Προς το περιεχόμενο

Football Manager 2018

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ότι έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκο από ότι ήταν πριν 10 χρόνια είναι αλήθεια (δεν μιλάω για εποχές CM). Υπάρχει όμως η δυνατότητα να απλοποιήσει κάποιος τα πράγματα και να αναθέσει πολλές δουλειές στους από κάτω, δεν χρειάζεται να τα κάνουμε όλα εμείς. Επίσης δεν έχουν γίνει όλα πιο περίπλοκα, για παράδειγμα οι προπονήσεις απαιτούν πλέον λιγότερες ρυθμίσεις σε σχέση με παλιότερα.

Εμένα, πάντως, αυτή η μανία να κάνουν τα παιχνίδια όλο και πιο μεγάλα, όλο και πιο πολύπλοκα, με έχει κάνει να μην μπορώ να ασχοληθώ.

Η μεγάλη μαγκιά θα ήταν να έδιναν μια αίσθηση "πληρότητας" χωρίς να μας αναγκάζουν να περνάμε μεταπτυχιακό για να παίξουμε ένα παιχνίδι.

• Like 2
Δημοσ.

Παιζοντας manager απο το 2000(αλησμονητες εποχες) θεωρω ναι μεν οτι ειναι πιο περιπλοκο αλλα καθε χρονο λεγαμε να προσθέσουν και το ενα να κανουν και το αλλο...αυτα τα εκαναν σταδιακά ωσπου φτασαμε να υπαρχουν ενα σορο πληροφοριες που οπως ειπε και ο nzeppos μπορεις αν θες να ασχοληθεις αν βαριεσαι υπάρχουν και οι εκαστοτε βοηθοί..

Για την beta ακούω και διαβαζω καλα λογια και η match engine του παιχνιδιού εχεο γινει πολυ καλη λογικα θα υπαρχουν αρκετα bugs μιας και ειναι καινούργια πολλα πραγματα αλλα θα διορθωθουν πιστευω....

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω είναι αυτό που λέει ο Μπάμπης. Ωραίες οι παλιές εποχές αλλά αν γυρνούσαμε το χρόνο πίσω και ξαναπαίζαμε το ίδιο παιχνίδι με όσα ξέραμε σήμερα και είχαμε φυσικά τις ίδιες δυνατότητες να λιώνουμε όλη μέρα στο PC χωρίς άλλες υποχρεώσεις, θα μας φαινόταν πολύ απλοποιημένο σε σχέση με τους τελευταίους τίτλους. Όταν σκέφτομαι πόσες διαφορές έχει πχ το FM2007 σε σχέση με το 2017, μου φαίνεται εντελώς αρχαιολογία. Άσχετα αν το τελευταίο το έπαιξα 100 φορές λιγότερο.

Παρ' ολ' αυτά στο χέρι μας είναι να μοιράσουμε πολλές ασχολίες στους βοηθούς ή τον Director of Football και να μην μπλέξουμε με καθημερινό micromanagement της ομάδας. Είναι μάλλον και ο μοναδικός τρόπος για να παίξει κάποιος πολλαπλές σεζόν και να φτάσει μέχρι το... 2040. Διαφορετικά ούτε πλάνο πενταετίας δεν βγαίνει. Εγώ τουλάχιστον στα τελευταία manager ήθελα γύρω στις 3-4 εβδομάδες ανά σεζόν (και αυτό ήταν... προ μωρού, τώρα πια δεν φτάνει ούτε δίμηνο).

Δεν βλέπω να ασχολούμαι με τη φετινή beta μιας και η τιμή του εν λόγω preorder είναι αφύσικα ακριβή (42+, όταν το κανονικό έχει 30-33). Οπότε θα πάω απευθείας στα βαθιά. Οπωσδήποτε είναι πολύ ευχάριστο να είναι θετικές οι πρώτες εντυπώσεις στον τομέα που έχει τη μεγαλύτερη σημασία (δηλ. το match engine).

Δημοσ.

δεν το εχω παρει ακομη, αλλα μου φαινεται εγκλημα αυτο που εχει γινει με το 2D, εχουμε γυρισει 12-13 χρονια πισω.

Δημοσ.

Εμένα πάντως από τo FM μου λείπει αυτή η αίσθηση ότι ρε παιδί μου, κάνεις εσύ κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι.

Και εξηγούμαι. Οι ρυθμίσεις στην τακτική την ώρα του αγώνα δεν έχουν μεγάλο impact στον πως θα κυλίσει το ματς.

Παράδειγμα, για όποιον θυμάται, θυμάμαι ένα ματς ΟΣΦΠ-ΑΕΚ που ήταν στο 1-0 μέχρι το 60' και μετά βγαίνει αλλαγή ο Johansson και το μας έγινε...Λιοντάρια-Χριστιανοί. Κόπηκε η ΑΕΚ στα 2 και έφαγε άλλα 3.

Ε αυτό ρε παιδί μου δεν το βλέπω να γίνεται στο FM ότι κι αν κάνεις. Καλό ή κακό. Σου δίνει την αίσθηση ότι αν το ματς είναι να το χάσεις, θα το χάσεις.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι όταν η τακτική σου είναι για λάθος, αντί να βλέπεις π.χ. κενά, ή αργές επιστροφές, βλέπεις ξαφνικά τους παίχτες σου να σουτάρουν και να πηγαίνει η μπάλα πλάγιο, να κάνουν 90% λάθος πάσες, να κάθονται ακίνητοι κλπ. Η απεικόνιση δλδ της λάθος τακτικής προσέγγισης γίνεται με το να γίνονται όλοι οι παίχτες σου από Μέσσι, Λαμπριάκος.

ΥΓ. Το post δεν έγινε με σκοπό το πικάρισμα των ΑΕΚτζήδων. ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαίο το παράδειγμα :D

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, και εγώ είμαι μέσα για ομαδική αγορά. Μπορώ να το οργανώσω κιόλας με το steam κλπ. Υπάρχουν ακόμα ενδιαφερόμενοι;

Δημοσ.

Το στείλανε από τώρα τα θηρία;;; Κάτσε να μπω να δω και το δικό μου.

edit: Μπα, τίποτα ακόμα. Κανονικά είχαν πει Πέμπτη ή Παρασκευή αλλά φαίνεται έχουν ξεκινήσει να στέλνουν από τώρα κωδικούς. Υπομονή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...