Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φλιπεράκια με την ρέτρο αισθητική των 80s δυστυχώς δεν θα βρεις. Έχω οργώσει μαζί με έναν ακόμα φίλο το κέντρο της Αθήνας για ξεχασμένα φλιπεράκια,ουφάδικα,παιχνιδάδικα και κονσολάδικα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Όλο και κάποιο μαγαζί όμως μπορεί να έχει ένα τέτοιο μηχάνημα, αλλά για λόγους διακόσμησης. Κάποτε είχε πάρει το μάτι μου μια μικρή αποθήκη κάπου στου Ψυρρή (ίσως κοντά στο γνωστό κουλουράδικο) που είχε 3-4 φλιπεράκια. Ίσως να ήταν εργαστήριο που έκαναν επισκευές . Ήταν κλειστό και δεν μπόρεσα να ρωτήσω .

Μεταχειρισμένα φλιπεράκια κοστίζουν γύρω στα 500 με 1000 ευρώ, ανάλογα με την κατάσταση τους. Μπορεί να βρεις και πιο φθηνά αλλά συνήθως είναι σε άθλια κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Μας έφαγε η τεχνολογία.

Ακούνε τα σημερινά παιδιά Φλίπερ , ποδοσφαιράκι , μπιλιάρδο και σε κοιτάζουν παράξενα λες και 

βλέπουν Αρχαίο Έλληνα. :-D  :lol:

Πλάκες , στοιχήματα,κόντρες.Τώρα παίζουν μοναχικά με ένα σμάρτφον στο χέρι με άγνωστους 

συμπαίκτες καθώς και αντιπάλους από διάφορα μέρη της γης.

Ήμαρτον πια με αυτή την επιχειρηματολογία ορισμένων σε κάθε σχετικό θέμα με παιχνίδια με παλαιότερη τεχνολογία και με παλαιότερες εποχές. Έρχεται ο κάθε μεσήλικας να ρίξει την κλάψα του να κατακρίνει πως μεγαλώνουν τα παιδιά και να μας παίξει και μια βιντεοκασσέτα για το πως μεγάλωσε και πως ήταν τα πράγματα όταν ήταν μικρός, λες και δεν τα έζησε και άλλο 1 εκατομμύριο ατόμων της γενιάς του αλλά αυτός κατέχει την αποκλειστικότητα.

Ο καθένας κρατάει οτι έζησε και πέρασε για τον εαυτό του. Και σιγά μην σε κοιτάξει το παιδί σαν να είσαι εξωγήινος, στην καλύτερη θα σε ρωτήσει τι ήταν αυτό που λες και στην χειρότερη θα μείνει αδιάφορο. Κατά τα άλλα αφήστε τα παιδάκια στην ησυχία τους να παίξουν και να διασκεδάσουν όπως τους γουστάρει, λες και εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε λυμμένα όλα μας τα προβλήματα και δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε σαν τις κουτσομπόλες του χωριού.

Έχω κουραστεί όπoυ μπαίνω στα social media να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια. Ποδοσφαιράκι έχει και ο θείος μου και το είχανε δει τα ξαδερφάκια μου στο υπόγειο, το μπιλιάρδο παιζόταν κυρίως από ενήλικες και οχι τόσο από παιδιά, σίγουρα θα υπάρχουν ακόμα μπιλιαρδάδικα, θυμάμαι 2 στην περιοχή μου όταν ήμουν στο λύκειο, μεγάλο μέρος έκλεισαν την περίοδο 2006-2010.

Δημοσ.

Ήμαρτον πια με αυτή την επιχειρηματολογία ορισμένων σε κάθε σχετικό θέμα με παιχνίδια με παλαιότερη τεχνολογία και με παλαιότερες εποχές. Έρχεται ο κάθε μεσήλικας να ρίξει την κλάψα του να κατακρίνει πως μεγαλώνουν τα παιδιά και να μας παίξει και μια βιντεοκασσέτα για το πως μεγάλωσε και πως ήταν τα πράγματα όταν ήταν μικρός, λες και δεν τα έζησε και άλλο 1 εκατομμύριο ατόμων της γενιάς του αλλά αυτός κατέχει την αποκλειστικότητα.

Ο καθένας κρατάει οτι έζησε και πέρασε για τον εαυτό του. Και σιγά μην σε κοιτάξει το παιδί σαν να είσαι εξωγήινος, στην καλύτερη θα σε ρωτήσει τι ήταν αυτό που λες και στην χειρότερη θα μείνει αδιάφορο. Κατά τα άλλα αφήστε τα παιδάκια στην ησυχία τους να παίξουν και να διασκεδάσουν όπως τους γουστάρει, λες και εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε λυμμένα όλα μας τα προβλήματα και δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε σαν τις κουτσομπόλες του χωριού.

Έχω κουραστεί όπoυ μπαίνω στα social media να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια. Ποδοσφαιράκι έχει και ο θείος μου και το είχανε δει τα ξαδερφάκια μου στο υπόγειο, το μπιλιάρδο παιζόταν κυρίως από ενήλικες και οχι τόσο από παιδιά, σίγουρα θα υπάρχουν ακόμα μπιλιαρδάδικα, θυμάμαι 2 στην περιοχή μου όταν ήμουν στο λύκειο, μεγάλο μέρος έκλεισαν την περίοδο 2006-2010.

Παντως ποδοσφαιρακι παίζουν και τα σημερινά 4χρονα, όπως κ το ποδοσφαιρακι με σούστες κλπ, τα έχουμε αγοράσει όλα κ παιζει από μικρός, εννοείται και ταμπλετ κ κινητό και ps, διαλέγουν μόνα τους πως θα παίξουν και τι.. Στα μικρά παιδιά πάντως από όσο βλέπω αρέσουν τα επιτραπέζια τύπου φιδάκι κλπ, οπότε τίποτα δεν άλλαξε απλώς έχει πάει η τεχνολογία ένα βήμα μπροστά...

Κάποια πράγματα όμως παραμένουν τα ίδια για όλες τις εποχές.

Δημοσ.

Ακριβώς. Εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω τέτοια αποβλάκωση και αυτές τις υπερβολές που λένε κάποιοι. Τα παιδιά έχουν αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες, χρόνος για ενασχόληση με tablet υπολογιστές και παιχνίδια ελάχιστος, άντε κανένα καλοκαίρι που δεν θα έχουνε τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιο λέγατε μπαλάκια; Το ποδοσφαιράκι; Δεν το έχω ξανακούσει!

ε ναι το ποδοσφαιράκι :P

Ακριβώς. Εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω τέτοια αποβλάκωση και αυτές τις υπερβολές που λένε κάποιοι. Τα παιδιά έχουν αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες, χρόνος για ενασχόληση με tablet υπολογιστές και παιχνίδια ελάχιστος, άντε κανένα καλοκαίρι που δεν θα έχουνε τίποτα.

συμφωνώ αλλά δεν το βλέπω για καλό αυτό

τα παιδια μας ειναι άσχετα τούβλα που ξέρουν κάνα facebook να χειριστούν και εκει τα βασικά.. άνετα τρώνε φόλες απο phishing ... επίσης τον τρώμε γενικά σε όλα τα e-sports :P

δεν είναι κακά τα νέα παιχνίδια απλά ειναι πολύ καλύτερα απο αυτά που είχαμε εμεις,,, με την ίδια λογική οι γονείς μας λέγανε δες τα χαζά που αποβλακώνονται στις καφετέριες και τα φλιπεράκια και δεν παίζουν κυνηγητό ή ξυλίκι /τσιλίκι ή πως το λένε τεσπα :P

Δημοσ.

Κοιτα κοσμος που μαζευτηκε. Ρε σεις, εχω ποσταρει και ενα θεμα με SSL certificates, να δωσω link ?  :-D

Οποιο μελος εχει φλιπερακι σπιτι του,να μας καλεσει να αραξουμε ρε σεις. Ειμαστε κ αρκετοι, ο καθενας απο μια πιτσα κ μια μπυρα να φερει, το στησαμε το παρτακι.

Το τελευταιο που ειχα δει επαρχια ηταν Μυτιληναρα, στο tea house αν θυμαμαι καλα λεγοταν το μαγαζι, στο λιμανι. Το ειχα γονατισει το μηχανημα. Δεν ξερω αν ειναι ακομα εκει. Να βγει υπευθυνα ενας Μυτιληνιος/Μυτηλινια να μας απαντησει. Και να παιξει κ ενα ευρω, αν ειναι εκει.

Κανας αλλος ξερει κανα μηχανημα Αθηνα, αμα ανεβω να παω για προσκυνημα?

Thanks

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/10/2017 στις 10:56 ΜΜ, theoritikos είπε

Φλιπεράκια με την ρέτρο αισθητική των 80s δυστυχώς δεν θα βρεις. Έχω οργώσει μαζί με έναν ακόμα φίλο το κέντρο της Αθήνας για ξεχασμένα φλιπεράκια,ουφάδικα,παιχνιδάδικα και κονσολάδικα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Όλο και κάποιο μαγαζί όμως μπορεί να έχει ένα τέτοιο μηχάνημα, αλλά για λόγους διακόσμησης. Κάποτε είχε πάρει το μάτι μου μια μικρή αποθήκη κάπου στου Ψυρρή (ίσως κοντά στο γνωστό κουλουράδικο) που είχε 3-4 φλιπεράκια. Ίσως να ήταν εργαστήριο που έκαναν επισκευές . Ήταν κλειστό και δεν μπόρεσα να ρωτήσω .

Μεταχειρισμένα φλιπεράκια κοστίζουν γύρω στα 500 με 1000 ευρώ, ανάλογα με την κατάσταση τους. Μπορεί να βρεις και πιο φθηνά αλλά συνήθως είναι σε άθλια κατάσταση.

Μπορεις να μου δωσεις λεπτομεριες για το που μπορω να βρω ενα μεταχειρισμενο φλιπερ ; Ακομα και σε πμ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Yangotas είπε

Μπορεις να μου δωσεις λεπτομεριες για το που μπορω να βρω ενα μεταχειρισμενο φλιπερ ; Ακομα και σε πμ

Σοβαρα ρωταω , εχω φτιαξει ενα digital και θα ηθελα κ ενα αληθινο

Δημοσ.

Είχε ανοίξει σε ένα υπόγειο στην Ακρόπολη ένα μουσειο με δεκαδες φλιπερ, το 2019,  όπου  έμπαινες με εισιτήριο δεν θυμάμαι πόσο, 20€; και έπαιζες όσο ήθελες και όποιο pinball ήθελες. Φανταστική εμπειρία...

Δυστυχώς το έφαγε o COVID από όοσο ξέρω, δεν ξανανοιξε.

Αν δώσετε Athens Pinball museum στο google θα δείτε και πολλές φωτό.

Πραγματικά κρίμα, ήταν φανταστικό μαγαζί με πολυ μερακι απο τους ιδιοκτήτες.

Δημοσ.
22 minutes ago, Vaguras said:

Είχε ανοίξει σε ένα υπόγειο στην Ακρόπολη ένα μουσειο με δεκαδες φλιπερ, το 2019,  όπου  έμπαινες με εισιτήριο δεν θυμάμαι πόσο, 20€; και έπαιζες όσο ήθελες και όποιο pinball ήθελες. Φανταστική εμπειρία...

Δυστυχώς το έφαγε o COVID από όοσο ξέρω, δεν ξανανοιξε.

Αν δώσετε Athens Pinball museum στο google θα δείτε και πολλές φωτό.

Πραγματικά κρίμα, ήταν φανταστικό μαγαζί με πολυ μερακι απο τους ιδιοκτήτες.

Αν θυμαμαι καλά ήταν κοντά στο μετρό της Ακρόπολης κιόλας. Ειχα περάσει να το δω και γινοταν χαμός απο Pinball. Δεν ξέρω αν το μοντέλο αυτό με τα 20 ευρώ που έπαιζες όσο ήθελες (νομίζω μπορούσες να φύγεις και να ξαναγυρίσεις την ίδια μέρα) ηταν καλό γιατί <<έδιωχνε>> κατά την γνώμη μου πελάτες(σαν και εμένα) που ενώ είχα μια ωρίτσα spare τότε που πήγαν και θα μπορούσα να είχα χαλάσει ένα 5 ευρώ με ανάγκαζε για 20άρικο. Αλλά πολύ εντυπωσιακό μαγαζί εντούτοις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...