Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1600

ii) Xρήση του υπολογιστή: Flight simulator & Racing Simulator και περιστασιακά μπορεί Pro Evolution Soccer ή Tomb Raider. Γενικά μ αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Ερασιτεχνικά Video Editing, After Effects

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? : Οθόνη θα κρατήσω την Samsung 275T 27".

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?: Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?: Από δύο διαφορετικά καταστήματα. Μνήμες και ψήκτρα όπου βρω από Scroutz και Επεξεργαστής, Μητρική, Κάρτα γραφικών, SSD, από Multicopter. Μένω μόνιμα Ρόδο και αναγκαστικά όλα με παραγγελία χωρίς δυνατότητα να ελέγξω τα πράγματα.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?: Θα στηθεί από εμένα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?: Όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?: Όχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο): Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage?: Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Το τροφοδοτικό PC P&C Turbo-Cool 860W το οποίο μπορεί να είναι λίγο παλιό αλλά έχει πολύ λίγες ώρες λειτουργίας. Επίσης δύο μηχανικούς δίσκους WD 500GB έκαστος για αποθηκευτικό χώρο. Όλα αυτά θα τοποθετηθούν σ ένα Cosmos S  κουτί.

Κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση:

Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 1700X (335,00€)

ΜητρικήAsus Rog Crosshair V1 Hero (240,00€)

Κάρτα γραφικών: GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming (565,00€)

Δίσκος SSD: Samsung SSD 960 EVO 500GB (235,00€)

Μνήμες: G.Skill Flare X 16GB DDR4-3200MHz (215,00€)

CPU Air Cooler: Noctua-NH-U14S (85,00€)

Τον υπολογιστή θα τον κρατήσω για πολλά χρόνια. Η τελευταία μου αναβάθμιση ήταν πριν από 8 χρόνια που μέχρι πρόσφατα είχα ακόμα έναν ι7 940. Τεχνολογικά έχω μείνει πίσω. Θα υπάρξει λέτε κάποια πτώση τιμών στο άμεσο μέλλον ώστε να περιμένω λίγο ακόμα; Τώρα τελευταία ξεκίνησα να παρακολουθώ τις εξελίξεις και οφείλω να πω ότι έχω μπερδευτεί με αυτά που διαβάζω και γι αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας.

Δημοσ.

αν δεν κάνεις o/c πάρε τον 8600Κ που θα βγει σε μια εβδομάδα και θα είναι πολύ ποιο γρήγορος από τον 1700X στα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν στα ίδια λεφτά. Με λίγα λεφτά παραπάνω παίρνεις τον απόλυτο 8700Κ.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει το pc μόνο για games πάρε coffee lake 8700k/8600k (εννοείται αν μιλάμε για κάρτες 1070+). Αλλιώς και ένας ταπεινός 1600 με μια 1060 αρκεί.

Δημοσ.

Η οθόνη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρεις. Αυτό το μόνιτορ που έχεις είναι δεκαετίας πλέον με πολύ κακή εικόνα. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις παραπάνω λεφτά για οθόνη κόψε κάτι από τα 1600€ για το κουτί και πάρε ένα αξιοπρεπές μόνιτορ. 

Δημοσ.

Η οθόνη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρεις. Αυτό το μόνιτορ που έχεις είναι δεκαετίας πλέον με πολύ κακή εικόνα. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις παραπάνω λεφτά για οθόνη κόψε κάτι από τα 1600€ για το κουτί και πάρε ένα αξιοπρεπές μόνιτορ. 

Δεν περισσεύει μία για οθόνη δυστυχώς. Κι αυτά που διαθέτω 1,5 χρόνο τα μαζεύω λίγα λίγα. Τώρα όσον αφορά τη σύνθεση πίστευα ότι ο Ryzen είναι περισσότερο All in One. Δεν είμαι απ αυτούς που αν έχω 10 λιγότερα fps θα στεναχωρηθώ. Ωστόσο λέω να περιμένω λίγο να δούμε και τη σειρά 8ΧΧΧ της intel. 

Δημοσ.

Μάλλον δεν με κατάλαβες. Με αυτό το μόνιτορ δεν θα εκμεταλλευτείς την GTX1080 που σκοπεύεις να αγοράσεις. Τσάμπα η αγορά της με άλλα λόγια. Πρέπει στα 1600€ να συμπεριλάβεις και οθόνη. Φυσικά θα πέσεις σε GTX1070 και σε κάποια πιο φθηνή μητρική (εφόσον δεν κάνεις oveclock είναι αχρείαστη τόσο ακριβή Χ370 μητρική) , αλλά θα είσαι πολύ καλύτερα έτσι με ένα σύγχρονο monitor.

Μια άλλη σύνθεση με οθόνη, προσπαθώντας να κρατήσω την 1080:

dwS7oQ1.jpg

https://www.skroutz.gr/s/11140293/Iiyama-ProLite-X2788QS-B1.html

https://www.skroutz.gr/s/8435982/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZ.html

που βγαίνει σύνολο 1675€

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου η σύνθεσή σου είναι δομημένη λάθος μπορώ να πω γιατί και εγώ μόλις ολοκλήρωσα σύνθεση με Ryzen.

Γράφεις ότι δε σε ενδιαφέρει το overclocking και έχει βάλει πράγματα που δε θα σου χρειαστούν ΠΟΤΕ!!

1. CPU. Οι Ryzen 1700 , 1700X και 1800Χ είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο chip. Αν δεν βρεις κάποια προσφορά (πχ. 1700Χ στην τιμή του 1700) , πας καρφί για τον 1700 ο οποίος έρχεται με στοκ ψύκτρα η οποία αν δε θέλεις overclock είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ. 

2. Η μητρική που έχεις βάλει είναι ξεκάθαρα για overclocking , κάτι το οποίο ΔΕ σου χρειάζεται. Πηγαίνεις στην Asus X370 Prime Pro και γλιτώνεις 90 ευρώ παίρνοντας ένα ΠΟΛΥ ποιοτικό mobo , με πολύ καλύτερο VRM από το Κ5 που προτείνουν παραπάνω.

3. Μνήμες. Δεν χρειάζεσαι τις Flare X , πάρε φθηνότερες 3200 , θα γλιτώσεις ένα πενηντάρικο στο χαλαρό

4. To CPU cooler βγαίνει εντελώς.

5. Πάρε τον 250GB EVO 960 στα μισά λεφτά ή πάρε ένα SATA SSD όπως σου προτείνουν παραπάνω.

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω δε θα δεις σχεδόν καμία διαφορά σε αυτά που γράφεις ότι θέλεις να κάνεις και θα έχεις σώσεις και 350-400EUR για να πάρεις οθόνη με την οποία ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΡΟΜΕΡΗ διαφορά σε σύγκριση με τη δικιά σου ή απλά θα τα κρατήσεις στην τσέπη σου κρατώντας την οθόνη σου...

Εγω θα έβλεπα και την παραγγελία μέσω Amazon καθώς θα γλιτώσεις επιπλέον χρήματα overall , ενώ ταυτόχρονα έχεις την εγγύση της  Amazon με ότι αυτό σημαίνει...

Φιλικά.

• Like 3
Δημοσ.

Μάλλον δεν με κατάλαβες. Με αυτό το μόνιτορ δεν θα εκμεταλλευτείς την GTX1080 που σκοπεύεις να αγοράσεις. Τσάμπα η αγορά της με άλλα λόγια. Πρέπει στα 1600€ να συμπεριλάβεις και οθόνη. Φυσικά θα πέσεις σε GTX1070 και σε κάποια πιο φθηνή μητρική (εφόσον δεν κάνεις oveclock είναι αχρείαστη τόσο ακριβή Χ370 μητρική) , αλλά θα είσαι πολύ καλύτερα έτσι με ένα σύγχρονο monitor.

Μου αρέσει πολύ η πρόταση σου. Φτάνει οι μνήμες να μπορούν να δουλέψουν στα 3200 με αυτή τη μητρική. Είχα διαλέξει τις  X Flare γιατί είχα διαβάσει ότι πιάνουν την ταχύτητα αυτή με μία μόνο αλλαγή του XMP Profile στο Bios της μητρικής που είχα στη δική μου σύνθεση. Δεν κατέχω το OC και ότι δεν ξέρω δεν το πειράζω. Γι αυτό αναγκάζομαι με το σκεπτικό μου να δίνω παραπάνω σε χρήματα ώστε να έχω καλύτερες default επιδόσεις. Τώρα όσον αφορά την οθόνη (Εδώ μάλλον θα γελάσετε) πίστευα ότι μία κάρτα γραφικών αποδίδει καλύτερα σε fps σε ανάλυση που έχει η δική μου 1920Χ1200 απ ότι σε  πχ 2560Χ1440. Δηλαδή με την προηγούμενη μου σύνθεση (I7 940, GTX295) το Flight simulator έπαιζε καλούτσικα σε αυτή την ανάλυση. Με αυτό το σκεπτικό θεωρούσα λοιπόν ότι αναβαθμίζω στην ίδια ανάλυση με σύγχρονο εξοπλισμό και έχω καλύτερη απόδοση και ότι αν με τον νέο εξοπλισμό σε υψηλότερες αναλύσεις θα ήμουν πάλι στα ίδια επίπεδα με πριν.

Φίλε μου η σύνθεσή σου είναι δομημένη λάθος μπορώ να πω γιατί και εγώ μόλις ολοκλήρωσα σύνθεση με Ryzen.

Γράφεις ότι δε σε ενδιαφέρει το overclocking και έχει βάλει πράγματα που δε θα σου χρειαστούν ΠΟΤΕ!!

1. CPU. Οι Ryzen 1700 , 1700X και 1800Χ είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο chip. Αν δεν βρεις κάποια προσφορά (πχ. 1700Χ στην τιμή του 1700) , πας καρφί για τον 1700 ο οποίος έρχεται με στοκ ψύκτρα η οποία αν δε θέλεις overclock είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ. 

2. Η μητρική που έχεις βάλει είναι ξεκάθαρα για overclocking , κάτι το οποίο ΔΕ σου χρειάζεται. Πηγαίνεις στην Asus X370 Prime Pro και γλιτώνεις 90 ευρώ παίρνοντας ένα ΠΟΛΥ ποιοτικό mobo , με πολύ καλύτερο VRM από το Κ5 που προτείνουν παραπάνω.

3. Μνήμες. Δεν χρειάζεσαι τις Flare X , πάρε φθηνότερες 3200 , θα γλιτώσεις ένα πενηντάρικο στο χαλαρό

4. To CPU cooler βγαίνει εντελώς.

5. Πάρε τον 250GB EVO 960 στα μισά λεφτά ή πάρε ένα SATA SSD όπως σου προτείνουν παραπάνω.

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω δε θα δεις σχεδόν καμία διαφορά σε αυτά που γράφεις ότι θέλεις να κάνεις και θα έχεις σώσεις και 350-400EUR για να πάρεις οθόνη με την οποία ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΡΟΜΕΡΗ διαφορά σε σύγκριση με τη δικιά σου ή απλά θα τα κρατήσεις στην τσέπη σου κρατώντας την οθόνη σου...

Εγω θα έβλεπα και την παραγγελία μέσω Amazon καθώς θα γλιτώσεις επιπλέον χρήματα overall , ενώ ταυτόχρονα έχεις την εγγύση της  Amazon με ότι αυτό σημαίνει...

Φιλικά.

Θα κάνω χρήση των 18 δόσεων που παρέχει το κατάστημα που ανέφερα γι αυτό επέλεξα κάποιο εντός Ελλάδας με σχετικά καλές τιμές. Στην ουσία μου προτείνετε τα ίδια με τον φίλο tanasen01 με μια διαφοροποίηση στη μητρική οπότε είναι δεδομένο ότι πρέπει να κοιτάξω σύνθεση σύμφωνα με τις προτάσεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν κάνεις OC έχει νόημα ο 1700Χ αλλά και ο 1800Χ .

Η μητρική που έχεις διαλέξει είναι από τις καλύτερες τις αγοράς. Αν όμως δεν πας για OC μπορείς να πας σε μια Asrock X370 SLI και να μειώσεις το κόστος.

Η Flare X παίζουν κατευθείαν σε AM4 πλατφόρμα, για αυτό και είναι καλή επιλογή αν δεν θες να μπεις στα άδυτα των ρυθμίσεων.

Μπορείς βέβαια να πας σε φτηνότερη μητρική και μνήμες και να ανέβεις σε κάρτα γραφικών, στην GTX 1080TI

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

εγω μια απορια εχω:για πιο λογο ειναι τοσο ακριβες η ram????

σε λιγο θα κοστιζουν περισοοτερο και απο επεξεργαστη

Δημοσ.

Αν δεν κάνεις OC έχει νόημα ο 1700Χ αλλά και ο 1800Χ .

Η μητρική που έχεις διαλέξει είναι από τις καλύτερες τις αγοράς. Αν όμως δεν πας για OC μπορείς να πας σε μια Asrock X370 SLI και να πληρώσεις χρήματα.

Η Flare X παίζουν κατευθείαν σε AM4 πλατφόρμα, για αυτό και είναι καλή επιλογή αν δεν θες να μπεις στα άδυτα των ρυθμίσεων.

Μπορείς βέβαια να πας σε φτηνότερη μητρική και μνήμες και να ανέβεις σε κάρτα γραφικών, στην GTX 1080TI

Φίλε μου η Killer SLI που προτείνεις ΔΕΝ έχει τοπ VRM και ΔΕΝ έχει την καλύτερη υποστήριξη σε μνήμες.

Καλή μητρική αλλά δεν έχει καμία σχέση με την X370 PRIME PRO που προτείνω.

Επίσης ΔΕΝ έχει USB 3.1 Gen 2 παρότι υπάρχει native στο X370 chip.

Τη συγκεκριμένη μητρική την είχα αρχικά ως τοπ στη λίστα μου αλλά ψάχνοντας κατάλαβα ότι δεν είναι τόσο τοπ και την αφαίρεσα.

Επιλέγοντας την Χ370 Prime Pro έχει πολύ καλύτερη υποστήριξη σε μνήμες και άρα δεν χρειάζεται τις Flare X.

Τις συγκεκριμένες τις έχω στη σύνθεσή μου γιατί θέλω να πάω στα 3200+ με CL 14 , δηλαδή OC , κάτι που δεν ενδιαφέρει τον φίλο.

Καλύτερα να πάει σε καλύτερη κάρτα γραφικών + οθόνη αφού θέλει παιχνίδια , συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Φιλικά.

εγω μια απορια εχω:για πιο λογο ειναι τοσο ακριβες η ram????

σε λιγο θα κοστιζουν περισοοτερο και απο επεξεργαστη

Φίλε μου όταν θέλεις από τα 2133 να τρέχεις στα 3200+ εγγυημένα σε μια πλατφόρμα με μικρή υποστήριξη σε μνήμες λόγω νεότητας, αναγκαστικά θα το πληρώσεις.

Δημοσ.

Μάλλον δεν με κατάλαβες. Με αυτό το μόνιτορ δεν θα εκμεταλλευτείς την GTX1080 που σκοπεύεις να αγοράσεις. Τσάμπα η αγορά της με άλλα λόγια. Πρέπει στα 1600€ να συμπεριλάβεις και οθόνη. Η GTX 1080 αποδίδει καλύτερα δηλαδή σε αυτή την ανάλυση της οθόνης απ ότι σε 1920Χ1200; Φυσικά θα πέσεις σε GTX1070 και σε κάποια πιο φθηνή μητρική (εφόσον δεν κάνεις oveclock είναι αχρείαστη τόσο ακριβή Χ370 μητρική) , αλλά θα είσαι πολύ καλύτερα έτσι με ένα σύγχρονο monitor.

dwS7oQ1.jpg

https://www.skroutz.gr/s/11140293/Iiyama-ProLite-X2788QS-B1.html

https://www.skroutz.gr/s/8435982/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZ.html

που βγαίνει σύνολο 1675€

Πες μου κάτι ακόμα σε παρακαλώ διότι με έβαλες σε σκέψεις για αγορά και οθόνης. Σε κάρτα γραφικών δεν πρόκειται να πάω σε AMD. Διαβάζω στα χαρακτηριστικά της ότι έχει τεχνολογία Free Sync. Θα συνεργαστεί με Nvidia; Δεν εννοώ να κάνω βέβαια χρήση του Free Sync μια και είναι για AMD κάρτες απλά αν αυτό είναι πρόβλημα ή όχι. Βασικά θα ήθελα να μάθω τα θετικά και αρνητικά σε αυτή τη περίπτωση. Η GTX1080 αποδίδει καλύτερα δηλαδή σε αυτή την ανάλυση της οθόνης απ ότι σε 1920Χ1200; Ωραία οθόνη πάντως!
Δημοσ.

Αν κοιτάς για GTX 1080 γιατί δεν κοιτάς και για VEGA 56 , να έχεις το free sync ?

Ενδιαφέρουσα καρτούλα είναι και αξίζει τα χρήματα που ζητάει. 

Και εγώ πάντως, αν δεν είχα καλή οθόνη, θα κοιτούσα και οθόνη στο budget .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...