Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον ρωτάω βλακείες αλλά ξέρει κανένας αν γίνεται να τραβήξεις καλώδιο απο το ΚΑΦΑΟ μέχρι την πολυκατοικία/διαμέρισμα; Τα τελευταία χρόνια έχω θέματα το χειμώνα, μάλλον απο απο τη υγρασία και λέω μήπως.

Μήπως να περάσω μια κουκούλα αυτοκινήτου στο ΚΑΦΑΟ να μην παίρνει υγρασία; :P

Δημοσ.

Θα ελεγα αντι για κουκουλα να εβαζες κανεναν αφισοκολλητη να το περασει απο ακρη σε ακρη 3-4 στρωσεις με αφισες...ετσι δεν θα εχεις θεμα και για παρανομιες κτλ.  :P

:-D

Δημοσ.

Το ΚΑΦΑΟ δεν μπορεις να το πειραξεις , θα εχεις συνεπειες , θα πρεπει να αλλαχθουν οι πλακετες εσωτερικα η ολο το κουτι και να μπει καινουργιο , μπορεις να δηλωσεις βλαβη , αλλα και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα γινει κατι

Δημοσ.

το καλωδιο απο το καφαο μεχρι τον κατανεμητη παει υπογεια.ανηκει στον οτε δεν μπορει κανεις να περασει αλλο καλωδιο.αν το καλωδιο εχει τρελλα προβληματα και οταν λεμε τρελλα εννοουμε τρελλα τοτε ναι υπαρχει μια ΜΙΚΡΗ περιπτωση να αλλαχτει αλλιως αν εχει χτυπηθει καπου απλα θα τοφτιαξουν εκει που εχει χτυπηθει.

Δημοσ.

Στο καφαο της περιοχής μας περνάει απο τους τοίχους κάθε σπιτιού και φτάνει μέχρι την πολυκατοικία, μόνο στο δρόμο που χωρίζει τα 2 τετράγωνα είναι υπόγεια.

Απλά βλέπω όλα τα καπάκια του οτε έξω απο κάθε σπίτι που είναι μισάνοιχτα και τον κατανεμητή της πολυκατοικίας μας που στην ουσία δεν είναι κατανεμητής, απλά κρεμονται τα καλώδια απο μια τρύπα στον τοίχο τυλιγμένα με μονωτική ταινία και σκέφτομαι οτι κάπου σε όλη αυτή τη διαδρομή θα γίνεται η μαλακία και έχω θέματα κάθε χειμώνα.

Δημοσ.

Στο καφαο της περιοχής μας περνάει απο τους τοίχους κάθε σπιτιού και φτάνει μέχρι την πολυκατοικία, μόνο στο δρόμο που χωρίζει τα 2 τετράγωνα είναι υπόγεια.

Απλά βλέπω όλα τα καπάκια του οτε έξω απο κάθε σπίτι που είναι μισάνοιχτα και τον κατανεμητή της πολυκατοικίας μας που στην ουσία δεν είναι κατανεμητής, απλά κρεμονται τα καλώδια απο μια τρύπα στον τοίχο τυλιγμένα με μονωτική ταινία και σκέφτομαι οτι κάπου σε όλη αυτή τη διαδρομή θα γίνεται η μαλακία και έχω θέματα κάθε χειμώνα.

παρε τον οτε και ρωτα μονο ετσι θα ξερεις σιγουρα.

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση και καπου ειχα διαβασει οτι μπορεις να αλλαξεις οτι θες αλλα με χρεωση.ειχα διαβασει οτι υπαρχει και χρεωση να σου περασουν οπτικη ινα μεχρι το κουτι του σπιτιου σου.τωρα τι χρεωση ειναι αυτη και για που ισχυει δεν ξερω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κούκος αηδόνι ΚΙ ΑΝ. Πιο φτηνά θα βγει αν πληρώσεις πχ κάνα γύφτο να τα ξυλώσει όλα ώστε να βάλει παντού καινούρια ο ΟΤΕ... :P

Εμμέσως πλην σαφώς αυτό μου έλεγαν πριν 5 χρόνια οι τεχνικοί του ΟΤΕ για το γτπκ εναέριο καλώδιο στις κολώνες που έρχονται προς το σπίτι...

Δημοσ.

Το μονο που μπορεις να κανεις ευκολα αν δεν σε παιρνουν ματι οι γυρω πολυ πολυ, ειναι να τραβηξεις καινουριο καλωδιο απο τον κατανεμητη μεχρι το διαμερισμα σου και απο κει να το μοιρασεις με νεα καλωδιωση στο σπιτι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μαλλον εσυ κοιτας το box και οχι το καφαο.απο το καφαο στα box οσα εχω δει πανε ολα υπογεια.απο το box μεχρι τα σπιτια με τα χαλυβδινα και τις χωνευες εκει ναι παει απο σπιτι σε σπιτι.ο κατανεμητης τερματιζει σε ρεγκλετες οταν λεμε για κατανεμητη και οχι για χωνευτη που τα καλωδια κρεμονται μεσα ή εξω απο ενα κουτακι.δες το guide στην υπογραφη μου και θα καταλαβεις τις διαφορες.το καλωδιο εξω δυσκολα παθαινει κατι αλλα πολλες φορες γινονται βλακειες στις χωνευτες ή στο box που δεν σφραγιζουν σωστα.

Εχω την εντυπωση και καπου ειχα διαβασει οτι μπορεις να αλλαξεις οτι θες αλλα με χρεωση.ειχα διαβασει οτι υπαρχει και χρεωση να σου περασουν οπτικη ινα μεχρι το κουτι του σπιτιου σου.τωρα τι χρεωση ειναι αυτη και για που ισχυει δεν ξερω.

το καλωδιο απο το box και μετα εχει και αλλους πελατες πανω συνηθως οποτε χλωμο το κοβω να το αλλαξουν ακομα και αν θες να το πληρωσεις.οπτικη ινα μπορεις να βαλεις οπου θες με οτι ταχυτητα θες.το προβλημα ειναι ταλεφτα που θα δωσεις.ολοι οι παροχοι δινουν οπτικες ινες σε εταιρειες και πεφτει σκαψιμο για να φτασειεκει απο το πλησιεστερο σημειο.απλα ο πελατης δεν πληρωνει 25 ευρω το μηνα αλλα πολλες φορες τετραψηφιο νουμερο συν καποιες χρεωση σαν χρησιδανειο για τον εξοπλισμο οπως και το σκαψιμο της οπτικης.αλλοι που ειναι μακρυα για οπτικοι παιζουν με ασυρματικα κυκλωματα κατευθυντικα οποτε απλα κεραια στην ταρατσα και μηδεν σκαψιμο.σαν να ειχες ενα wifi lan.

Το μονο που μπορεις να κανεις ευκολα αν δεν σε παιρνουν ματι οι γυρω πολυ πολυ, ειναι να τραβηξεις καινουριο καλωδιο απο τον κατανεμητη μεχρι το διαμερισμα σου και απο κει να το μοιρασεις με νεα καλωδιωση στο σπιτι.

τα περισσοτερα σπιτια εχουν και δευτερη καλωδιωση που ανεβαινει απο κατω μεχρι πανω.και σε παλια σπιτια κανεις δεν θα πει τιποτα και να περασεις αλλο καλωδιο αφου ξερουν οτι παιζουν προβληματα.σε νεο σπιτι αν το κανεις γκουχου γκουχου.

αλλα ναι δεν ειναι και τρελο το ποσοστο των καλωδιων που δεν παιζουν.ασχετα που πολλες φορες η απαντηση του παροχου ειναι φταιει η καλωδιωση πολλες φορες μπορει να φταινε αλλα πραγματα.πχ πριζακι ή στο πως εχουν συνδεθει τα καλωδια.απλα η ευκολη λυση κατω παιζει πανω δεν παιζει φωναξε ηλεκτρολογο να σου περασει αλλο καλωδιο.ο ηλεκτρολογος δεν ξερει να τσεκαρει πραγματα οποτε παει για νεο καλωδιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...