Le Perv Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Προσπαθω να θυμηθω τι υπολογιστη ειχε ενα φιλαρακι μου, πισω στο 1988-89. Πηγαινα σπιτι του και παιζαμε κανενα παιχνιδι. Εγω δεν ειχα τιποτα τοτε. Ημουν 7-8 χρονων. Παιζαμε ποδοσφαιρακι, Double Dragon, Test Drive κι ενα με φορμουλες που εμοιαζε σε χειρισμο με το test drive (με τη μπιλια στο τιμονι). Μπεζ μηχανημα. 2-χρωμη κιτρινο-πορτοκαλι και μαυρη οθονη (οχι εγχρωμη), ξεχωριστη απο τη μοναδα. Δισκετες ειχε 5,25' αλλα δε μπορω να θυμηθω αν ειχε 2 disk drive. Νομιζω ειχε 2. Περνανε τα χρονια κι εγω ακομα δε μπορω να βρω τι πισι ειχε. Βοηθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Πατρα τέλη δεκαετίας 80 αρχες 90 δεν θυμάμαι και καλα, Χριστούγεννα και εγω στημένος οπως και καμια δεκαρια αλλα παιδιά εξω απο ενα κατάστημα στην τριων ναυαρχων. Σάββατο πρωι χωρίς σχολείο λογω εορτών περιμέναμε το μαγαζάτορα να ανοίξει... Με φορτωμενη τη τσεπη απο το χαρτζιλίκι και τα κάλαντα περιμέναμε να επενδύσουμε. Ξαφνικά έρχεται η μεταφορικη και αφήνει ενα τεράστιο κουτί εξω από το μαγαζί! Εμφανιζεται και ο ιδιοκτήτης Το τι εγινε δεν περιγράφεται. Να προλαβουμε ολοι να πάρουμε. Τότε πήρα το Robocop για spectrum αυθεντικό!! Γνωμη μου υβριδικά προϊόντα οπως το commodore mini ή οτιδήποτε αλλο δεν αλλαζουν την μαγεία των πρώτων micro Δεν μπορούν να αλλάξουν αυτή τη μαγεία γιατί το άλλο ήταν κάτι πρωτοποριακό που το έζησες παιδί, δεν υπάρχει πιο δυνατός συνδυασμός! Προσπαθω να θυμηθω τι υπολογιστη ειχε ενα φιλαρακι μου, πισω στο 1988-89. Πηγαινα σπιτι του και παιζαμε κανενα παιχνιδι. Εγω δεν ειχα τιποτα τοτε. Ημουν 7-8 χρονων. Παιζαμε ποδοσφαιρακι, Double Dragon, Test Drive κι ενα με φορμουλες που εμοιαζε σε χειρισμο με το test drive (με τη μπιλια στο τιμονι). Μπεζ μηχανημα. 2-χρωμη κιτρινο-πορτοκαλι και μαυρη οθονη (οχι εγχρωμη), ξεχωριστη απο τη μοναδα. Δισκετες ειχε 5,25' αλλα δε μπορω να θυμηθω αν ειχε 2 disk drive. Νομιζω ειχε 2. Περνανε τα χρονια κι εγω ακομα δε μπορω να βρω τι πισι ειχε. Βοηθεια. Φίλος είχε ένα schneider pc με πορτοκάλι οθόνη, αλλά λογικά υπήρχαν κι άλλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Le Perv Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 schneider pc λες, ε? Πρωτη φορα το ακουω, αλλα μοιαζει πολυ με αυτο που θυμαμαι. Πανε 25 χρονια απο τοτε και ξεχασα τις λεπτομεριες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 schneider pc λες, ε? Πρωτη φορα το ακουω, αλλα μοιαζει πολυ με αυτο που θυμαμαι. Πανε 25 χρονια απο τοτε και ξεχασα τις λεπτομεριες. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά πιθανότερο είναι να ήταν Turbo-x (είχαν γεμίσει την αγορά τότε, μέχρι ο γείτονας μου ο λογιστής είχε). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 το να αναζητάς pc του 80 με μόνο στοιχείο το ότι είχε 5 1/4 floppy, μπεζ χρωμα και πορτοκαλί οθόνη είναι σαν να ψάχνεις μάρκα αυτοκινήτου που έχει τέσσερις ρόδες και τιμόνι 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Regulus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Εκτός από το Hollywood φαίνεται ότι στέρεψε και η βιομηχανία υπολογιστών στην Αμερική από ιδέες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheGrisGrisMan Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Στουρναρη... Τι ειπες τωρα.. Απο τις πιο εντονα χαραγμενες στιγμες που εχω απο μικρος οταν πηγα να παρω το πρωτο μου pc... Σχετικά με Στουρνάρη, αναρωτιέμαι αν θυμάται κανεις εδώ την εμπειρία «Εγκέφαλος;» Rings a bell?!? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ELMastas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 schneider pc λες, ε? Πρωτη φορα το ακουω, αλλα μοιαζει πολυ με αυτο που θυμαμαι. Πανε 25 χρονια απο τοτε και ξεχασα τις λεπτομεριες. Ηταν ολόκληρος ο υπολογιστής μαζί με πληκτρολόγιο όπως Commodore η Amiga (Γκρί και Μπεζ ήταν αυτά καθώς και ο Atari St) η ήταν ξεχωριστά το πληκτρολόγιο και το κουτί υπολογιστή ?Μπορείς να βάλεις να ψάξεις εικόνες απο Home computers/PC της τότε εποχής και αν είναι κάποιο απο αυτά και το θυμηθείς θα βρείς και την μάρκα μετά ευκολα εκτός αν είναι τίποτα Turbo x Ελληνικό όπως είπε ο φίλος πιο πάνω Y.Γ Ενοείται αν και εγω προμηθευόμουν σπάνια απο κει αν και χάζευα την φοβερή βιτρίνα γεμάτη με τα κουτιά !προτιμούσα άλλους "Θείους" η φάση είναι πως ακόμα υπάρχει ο Εγκέφαλος και η τρελαμένη θεία η Εγκεφαλού ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Θυμάμαι να κοιτάω με δεος τις τελευταίες σελίδες του Pixel όπου είχε τα specs, 8088/8, 80286/16, Amstrad 1512,1640,να ζαχαρώνω ενα Olivetti. Οι εποχές της αθωότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Richard Axel Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Βλέπεις τα usb και ρίχνεις Χ....απλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakiass Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shadowlike Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 ωρε σκουπιδαριό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Το 1ο μου "σοβαρο" μηχανημα ηταν ενας Commodore 128D. Λογο disk drive κυριως ηταν μακραν το καλυτερο 8μπιτο απο τα 3. Υπηρχαν παραγωγες, ιδιαιτερα απο Αμερικη μερια, σε δισκετες που Amstrad, Spectrum δεν ειδαν ουτε στα ονειρα τους. Για παραδειγμα: Project Firestart, Rocket Ranger, Maniac Mansion, Elvira: Mistress of the Dark, Zak Mc Kraken, Die Hard, Armalyte και 100δες (χωρις υπερβολη) αλλα. Επισης ειχε χαλαρα την ποιο ψυχεδελικοlsdκαμμενη μουσικη που εχει βγαλει ποτε τσιπακι ηχου. Ζητω το SID! Ενα καμμενο παραδειγμα που ακουω φανατικα μεχρι σημερα: https://www.youtube.com/watch?v=9JScqpJ3XWw Δεν θα αγορασω βεβαια το mini γιατι το 128d δουλευει μια χαρα και εχω και ενα σκασμο δισκετες, αλλα σιγουρα σε εμενα ξυπναει νοσταλγια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 ωρε σκουπιδαριόΜες στο ρομάντζο και εσύ ρε παιδί μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reid Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Το 1ο μου "σοβαρο" μηχανημα ηταν ενας Commodore 128D. Λογο disk drive κυριως ηταν μακραν το καλυτερο 8μπιτο απο τα 3. Το 'σοβαρο' σου μηχανημα φιλε κοστιζε σαν δυο εγχρωμους Amstrad 6128 την εποχη εκεινη, και αν ειχες και το εγχρωμο Commodore μονιτορ, βαλε τρεις 6128 να εισαι μεσα! Μακραν ο καλυτερος γραφεις, οταν το drive του Commodore σερνοταν σε ταχυτητα σε επιπεδα κασσετας. Δουλευομαστε; Ο C128 στην πιο σοβαρη του μορφη καταφερνε να τρεχει 'υποτυπωδως' το CP/M στα 2Mhz, τραγικα πιο αργα απο τον 6128 που το επαιζε για πλακα. Το μονο που εκανε καλα (και αυτο με ενα μικρο βαθμο ασυμβατοτητας) ηταν να δουλευει σε C64 mode. Να ηταν ετσι τα 'σοβαρα' μηχανηματα να παιρναμε ολοι φιλε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα