Προς το περιεχόμενο

Android Κινητό και Apple Ecosystem.

mpiskoto12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Η πολιτική ιδιωτικότητας της google όσον αφορά το google photos είναι όπως και για τα άλλα δωρεάν προϊόντα που προσφέρει; Δηλαδή είναι όπως το gmail όπου μπορεί να μπει και να συλλέξει ότι πληροφορία θέλει;

Με λίγα λόγια τα δεδομένα από την ανάλυση των φωτογραφιών για search κτλ μένουν αποκλειστικά στην συσκευή (όπως γίνεται στα προϊόντα της apple) ή η google συλλέγει αυτές τις πληροφορίες και τις αξιοποιεί όπως αυτή νομίζει;

Φαντάζομαι για να είναι δωρεάν και να μην απαιτεί το εξωφρενικό πόσο του 1€ των μήνα που θέλει η apple θα κάνει πάρτι με τα δεδομένα αυτά ε;

edit: Για κάντε ένα google search "google photos privacy".

"A product like Google Photos, falls under Google Terms of Service. That means that when you upload your photos you are giving the tech giant license to “host, store, reproduce, modify, create derivative works, communicate, publish, publicly perform, publicly display and distribute” those photos."

Προσωπικά no thanks...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Το intelligent search είναι παρόμοιο, χρησιμοποιεί έναν deep learning αλγόριθμο όπως και της google. Το photos συνεργάζεται μεταξύ Apple συσκευών μόνο και σε αυτό το case (που αναφέρομαι εγώ) δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις third party app όπως το google photos.

Επίσης στο Apple ecosystem όπως είπα και πριν έχεις ένα unified sync/backup system που τα πάντα συγχρονίζονται άψογα μεταξύ συσκευών χωρίς να κάνεις τίποτα και το πιο σημαντικό χωρίς να χρειάζεται να κάνεις το μεν με αυτό και το δε με κάποιο άλλο tool, πχ SMS backup και transfer απο Android σε Αndroid! Αυτή την ευκολία συνολικά δεν σου την παρέχει το Android.

ΝΕγω παντως την κακια μου θα την πω, το itunes καθολου δε μου λειπει  :P  :P

και όμως, οσο και να σου ακουστεί κάπως το iTunes είναι φοβερό εργαλείο, αν ξεφύγεις από τη λογική του έχω folders και subfolders και το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει (δηλαδή με metadata και πιο high level management). Περιττό να σου πω ότι έχω τη βιβλιοθήκη με τη μουσική μου (επίσης podcasts, courses, κλπ) στο iTunes απο το 2004 που αγόρασα το πρώτο μου iPod, την οποία συνεχίζω μέχρι και σήμερα, πλήρως οργανωμένη (150GB), στην οποία έχω πρόσβαση απ'όλες τις Apple συσκευές μου.

• Like 3

Dr και εγω ολα τα εχω στο itunes, αλλα ποτε δεν μου αρεζε, ειναι πολυ αργο για μενα και πλεον δε χρησιμοποιω τιποτα απο τη βιβλιοθηκη μου εκει. Πλεον spotify και δε κοιταω τιποτα αλλο

Το intelligent search είναι παρόμοιο, χρησιμοποιεί έναν deep learning αλγόριθμο όπως και της google. Το photos συνεργάζεται μεταξύ Apple συσκευών μόνο και σε αυτό το case (που αναφέρομαι εγώ) δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις third party app όπως το google photos.

Αρχικα, επιτελους συμφωνουμε οτι δεν κανει το apple photos ολα αυτα που περιεγραψα.

Το case που αναφερεσαι εσυ(περιορισμος μονο για apple συσκευες) δεν αφορα τον topic starter που δεν μπορει να χρησιμοποιησει το κατωτερο icloud photos για την δουλεια που θελει. 

Και φυσικα υπαρχει λογος να χρησιμοποιησεις το google photos ακομα και αν εισαι μονο με apple συσκευες. Ενδεικτικοι λογοι:

α) ειναι δωρεαν και δεν εχει περιορισμο 5gb

β) εχει καλυτερο search. Eιναι αλλωστε λογικο το search να ειναι καλυτερο στo google photos απο μια εταιρεια που ειδικευεται στο search.

Μερικοι ακομα λογοι αναφερονται και εδω:

Sorry, Apple Photos, but I'm leaving you for Google Photos

και όμως, οσο και να σου ακουστεί κάπως το iTunes είναι φοβερό εργαλείο, αν ξεφύγεις από τη λογική του έχω folders και subfolders και το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει (δηλαδή με metadata και πιο high level management). Περιττό να σου πω ότι έχω τη βιβλιοθήκη με τη μουσική μου (επίσης podcasts, courses, κλπ) στο iTunes απο το 2004 που αγόρασα το πρώτο μου iPod, την οποία συνεχίζω μέχρι και σήμερα, πλήρως οργανωμένη (150GB), στην οποία έχω πρόσβαση απ'όλες τις Apple συσκευές μου.

+1000

(και νόμιζα πως ήμουν μόνος μου)!

• Like 1

Dr και εγω ολα τα εχω στο itunes, αλλα ποτε δεν μου αρεζε, ειναι πολυ αργο για μενα και πλεον δε χρησιμοποιω τιποτα απο τη βιβλιοθηκη μου εκει. Πλεον spotify και δε κοιταω τιποτα αλλο

Ναι μιλάω για local stored library. Δες και το Apple Music πάντως για online όπως το spotify.

Και φυσικα υπαρχει λογος να χρησιμοποιησεις το google photos ακομα και αν εισαι μονο με apple συσκευες. Ενδεικτικοι λογοι:

α) ειναι δωρεαν και δεν εχει περιορισμο 5gb

β) εχει καλυτερο search. Eιναι αλλωστε λογικο το search να ειναι καλυτερο στo google photos απο μια εταιρεια που ειδικευεται στο search.

α) δεν έχει περιορισμό 5GB, βάζοντας τα σε shared folder (owner).

β) το search είναι παρόμοιο. Ο αλγόριθμος είναι αρκετά trivial, αν ασχολείσαι με το αντικείμενο (εγώ ασχολούμαι!) οπότε δεν προσφέρει κάτι παραπάνω η "ειδίκευση" της Google εδώ συγκεκριμένα!

Το ειχα δοκιμασει με το δωρεαν τριμηνο περσι, αλλα περα του λιγοτερου υλικου, ειχα ηδη δικες μου playlist και ηταν πολυ δυσκολο να το αφησω, το spotify το χρησιμοποιω και στο macbook και στο s8 πλεον, νομιζω δεν υπαρχει αντιπαλος οσον αφορα τη μουσικη

α) δεν έχει περιορισμό 5GB, βάζοντας τα σε shared folder (owner).

β) το search είναι παρόμοιο.

Επιμενεις σε κατι που εισαι λαθος.

β) Το search δεν ειναι παρομοιο. Ενδεικτικα:

http://newatlas.com/how-google-photos-ios-guide/47712/

Also, Google Photos' automatic organization tools are arguably more accurate, and more fun to use, than those in Apple Photos.

http://mashable.com/2017/05/18/breaking-up-with-apple-photos-for-google-photos/#m53OnCA6i8q3

Search is another reason I'm head over heels for Google Photos. By applying machine learning and advanced image recognition, Google Photos is able to intelligently and accurately identify people, places, and things. I'm constantly impressed by how spot-on the face detection is. It's by no means perfect, but it's really, really good — way better than face detection in Apple Photos which ID's me as five different people, for some reason:

https://www.macworld.com/article/2996607/software-photography/apple-photos-and-google-photos-two-photo-apps-compared.html

Both Apple Photos and Google Photos analyze the content of your images in order to organize them, but Google Photos really shines in this area.

To περιεργο ειναι οτι επιμενεις για κατι που εσυ λες οτι δεν χρησιμοποιεις.

α) υπαρχει περιορισμος στα 5gb. Το shared folder που περιγραφεις, χωρια οτι ειναι δυσχρηστο γιατι απαιτει εξτρα κινησεις απο τον χρηστη, δεν ειναι κανονικο cloud backup.

α) καθόλου δύσχρηστο δε βλέπω απο που προκύπτει αυτό και είναι backup στο iCloud.

β) says who? Αν θες μπορείς να παραθέσεις κάποια research papers με evaluation of deep learning algorithms για image classification και recognition για αυτό που υποστηρίζεις ή έστω καποια solid scientific source ώστε να δούμε γιατί είναι καλύτερο, όχι αυθαίρετα web posts όπου ο καθένας γράφει ότι θέλει based on...god knows what!

α) καθόλου δύσχρηστο δε βλέπω απο που προκύπτει αυτό.

β) says who? Αν θες μπορείς να παραθέσεις κάποια research papers με evaluation deep learning algorithms για αυτό που υποστηρίζεις ή έστω καποια solid scientific source ώστε να δούμε γιατί είναι καλύτερο, όχι αυθαίρετα web posts όπου ο καθένας γράφει ότι θέλει based on...god knows what!

To ποσο λαθος εισαι φαινεται απο τα εξης:

α) μιλας για μια υπηρεσια που εσυ ειπες οτι δεν χρησιμοποιεις, αλλα ταυτοχρονα εκφερεις εκτενη αποψη για την λειτουργια της. Ειναι λιγο περιεργο αυτο.

β) "αρνεισαι" να καταλαβεις οτι ειναι πιο δυσχρηστο το shared folder(που δεν κανει cloud backup και μπορει να χασεις μερικες απο τις φωτογραφιες σου) γιατι απαιτει απο τον χρηστη να κανει συγκεκριμενες ενεργειες, σε αντιθεση με το αυτοματο, κανονικο cloud backup που προσφερει το google photos ή το επι πληρωμη apple photos για ανω των 5gb.

γ) εχεις κολλησει και συζητας για μια κατωτερη υπηρεσια που ο topic starter δεν μπορει καν να χρησιμοποιησει.

Εφθασες στο σημειο να αρνηθεις οτι το apple photos δεν κανει backup σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευη. Τουλαχιστον μετα το μαζεψες.

Καλη συνεχεια, δεν θα σε ακολουθησω. Αλλωστε η υποδεεστερη λυση που αναφερεσαι, δεν αφορα τον topic starter και το thread.

To ποσο λαθος εισαι φαινεται απο τα εξης:

α) μιλας για μια υπηρεσια που εσυ ειπες οτι δεν χρησιμοποιεις, αλλα ταυτοχρονα εκφερεις εκτενης αποψη για την λειτουργια της. Ειναι λιγο περιεργο αυτο.

β) "αρνεισαι" να καταλαβεις οτι ειναι πιο δυσχρηστο το shared folder(που δεν κανει cloud backup και μπορει να χασεις μερικες απο τις φωτογραφιες σου) γιατι απαιτει απο τον χρηστη να κανει συγκεκριμενες ενεργειες, σε αντιθεση με το αυτοματο, κανονικο cloud backup που προσφερει το google photos ή το επι πληρωμη apple photos για ανω των 5gb.

γ) εχεις κολλησει και συζητας για μια κατωτερη υπηρεσια που ο topic starter δεν μπορει καν να χρησιμοποιησει.

Εφθασες στο σημειο να πεις οτι το apple photos κανει backup σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευη. Τουλαχιστον μετα το μαζεψες.

Καλη συνεχεια, δεν θα σε ακολουθησω. Αλλωστε η υποδεεστερη λυση που αναφερεσαι, δεν αφορα τον topic starter και το thread.

α) τη χρησιμοποιώ

β) δε χάνει καμία φωτογραφία, οτι επιλέξεις να ανεβάσεις, ανεβαίνει, χωρίς περιορισμό 5GB.

γ) είπα σε οποιαδήποτε Apple συσκευή.

Περιμένουμε το evaluation των αλγορίθμων για image classification που να δείχνει ότι της Google είναι πιο efficient απο της Apple στο intelligent search όπως αυθαίρετα και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση υποστηρίζεις. Να σου θυμίζω ότι εγώ είπα "είναι παρόμοιο".

α) τη χρησιμοποιώ

β) δε χάνει καμία φωτογραφία, οτι επιλέξεις να ανεβάσεις, ανεβαίνει, χωρίς περιορισμό 5GB.

γ) είπα σε οποιαδήποτε Apple συσκευή.

Περιμένουμε το evaluation των αλγορίθμων για image classification που να δείχνει ότι της Google είναι πιο efficient απο της Apple στο intelligent search όπως αυθαίρετα και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση υποστηρίζεις. Να σου θυμίζω ότι εγώ είπα "είναι παρόμοιο".

Μην συνεχιζεις τις ανακριβειες.

Οταν εγραψα για την δυνατοτητα του google photos να κανει backup και διαθεσιμες τις φωτο σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευη, εγραψες οτι το κανει και το apple  photos.

http://www.insomnia.gr/topic/656547-android-κινητό-και-apple-ecosystem/?p=55994035

...Προτιμαω την ευκολία και εμπειρία χρήσης του google photos, γιατι χωρις να κανω τιποτα, εχω backup και διαθεσιμες τις φωτο σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευη μου, δημιουργει αυτοματα gif, κολαζ και βιντεο απο ταξιδια...

http://www.insomnia.gr/topic/656547-android-κινητό-και-apple-ecosystem/?p=55994064

Όλα αυτά που αναφέρεις τα κάνει το Photos, όπως και το intelligent search εδώ και καιρό! ...

Τουλαχιστον αργοτερα το μαζεψες.

Οπως και να εχει, η υποδεεστερη λυση που αναφερεσαι, δεν αφορα τον topic starter και το thread.

Μην παίζεις με τις λέξεις, είναι το λιγότερο λυπηρό για σένα.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Apple συσκευή, ο καθένας που διαβάζει καταλαβαίνει τι εννοώ, εξυπακούεται από τα συμφραζόμενα! Το ίδιο ισχύει και για το ΟΛΑ εφόσον αναφερόμουν στο Apple eco system.

Επίσης, περιμένουμε το evaluation των αλγορίθμων για image classification που να δείχνει ότι της Google είναι πιο efficient απο της Apple στο intelligent search όπως αυθαίρετα και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση υποστηρίζεις. Να σου θυμίζω ότι εγώ είπα "είναι παρόμοιο".

Μην παίζεις με τις λέξεις, είναι το λιγότερο λυπηρό για σένα.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Apple συσκευή, ο καθένας που διαβάζει καταλαβαίνει τι εννοώ, εξυπακούεται από τα συμφραζόμενα! Το ίδιο ισχύει και για το ΟΛΑ εφόσον αναφερόμουν στο Apple eco system.

Ειναι λυπηρο να κατηγορεις τους αλλους για αυτο που κανεις εσυ: παιζεις με τις λεξεις.

Οταν γραφω "εχω backup και διαθεσιμες τις φωτο σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευη μου" σε ενα thread που ο topic starter αναφερεται σε συγχρονισμο android συσκευης με apple συσκευη, ειναι προφανες οτι αναφερομαι σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευη και οχι σε οποιαδηποτε apple συσκευη οπως γραφεις τωρα, επεδη παιζεις με τις λεξεις..

Καλη συνεχεια στο παιχνιδι με τις λεξεις,  η υποδεεστερη λυση που αναφερεσαι, δεν αφορα τον topic starter και το thread.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...