Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους.

Ενδιαφέρομαι πολύ να αγοράσω μια φωτογραφικη μηχανή dslr μιας και μου αρέσει πολύ η φωτογραφία και κάποιες λήψεις που κάνω είναι μονάχα με iphone και επειδή μπορώ να διάθεσω κάποιο ποσό για την φωτογραφία θέλω να μεταβω σε κάτι ουσιώδη.

Οπότε είμαι σε δίλημμα ποια να αποκτήσω το διαθέσιμο πόσο είναι τα 400€ μιας και αρχάριος με. Dslr δεν θέλω κάτι πολύ ακριβό.

Οπότε σε αυτό το ποσό θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Εγώ παραθέτω τρεις απο τις επιλογές μου

http://www.kotsovolos.gr/site/imaging/digital-cameras/dslr/162289-canon-eos-1300d-18-55dc-iii

http://www.kotsovolos.gr/site/imaging/digital-cameras/dslr/160346-nikon-d3300-afp-18-55vr-black

http://www.kotsovolos.gr/site/imaging/digital-cameras/dslr/157020-canon-eos1200d-kit-usm

Δημοσ.

Άπο τις 3 η D3300 ειναι η καλυτερη μηχανη

Μου κλικαρε πολύ αυτή και η πρώτη να πω την αλήθεια .Ποια είναι τα δυνατά σημεία σε σχέση με τις άλλες δύο;

Δημοσ.

Μην κοιτάς τεχνικά θέματα σε αυτές τις κάμερες. Αγόρασε καλύτερα την Νικον επειδή θα βρίσκεις πανεύκολα μεταχειρισμένα αξεσουάρ και φακούς. Μόλις σου έρθει βγάλε και "πέταξε" τον κιτ φακό (εκτός αν θες να μην εξελιχθείς τεχνικά ποτέ ) πάρε φακούς πραιμ μτχ (35 ή 50μμ με 100-150€) μάθε λαιτρουμ, τεχνικές με την κάμερα και σύνθεση. Και υπομονή. Οποία κάμερα και να πάρεις αν δεν μάθεις πως φωτογραφίζεις σωστά τότε πεταμένα λεφτά. Αν πιστεύεις ότι το iPhone σε περιορίζει τσέκαρε το insta μου που είναι 99% με iPhone 5s. Όλα είναι θέμα οπτικής και τι ανάγκες θες να σου καλύψει η κάμερα που δεν μπορεί το κινητό. Το λέω παντού αν θες μια κάμερα για καθημερινές στιγμές, διακοπές και να ανεβάζεις social media τότε το κινητό είναι η καλύτερη κάμερα. Αν θες συγκεκριμένα πράγμα (bokeh, νυχτερινές λήψεις, πορτρέτα θες πρώτα φακό και μια κάμερα ). (@tzovarasaggelos )

Δημοσ.

Μην κοιτάς τεχνικά θέματα σε αυτές τις κάμερες. Αγόρασε καλύτερα την Νικον επειδή θα βρίσκεις πανεύκολα μεταχειρισμένα αξεσουάρ και φακούς. Μόλις σου έρθει βγάλε και "πέταξε" τον κιτ φακό (εκτός αν θες να μην εξελιχθείς τεχνικά ποτέ ) πάρε φακούς πραιμ μτχ (35 ή 50μμ με 100-150€) μάθε λαιτρουμ, τεχνικές με την κάμερα και σύνθεση. Και υπομονή. Οποία κάμερα και να πάρεις αν δεν μάθεις πως φωτογραφίζεις σωστά τότε πεταμένα λεφτά. Αν πιστεύεις ότι το iPhone σε περιορίζει τσέκαρε το insta μου που είναι 99% με iPhone 5s. Όλα είναι θέμα οπτικής και τι ανάγκες θες να σου καλύψει η κάμερα που δεν μπορεί το κινητό. Το λέω παντού αν θες μια κάμερα για καθημερινές στιγμές, διακοπές και να ανεβάζεις social media τότε το κινητό είναι η καλύτερη κάμερα. Αν θες συγκεκριμένα πράγμα (bokeh, νυχτερινές λήψεις, πορτρέτα θες πρώτα φακό και μια κάμερα ). (@tzovarasaggelos )

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, εντάξει δεν με ενδιαφέρει πολύ τη χαρακτηριστικά έχουν απλώς ρώτησα ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές ποια θα ήταν καλύτερη επιλογή . Εντάξει και εγώ με το iPhone 6 έχω κάνει καλές λήψεις δεν μπορώ να πω αλλά εντάξει θέλω να ανέβω επίπεδο και πιστεύω μια dslr θα με βοηθήσει πολύ.

Δημοσ.

H Nikon εχει καλυτερο αισθητηρα. Μια χαρα ειναι ο κιτ φακός για πολύ πολύ πολυ καιρό. Παρολα αυτα ολες οι DSLR εχουν  το μειονεκτημα του μεγαλου ογκου και βαρους κατι που κανει πιο δυσκολο να τις εχεις συχνα μαζι σου. Οι mirrorless ειναι πιο βολικες αλλα πιο ακριβες απο τις entry level dslr

Δημοσ.

Στο τελικό αποτέλεσμα που θα πάρεις παίζει περισσότερο ρόλο ο φακός παρά η κάμερα.

Το πλεονέκτημα των DSLR είναι ότι μπορείς να τους αλλάξεις φακό.

Το μειονέκτημα ότι είναι μεγάλες σε μέγεθος και γενικά θέλουν τσάντα για μεταφορά.

Να ξέρεις ότι οι καλές τσέπης μηχανές όπως η RX100 III ή η Canon G7X έχουν παρόμοιες επιδόσεις με τις DSLR με κιτ φακό αλλά μπαίνουν στην τσέπη σου. Από ότι βλέπω βέβαια κάνουν κοντά στα 600 ευρώ... αλλά νομίζω είναι σημαντικό να το έχεις υπόψιν σου αυτό. Μεταχειρισμένες χαλαρά τις βρίσκεις με 300-400 ευρώ.

Δημοσ.

Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα το βάρος η το μέγεθος πάντα έχω μια τσάντα μέσα στο αυτοκίνητο και μου αρέσει αυτό το στυλ των dslr.
Οπότε μάλλον αύριο πάω για αγορά της Nikon για αρχή μιας και σαν σώμα μηχανής είναι καλύτερο από τις άλλες δύο, για να πω την αλήθεια αυτό το χαρακτηριστικό της Canon με το nfc πολύ μου άρεσε για να περνάω την φωτογραφία στο κινητό μου χωρίς καλώδια και υπολογιστή αλλά εντάξει για εάν feature δεν θα το λαβω σαν κριτήριο αγοράς ενάντια στην Nikon έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Γιατι οχι D3400 που ειναι πιο καινουριο μοντελο? (2016).

Πιο ακριβη ενω ειναι σχεδον ιδια με την D3300 και σε καποια σημεια και χειροτερη μαλιστα.

• Like 1
Δημοσ.

Πιο ακριβη ενω ειναι σχεδον ιδια με την D3300 και σε καποια σημεια και χειροτερη μαλιστα.

Δυστυχώς πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα κοτσοβολου για να την αγοράσω από εκεί με 2 δόσεις που ήθελα και δυστυχώς μου είπαν ότι δεν την έχουν αλλά εάν θέλω έχουν την nikon d3400 η οποία κοστίζει 450€ αλλά από ότι διάβασα είναι κατώτερη από την d3300 έτσι δεν είναι;
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι κατωτερη. Ιδια ειναι στην πραξη

Η D3400 εχει πιο αδυναμο φλας (7m αντι 12m της D3300) κατι που εμενα με ενοχλει πολυ. Για αυτο τον λογο την δινουν να εχει μεγαλυτερη αυτονομια μπαταριας κατι που ειναι πλασματικο αφου το πιο αδυναμο φλας καταναλωνει λειγοτερη ενεργεια.

Η D3400 δεν εχει το sensor cleanning το συστημα δηλαδη που δονει εντονα τον αισθητηρα για να φυγουν οι επιφανειακες σκονες. Επουσιωδες αλλα χρησιμο που υπαρχει στην D3300

Η D3400 εχει ενα πετσοκομμενο snapbridge μια Bluetooth συνδεση δηλαδη η οποια επιτρεπει την αποστολη φωτο αλλα οχι στην πραγματική τους αναλυση αλλα σε μια πολυ χαμηλη χρησιμη μονο για αναρτηση σε FB κλπ. Αχρηστο εντελως.

Στην D3400 το ISO 25400 ειναι native ενω στην D3300 expendable. Απειροελαχιστη η διαφορα εαν φτασεις σε τετοια ορια που δεν πρεπει ουτως ή αλλως να χρησιμοποιεις εκτος απο εκτακτη αναγκη.

Αυτες ειναι ολες οι διαφορες συν -100gr στην D3400

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι σε δίλημμα ποια να επιλέξω μάλλον θα αγοράσω την ποιο οικονομικη την Canon eos 1300D που έχω βρει πιστεύω να τα αξίζει και να μην το μετάνιωσω.

Από ότι διάβασα η nikon υποφέρει στο video σε σχέση με την Canon οπότε πίστευω σαν σύνολο μηχανής με κάποιες μικρές παραχωρήσεις είναι καλύτερη η Canon;

Επεξ/σία από alex52
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απέκτησα τελικά την πρώτη μου dslr Nikon D3300 με τον φακό 18-105 Vr . Ελπίζω το ξεκίνημα μαζί της να μου μάθει πολύ πράγματα στην φωτογραφία.

Επεξ/σία από alex52
Δημοσ.

Οποτε τωρα εξαρταται απο εσενα ποσο θα ασχοληθεις με το θεμα φωτογραφια. Η φωτογραφικες ειναι απλα εργαλεια. Εσυ βγαζεις την φωτο και οχι μονες τους.

Καλη επιτυχια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...