Anaisthitos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Πηραν μυρωδια οτι πουλαει η νοσταλγια και τωρα θα παιχτει αρμεγμα μεχρι να σβησει ο ηλιος 1
ripper386 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Πάντως εκτός του ίδιου του θέματος, θα ήθελα να πω πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω τόσο ρομαντικά μηνύματα από συνφορουμίτες. Πραγματικά δεν ξέρω αν θα έπρεπε κάποια στιγμή να ανοίξουμε κάποιο ξεχωριστό topic ή δίπλα στο avatar μας να έχει μια επιπλέον επισήμανση ότι πρόκειται για κομπιουτερά που έχει ζήσει αυτά τα χρόνια. ίσως κάποια μηνύματα εκτιμώνται αλλιώς. Βλέποντας πάρα πολλά θέματα να εξαντλούνται σε αντιδικείες τύπου Ολυμπιακού Παναθηναϊκού από παιδιά (δε φταίνε σε καμμία περίπτωση για την ηλικία τους, όλες οι απόψεις είναι σεβαστές) που ξαφνικά εκφέρουν άποψη ειδήμονα για την ιστορία της Apple του Linux και πολλών άλλων,που δεν έχουν ζήσει την προ Internet και προ CD-DVD εποχή, θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε με τέτοιες ρομαντικές ιστορίες του παρελθόντος να τα δουν όλα με μια ορθολογική ματιά, έχοντας στο νου τους ότι την πληροφορική και την τεχνολογία κάποιοι την αγαπήσαμε γιατί μας ομορφυνε και μας έκανε καλύτερη τη ζωή και έτσι πρέπει να αντιματωπίζουμε κάθε νέο προϊόν χωρίς προκαταλήψεις και ταμπέλες. Έχοντας αποκτήσει ένα Spectrum 48K το '84 και ένα C128 το '87 την εμπειρία της βόλτας Σάββατο πρωί στη Στουρνάρη (Στουρνάρα τη λέγαμε εμείς) περνώντας από όλα, ΌΛΑ τα μαγαζιά για να καταλήξω να αγοράσω μια κασσέτα (συνήθως αντεγραμμένη με φωτοτυπημένο εξώφυλλο) έχοντας διαβάσει πάνω από 10 φορές το τελευταίο Commodore User, που αγόραζα με τρομερές θυσίες από τον Παπασωτηρίου, για να καταλήξω στο ποιο θα πάρω, δεν την ανταλλάσσω με τίποτα. Έπειτα ήρθε ο ατέλειωτας έρωτας με την Amiga, το μηχάνημα των θαυμάτων και το πως θα κατορθώσω να την αγοράσω μαζί με το απίστευρο για την εποχή έγχρωμο μόντορ 1084s ή κάτι τέτοιο. Την Amiga αν δεν περνούσα σε χολή πληροφορικής που αναγκαστικά έπερεπε να έχουμε PC, νομίζω θα την κρατούσα για πολλά ακόμη χρόνια, αρνούμουν να την αλλάξω. Μιας και ανέφερα τα περιοδικά, λόγω έλλειψης Internet, τα ξενόγλωσσα περιοδικά λόγω σελιδοποίησης αλλά και ύλης ήταν για εμένα μαγικά, νόμιζες ότι πραγματικά έμαθες τα πάντα για το μήνα που περασε για τον υπολογιστή σου. Ξεχωριστή μνεία θα κάνω στο Amiga Format που συνέχισε να βγαίνει ακόμη κι όταν σταμάτησε να υπάρχει Amiga και Commodre σαν εταιρία. Κλείνω (ελπίζω να μην κούρασα) με μια προτροπή προς τους νεότερους, όπως και στην πραγματική ζωή είναι μεγάλη υπόθεση να γνωρίζουμε την ιστορία, καλό θα ήταν για το αντικείμενο που όλοι αγαπάμε εδώ την πληροφορική, να ανατρέξουμε λίγο πίσω, διαβάζοντας για εταιρίες θαύματα, εταιρίες κομήτες, CEO ευρηματικούς και αυτοκαταστροφικούς (o Sir Clive Sinclair φωτεινό παράδειγμα), νομίζω θα βοηθήσει πολύ στην διαμόρφωση μιας καλύτερης γνώμης για ότι συμβαίνει σήμερα και θα αποφεύγουμε εύκολα τις εύκολες κρίσεις, εκτιμήσεις και χαρακτηρισμούς. 11
ΒΟΡΕΙΟS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Σαν κάτι νοστολγικό, το καταλαβαίνω.Αλλά θα πάει χαμένο.Ποιός το 2017-18 θα πάρει φθηνή κονσόλα για να παίζει τα τραγικά σε "γραφικά" παιχνίδια μιάς άλλης πολύ παλαιάς εποχής ;
zio10 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δυστυχώς δεν παίζονται πλέον αυτά τα παιχνίδια από το 99% του κόσμου. Μόνο για συλλεκτικούς λόγους και για τη νοσταλγία όπως γράφτηκε. Στην πράξη ούτε μισάωρο δεν θα παίξουν όσοι τα πάρουν... 1
nemo23 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δυστυχώς δεν παίζονται πλέον αυτά τα παιχνίδια από το 99% του κόσμου. Μόνο για συλλεκτικούς λόγους και για τη νοσταλγία όπως γράφτηκε. Στην πράξη ούτε μισάωρο δεν θα παίξουν όσοι τα πάρουν... Ο συλλέκτης δεν νομίζω ότι θα έπαιρνε έναν emulator αλλά την αυθεντική κονσόλα με τα αυθεντικά παιχνίδια, για αυτό αλώστε λέγεται συλλέκτης... Το 99% του κόσμου που δεν παίζει με τέτοιες κονσόλες είναι από κάποιο exit poll από κάποια γνωστή εταιρεία...; 1
fwtonio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Αν πάει καλά σε πωλήσεις, παίζει να δούμε και spectrum.
fwtonio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Θυμάμαι σε μία infosystem, είχαν έναν C64 με το Ghostbusters. Ουρά οι πιτσιρικάδες για να παίξουν ένα παιχνίδι (μαζί και εγώ).Η μουσική από τον υπολογιστή... εξωπραγματική. 1
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Ο συλλέκτης δεν νομίζω ότι θα έπαιρνε έναν emulator αλλά την αυθεντική κονσόλα με τα αυθεντικά παιχνίδια, για αυτό αλώστε λέγεται συλλέκτης... Το 99% του κόσμου που δεν παίζει με τέτοιες κονσόλες είναι από κάποιο exit poll από κάποια γνωστή εταιρεία...; Εξαρτάται, κάποιοι μπορεί να τα πάρουν και τα δύο, κάποιοι μόνο το ένα. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έπαιρναν αποκλειστικά το original μηχάνημα, βέβαια αυτό ισχύει περισσότερο σε περιπτώσεις σαν της nintendo που το κυκλοφορεί η ίδια η εταιρεία. Το στατιστικό είναι δικό μου και δεν πιστεύω ότι πέφτω πολύ έξω, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό δύσκολα να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τόσο παλιά παιχνίδια... 1
oldnew Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Περασαν πολλά pc απο τ χέρια μου. Το μονο παλαιο που εχει μεινει και δουλεύει κιολας, ειναι το 1ο που ειχα παρει σε ηλικία 12 ετων, amstrad cpc 6128. Ακομα θυμάμαι την απογοήτευση που ειχα που δεν εβρισκα τον 464 με το κασετόφωνο.. Την κασετα ξεραμε, αυτη εμπιστεύομασταν.. Τι flopy disc και ακαταλαβιστικα τετοια ελεγε ο πωλητής.. Με κρύα καρδια τον πηρα.. Μετα αρχισα να στροφαρο και να καταλάβαινω ποσο ανωτέρη ηταν η δισκέτα απο την κασετα και τη μαμακια θαχα κανει αν έπαιρνα με κασετόφωνο.. 2
apostolos2 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Είχα το ορίτζιναλ και μια μέρα το έκαψα, κάνοντας βραχυκύκλωμα σε μια υποδοχή, προσπαθώντας να βάλω πειρατικά προγράμματα νομίζω,που αγοραζα από ένα μαγαζί στα Εξάρχεια. 15 χρονών κατέβαινα Αθήνα να χαζέψω τα PC και να ψωνίσω παιχνίδι. Όνειρο μου ήταν να πάρω amiga 500 που είχε ένας φίλος και πήγαινα και χάζευα να παίζει νομίζω defender of the crown. Νομίζω θα κλάψω τώρα με αυτές τις αναμνήσεις Αιωνία του η μνήμη. 1
Anorymous Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 θημαμε που ειχα κανει αναβαθμιση στην μνημη απο 500 kb σε 1 mb ιστορικες στιγμες και κλασικα ο μοχλος τομαχοκ που τον πεταγες στον τοιχο και ανοιγε τρυπα 2
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δοξα τω θεω που έχω σχετικη ανοσια στην νοσταλγια, ιδιαιτερα στην τεχνολογικη. Θυμαμαι προηγουμενες δεκαετιες και με πιάνει συγκρυο για τον τεχνολογικο μεσαιωνα στον οποίο ζούσαμε, οχι να τον αναπολήσω κιόλας! Γενικα αρπακτή για τους 30-40αρηδες με μεσο την νοσταλγια για μια τεχνολογικη εποχη που για τις επόμενες γενιες δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα (γι αυτο νομιζω οτι τετοιες συσκευές δεν θα έχουν ουτε καν συλλεκτικη αξία). 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Άντε να δούμε και CRT τηλεόρασης να γουστάρουμε Εμείς έχουμε ακόμα Δοξα τω θεω που έχω σχετικη ανοσια στην νοσταλγια, ιδιαιτερα στην τεχνολογικη. Θυμαμαι προηγουμενες δεκαετιες και με πιάνει συγκρυο για τον τεχνολογικο μεσαιωνα στον οποίο ζούσαμε, οχι να τον αναπολήσω κιόλας! Γενικα αρπακτή για τους 30-40αρηδες με μεσο την νοσταλγια για μια τεχνολογικη εποχη που για τις επόμενες γενιες δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα (γι αυτο νομιζω οτι τετοιες συσκευές δεν θα έχουν ουτε καν συλλεκτικη αξία). Εμένα το πόσο θα νοιάζονται οι επόμενες γενιές για το πως μεγάλωσα εγώ ή για τα τεχνολογικά προϊόντα που χρησιμοποιούσα, ελάχιστα με ενδιαφέρει. Οι συσκευές μια χαρά συλλεκτική αξία θα έχουν για τα άτομα των εποχών που τις έζησαν και οχι για τις επόμενες γενιές. Τα περι τεχνολογικού μεσαίωνα είναι το λιγότερο αστεία, η σύγκριση μεταξύ σημερινής και παλαιάς τεχνολογίας είναι ανούσια, η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, οπότε αν κάνουμε σύγκριση τεχνολογίας ενός μεταγενέστερου χρονικού σημείου ως προς ένα παλαιότερο χρονικό σημείο, πάντα η τεχνολογία του μεταγενέστερου θα είναι και καλύτερη ή πιο βελτιωμένη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα