slevinkelevra Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα Εχω κατεβασει το τελευταιο PHPMailer και το εχω σε Localhost μαζι με apache και php. Κανω καποια προχειρα τσεκαρισματα σε SSL config και περνω τα εξης default_cert_file = C:\Program Files\Common Files\SSL/cert.pem default_cert_file_env = SSL_CERT_FILE default_cert_dir = C:\Program Files\Common Files\SSL/certs default_cert_dir_env = SSL_CERT_DIR default_private_dir = C:\Program Files\Common Files\SSL/private default_default_cert_area = C:\Program Files\Common Files\SSL ini_cafile = ini_capath = Αν κανω var_dump(fsockopen("smtp.gmail.com", 465, $errno, $errstr, 3.0)); var_dump($errno); var_dump($errstr); μου δινει fsockopen resource(2) of type (stream) int(0) string(0) "" Στο gmail που χρησιμοποιω στο SMTP εχω κανει unlock captcha και εχω κανει allow less secured apps. Στο info php δινει την openssl ενεργοποιημενη. Οποτε ολα καλα (?) Παρολα αυτα, κάθε φορα που παω να στειλω mail, μου δινει τα εξης λαθη συνεχεια, ειτε προσπαθησω με ssl ειτε με tls SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages:error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed Failed to enable crypto unable to connect to ssl://smtp.gmail.com:465 (Unknown error) Αν παιζει καποιο ρολο, δουλεψε με ssl για κανα 5ωρο περιπου, εστειλε καποια mail οσο επαιζα με τον κωδικα, γυρω στα 50 περιπου και ξαφνικα παλι σταματησε , βγαζωντας τα ιδια λαθη. Μπορει να εχει οριο η google στο smtp της? Δεν ξερω και τα 50 mail μου φαινονται λιγα. Λογικα αυτο ειναι λαθος με τα ssl certificates και οχι με το PHPMailer. Eιλικρινα δε ξερω πως να το αντιμετωπισω. Αν εχετε καποιο tip ή οδηγιες για το πως να τεσταρω τα certificates η να τα κανω update η οτιδηποτε, παρακαλω πειτε μου. Ακολουθει ολοκληρος ο κωδικας του PHPMailer, οπως τον σεταρα απλα για τεστ και μονιμως πεταει αυτα τα λαθη. Ευχαριστω <?php use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer; use PHPMailer\PHPMailer\Exception; require 'C:/php/PHPMailer/src/Exception.php'; require 'C:/php/PHPMailer/src/PHPMailer.php'; require 'C:/php/PHPMailer/src/SMTP.php'; $mail = new PHPMailer(true); try { $mail->SMTPDebug = 3; $mail->isSMTP(); $mail->Host = 'smtp.gmail.com'; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Username = '[email protected]'; $mail->Password = 'darudepassword'; $mail->SMTPSecure = 'ssl'; $mail->Port = 465; $mail->setFrom('[email protected]'); $mail->addAddress('[email protected]'); $mail->isHTML(true); $mail->Subject = 'subject'; $mail->Body = 'HTML message body <b>in bold!</b>'; $mail->AltBody = 'body in plain text '; $mail->send(); } catch (Exception $e) { echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo; } ?>
leonidas_fs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το καινούργιο το PHPMailer, και το έλυσα βάζωντας: Port 25SSL Authentication: YES SMTP Security: NO Εν τέλει θέλω να καταλήξω δοκίμασε αν δουλέψει με πόρτα 25.
slevinkelevra Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Εβαλα port 25 και τώρα μου δινει stream_socket_enable_crypto(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages:error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed Error: Could not connect to SMTP host. Σου δούλεψε με port 25? Επειδη στο troubleshooting page τους επιμενουν οτι το ssl εχει port 465 και το tls, port 587. Μπορεις να ποσταρεις το σεταρισμα σου? Η μηπως εχεις πειραξει κατι σε καποιο αλλο σημειο? Ευχαριστω
leonidas_fs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Ναι λογικό να σου βγάζει error τώρα, γιατι παρ'ολο που εβαλες πόρτα 25, εχεις αφήσει το crypo ανοιχτό! By the way η Google εχει όρια για το SMTP και μπορείς να τα δεις εδω: https://support.google.com/a/answer/176600?hl=en Φαντάζομαι εχεις δει το Git του PHPMailer: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer
slevinkelevra Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Ναι εχω δει το git του και απο κει εχω κοπιαρει κ το test code μου. Επισης εχω δει και αυτο https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting απειρες φορες. Θα προτιμουσα να το δουλεψω με το crypto ενεργοποιημενα για λογους ασφαλειας. Επισης , εδω με μπερδευεις SSL Authentication: YES SMTP Security: NO. Δεν εχεις security αλλα εχεις ssl? Δηλαδη κανεις $mail->SMTPAuth = false; αλλα $mail->SMTPSecure = 'ssl'; ? Ναι οντως εχει ορια στο gmail smtp, αλλα ειναι πολυ πιο πανω απο τα 50 mail που εστειλα εγω. Thanks ρε φιλε, αλλα εχω κολλησει κ γω, δε βλεπω λυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα