Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα λάθος αν κάνω ρε συ φοβάμαι ότι θα το κλαίω το μηχάνημα. 1850 ευρώ είναι πολλά για να πειραματιστώ πρώτη φορά. Η αγορά όπως και να έχει πρέπει να γίνει από ένα κατάστημα αφού θα κοπεί τιμολόγιο. Αν υπάρχει άλλο Θεσσαλονίκη παρόμοιο που να έχει 8700k και κάποια strix που έγραψα παραπάνω καλώς να το κοιτάξω. Πήρα σήμερα στο vision studio τους ρώτησα αν κόβουν τιμολόγιο και πως θα βάλω δεύτερο σκληρό δίσκο ήταν αρκετά εξυπηρετικός ο άνθρωπος. 10 20 ευρώ πάνω δεν έχω θέμα αλλά 50 και 60 σε ένα μεμωνομενο part είναι πολλά.

Ρε συ , εχεις κανει που εχεις κανει υπομονη , κανε αλλες 20 μερες που θα στρωσουν τα πραγματα απο τι στιγμη που κολλας στην τιμη . 

• Like 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε συ , εχεις κανει που εχεις κανει υπομονη , κανε αλλες 20 μερες που θα στρωσουν τα πραγματα απο τι στιγμη που κολλας στην τιμη .

Θα στρώσουν? Αν ναι θα κάνω ελπίζω να μην βγω χαμένος. Τα 1850 θα τα δώσω απλά αν μπορέσω να βάλω κάποιο καλύτερο part πχ μεγαλύτερο σκληρό θα κάνω υπομονή. Αλλά αν μπει Νοέμβρης έχει φύγει η παραγγελία όσο και αν έχουν θα πάθω στέρηση από Gaming.

Δημοσ.

Αν και αποφασισες για το συστημα να σου πω και γω μερικες αποψεις και εμπειριες μια και πηρα παρομοιο συστημα με το δικο σου τον Μαϊο.

Εχω τον 7700κ, 16 gb Ram, Gtx 1070 Windforce.

Καταρχας για το chipset να ξερεις οτι για να κανεις αναβαθμιση cpu στο μελλον θα πρεπει και να παρεις νεα μητρικη. Η Intel το παει 'tick tock' εδω και πολλα χρονια, δηλαδη το καθε chipset σε βγαζει για 2 γενιες επεξεργαστων. Δηλαδη θα κανει για τους τωρινους 8700κ κλπ και για τους επομενους (9700κ ή οπως τους ονομασουν). Εγω που πηρα z270 δεν θα μπορουσα να βαλω τον 8700κ πανω αν ηθελα.

Αυτα τα 'καρτα overkill για 1080p, παρε οθονη 1440p, 4κ και ανω' μην τα ακους καθολου, πολυ απλα δεν ισχυουν.

Και σε τωρινα παιχνιδια αν τα βαλεις ολα τερμα, msaa, fxaa, txaa, ultra γρασιδια κλπ μπορει να σε ριξουν κατω απο 60fps, ακομα και σε 1080p. Ποσο μαλλον παιχνιδια σε 3 χρονια απο τωρα. Υπαρχει κακο optimisation στο pc.

Τωρινα παιχνιδια που τρεχεις ανετα, μπορεις να κανεις supersampling απο 1440p σε 1080p και θα δειχνουν φανταστικα στην 1080p οθονη σου. Aλλα 1080p αναλυση σε 1440p οθονη που θα χρειαστει να βαλεις σε λιγα χρονια (μην πω και τωρα) δειχνει πολυ χαλια. Βαλε ενα παιχνιδι 720p σε οθονη 1080p και θα δεις του λογου το αληθες.

Αν δεν εχεις συναρμολογησει συστημα μονος αλλη φορα μην κανεις την αρχη τωρα με τοσο ακριβο pc. Θα σου παρει παρα πολλη ωρα ή ολοκληρη μερα και η καρδια σου θα ναι στην κουλουρη σε ολη τη διαρκεια. Κανε καμια αναβαθμιση καρτας, μνημης για να ξεθαρρεψεις πρωτα με τη διαδικασια. Εμενα μου το φτιαξανε στο eshop και μονος μου εβαλα μονο την καρτα γραφικων και εναν σκληρο δισκο που πηρα απο αλλου και μου ετρεμε το χερι.

Η υλοποιηση της καρτας σου ειναι πολυ καλη να ξερεις, εχω την αντιστοιχη windforce gtx 1070 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Εξαιρετικες θερμοκρασιες και ησυχη. Στο idle ουτε καν αναβουν τα fan, κατακαλοκαιρο επιασε 65 βαθμους μεγιστο και αυτο σε benchmark. Σε παιχνιδι φτανει 50-60 βαθμους. Στο idle τωρα φθινοπωρο ειναι 30-35 βαθμοι με fans σβυστα. Τους ανεμιστηρες τους ακους μετα το 51%.

Επιμενεις να παρεις απο Θεσ/νικη? Απο eshop ειχα καλη εμπειρια, κανανε καλη δουλεια και ηρθε σε μια εβδομαδα στα Γιαννενα που μενω.

Καλοριζικο φιλε

• Like 1
Δημοσ.

Αν και αποφασισες για το συστημα να σου πω και γω μερικες αποψεις και εμπειριες μια και πηρα παρομοιο συστημα με το δικο σου τον Μαϊο.

Εχω τον 7700κ, 16 gb Ram, Gtx 1070 Windforce.

Καταρχας για το chipset να ξερεις οτι για να κανεις αναβαθμιση cpu στο μελλον θα πρεπει και να παρεις νεα μητρικη. Η Intel το παει 'tick tock' εδω και πολλα χρονια, δηλαδη το καθε chipset σε βγαζει για 2 γενιες επεξεργαστων. Δηλαδη θα κανει για τους τωρινους 8700κ κλπ και για τους επομενους (9700κ ή οπως τους ονομασουν). Εγω που πηρα z270 δεν θα μπορουσα να βαλω τον 8700κ πανω αν ηθελα.

Αυτα τα 'καρτα overkill για 1080p, παρε οθονη 1440p, 4κ και ανω' μην τα ακους καθολου, πολυ απλα δεν ισχυουν.

Και σε τωρινα παιχνιδια αν τα βαλεις ολα τερμα, msaa, fxaa, txaa, ultra γρασιδια κλπ μπορει να σε ριξουν κατω απο 60fps, ακομα και σε 1080p. Ποσο μαλλον παιχνιδια σε 3 χρονια απο τωρα. Υπαρχει κακο optimisation στο pc.

Τωρινα παιχνιδια που τρεχεις ανετα, μπορεις να κανεις supersampling απο 1440p σε 1080p και θα δειχνουν φανταστικα στην 1080p οθονη σου. Aλλα 1080p αναλυση σε 1440p οθονη που θα χρειαστει να βαλεις σε λιγα χρονια (μην πω και τωρα) δειχνει πολυ χαλια. Βαλε ενα παιχνιδι 720p σε οθονη 1080p και θα δεις του λογου το αληθες.

Αν δεν εχεις συναρμολογησει συστημα μονος αλλη φορα μην κανεις την αρχη τωρα με τοσο ακριβο pc. Θα σου παρει παρα πολλη ωρα ή ολοκληρη μερα και η καρδια σου θα ναι στην κουλουρη σε ολη τη διαρκεια. Κανε καμια αναβαθμιση καρτας, μνημης για να ξεθαρρεψεις πρωτα με τη διαδικασια. Εμενα μου το φτιαξανε στο eshop και μονος μου εβαλα μονο την καρτα γραφικων και εναν σκληρο δισκο που πηρα απο αλλου και μου ετρεμε το χερι.

Η υλοποιηση της καρτας σου ειναι πολυ καλη να ξερεις, εχω την αντιστοιχη windforce gtx 1070 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Εξαιρετικες θερμοκρασιες και ησυχη. Στο idle ουτε καν αναβουν τα fan, κατακαλοκαιρο επιασε 65 βαθμους μεγιστο και αυτο σε benchmark. Σε παιχνιδι φτανει 50-60 βαθμους. Στο idle τωρα φθινοπωρο ειναι 30-35 βαθμοι με fans σβυστα. Τους ανεμιστηρες τους ακους μετα το 51%.

Επιμενεις να παρεις απο Θεσ/νικη? Απο eshop ειχα καλη εμπειρια, κανανε καλη δουλεια και ηρθε σε μια εβδομαδα στα Γιαννενα που μενω.

Καλοριζικο φιλε

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου. Γνωρίζω για το κόλλημα της Intel ανά 2 χρόνια αλλαγή socket δεν έχω θέμα σε αυτό μιας και θα πάω για αλλαγή ολοκλήρου pc στα 5 6 χρόνια θα δείξει. Το supersampling θα είναι το πρώτο που θα ενεργοποιώ οπότε δεν θα πάει χαμένη η 1080 ακόμα και στα σημερινά παιχνίδια. Στήσιμο δεν το σκέφτηκα καθόλου ίσως σε κάποιο πολύ φθηνο υπολογιστή να πειραματιστώ η στο μέλλον σε μια αλλαγή κάρτας όπως σωστά έγραψες. Για το κατάστημα είμαι 50χλμ από Θεσσαλονίκη θα κοιτάξω και το eshop με τα ίδια πράγματα πόσο βγαίνει. Ακούω αρκετά καλά λόγια από το vision και λέω χαλάλι τα παραπάνω χρήματα.

Εξαιρετικό σύστημα και το δικό σου εύχομαι να το χαίρεσαι στο έπακρο. Να είσαι καλά για τις συμβουλές ελπίζω να το χαρώ στο έπακρο και εγώ χωρίς προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω εμπειρια απο vision, δεν ξερω να σου πω. Στο eshop εχουν ακριβες τις καρτες γραφικων αλλα στα υπολοιπα ειναι κοντα σε τιμες skroutz. Εγω θα σε συμβουλευα να παρεις απο εκει το κυριο μηχανημα και παρε την καρτα οπου τη βρεις φτηνοτερη και βαλτην μονος σου. Εχουν εγγυηση 3 χρονια για pc.

Να σαι καλα

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω εμπειρια απο vision, δεν ξερω να σου πω. Στο eshop εχουν ακριβες τις καρτες γραφικων αλλα στα υπολοιπα ειναι κοντα σε τιμες skroutz. Εγω θα σε συμβουλευα να παρεις απο εκει το κυριο μηχανημα και παρε την καρτα οπου τη βρεις φτηνοτερη και βαλτην μονος σου. Εχουν εγγυηση 3 χρονια για pc.

Να σαι καλα

Μόλις έριξα μια ματιά στο eshop έχει καλές τιμές σε κάποια πράγματα αλλά δεν έχει την ψυκτρα και τις ram που θέλω και η gpu βγαίνει 80 παραπάνω η ίδια. Δεν γίνεται να κάνω αγορά μεμονωμένου part πρέπει να φαίνεται ολόκληρο το build στο τιμολόγιο. Όπως και να έχει θα περιμένω λίγο ακόμα ίσως πέσουν λίγο οι τιμές στις μητρικές στο vision ώστε να χωρέσει 2tb σκληρός στα υπόλοιπα part είμαι κομπλέ είναι πολύ μικρές οι διαφορές.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικό build με μόνη ένσταση στη μητρική που ακόμα το ψάχνω και το vision έχει αρκετά υψηλές τιμές σε σύγκριση με άλλα καταστήματα του skroutz. Σκληρό δισκο μάλλον θα τον πληρώσω extra 70 ευρώ 2tb WD μιας και δεν χωράει στο budget με τις παρακάτω τιμές.

Κατά τα άλλα έβαλα

Phanteks p400s κουτί με γυαλινο panel black red έκδοση

8700k cpu

16gb 3200 CL14 gskill samsung b die

Ψυκτρα noctua u14s ώστε να μην έχω θέμα χώρου σου κουτί.

Σκληρό έβαλα M2 samsung 960 250gb και θα μπει και ένας 2TB HDD

Τροφοδοτικό corsair 650watt κλαση gold plus με 10 χρόνια εγγύηση

Gigabyte 1080 windforce gpu η οποία σηκώνει αρκετό OC

Πιστεύω το σύστημα είναι τοπ και θα με χαρίσει αρκετές ώρες ποιοτικού Gaming και διασκέδασης. Αναμένω λίγες μέρες να δω μήπως αλλάξει κάτι με την μητρική στις τιμές και κάνω την παραγγελία βάζοντας κάποια φθηνότερη μητρική.

Screenshot_20171011-145608_01_01.png

Δεν ξέρω αν είναι συνετή επιλογή αλλά πως βλέπετε τον παρακάτω συνδιασμο?

7700k με την παρακάτω μητρική?

Screenshot_20171011-150837_01.png

343 ο 7700k και 263 η μητρική πάμε στα 606

Το πακέτο 8700k με μητρικη πάει 412 συν 287 στα 700 ευρώ.

Απλα μια σκέψη έκανα αφού θα παίζω σε 1080p που ο 7700κ θα πάει εύκολα στα 4.8 σε όλους τους πυρήνες με τη συγκεκριμένη μητρική.

Η μετά πάμε σε 8600k με την strix E z370 στα ίδια χρήματα. Ακούω γνώμες.

Δημοσ.

Πολύ καλό αλλά και πολύ ακριβό σύστημα φίλε. Θα μπορούσες να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα για να χωρέσουν στο budget και ο σκληρός ή κάποια 1080p/144Hz ή 1440p οθόνη. Πχ για μητρική την asrock extreme 4, κάποιες hynix 3200c16 μνήμες (δεν είσαι με ryzen για να δεις μεγάλη διαφορά με samsung b-die), αντί για τον 960 τον 850 sata (δε θα δεις διαφορά πάρα μόνο αν κάνεις rendering/export κλπ). Μόνο αυτά τα 3 αν κάνεις 8α δεις ελάχιστη διαφορά στην απόδοση του συστήματος και θα γλιτώσεις γύρω στα 200-250 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.

Στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα παρακάτω, αναλόγως το budget και με ASUS μητρικές γιατί βλέπω τις προτιμάς :

8400 + Prime-Α = +- 390€

8600Κ + Strix-E = +- 500€

8700 + Prime-A = +- 520€

8700Κ + Strix-E = +- 640€

Γιατί να βάλεις προηγούμενη γενιά στο παιχνίδι και γιατί περιορίζεσαι με την τιμολογιακή πολιτική του συγκεκριμένου μαγαζιού; (το οποίο btw το έχω προτιμήσει και θα το ξαναπροτιμήσω, παρότι Αθηναίος, όταν προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές, δεν έχω κάποιο παράπονο - και τιμολόγιο φυσικά εκδίδουν και τα άλλα μαγαζιά αν εκεί κολλάς)

• Like 1
Δημοσ.

Σκληρό θα αγοράσω με 70 ευρώ καποιον 2TB θα τον κόψω τιμολόγιο και αν περάσει στα έξοδα καλώς. Για οθόνη δεν το σκέφτομαι καθόλου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτή που έχω. Το θέμα μου δεν είναι να αγοράσω φθηνότερο υπολογιστή μιας και το budget είναι 1850 και θέλω να το εξαντλησω να πάρω ότι καλύτερο χωράει σε αυτά τα χρήματα δεν θέλω να γλιτώσω χρήματα.

Για τον 7700k που έγραψα με την ASRock fatality το ξεχνάμε τελείως? Γιατί αν είναι να έχω πρόβλημα με καινούργια παιχνίδια λόγω 8 threads μονόδρομος ο 8700k.

Στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα παρακάτω, αναλόγως το budget και με ASUS μητρικές γιατί βλέπω τις προτιμάς :

8400 + Prime-Α = +- 390€

8600Κ + Strix-E = +- 500€

8700 + Prime-A = +- 520€

8700Κ + Strix-E = +- 640€

Γιατί να βάλεις προηγούμενη γενιά στο παιχνίδι και γιατί περιορίζεσαι με την τιμολογιακή πολιτική του συγκεκριμένου μαγαζιού; (το οποίο btw το έχω προτιμήσει και θα το ξαναπροτιμήσω, παρότι Αθηναίος, όταν προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές, δεν έχω κάποιο παράπονο - και τιμολόγιο φυσικά εκδίδουν και τα άλλα μαγαζιά αν εκεί κολλάς)

Στην τελευταια επιλογη είμαι την οποία έχει 287 το vision δηλαδή 70 παραπάνω από καταστήματα του skroutz και με βγάζει εκτός budget. Το κατάστημα το επέλεξα γιατί διάβασα καλά λόγια και είναι κοντά μου και κάνει συναρμολογηση. Αν υπάρχει άλλο από Θεσσαλονίκη που έχει τα παραπάνω parts και κάνει συναρμολογηση και είναι φθηνότερο εννοείται να το κοιτάξω.

Για τον 7700k το έγραψα γιατί μπορώ να πάω σε καλύτερη μητρική όπως είναι η Asrock fatality αλλά θα πέσω σε επεξεργαστή. Ίσως είναι λάθος σκέψη αλλά βλέπω ότι 8700k και 7700k έχουν μικρές διαφορές στο Gaming. Στο μέλλον ίσως αλλάξει αυτό λόγω 8 threads.

Δημοσ.

Δεν παίζει το σενάριο να έχεις πρόβλημα (εδώ τρομάξαμε να περάσουν τα 4 threads και εσύ πήγες στο να μην φτάνουν τα 8), απλά είναι ακριβός πλέον ο 7700Κ όταν στα 280 υπάρχει ο 8600Κ που είναι λίγο-πολύ ισάξιος. Στα ίδια € θα ήταν derby, με 50€ καπέλο δεν υπάρχει λόγος να τον σκέφτεσαι.

Α κατάλαβα, η συναρμολόγηση σε πάει εκεί, πάσο τότε. Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος σου (υπάρχει και το Youtube με οδηγίες), αλλά σίγουρα δεν θες το πρώτο σου πείραμα να είναι με κοντά 2Κ πύργο :P

Σε μητρικές πάνω από 200€ είναι -σχεδόν- πεταμένα τα λεφτά, το socket είναι σχεδόν DoA, όπως και το Ζ270, εκτός αν κυνηγάς σκοράκια σε benchmarks ή άλλες ακραίες καταστάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα μου δεν είναι να αγοράσω φθηνότερο υπολογιστή μιας και το budget είναι 1850 και θέλω να το εξαντλησω να πάρω ότι καλύτερο χωράει σε αυτά τα χρήματα δεν θέλω να γλιτώσω χρήματα.

Σκέψου τότε οτί αυτά τα 250 ευρώ που σου πρότεινα είναι η διαφορά μεταξύ 1080 και 1080ti. Και μιλάμε για διαφορά στην απόδοση της τάξης του 30% όχι τρίχες που είναι η μητρική,οι μνήμες και ο ssd.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν παίζει το σενάριο να έχεις πρόβλημα (εδώ τρομάξαμε να περάσουν τα 4 threads και εσύ πήγες στο να μην φτάνουν τα 8), απλά είναι ακριβός πλέον ο 7700Κ όταν στα 280 υπάρχει ο 8600Κ που είναι λίγο-πολύ ισάξιος. Στα ίδια € θα ήταν derby, με 50€ καπέλο δεν υπάρχει λόγος να τον σκέφτεσαι.

Οπότε μένω στο build που έφτιαξα πιο πάνω στα 1919 περιμένοντας να πέσει λιγο η μητρική strix E? Μπορώ να βάλω ssd 850 όπως πρότεινε ο φίλος πιο πάνω οπότε πάμε στα 1890.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ M2 με ssd?

Τον 7700k τον σκέφτηκα μόνο και μόνο για την εξαιρετική μητρική της asrock που είναι καλύτερη της strix E. Η συναρμολογηση δεν χρεώνεται παραπάνω αλλά είναι από πριν αρκετες ανεβασμένες οι τιμές.

Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ M2 με ssd?

Για gaming καμία διαφορά, άντε ο m2 nvme να το φορτώνει το map 0.3 sec γρηγορότερα :-D

• Like 1
Δημοσ.

Σκέψου τότε οτί αυτά τα 250 ευρώ που σου πρότεινα είναι η διαφορά μεταξύ 1080 και 1080ti. Και μιλάμε για διαφορά στην απόδοση της τάξης του 30% όχι τρίχες που είναι η μητρική,οι μνήμες και ο ssd.

Αυτή την επιλογή την σκέφτηκα σοβαρά αλλα η μόνη που υπάρχει είναι η παρακάτω

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55727&cat=5

Στα 840 ευρώ. 576 έχει η 1080 που έβαλα. Αν είχε 700 θα την χτυπούσα το έγραψα πιο πίσω. Τι τιμές είναι αυτές ρε παιδιά 699 δολάρια είναι η τιμή της στην Αμερική. Έχουμε ξεφύγει στην Ελλάδα η μου φαίνεται.

Για gaming καμία διαφορά, άντε ο m2 nvme να το φορτώνει το map 0.3 sec γρηγορότερα :-D

Οπότε μένω με τον ssd. Το λειτουργικό θα μπει στον ssd και κάνα παιχνίδι τα υπόλοιπα στον εξωτερικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...