Προς το περιεχόμενο

προβλημα με cpu fan conector ga b85 hd3

internetakis1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχουμε και λεμε εχω μια απλη ψυχτρα ιντελ μαμησια με 4πιν αμα το βαλω το καλοδιακη στη θεση που γραφει πανω στη μητρικη CPU fan λειτουργει σε φουλ ρπμ μπαινω στα μπιος να το ρυθμισω πιο χαμυλα πχ νορμαλ και δεν γινετε,αμα αλαξω θεση το καλοδιακη το βαλω πχ σε ενα case fan και μπο στο μπιος και το βαλω νορμαλ τοτε μου το κανει νορμαλ αμα το βαλω στο CPU fan λειτουργει μονο σε φουλ ρπμ δεν με αφηνει σε νορμαλ γτ? Χαλασε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περίεργο ίσως τα παίξε το pwm στο fan και λειτουργεί σωστά μόνο τώρα σε dc mode που είναι συνήθως τα fan headers της μητρικής. δες αν έχει ρύθμιση στο bios για pwm/dc στο fan της cpu και δες αν μετά αλλάζει στροφές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλο θα ηταν να αλλαζες οπως και να εχει μια ψυχτρα, με την φθηνοτερη αυτη https://www.skroutz.gr/s/418801/Arctic-Alpine-11-PLUS.html

Υστερα, κοιτα αν εχει καποιο custom  profile για να ρυθμισεις τις στροφες και ασε τα προτεινομενα που εχει..

Επεξ/σία από Kostas.karras
  • Like 1

Πριν το bios update ας δοκιμάσει να επαναφέρει το BIOS σε εργοστασιακές ρυθμίσεις (Load optimized defaults). Παίζει πάντως και να έχει χαλάσει το PWM, σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το βάλεις στο SYS_FAN1 με ρύθμιση στροφών από BIOS και να ελέγξει θερμοκρασίες με κάποιο stress test.

Έχω κάνει update bios αλα πάλυ δεν λύθηκε το θέμα μου είναι ότι οποιοδηποτε 4πινο ανεμηστηράκι και να βάλω πάνω στην 4πινη υποδοχη της μητρικής που γράφει (cpu fan) λειτουργεί μονο σε foull rpm δεν με αφήνει δηλαδή να το χαμηλώσω απο τα μπιος(π.χ να το βαλω normal) αυτο γίνεται μόνο στh θεση (cpu fan) ,άμα το βάλω στο---->> (sys_fan1) με αφήνει κανονικά,τη μπορεί να φτέει?

Είναι πιθανόν είτε να χάλασε το header της CPU και να δίνει πάντα 100%. Ειδάλλως κάποια ρύθμιση στο BIOS το βάζει εκεί. Αυτό εξαρτάται από την μητρική και τις ρυθμίσεις της. Αν έχεις βάλει π.χ. safe temperature τους 40°C στον επεξεργαστή, πάντα 100% θα παίζει τον ανεμιστήρα γιατί θα προσπαθεί να κρατήσει 40°C και δεν θα μπορεί.

Είναι πιθανόν είτε να χάλασε το header της CPU και να δίνει πάντα 100%. Ειδάλλως κάποια ρύθμιση στο BIOS το βάζει εκεί. Αυτό εξαρτάται από την μητρική και τις ρυθμίσεις της. Αν έχεις βάλει π.χ. safe temperature τους 40°C στον επεξεργαστή, πάντα 100% θα παίζει τον ανεμιστήρα γιατί θα προσπαθεί να κρατήσει 40°C και δεν θα μπορεί.

Αυτο λεω κι εγω, να μην πας σε ετοιμο Profile!Mπες σε custom, νομιζω το υποστηριζει η μητρικη σου.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

παιδιά τελικά δεν έχει θέμα η θέση  cpu fan πάνω στη μητρική δοκίμασα και αλες 5 ψύκτρες και με αφήνανε κανονικά να χαμηλώσω στροφές ,οπότε μαλλόν το ανεμηστηράκι κάτι (αλα να λειτουργεί στο sys_fan1 κανονικα και στο cpu fan μονο σε φουλ στροφές λογικά κάτι είναι χαλασμένο στο ανεμηστηράκι) γιατί οπος ηπα δοκίμασα άλες 5 και με αφήνουνε κανονικά να μειωσω στροφές! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...