ευδο Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Γεια σας παιδιά, πριν λιγες μερες ξεθαψα ενα παλιο μου desktop, γιατι το λαπτοπ θα ειναι στο service για καμια βδομαδουλα. Ο υπολογιστης αυτο εχεις windows xp 32 bit κουβαλαει 2gb ram ddr2, intel celeron E1200 και μια πεταμενη καρτα γραφικων. Πιστευετε οτι υπαρχει καποιο καλυτερο OS απο τα XP για να εγκαταστησω ετσι ωστε τρέχει ( έστω και κουτσαίνοντας) λίγο καλύτερα? (το θελω αποκλειστικα και μονο για σερφαρισμα) Σας ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια!!
UsualSuspect__ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Τίποτα τέτοιο θα σου κάνει https://www.linuxliteos.com/download.php
isay Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Μια οποιαδήποτε διανομή linux με ελαφρύ γραφικό περιβάλλον θα σου κάνει μια χαρα. Εννοείται οτι αμα πας να κάνεις κάτι βαρύ (π.χ. κάποιο βαρυ παιχνίδι στο facebook ή κάποιο βιντεο youtube σε υψηλή αναλυση) θα εχεις αργοπορίες. Win Xp για σερφάρισμα ΔΕΝ προτείνεται πλεόν. Πέζεις Παίζεις με τη φλόγα Το linux lite ειναι μια καλή επιλογή αλλά υπάρχουν και άλλες, δεδομένου όμως οτι δεν εχεις εμπειρία θα σου προτεινα να δοκιμάσεις linux lite ή linux mint με γραφικό xfce 32bit και οποιο σου κάτσει-αρεσει κρατα το. 1
becoming_I Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Πιστευετε οτι υπαρχει καποιο καλυτερο OS απο τα XP για να εγκαταστησω ετσι ωστε τρέχει ( έστω και κουτσαίνοντας) λίγο καλύτερα? (το θελω αποκλειστικα και μονο για σερφαρισμα) Δε θα πω κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους παρά μόνο ότι όσο καλά και να ήταν τα ΧΡ στην εποχή τους, πλέον για τα παλιά μηχανάκια το Linux είναι μονόδρομος. Το σερφάρισμα ότι και να του κάνεις δε θα είναι ικανοποιητικό σε ότι αφορά τα βαριά site (facebook,youtube,κλπ) αλλά για forums μια χαρά θα είσαι.
ευδο Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Παιδια σας ευχαριστω για τη βοηθεια!! Με καλυψαν οι απαντησεις σας, αυριο θα ασχοληθω με αυτο το θεμα.
micos000 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Εγώ θα έλεγα να βάλεις 7άρια home premium 32bit, ανάλογα βέβαια και με την κάρτα γραφικών, γιατί το "πεταμένη κάρτα γραφικών" δε μας λέει κάτι. Αν π.χ. είναι κάποια gf ή ati που έχει drivers τότε τα 7άρια θα είναι μια χαρά. 1
Alexlooker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Εγώ θα έλεγα να βάλεις 7άρια home premium 32bit, ανάλογα βέβαια και με την κάρτα γραφικών, γιατί το "πεταμένη κάρτα γραφικών" δε μας λέει κάτι. Αν π.χ. είναι κάποια gf ή ati που έχει drivers τότε τα 7άρια θα είναι μια χαρά. Συμφωνω απολυτα, αλλα win7-pro 32-bit. (Τα ειχα βαλει σε καλο pentiun 4.)
Alex-V Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Συμφωνω απολυτα, αλλα win7-pro 32-bit. (Τα ειχα βαλει σε καλο pentiun 4.) Τι διαφορα θα δει αμα βαλει την pro εκδοση? Δε νομιζω οτι παιζει ρολο
micos000 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Τι διαφορα θα δει αμα βαλει την pro εκδοση? Δε νομιζω οτι παιζει ρολο Σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ. Για έναν απλό χρήστη δεν είναι απαραίτητη η pro έκδοση. Οι διαφορές τους επικεντρώνονται περισσότερο στη χρήση σε εταιρικό περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι δυνατότητες που λείπουν από τα home prem σε σχέση με τα pro είναι: Δεν έχουν remote desktop (αυτό δεν επηρεάζει τα προγράμματα τύπου teamviewer) Υποστηρίζουν μέχρι 16gb ram αντί των 192gb στα pro Δεν κάνουν join σε domain Δεν υποστηρίζουν κρυπτογράφηση του αρχείου συστήματος Υποστηρίζουν μόνο έναν επεξεργαστή ενώ τα pro είναι στους δύο Δεν μπορούν να κάνουν backup σε δίκτυο, μόνο σε τοπικούς δίσκους. Δεν έχουν location aware printing. Αυτό χρησιμεύει σε λάπτοπ που μετακινούνται ανάμεσα σε διαφορετικά δίκτυα και επιτρέπει στο λειτουργικό να θυμάται ποιοι εκτυπωτές είναι σε ποιο δίκτυο. Δεν έχουν κατάσταση παρουσίασης (έχει σχέση με τα πλάνα ενέργειας, σβησίματος οθόνης και αναμονής) Δεν έχουν windows xp mode, το οποίο είναι χρήσιμο σε όποιον θέλει να στήσει full licenced xp σε vm και να τρέχει εφαρμογές που δε δουλεύουν στα 7. Αυτό δεν έχει βέβαια σχέση με την εκτέλεση σε συμβατότητα xp την οποία την έχουν κανονικά.
Alexlooker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ. Για έναν απλό χρήστη δεν είναι απαραίτητη η pro έκδοση. Οι διαφορές τους επικεντρώνονται περισσότερο στη χρήση σε εταιρικό περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι δυνατότητες που λείπουν από τα home prem σε σχέση με τα pro είναι: Δεν έχουν remote desktop (αυτό δεν επηρεάζει τα προγράμματα τύπου teamviewer) Υποστηρίζουν μέχρι 16gb ram αντί των 192gb στα pro Δεν κάνουν join σε domain Δεν υποστηρίζουν κρυπτογράφηση του αρχείου συστήματος Υποστηρίζουν μόνο έναν επεξεργαστή ενώ τα pro είναι στους δύο Δεν μπορούν να κάνουν backup σε δίκτυο, μόνο σε τοπικούς δίσκους. Δεν έχουν location aware printing. Αυτό χρησιμεύει σε λάπτοπ που μετακινούνται ανάμεσα σε διαφορετικά δίκτυα και επιτρέπει στο λειτουργικό να θυμάται ποιοι εκτυπωτές είναι σε ποιο δίκτυο. Δεν έχουν κατάσταση παρουσίασης (έχει σχέση με τα πλάνα ενέργειας, σβησίματος οθόνης και αναμονής) Δεν έχουν windows xp mode, το οποίο είναι χρήσιμο σε όποιον θέλει να στήσει full licenced xp σε vm και να τρέχει εφαρμογές που δε δουλεύουν στα 7. Αυτό δεν έχει βέβαια σχέση με την εκτέλεση σε συμβατότητα xp την οποία την έχουν κανονικά. Home user ημουν παντα, απο την ανω λιστα τπτ δεν μου χρειαζεται (απο τα Xp χρησιμοποιώ τα pro παντωs) δεν ξερω την διαφορα στο κοστοσ home-professional και σορρυ αν φανηκε οτι παω να το παιξω ξερολας-advanced user.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα