lef80 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα , θέλω να κάνω μια αγορά από το mindfactory.de (πρώτη φορά αγορά από εξωτερικό / newbe) με τις λεγόμενες ''ενδοκοινοτικές συναλλαγές'' (= δεν θα πληρώσω το 19% του φπα που έχουν στη Γερμανία / μου το έχει ενεργοποιήσει ο λογιστής μου όλα οκ ). Ως εδώ καλά , κάνοντας την παραγγελία στο mf φτάνω στο τέλος κ πριν την πληρωμή , μου εμφανίζει αυτό που επισυνάπτω . Πρέπει να αποδείξω το φπα μου και την διεύθυνση του γραφείου μου (λογικό) από το '' local tax agency and your official trader agency'' ( τι εννοεί ? την εφορία ? άλλο ? αν ναι τι πρέπει να τους ζητήσω να μου δώσουν σαν αποδεικτικό ? πρέπει να γίνει και μετάφραση στα αγγλικά ??) αν έχει κάνει κάποιος την παραπάνω διαδικασία ας βοηθήσει πλιζ ! επίσης μια ερωτησούλα για την πληρωμή , επειδή όπως ανέφερα δεν έχω ψωνίσει από εξωτερικό και δεν έχω παρακολουθήσει με τα καπιταλ τα όρια κτλ ... αυτό που θέλω να πάρω κάνει 460κατι χωρίς το φπα , υπάρχει όριο στα 500 ? επίσης σκεφτόμουν για κατάθεση μέσω τράπεζας ( σου δίνει και αυτή την επιλογή το σαιτ) γιατί δεν έχω ούτε paypal (λολ) ! ευχαριστώ και κατανόηση !
pettakos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Θέλουν βεβαίωση Α.Φ.Μ., μπαίνεις στο Taxis και εκτυπώνεις η κατεβαζεις και σώζεις για να τους το στείλεις σαν attachment κάποιο έγγραφο, πιθανώς την έναρξη επαγγέλματος, που να φαίνεται ο αριθμός μητρώου. Επίσης χρειάζονται και είτε την άδεια λειτουργίας επιχείρησης η πολύ πιθανόν να τους κάνει και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όριο 500 ευρώ δεν έχω ακούσει, κατάθεση τραπεζική σημαίνει έμβασμα με το ανάλογο κόστος, θα συνιστούσα για λόγους ασφαλείας δικούς σας paypal. (= δεν θα πληρώσω το 19% του φπα που έχουν στη Γερμανία / μου το έχει ενεργοποιήσει ο λογιστής μου όλα οκ ). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι υπόχρεος απόδοσης στην Ελλάδα. Δηλαδή σε κάποια χώρα της Ένωσης πρέπει να αποδοθεί ο Φ.Π.Α. στην προκειμένη περίπτωση σε μια από τις δυο.
lef80 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Τα κατεβάζω από taxis και τα στέλνω στα ελληνικά? Και οποιος καταλαβε - καταλαβε ? (Τα έχω τα χαρτιά όλα στα που αναφέρεις). Για το θέμα του φπα, τι να σου πω , αυτό που μου είπε ο λογιστής είναι ότι θα πληρώσω την αξία χωρίς ΦΠΑ, τώρα εδώ όταν έρθει αν θα μπει έξτρα 'καπέλο' δεν ξέρω ...
lef80 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 κάποιος άλλος ? που έχει κάνει τη διαδικασία ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα