Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

θέλω να κάνω μια αγορά από το mindfactory.de (πρώτη φορά αγορά από εξωτερικό / newbe)

με τις λεγόμενες ''ενδοκοινοτικές συναλλαγές'' (= δεν θα πληρώσω το 19% του φπα που έχουν στη Γερμανία / μου το έχει ενεργοποιήσει ο λογιστής μου όλα οκ ).

Ως εδώ καλά , κάνοντας την παραγγελία στο mf φτάνω στο τέλος κ πριν την πληρωμή , μου εμφανίζει αυτό

που επισυνάπτω . Πρέπει να αποδείξω το φπα μου και την διεύθυνση του γραφείου μου (λογικό) από το   '' local tax agency and your official trader agency'' ( τι εννοεί ? την εφορία ? άλλο ? αν ναι τι πρέπει να τους ζητήσω να μου δώσουν σαν αποδεικτικό ? πρέπει να γίνει και μετάφραση στα αγγλικά ??)

αν έχει κάνει κάποιος την παραπάνω διαδικασία ας βοηθήσει πλιζ !

επίσης μια ερωτησούλα για την πληρωμή , επειδή όπως ανέφερα δεν έχω ψωνίσει από εξωτερικό και δεν έχω παρακολουθήσει με τα καπιταλ τα όρια κτλ ... αυτό που θέλω να πάρω κάνει 460κατι χωρίς το φπα , υπάρχει όριο στα 500 ? επίσης σκεφτόμουν για κατάθεση μέσω τράπεζας ( σου δίνει και αυτή την επιλογή το σαιτ) γιατί δεν έχω ούτε paypal (λολ) !

ευχαριστώ και κατανόηση ! :)

post-178521-0-84846700-1506771252_thumb.jpg

Δημοσ.

Θέλουν βεβαίωση Α.Φ.Μ., μπαίνεις στο Taxis και εκτυπώνεις η κατεβαζεις και σώζεις για να τους το στείλεις σαν attachment κάποιο έγγραφο, πιθανώς την έναρξη επαγγέλματος, που να φαίνεται ο αριθμός μητρώου. Επίσης χρειάζονται και είτε την άδεια λειτουργίας επιχείρησης η πολύ πιθανόν να τους κάνει και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όριο 500 ευρώ δεν έχω ακούσει, κατάθεση τραπεζική σημαίνει έμβασμα με το ανάλογο κόστος, θα συνιστούσα για λόγους ασφαλείας δικούς σας paypal.

(= δεν θα πληρώσω το 19% του φπα που έχουν στη Γερμανία / μου το έχει ενεργοποιήσει ο λογιστής μου όλα οκ ).

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι υπόχρεος απόδοσης στην Ελλάδα. Δηλαδή σε κάποια χώρα της Ένωσης πρέπει να αποδοθεί ο Φ.Π.Α. στην προκειμένη περίπτωση σε μια από τις δυο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

Τα κατεβάζω από taxis και τα στέλνω στα ελληνικά? Και οποιος καταλαβε - καταλαβε ?

(Τα έχω τα χαρτιά όλα στα που αναφέρεις).

Για το θέμα του φπα, τι να σου πω , αυτό που μου είπε ο λογιστής είναι ότι θα πληρώσω την αξία χωρίς ΦΠΑ, τώρα εδώ όταν έρθει αν θα μπει έξτρα 'καπέλο' δεν ξέρω ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...