chaos748 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Ψαχνω για gaming οθονη. Θα την αγορασω μαζι με την καρτα γραφικων (πιθανοτητα καποια εκδοση της 1080). Προτιμω καποια ultrawide 34αρα αλλα δεδομενου οτι οθονη ultrawide με gsync παμε στα 1000+ , πρεπει να διαλεξω 1 απτα 2. Υπαρχει μια της LG ultrawide 34αρα στα 144Hz αλλα χωρις g-sync. https://www.skroutz.gr/s/10455522/LG-34UC79G-B.html?keyphrase=LG+UC79GB Το θεμα ειναι ποσο απαραιτητο ειναι το g-sync σε μια οθονη με ρυθμο ανανεωσης στα 144Hz? Καθαρα για gaming.
Le Perv Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Το g-sync (/free-sync) ειναι πιο σημαντικο. Συγχρονιζει τα fps του υπολογιστη με τα fps της tv. Δε ξερω αν εχεις καποια συσκευη (home theater/tv box) που υποστηριζει 24fps video. Αν εχεις, δες καποιο sample θα με καταλαβεις. (δε χρειαζεται sample, πολλα video ειναι στα 24 κι η συσκευη αλλαζει το mode της tv αυτοματα.... συνηθως) Η ομαλοτητα της κινουμενης εικονας ανταμοιβει τα ματια σου. Καθως και τα πιο εντονα χρωματα. Η επομενη οθονη μου θα εχει ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ free-sync. Στα @@ μου τα ultrawide, ΗDR και λοιπες λαμακιες. Δε με νοιαζουν καν. Τα ματια μου ειναι πιο σημαντικα. 2
evkar Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 θα συμφωνήσω , το g-sync ή free sync είναι πολύ πιο σημαντικό . Το HDR δεν με έχει πείσει , σε αυτή τη φάση τουλάχιστον , και τα περισσότερα μόνιτορς που το διαφημίζουν (κλασσικό παράδειγμα το καινούργιο 25αρι της Dell) , ψευτο HDR είναι . To ultrawide είναι και θέμα προσωπικού γούστου . Άρα g-sync -freesync , λαμβάνοντα υπόψη ότι το πρώτο είναι αρκετά πιο ακρινό, εμ τι νομίζετε τυχαία την λέν "ngreedia" την εταιρεία.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δεν υπάρχει μόνιτορ με πραγματικό hdr ακόμα, γι'αυτό δε σου έχει κάνει αίσθηση.
jgeorgiou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει καλό μηχάνημα (nvidia) που βγάζει >150fps με gsync/144hz και μετά με ένα φθηνότερο freesync/144hz μπορεί να έχω πρόβλημα με τα μάτια μου και να μην μπορεί να το βρει ο οφθαλμίατρος μου αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω δει διαφορά. αυτοί που λέτε ότι υπάρχει διαφορά το έχετε δει ή κάπου το ακούσατε? Δηλαδή θα βγάζει το σύστημα μου(nvidia) 200+ fps και επειδή το μονιτορ μου θα είναι freesync/144 θα βλέπω "σπασίματα"? Να πάω στον ιατρικό σύλλογο να καταγγείλω τον οφθαλμίατρο μου αν είναι έτσι.
Zaknafein Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Το screen tearing δεν είναι κάτι σταθερό, εγώ μια χαρά το αντιλαμβάνομαι όταν είναι έντονο (συνήθως όταν τα fps της κάρτας είναι αρκετά πάνω από τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης) και είναι αρκετά σπαστικό. Δυστυχώς τα 35" 2K 200Hz HDR είναι πολύ μακριά ακόμα, πάνε για Q2/Q3 '18. http://www.tftcentral.co.uk/news_archive/38.htm#auo_roadmap_oct17 35" VA with 3440 x 1440, 200Hz and full HDR support now delayed until Q2 2018 production - displays likely to be Q2 at best Και περί HDR δείτε και αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=cgBzpYTn_8c
jgeorgiou Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Zaknafein δηλαδή αν το σύστημα μου με nvidia βγάζει 150+fps και έχει freesync/144 monitor , θα δεις screen tearing? αυτό θελω να το δω , πως μπορώ να το αναπαράγω?
Zaknafein Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Τρέξε κάποιο ελαφρύ game (ή ρίξε settings) ώστε να βγάζεις 180+ fps και δες αν θα είναι εμφανές το tearing ή όχι. Στις 144Hz λογικά είναι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με τις 60/75. Επίσης, ήταν πολύ πιο έντονο σε mGPU setups απ'ότι με μια κάρτα και ήταν ο βασικός λόγος για εμένα που πήγα από CF σε μονή κάρτα.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 το δοκίμασα με Ι7 7700 & 1070 στο CSgo σε 144αρα(freesync) BENQ , ΔΕΝ υπάρχει tearing έχω και 27" gsync ASUS rog και το έχω μετανιώσει για τα διπλά λεφτά που έδωσα. αν μου έκρυβες τα χαρακτηριστικά , η BENQ μου αρέσει περισσότερο στην ποιότητα της εικόνας μέσα στο gaming ΥΓ Οσον αφορά cf/sli πλέον κανένας δεν ασχολείται. Πρέπει να τα βάζουν μόνο άτομα για ειδικό λόγο αν ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν.
jeandoumpier Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Στο cs:go έτσι κι αλλιώς δίνει πολλά fps, για μένα δεν είναι για συμπεράσματα όσον αφορά στις adaptive sync λειτουργίες. Στα πιο βαριά παιχνίδια όμως, που κάποιος πιάνει 80-100fps και όχι 144 (αναφέρομαι σε 144hz οθόνη / το αντίστοιχο θα συνέβαινε εάν έπιανε π.χ. 40 fps σε 60άρα οθόνη), το gsync κάνει το παιχνίδι εμφανώς πιο ομαλό συγχρονίζοντας τα hz της οθόνης με τα αντίστοιχα εναλλασσόμενα frames, ώστε να πηγαίνουν ''χέρι-χέρι''. Τo gsync φυσικά και κάνει δουλειά, μην τρελαθούμε. Σημαντικότερη-θα συμφωνήσω με τους παραπάνω-από ένα monitor που απλά είναι 144άρι. Το ότι είναι υπερβολικά ακριβό, ισχύει επίσης. Δεν αναιρεί όμως αυτό την αποτελεσματικότητα & τη χρηστικότητά του.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 δηλαδή με 80-100fps σε freesync/144hz θα δω tearing? το έχεις δει εσύ ή το φαντάζεσαι??? θα πάω το βράδυ θα πάω να το τσεκάρω σε τέτοιο παιχνίδι να δω το tearing γιατί ακόμη και όταν τα fps πέφτουν στα 80-100 πάλι δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο. μπορώ να το τσεκάρω και με στο CSgo με μια nvidia960/2GB που έχω που στις δύσκολες σκηνές θα ρίξει τα fps κάτω από 100 ΥΓ Μην συγκρίνεις 60hz/40fps γιατί τα 40fps μπορεί να τα πιάσει το μάτι τα 144hz/80fps δεν υπάρχει βιονικό μάτι να τα πιάσει.
jeandoumpier Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Στο Υ.Γ. θα συμφωνήσω απόλυτα, έτσι είναι. Πάντως, δεν εστιάζω τόσο στο tearing. Είναι πιο smooth το παιχνίδι ρε συ, έχω πειραματιστεί με και χωρίς gsync και προσωπικά αντιλαμβάνομαι την διαφορά, είναι πιο ομαλές οι κινήσεις. Βέβαια, όλα συνηθίζονται. Επίσης, με το gsync τα fps drops (σε φυσιολογικά επίπεδα) δεν ''φαίνονται'' στο παίξιμο. Τουλάχιστον αυτό παρατηρώ εγώ.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 λοιπον και με nv960 δεν υπάρχει διαφορά καμιά στον ίδιο υπολογιστή έχεις βάλει με/χωρίς gsync και βλέπεις διαφορα?? σε asus rog δεν μπορώ να δω διαφορά! καλά για τα 300ευρώ παραπάνω που ζητάει το GSYNC είναι εντελώς FAIL , τα δίνεις στο pc και παίζει τα παιχνίδια στο full από να το δώσεις σε ένα άχρηστο χαρακτηριστικό που ανάθεμα αν κάποιος στον κόσμο έχει δει διαφορά. Γιατί να μην δώσει κάποιος τα λεφτά του gsync σε καλύτερη vga?
jeandoumpier Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μην ξεχνάς ότι το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι πολλά χρόνια στην πιάτσα, με τον καιρό ίσως φθηνήνει. Ότι είναι ακριβό είναι, όπως οτιδήποτε λανσάρει η nvidia. Δηλαδή θες να μου πεις ότι μια κάρτα σαν την 1070 στα 600 € ή σαν την 1080 στα 750€+ (τιμές όταν ήταν στα πάνω τους), το κόστος αυτό κινείται σε λογικά πλαίσια και σε φυσιολογικά επίπεδα; Όταν κοστίζουν δυο φορές+++ ακόμη και από τους δυνατότερους επεξεργαστές; Και πρόκειται για κάρτες που ένας απαιτητικός gamer στα 1440p αν θέλει να είναι στα 60fps+ σε ultra, σε 2 χρόνια (και λιγότερο) θα τις αλλάξει; Η ίδια η nvidia έχει νέα φίλτρα (και το ξέρεις) που σου βάζουν καπέλο +10 με 15 fps σε κάποιες περιπτώσεις. Και θα συνεχίσουν να βγαίνουν νέα φίλτρα/λειτουργίες όσο υπάρχουν νέες gpu, μην ανησυχείς. Μην ψάχνεις λογική κόστους στην nvidia. Το gaming (όχι τόσο στην Ελλάδα), είναι μεγάλος εθισμός και εκεί πατάνε οι εταιρείες. Άλλωστε στις ΗΠΑ γίνεται το μεγάλο πανηγύρι που έχουν χρήματα και τα δίνουν πιο αβίαστα σε τέτοια και όχι μόνο.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 συμπέρασμα μου από την συζήτηση πεταμένα λεφτά το gsync , το ίδιο αποτέλεσμα έχεις και με 144/freesync όχι ότι δεν το είχα διαπιστώσει ο ίδιος αλλά έλεγα μήπως κάποιος μου δείξει πως θα καταλάβω την διαφορά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα