Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες για OC σε 7850k

grif0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω τον ανωτέρω επεξεργαστή και σκέφτομαι να κάνω oc αλλά επειδή δεν γνωρίζω σχεδόν τπτ από oc θα ήθελα κάποια βοήθεια για το πώς να το κάνω. Όχι ακραίες καταστάσεις βέβαια σε safe πλαίσια. Η σύνθεση του pc μου είναι η εκης : Case: Z9 Neo Black

Cpu: Amd A10 7850k 3.7

Gpu: Radeon 7870 x2 crossfire

Mobo: Asrock A88m G/3.1

PSU: 750watt

RAM: 8GB στα 2400

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκέφτηκα μήπως με τραβάει πίσω σε απόδοση και ειδικότερα σε απόδοση gaming. Απλα όπου βλέπουν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή δεν ακούω και τα καλύτερα λόγια και είπα μήπως ένα OC βοηθούσε.

Αν θες safe level, ανέβασε μόνο τo base clock μία μονάδα κάθε φορά χωρίς να πειράξεις καθόλου τη τάση και δες μέχρι που σε αφήνει να πας χωρίς να βγάλει μπλε οθόνη. Αν βγάλει σφάλμα, μπαίνεις BIOS, κατεβάζεις ένα κλικ κάτω και μπαίνεις Windows να κάνεις stability test.

Τώρα, επειδή γενικά δεν έχουν πέσει στα χέρια μου πολλοί AMD.. θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να τσεκάρεις με κάποιον πρόγραμμα (Msi Afterburner?) τη χρήση των GPU σου in-game να δεις μέχρι πόσο % φτάνουν μήπως και δεν σε κόβει ο CPU σου καθόλου.

Τέλος, αν δεν έχεις καλή ψύκτρα, θα σου έλεγα μην ξεκινήσεις καν γιατί είναι μικρά φουρνάκια και καλοριφέρ αυτοί οι παλιοί AMD και δεν παίζει να κερδίσεις τίποτα σε FPS με απλά 3,8 / 3,9GHz να πας. Αντιθέτως θα τρελάνεις το CPU σου τζάμπα με θερμοκρασίες και επειδή είναι και παλιός, τζάμπα το ρισκάρεις.

Παλιος του 2014 http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series%20A10-7850K.html

Καλοριφερ ενω υπηρχαν τα τζακια οι 4690/4790 και παει λεγοντας....

Φιλε TS με την συγκεκριμενη μητρικη λιγα πραγματα μπορεις να κανεις, για αρχη ομως ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΙΑ GPU, ζημια κανει και οχι καλο!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...