Προς το περιεχόμενο

Πίτα, σουβλάκι, καλαμάκι, younameit Θεσσαλονίκης, Τιμή


Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά χαλάρωσε λίγο. Δεν ξέρω σε ποιες εποχές αναφέρεσαι που το σουβλάκι με πίτα το έτρωγες με 5 δαγκωνιές. Από τα τέλη του 90 και μετά πάντως έτσι το θυμάμαι μεγάλο και να χρειάζεται ώρα να το φας, δεν έχω προλάβει τέτοιο σουβλάκι που λες.

 

Μπαρμπαδήμος εύκολα με 5 μπουκιές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ε καλα, δεν τρώω ποσότητα να παρω 10 πιτες. Μια φορα τον μηνα και αν.

 

Τι 1€ οι 10 πίτες; υλικά δεν βάζεις; ρεύμα, κόπο; Πόσες τρως τέλος πάντων; :blink:

Βρε παίρνω και για τα παιδιά, συσκευασία από το σούπερ μάρκετ και δεν τις τρώμε αμέσως.. Είπαμε :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είπαμε χωρίς κρέας..wink.gif

Και μόνο που τρως όλες αυτές τις προτηγανισμένες πατάτες που έχουν ξανατηγανιστεί σε πολυχρησιμοποιημένο λάδι που δεν κάνει ούτε για παρασκευή σαπουνιού είναι μακράν χειρότερα από το να έτρωγες σκέτο κρέας γύρου.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μόνο που τρως όλες αυτές τις προτηγανισμένες πατάτες που έχουν ξανατηγανιστεί σε πολυχρησιμοποιημένο λάδι που δεν κάνει ούτε για παρασκευή σαπουνιού είναι μακράν χειρότερα από το να έτρωγες σκέτο κρέας γύρου.

Εμένα μου αρέσει πίτα με κρέας σκέτο, τρελαίνομαι, ούτε πατάτες ούτε χαζα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μόνο που τρως όλες αυτές τις προτηγανισμένες πατάτες που έχουν ξανατηγανιστεί σε πολυχρησιμοποιημένο λάδι που δεν κάνει ούτε για παρασκευή σαπουνιού είναι μακράν χειρότερα από το να έτρωγες σκέτο κρέας γύρου.

 

Σώπα ενώ το κρέας που ψήνεται στην σχάρα στην οποία έχουν ψηθεί άλλα 1000 σουβλάκια και έχει και το κάρβουνο από κάτω δεν εμπεριέχει επικίνδυνες ουσίες για το στομάχι οι οποίες αυξάνουν την πιθανότητα να πάθεις καρκίνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά χαλάρωσε λίγο. Δεν ξέρω σε ποιες εποχές αναφέρεσαι που το σουβλάκι με πίτα το έτρωγες με 5 δαγκωνιές. Από τα τέλη του 90 και μετά πάντως έτσι το θυμάμαι μεγάλο και να χρειάζεται ώρα να το φας, δεν έχω προλάβει τέτοιο σουβλάκι που λες.

 

Το '80 (και ακόμη περισσότερο στο πρώτο μισό της δεκαετίας) ήταν όπως τα γράφει ο billdanos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναλογα με το γυραδικο ειναι και το μεγεθος. Στην θεσσαλονικη υπαρχουν 4-5 μεγαλα που κανουν τεραστια πιτογυρα και ολα τ αλλα ειναι σχεδον αθηναικου μεγεθους

Aσχετο αλλα γιατι φαινεται παραξενο το ονομο σαντουιτς?

Σαντουιτς λεγεται οτιδηποτε φαγωσιμο ειναι αναμεσα σε 2 φετες ψωμι ή σε κομμενο στη μεση. και προφανως ζυμης(πχ πιτα)

Και το hamburger σαντουιτς ειναι κανονικα

Επισης ο γυρος με ψωμακι ειναι πολυ δημοφιλης στην σαλονικα (σαντουιτς με τον ορισμο της λεξης)

 

ΥΓ. Τον καλυτερο γυρο τον εχω φαει στην κρητη. Τον κανουν με διαφορετικα κομματια κρεατος λιγοτερο λιπαρα. Νιωθεις οτι τρως κατι σαν ψιλοκομμενο μπριζολακι παρα λιπιδιοχοιρινιλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που έχουν στην Αθήνα 2 ευρώ;

Πάντως όντως στην Αθήνα στα βάζουν σε μικρή τραγανή πίτα με μαρουλάκι, τζατζικάκι και μικρές πατάτες τηγανητές και είναι πεντανόστιμο. Μικρό σε μέγεθος όμως.

Στην Θεσσαλονίκη από την άλλη τα βάζουν σε μια τεράστια αφράτη πίτα με τεράστιες πατάτες  και στο τέλος έχεις φουσκώσει από το πολύ άμυλο και δεν έχεις καταλάβει γεύση. Τις 2 τελευταίες φορές πήρα πατατόπιτα και πατατόψωμο (από τα Γοριλάκια κιόλας τη μία φορά) και είχα αηδιάσει. Αλάδωτα, άγευστα, μπαγιάτικα.

Αθήνα wins

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το '80 (και ακόμη περισσότερο στο πρώτο μισό της δεκαετίας) ήταν όπως τα γράφει ο billdanos.

 

Οκ, αυτές τις εποχές αρκετοί είτε δεν τις πρόλαβαν καθόλου είτε έχουν λίγες μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια, για να θυμάσαι τι σουβλάκι το 80-85 πρέπει τώρα να είσαι 35-40.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σώπα ενώ το κρέας που ψήνεται στην σχάρα στην οποία έχουν ψηθεί άλλα 1000 σουβλάκια και έχει και το κάρβουνο από κάτω δεν εμπεριέχει επικίνδυνες ουσίες για το στομάχι οι οποίες αυξάνουν την πιθανότητα να πάθεις καρκίνο.

Προφανώς δεν είπα αυτό. Εννοείται δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Btw ο γύρος ψήνεται όρθιος (γιατί για γύρο μίλησα) και κατά 90% όχι σε κάρβουνα. Οπότε το μόνο ας πούμε βλαβερό είναι τα συντηρητικά που έχει, καλύτερα από τις πατάτες σε κάθε περίπτωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο σωστό τυλιχτό βάζεις απλά ντομάτα και κρεμμύδι, ΑΝ ξέρεις.

Αν ΔΕΝ ξέρεις, βάζεις τζατζίκια, σως, κέτσαπ, μουστάρδες, τυροκαυτερές, μαγιονέζες, ρώσικες, ουγγαρέζες. Ένας συμφοιτητής μια φορά τα είχε βάλει όλα. Τον έκανα ρεντίκολο στο γυράδικο, ακόμα το θυμάται.

 

Και ναι, το ακόμα πιο σωστό τυλιχτό είναι αυτό που λέει ο billdanos. Απλά όσοι δεν το έχουν προλάβει κι έχουν μάθει με τα νεωτερίστικα των τελευταίων 15-20 ετών, νομίζουν ότι έτσι (άνοστο) είναι το καλό τυλιχτό.

 

Πατάτα στο τυλιχτό είναι απαγορευτική. Δικαιολογούνται όσοι θέλουν απλά να χορτάσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 

Όπως επίσης και η μεγάλη ποσότητα γύρου και κρέατος γενικότερα έχει ως αποτέλεσμα το να μην τρώγεται ευχάριστα στο τέλος.

 

Μέτρο. Σε όλα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...