Πόσα watt καεί για ζεστή την ώρα ; Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Twoface Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Είχα ένα μη inverter Mitsubishi παλιό που έκαιγε πολύ λιγότερα από 1200 watt την ώρα. Οπότε λογικά αυτό πρέπει να είναι πολύ πιο οικονομικό. Πρέπει να κάνω πράξεις για να το υπολογίσω. Βέβαια και τα δυο έχουν θερμοστάτη. Γενικά σε θέμα κατανάλωσης ρεύματος απόδοσης συμφέρουν καλύτερα τα κλιματιστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 45 λεπτά πριν, nvel είπε ένα καλοριφέρ μπορεί να καταναλώνει το ίδιο με ένα κλιματιστικό αλλά δεν θα αποδίδει και την ίδια ισχύ Σε 2 διαφορετικούς χώρους.... με διαφορετικές θερμικές ανάγκες . Συμφωνώ αλλά πιο το νόημα ; Οι βαθμοί απόδοσης τα λένε όλα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Τους βαθμούς απόδοσης ποιος τους εγγυάται; Ο κατασκευαστής τις περισσότερες φορές γράφει ότι νάναι. Ειδικά στα καλοριφέρ λαδιού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Twoface είπε Ρε παιδιά μια απορία. Τι καιει περισσότερο, ένα 9αρη κλιματιστικό η ενας θερμοπομπος 1200watt ; http://www.mitsubishi-electric.co.nz/product/nlaproduct.aspx?item=69517I Αυτό είναι το κλιματιστικό. Πόσα watt καεί για ζεστή την ώρα ; Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας . Τα κλιματιστικά είναι μακράν οι οικονομικότερη τεχνολογία θέρμανσης . Όταν συγκρίνεις ένα ηλεκτρικό μέσο με αντίσταση (καλοριφέρ λαδιού, σόμπα αλογόνου, θερμοπομπό κτλ) με ένα κλιματιστικό συγκρίνεις την μερα με την νύχτα . Το πόσο καίει ένα σύστημα θέρμανσης δεν μπορεί να στο απαντήσει κανένας ποσοτικά γιατί εξαρτάται απο τις απώλειες (απο τις θερμικές ανάγκες) του κτιρίου που θέλεις να θερμάνεις. Ποιοτικά αν το δούμε . Ο βαθμός απόδοσης ενός συστήματος θέρμανσης με αντίσταση είναι 1 . Δηλαδή 2000 watt ηλεκτρικής ενέργειας μετατρέπονται σε 2000 Watt θερμικης ενέργειας . Στα σύγχρονα κλιματιστικά ο βαθμός απόδοσης φτάνει και το 6 (COP) . Αυτό σημαίνει ότι ένα κλιματιστικό για να σου δώσει 2000 watt θερμική ενέργειας μέσα στο χώρο σου θα τραβάει απο το δίκτυο 333 watt ηλεκτρικής ενέργειας . Το κλιματιστικόπου παρέθεσες έχει COP = 4.21 7 λεπτά πριν, mr.Vox είπε Τους βαθμούς απόδοσης ποιος τους εγγυάται; Ο κατασκευαστής τις περισσότερες φορές γράφει ότι νάναι. Ειδικά στα καλοριφέρ λαδιού. Τί να σου γράψει ο κατασκευαστής για το βαθμό απόδοσης για ένα καλοριφέρ λαδιού ή οποιοδήποτε θερμαντικό μηχάνημα όπου παράγει θερμότητα στο χώρο με μετατροπή ηλεκτρικής σε θερμική (δηλαδή με χρήση αντίστασης) ; Ο βαθμός απόδοσης είναι = 1 σε όλα αυτά τα συστήματα . Νόμος απαράβατος της εφαρμοσμένης φυσικής . Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Dare-Devil 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα