Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ δεν "είπα τι παραπάνω κάνει" έτσι απλά αναφέρθηκα σε κάποιες δυνατότητες παραπάνω που προσφέρουν και πάντα συγκριτικά με την τσέπη του μέσου έλληνα, δεν θα κάτσω να ξαναγράψω τα ίδια και αυτό που είπα είναι κάτι τεκμηριωμένο όχι κάτι έτσι στον αέρα τι παραπάνω μπορεί να κάνει ένα κινητό των 1000 απο ένα των 150.

έχεις άλλη άποψη εσυ για το τι κάνει ένα κινητό των 1000 σε σχέση με ένα των 150 ? αν ναι διατύπωσε το και αν αξίζει η διαφορά για κάποιον που παίρνει 400-500 ευρώ, και όταν λέω για κάποιον που παίρνει 400-500 ευρώ δεν αναφέρομαι σε κάποιον που μένει με τους γονείς του και δεν έχει έξοδα τίποτα και τα βάζει τσέπη κάθε μήνα, να έχεις νοίκι , ρεύμα και φαι μόνο δεν θες τίποτα άλλο.......

Εννοειται πως εχω αλλη αποψη για το τι κανει ενα κινητο στα 1000 και ενα στα 150, αλλα δεν εχω κανενα ενδιαφερον να το αναλυσω.

Επισης αν καποιος παιρνει 500 ευρω δε μπορει να μενει μονος του. Απλα δε βγαινουν τα μαθηματικα (ασχετο).

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Απλά εκμεταλλεύονται πλέον τον ανίδεο καταναλωτή ο οποίος θα τα σκάσει όπως και να χει τα λεφτά δίχως να σκεφτεί λογικά. 

Α δηλαδη θα βγει ο ταδε ενδιαφερομενος στην αναζητηση συσκευης, θα εξετασει τις επιλογες που εχει και θα πει "Ε ναι μωρε, δεν παιρνω αυτο με τα 1000€; Καλο θα ειναι, μου περισσευουν κιολας".

Δημοσ.

Α δηλαδη θα βγει ο ταδε ενδιαφερομενος στην αναζητηση συσκευης, θα εξετασει τις επιλογες που εχει και θα πει "Ε ναι μωρε, δεν παιρνω αυτο με τα 1000€; Καλο θα ειναι, μου περισσευουν κιολας".

Μην κρίνεις με τα Ελληνικά δεδομένα. Στο εξωτερικό κάνουν συμβόλαια για μία συσκευή και ναι υπάρχουν πολλοί που θα τα σκάσουν 70€ τον μήνα για ένα Smartphone.  

Δημοσ.

Μην κρίνεις με τα Ελληνικά δεδομένα. Στο εξωτερικό κάνουν συμβόλαια για μία συσκευή και ναι υπάρχουν πολλοί που θα τα σκάσουν 70€ τον μήνα για ένα Smartphone.  

Εδω θα διαφωνησω.

Αν δεν εχεις να τα δωσεις, δεν τα δινεις. Οποιος εχει να διεθεσει τοσα χρηματα μετρητοις η με δοσεις σημαινει οτι δεν θα του λειψουν. Μπορει να υπαρχουν και ακραιες περιπτωσεις, αλλα ο ορθολογικος καταναλωτης δεν κανει επιλογες που δεν τον συμφερουν.

Δημοσ.

Εδω θα διαφωνησω.

Αν δεν εχεις να τα δωσεις, δεν τα δινεις. Οποιος εχει να διεθεσει τοσα χρηματα μετρητοις η με δοσεις σημαινει οτι δεν θα του λειψουν. Μπορει να υπαρχουν και ακραιες περιπτωσεις, αλλα ο ορθολογικος καταναλωτης δεν κανει επιλογες που δεν τον συμφερουν.

Ξεχνάς ότι πολλοί παίρνουν κάτι γιατί είναι mainstream και όχι γιατί το χρειάζονται ή γιατί έχουν τα λεφτά. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δεν είναι λειτουργούν όλοι οι καταναλωτές με την λογική, μην ξεχνάς ότι άλλη γεύση έχει το καινούργιο, το τελευταίο μοντέλο σε σύγκριση με το περσινό. Επίσης κάποιοι αγοράζουν με την λογική, ότι δίνεις παίρνεις. 

Δημοσ.

Ξεχνάς ότι πολλοί παίρνουν κάτι γιατί είναι mainstream και όχι γιατί το χρειάζονται ή γιατί έχουν τα λεφτά. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δεν είναι λειτουργούν όλοι οι καταναλωτές με την λογική, μην ξεχνάς ότι άλλη γεύση έχει το καινούργιο, το τελευταίο μοντέλο σε σύγκριση με το περσινό. Επίσης κάποιοι αγοράζουν με την λογική, ότι δίνεις παίρνεις. 

Αυτο που λες δεν μπορει να γινει. Κανεις δε θελει να βγαινει ζημιωμενος απο τις συναλλαγες του. 

Επισης μιλαμε για ενα μη βασικο αγαθο, η αγορα του οποιου δεν περιγραφεται απολυτα απο τους οικονομικους κανονες, χωρις αυτο να σημαινει οτι η συμπεριφορα των καταναλωτων στα πλαισια αυτης, δεν ειναι σωστη.

Αν καποιος κανει πολλα ταξιδια, ειναι θυμα των αεροπορικων ή των πρακτορειων; 

Δημοσ.

Αυτο που λες δεν μπορει να γινει. Κανεις δε θελει να βγαινει ζημιωμενος απο τις συναλλαγες του. 

Επισης μιλαμε για ενα μη βασικο αγαθο, η αγορα του οποιου δεν περιγραφεται απολυτα απο τους οικονομικους κανονες, χωρις αυτο να σημαινει οτι η συμπεριφορα των καταναλωτων στα πλαισια αυτης, δεν ειναι σωστη.

Αν καποιος κανει πολλα ταξιδια, ειναι θυμα των αεροπορικων ή των πρακτορειων; 

Δηλαδή μία 17χρονη που θα σκάσει 300-350€ για μία Michael Kors τσάντα, της περισσεύουν ή έχει ανάγκη μια Designer τσάντα; Το ίδιο γίνεται και με τα ακριβά Smarpthone πολλοί τα αγοράζουν για Satus Symbol, κάνε μια βόλτα στο Instagram και θα καταλάβεις. 

Δημοσ.

Δηλαδή μία 17χρονη που θα σκάσει 300-350€ για μία Michael Kors τσάντα, της περισσεύουν ή έχει ανάγκη μια Designer τσάντα; Το ίδιο γίνεται και με τα ακριβά Smarpthone πολλοί τα αγοράζουν για Satus Symbol, κάνε μια βόλτα στο Instagram και θα καταλάβεις.

Μια 17χρονη θα κλαφτει στο μπαμπά να της δώσει τα χρήματα και θα κάνει μόστρα στις φίλες της. Ότι κάνουν και με τα κινητά.

Δημοσ.

Ο σκοπος για τον οποιο την αγοραζει, δε μας λεει τιποτα για το αν ειναι θυμα του μαρκετινγκ. Δε μας ενδιαφερει κιολας ο σκοπος.

Αν δεν ειχε λεφτα, δε θα επαιρνε κατι τοσο ακριβο. Θα εκανε δουλεια με μια απλη τσαντα. 

Δημοσ.

Ο σκοπος για τον οποιο την αγοραζει, δε μας λεει τιποτα για το αν ειναι θυμα του μαρκετινγκ. Δε μας ενδιαφερει κιολας ο σκοπος.

Αν δεν ειχε λεφτα, δε θα επαιρνε κατι τοσο ακριβο. Θα εκανε δουλεια με μια απλη τσαντα. 

Πόσο λίγο γνωρίζεις τον κόσμο. Θες δηλαδή να μου πεις ότι όσοι αγοράζουν κάτι με δόσεις έχουν τα λεφτά γιαυτό υπογράφουν συμβόλαιο με την τράπεζα για δάνειο. 

Δημοσ.

Πόσο λίγο γνωρίζεις τον κόσμο. Θες δηλαδή να μου πεις ότι όσοι αγοράζουν κάτι με δόσεις έχουν τα λεφτά γιαυτό υπογράφουν συμβόλαιο με την τράπεζα για δάνειο. 

Νομιζα οτι μιλουσαμε σοβαρα. Εκανα λαθος.

Δημοσ.

Πρωιν κατοχος mate 9 και τωρα note 8 παιδια σιγουρα δεν αξιζουν τοσα λεφτα απλα σε σιγκριση με note 8 που δουλευω το note ειναι πολυ μπροστα οχι οσον αφορα στην μπαταρια και ηχο αλλα η οθονη του πραγματικα μενεις να την κοιτας...καλυτερο στο κρατημα και τρομερη φωτογραφια εχω παθει πλακα....περιμενω mate 10 πιστευω οτι θα ειναι φοβερο απλα στον τομεα οθονη η samsung ειναι απλησιαστη..το mate 9 ηταν και ειναι ενα απο τα καλυτερα τηλεφωνα που ειχα..επισης ξεχασα να πω για το πενακι που κανεις πραγματικα αρκετα πραγματα και αν το συνηθησεις δεν το αφηνεις...

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζα οτι μιλουσαμε σοβαρα. Εκανα λαθος.

Και εγώ το ίδιο, τέλοσπαντων άμα εσύ πιστεύεις ότι όλοι όσοι αγοράζουν ακριβά προϊόντα έχουν τα λεφτά διαθέσιμα τότε κάνεις πολύ μεγάλο λάθος

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ το ίδιο, τέλοσπαντων άμα εσύ πιστεύεις ότι όλοι όσοι αγοράζουν ακριβά προϊόντα έχουν τα λεφτά διαθέσιμα τότε κάνεις πολύ μεγάλο λάθος

Δεν εξεταζω αν τα εχουν διαθεσιμα ή οχι.

Ουτε μπορεις να τσουβαλιασεις λεγοντας "ολοι τα εχουν" ή "ολοι δεν τα εχουν".

Επισης, το οτι καποιος παιρνει δανειο δε σημαινει απαραιτητα οτι δεν εχει λεφτα. 

Επισης υπαρχουν ειδη επι ειδων διαφορετικων ακριβων προιοντων, με διαφορετικες χρησεις.

Εγω θελω να πω οτι δεν ειναι ολοι θυματα του μαρκετινγκ. Σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις ομως.

Αν εγω δε χρειαζομαι καθολου αποχυμωτη, πως θα με πεισει η εταιρια που τον πουλαει να τον αγορασω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...