Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως γέλασα περισσότερο απο ότι έπρεπε με αυτό http://thehardtimes.net/harddrive/elon-musk-unveils-supercomputer-capable-simulating-entire-universe-running-pubg-medium-graphics/

Διαβάστε την πρώτη παράγραφο.

“This breakthrough proves beyond any reasonable doubt that our own universe is most likely a simulation and in that simulation we do not yet have technology to run PUBG at 4K with a steady 60FPS,” said Musk at the event, after praised his team’s work that led to the dual triumph. 

• Like 1
Δημοσ.

Η ζωη ειναι ενα ονειρο!! και τι στιγμη που πεθαινεις αντιλαμβανεσαι οτι "ζουσες" σε ενα ονειρο!! ...οπως και τα ονειρα σου που βλεπεις μεσα στο ονειρα σου και "ξυπνας" .... Ετσι και στο ξυπνιο σου στη "ζωη" εγω τωρα που γραφω τη μπουρδα μου στο ινσομνια ειναι στο ονειρο μου.. και εσυ στο ονειρο σου ισως να το ειδες αυτο διαβαζοντας το ισως και οχι... Μην το περνεις τις μετριτοις μολις βγηκα απο το τρελαδικο... ;)

• Like 2
Δημοσ.
Αποδείξαν πρακτικά (απο όσο διάβασα εδώ, δεν είδα το προτότυπο), ότι δεν γίνεται συμβατικός υπολογιστής να προσομοιώσει τα κβαντικά φαινόμενα και το "χρονικό ασυνεχές".

Ξέχασαν όμως ότι πλέον μιλάμε για κβαντικούς υπολογιστές στο κοντινό μέλλον. Απο εταιρίες όπως η IBM, Google, DARPA, Microsoft, και άλλες πολλές. Δεν είναι μικρά εργαστήρια.

Άρα αποδείξανε ότι δεν υπάρχει ακόμα υπολογιστής ικανός να το κάνει. Τίποτα πρακτικά.

BTW η Monte Carlo είναι πιθανοκρατική μέθοδος, απλά είπαν δεν είναι πιθανό, όχι αδύνατο.

Σε κάλυψα?^^

Αυτό που λατρεύω εδώ μέσα είναι να ξαφνιάζομαι ευχάριστα.
  • Like 1
Δημοσ.

http://legacy.cup.gr/Files/files/chapters/kbanto_II_kef_15.pdf

Έχω και λινκ με δωρεάν βιβλίο πανεπιστημιακού, 150 σελίδων, αν θες να διαβάσεις, αλλά αν κρίνω απο την φρασεολογία σου...

θα με ενδιέφερε το link που αναφέρεις μιας και το συγκεκριμένο πεδίο είναι από τα αγαπημένα μου, οπότε αν δεν είναι κόπος πρόσθεσε το εδώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

θα με ενδιέφερε το link που αναφέρεις μιας και το συγκεκριμένο πεδίο είναι από τα αγαπημένα μου, οπότε αν δεν είναι κόπος πρόσθεσε το εδώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Είναι στο repository.kalipos "Κβαντικη υπολογιστική".

Ακριβές λινκ μόνο σε πμ.

Δημοσ.

Περιμένω να διαβάσω τα σχόλια των αστροφυσικών του insomnia για να καταλάβω καλύτερα το άρθρο..

Ότι καταλάβεις από τους insomniacs θα μου το περάσεις σε pm;

Δημοσ.
Αποδείξαν πρακτικά (απο όσο διάβασα εδώ, δεν είδα το προτότυπο), ότι δεν γίνεται συμβατικός υπολογιστής να προσομοιώσει τα κβαντικά φαινόμενα και το "χρονικό ασυνεχές".

Ξέχασαν όμως ότι πλέον μιλάμε για κβαντικούς υπολογιστές στο κοντινό μέλλον. Απο εταιρίες όπως η IBM, Google, DARPA, Microsoft, και άλλες πολλές. Δεν είναι μικρά εργαστήρια.

Άρα αποδείξανε ότι δεν υπάρχει ακόμα υπολογιστής ικανός να το κάνει. Τίποτα πρακτικά.

BTW η Monte Carlo είναι πιθανοκρατική μέθοδος, απλά είπαν δεν είναι πιθανό, όχι αδύνατο.

Σε κάλυψα?^^

Πολύ σωστές παρατηρήσεις...

• Like 1
Δημοσ.

Επίσηςη θεωρία τού ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα δεν έχει αναφερθεί μόνο από τον Πλάτωνα ο οποίος πολύ σωστά έθεσε. Μαρτυρίες ότι ο άνθρωποι ζούνε σε ένα Μάτριξ ή αλλιώς σε μια εικονική πραγματικότητα τις συναντούμε στα κείμενα Ναγκ χαμαντι τα οποία είναι μεταφρασμένα αν δεν με γελάει η μνήμη μου από τα σαγκριτικα στα ελληνικά κ από εκεί μπορούμε να κατανοήσουμε τι έγραψε ο Σατορνειλος και ο καρποκρατης. ( Αν τον γνωρίζει κανείς εδώ μέσα)

Επίσης αποδείξεις μπορούμε να βρούμε στα πατερικα κείμενα της σειράς MIGNE...

Τώρα τι προσπαθεί να αποδείξει ο εν λόγο επιστήμονας δεν μπορώ να καταλάβω και εννοείται ούτε που τον πιστεύω

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν την παραμικρή φαντασία;

Ως μηχανολόγος θεωρώ εντελώς ανούσια μια τέτοια έρευνα γιατί βρίσκουν λύση εντός των δικών μας δεδομένων.

Τι θέλω να πω;

Αν το σύμπαν είναι μια προσομοίωση, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να «τρέχει» από κάτι που λειτουργεί σύμφωνα με τα δεδομένα (υπολογιστική, φυσική, μαθηματικά) του σύμπαντός μας;

Για παράδειγμα, το PC μου τρέχει GTA V. Για το παιχνίδι, η περιπλοκότητα του κόσμου μας είναι αδιανόητη. Ένα εικονικό παιχνίδι μέσα στο GTA (π.χ. σε arcade room) θα ήταν ακόμα πιο απλοϊκό, με το GTA να φαντάζει αδιανόητο.

Μάταια λοιπόν προσπαθούμε να βρούμε κβαντικές περιπλοκότητες του φυσικού μας κόσμου, ώστε να αποδείξουμε ότι ένας δικός μας υπερυπολογιστής δεν θα μπορούσε να τρέξει έναν σύμπαν ...σαν αυτό στο οποίο ζούμε.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσηςη θεωρία τού ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα δεν έχει αναφερθεί μόνο από τον Πλάτωνα ο οποίος πολύ σωστά έθεσε. Μαρτυρίες ότι ο άνθρωποι ζούνε σε ένα Μάτριξ ή αλλιώς σε μια εικονική πραγματικότητα τις συναντούμε στα κείμενα Ναγκ χαμαντι τα οποία είναι μεταφρασμένα αν δεν με γελάει η μνήμη μου από τα σαγκριτικα στα ελληνικά κ από εκεί μπορούμε να κατανοήσουμε τι έγραψε ο Σατορνειλος και ο καρποκρατης. ( Αν τον γνωρίζει κανείς εδώ μέσα) Επίσης αποδείξεις μπορούμε να βρούμε στα πατερικα κείμενα της σειράς MIGNE... Τώρα τι προσπαθεί να αποδείξει ο εν λόγο επιστήμονας δεν μπορώ να καταλάβω και εννοείται ούτε που τον πιστεύω

Κοίτα, για να είναι καθολικά αποδεδειγμένη μια θεωρία και όχι λόγια κάποιον (πόσους τρελούς ξέρουμε στην ιστορία), χρειάζεται να αποδειχθεί επιστημονικά, ή να απορριφθεί το αντίθετο (πιο εύκολο το δεύτερο).

Δυστυχώς κανένας δεν έχει παρουσιάσει κάτι στιβαρό και "αλεξίσφαιρο" ακόμα.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται περί μιας παλαβής θεωρίας, αλλά αυτή είναι απλά η προσωπική μου γνώμη.

Δημοσ.

αν είμαστε μια προσομοίωση και οι άνθρωποι θεωρούνται κάτι σαν ΑΙ η τα bot σε παιχνίδι σίγουρα ο υπολογιστής που μας τρέχει σίγουρα θα έχει περιορισμούς σε σχέση με τον "πραγματικό" του κόσμο.

όπως μια game engine πχ η unity δεν καταλαβαίνει πολλά πράγματα όπως η υγρασία , η θερμοκρασία κλπ και καταλαβαίνει χώρο (models) , χρόνο, φως, κίνηση (rigged/gravity) κλπ και εκεί τελειώνει ο κόσμος της. 

Ωραιο point. Επισης θα προσθετα, οτι ο υπολογιστης που μας "τρεχει" (αν ειμαστε σε προσομοιωση) μπορει να λειτουργει με διαφορετικη φιλοσοφια την οποια εμεις δεν κατανοουμε ακομα και αρα δε μπορουμε να ανιχνευσουμε.

Δημοσ.

Αν λάβουμε υπόψη οτι ο ανθρώπινος εγκέφαλος (με την χρήση συγκεκριμένων περιφερειακών συστημάτων, όπως τα μάτια, τα αυτία κ.α) αντιλαμβάνεται περιορισμένης συχνότητας ήχους, κινήσεις και φάσματα καταλαβαίνουμε οτι υπάρχει τεράστια πιθανότητα ύπαρξης ΑΟΡΑΤΟΥ για εμάς κόσμου. Έστω δηλαδή οτι το εύρος συχνοτήτων (ακουστικών και οπτικών) ορίζει μια χωροχρονική διάσταση, την δική μας, δεν μπορούμε να αποκλίσουμε την ύπαρξη σωματιδίων-οργανισμών-νεφελωμάτων-ροών που για παράδειγμα κινούνται πιο γρήγορα από οτι μπορούμε να δούμε και άρα για εμάς φαντάζουν αόρατα. Αν θεωρήσουμε ότι κάποιες από τις επιδράσεις μιας άλλης διάστασης, εντοπίζονται σε όργανα στο δικό μας χωροχρονικό συνεχές ως παρεμβολές, τότε οι θεωρητικοί βρήκαν ότι δεν μπορεί να προέρχονται ακόμη και από έναν υπερυπολογιστή (κατασκευασμένο από ανθρώπινο χέρι φυσικά) λόγω της τυχαιότητας και της πολυπλοκότητας του μοντέλου.

Το ανθρωπινό σώμα, πράγματι έχει μεγάλους περιορισμούς, ως προς την "αίσθηση" του κόσμου.

Οι αισθητήρες, όμως που έχουμε κατασκευάσει, δεν έχουν "τυφλό" σημείο.

Με απλά λόγια, δεν υπάρχει "κάτι", που δεν μπορούμε να το μετρήσουμε.

Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, αφορούν υποατομικά σωματίδια πχ νετρίνο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...